BlogÚj! Megnyitás

A jazz magyarországi királynője – beszélgetés Bódy Magdival

Még gyerek voltam amikor a magyar televízióban minimum a fél ország, lázasan nézte a „Metronóm 77” táncdalfesztivált, nos ez akkor olyan volt, mint a mostani X faktor, csak egy kicsit mégis más! Rengeteg énekes indult el a fesztiválon

  • Főoldal
  • Interjú
  • A jazz magyarországi királynője – beszélgetés Bódy Magdival

A jazz magyarországi királynője – beszélgetés Bódy Magdival

Még gyerek voltam amikor a magyar televízióban minimum a fél ország, lázasan nézte a „Metronóm 77” táncdalfesztivált, nos ez akkor olyan volt, mint a mostani X faktor, csak egy kicsit mégis más! Rengeteg énekes indult el a fesztiválon, a többségük mára már ikonnak, legendának számít.  

Az öcsémmel éppen harci kedvünkben voltunk, Winnetout és Old Shatterhendet alakítottuk, s azon vitatkoztunk, melyikünk fogja legyőzni a másikat. Közben a másik szobából anyu meglepetten megszólalt, Úristen, ennek a kis nőnek mekkora hangja van! Hogyan fér bele ez a nagy hang?! Ez hihetetlen! Nos, akkor figyeltem fel Bódy Magdira, akit ma Magyarország jazzkirálynőjeként emlegetnek, talán nem véletlenül. 

- 50 éve vagy a pályán, nem kis idő.

Nagyon sok idő, még kimondani is borzasztó, de mégis annyit tudok mondani, hogy csodás volt, jól érzem magam.

Rengeteg nehézség volt benne rengeteg tanulás, öröm és rengeteg szeretet. Boldog vagyok, hogy ezt megélhettem és köszönök mindent mindenkinek, rájöttem a szeretet a legfontosabb a világon.

- A következő 50 évedet hogyan képzeled?

A szeretet éltet és ezt szeretném tovább adni .

Az éneklés is a szeretetből jön. Édesanyám volt aki erre megtanított és állandóan éreztette velem. Hál Isten sokáig mellettem volt, csodálatos időszakot töltöttünk együtt.

Úgy érzem megélhettem a sorsomat, amit nyújtott az élet és végig mertem járni, de az úton vagyok még most is. Szeretem a barátaimat jól érzem magamat velük, imádom az állatokat, szóval olyan jól érzem magam.

Hogy mi történik a nagy világban az persze nagyon zavar, hogy mi lesz fogalmam nincs, de megteszek mindent,hogy jobb legyen.

Bódy Magdi

Fotó: Perényi Attila

- De azért úgy tűnik meg vagy elégedve az életeddel…

A viszonyok, és a körülmények nem mindig úgy alakultak ahogy szerettem volna, vagy ahogy azt elképzeltem, emiatt sokat változtam, de már nem bánkódom.

Amikor elmentem Amerikába az elég komoly döntés volt és így utólag visszagondolva, lehet, hogy most már nem merném megtenni újra, de akkor annyira el voltam keseredve, annyi mindent megtettem, hogy menjenek a dolgok a karrierem a pályám, és nem történt semmi jó!

Anyut itt kellett hagynom, amit bánok, de el kellett mennem, és most, e miatt erősebb, kitartóbb lettem.

Kanada és New York az életem része marad, rengeteget jót kaptam Amerikától, élmények tömkelegét.

Bódy Magdi

Fotó: Perényi Attila

- Megosztanád velünk olvasókkal is? Hogyan kerültél ki Amerikába?

Bulgáriában találkoztam egy helyes fiúval ahol koncertem volt, bemutattak bennünket egy fogadáson, szerelem szövődött kettőnk között. Utánam jött Magyarországra s még az év augusztusában megkérte a kezemet és igent mondtam, és decemberben már Montrealban landolt a repülőgépem.

- Kanadában mihez kezd egy ifjú feleség?

Ottavában laktunk, angol nyelvű iskolába jártam közel 3 évig, majd elkezdtem 6 éven keresztül tanítani az Ottavai egyetemen éneket hangképzést, kottaolvasást. Rengeteg színész énekes járt hozzám az órákra. Közben megalakítottam a Magdi Body Band együttesemet és saját szerzeményemmel megnyertünk egy CHEZ FM rádiós versenyt ezután nyitott kapu volt Kanadában, rengeteg koncerteztünk.

