BlogÚj! Megnyitás

76 éves lenne Tahi Tóth László

Alig tudjuk elhinni, hogy már 2 éve nincs közöttünk. Élete volt a színház és az, hogy mi nézők, jól érezzük magunkat. Felejthetetlen alakját, alakításait, játékait megőrzi az új generációk számára is az a számtalan felvétel, amely róla készült.

76 éves lenne Tahi Tóth László

Alig tudjuk elhinni, hogy már 2 éve nincs közöttünk. Élete volt a színház és az, hogy mi nézők, jól érezzük magunkat. Felejthetetlen alakját, alakításait, játékait megőrzi az új generációk számára is az a számtalan felvétel, amely róla készült.

Ma lenne 76 éves Tahi Tóth László

Színház az élet

Bár a Képző és Iparművészeti Középiskolába járt, egyértelmű volt számára, hogy a Színművészeti Főiskolára jelentkezik. A legendás Várkonyi Zoltán féle osztályban végzett 1966-ban. Az út innen egyenesen a Vígszínházba vezetett. Nem is vezethetett máshová, hiszen már a gyakorló éveit is ott töltötte (1964-től). Mint kiderült, ez egy örök szerelem volt, hiszen haláláig a Vígszínházban játszott.

Egy előadás közben lett rosszul 2017. elején, és a kórházba kerülését követően azonnal életmentő agyműtétet végeztek rajta az orvosok. Hihetetlen akaraterejének köszönhetően 2017 októberében már újra színpadon volt. Sajnos a halált, nem tudta „átverni” és pár hónappal később 2018. február 22-én 74 éves korában elhunyt.

Élete során több, mint 40 filmben játszott, több tucatnyi karaktert formált meg a színpadon és az ország egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínésze volt. GEG címen írt könyve a rá oly jellemző fergeteges humorral tárta elénk – ahogy ő fogalmazott – a „Színpadi szökellések és kéziugrások tárát”

Munkásságát a legmagasabb elismerésekkel díjazták, így Kossuth-, és Jászai Mari díjas Kiváló művész volt.

Ma lenne 76 éves Tahi Tóth László

A család

Nagycsaládba született – hat testvére volt-, amely mindig is fontos volt számára. Elsőházassága nem sikerült, így Schmidt Bea manökennel külön úton folytatták életüket. Második felesége Kárászy Szilvia zongoraművész, akivel haláláig együtt éltek.

Ma lenne 76 éves Tahi Tóth László
Vissza a főoldalra

76 éves lenne Tahi Tóth László

Alig tudjuk elhinni, hogy már 2 éve nincs közöttünk. Élete volt a színház és az, hogy mi nézők, jól érezzük magunkat. Felejthetetlen alakját, alakításait, játékait megőrzi az új generációk számára is az a számtalan felvétel, amely róla készült. Bár a Képző és Iparművészeti Középiskolába járt, egyértelmű volt számára, hogy a Színművészeti Főiskolára jelentkezik. A legendás Várkonyi Zoltán féle osztályban végzett 1966-ban. Az út innen egyenesen a Vígszínházba vezetett.

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam! 103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa Eredetileg persze nem Zsazsának (vagy amerikaiasan Zsa Zsa) hívták, hanem nemes egyszerűséggel Gábor Sárinak.

Jávor Pál - 118 éves lenne a szerelemgyerek

Valójában Jermann Pál Gusztáv néven született, illetve… illetve mégsem, mivel Spannenbereger Pál Gusztáv néven anyakönyvezték. Vagy mégis, de… Na, pontosítsuk kicsit, hogy mi is történt. Ami biztos, hogy valóban szerelemgyerek volt. Az édesapja - Jermann Pál – már 53 éves volt, amikor szerelme Spannenberger Katalin 17 éves korában életet adott fiuknak Aradon. Ráadásul a társadalmi különbség is jelentős volt, mivel az édesapja városi pénztáros, míg az édesanyja egyszerű cselédlány volt.

101 éves lenne Lenke néni megformálója, Komlós Juci

Ha valaki, hát Komlós Juci egészen biztosan már gyermekkorában magába szívta a színház minden egyes rezdülését. Ami természetesen annak köszönhető, hogy édesanyja Pintér Irma és édesapja Komlós Vilmos is színész volt. Igaz, mindketten többnyire a humor, a kabaré területén aratták sikereiket. Édesapja például éveken keresztül hatalmas sikerrel alakította a népszerű Hacsek és Sajó párosból Sajó szerepét (Herczeg Jenő volt a partnere a bohózatban).

Vuk 38 éves lett

Vuk 38 éves lett. Talán sokakat meglepek ezzel, de lassacskán átlépi a negyedik X-et gyerekkori kedvencünk, Vuk. Pontosan 38 évvel ezelőtt - 1981. december 10-én - mutatta be a Magyar Televízió a Vuk-ot. A kis vörös az elmúlt közel négy évtizedben fantasztikus karriert futott be Magyarországon. Talán nincs is olyan korosztály, aki ne ismerné a nevét és ne csendülnének azonnal a fülébe a rajzfilm főcímdalának dallamai és sorai. Nemzetközileg azonban nem lett akkora sikere.

Shakira 43 éves

Ha valaki ez alapján nem találta ki, Shakiráról van szó. Mert a neve – Shakira – jelentése arabul bájos nő. De ne szaladjunk ennyire előre. A híres színésznő apja – Wlliam Mebarak Chadid - második házasságából született. És az előző házassághoz képest – vagy éppen ezért – libanoni származású apjának és édesanyjának - Shakira Nidya del Carmen Ripoll Torrado - egyedüli gyereke maradt. Édesapja első házasságának köszönhetően hét féltestvére van...

133 éves a párizsi Eiffel torony

Egészen pontosan 133 évvel ezelőtt – 1887. január 28-án - kezdték el építeni. A torony a tervezőjéről és megalkotójáról, Gustave Eiffelről kapta a nevét, és az első időkben bizony nem hozott túl nagy dicsőséget számára. Az igazság az, hogy a torony ötlete is megosztotta a közvéleményt. Az építése pedig még inkább. A Párizsiak nagy része abban az időben egyszerűen utálta, és látni sem bírta. De ne szaladjunk ennyire előre. Akkoriban – az 1800-as évek vége felé – a világ fejlett országai...

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.