Később New Yorkba költöztem és ott folytattam a koncertezést és lemez készítést.

Az Élet Egyetemét ott jártam ki! Gyönyörű időszak volt.

Annyi minden történt velem, s annyi mindenkivel találkoztam. Madonna például ugyanott próbált, ahol én, egy céltudatos nő volt, tudta mit akar. Az is előfordult, hogy amikor végzett a próbával ott maradt és hallgatta azt, ahogy mi próbálunk a stúdióban. Cindy Lauper is ott volt, párszor beszélgettünk is egymással. De felléptem Tina Turnerrel is Ottawában, a világ legjobb zenészeivel énekeltem New Yorkban!,de azért történt velem hétköznapi dolog is, ha ezt lehet annak nevezni.

Bódy Magdi

- New Yorki hétköznapi történet, van ilyen is?

Szülinapom volt és kaptam egy arany fülbevalót egy kedves barátomtól. Megyek haza a new yorki bérelt lakásomba, amikor észreveszem, hogy nem találom a fülbevalómat. Na, rögtön lementem az utcára és elkezdtem keresni, amikor mellém szegődik egy nagydarab fekete ember és kínálgatta a portékáját, ami persze drog volt. Én felháborodtam, visszautasítottam, s azt mondtam neki, inkább segítsen megtalálni a fülbevalómat ne pedig drogokkal üzleteljen. Képzeld el, elkezdtük egy órán át keresztül keresni a fülbevalómat, de sajnos nem találtuk, igaz közben nagyon jót beszélgettünk. Aztán le is mondtam a fülbevalómról, szomorúan felmentem a fürdőszobába, s mit ad Isten amikor éppen zuhanyozni akartam akkor megtaláltam...

- És hol ...volt…?

Hát a bugyimban…

Bódy Magdi

- Csak jó dolog történt veled Amerikában?

Nem, képzeld el metróval mentem haza, késő este volt, kevesen, szinte alig voltak a szerelvényben. Egyszer csak azt éreztem, hogy a velem szemben ülő férfi nagyon néz, valamire készül, felugrottam, hogy a következő állomáson kiszálljak, erre ő rám nézett és megkérdezte, félsz tőlem?

Én azt válaszoltam: - igen, mert megakarsz ölni,

-igen ezt akarom, jól érzed…

szerencsére a következő percben kitudtam ugrani a kocsiból amikor megállt, de nagyon féltem, megéreztem, hogy mire készül az az ember.

Bódy Magdi

- Mondhatjuk azt, hogy New York a második otthonod volt?

Nagyon sokat tanultam sokszor úgy érzem hogy az élet egyetemét ott jártam végig,ami örömmel és boldogsággal tölt el.

Amit megtettem arra büszke vagyok s főleg arra, hogy megmertem tenni, hogy kimegyek, ennek így kellett történnie. Van egy zseniális gyakorlat, amit egy kitűnő new yorki zongorista mondott, mindig vitt magával, olyan helyekre, ahol versenyek voltak, a versenyeket persze majdnem mindig megnyertük s kaptunk 100 dollárt, Éjszaka, éjfél környékén találkoztunk, s reggel 5-ig különböző bárokban együtt lógtunk.

- Nagyon kíváncsivá tettél…

Csukd be a szemed és képzeld el, hogy fent vagy egy magas szikla tetején és ….most ugorj le onnét, ...s most esel le..le, esel, aztán van egy fa ott megtudsz állni,... aztán megint csak esned kell készülj fel rá, oké akkor most újra ugrás… ugrottam és beleestem a vízbe.

Elmesélte, hogy az emberek, akikkel ezt eljátszotta, nem ugranak le a szikláról, még gondolatban sem, és azt mondta én vagyok az első, aki le mert ugrani.

Valójában így éltem le az életemet, belementem abba a helyzetbe, ami éppen ott abban a pillanatban jött. Muszáj kockáztatni. Ösztönösen de ugyanakkor hittel is tettem a dolgomat.

És ez így van akkor is amikor a színpadon vagyok kitágul a világ, megváltozik az energia körülöttem.

Bódy Magdi

Bódy Magdi és Joó Géza

- Mint ahogy most is mert a körülötted lévő energia irányt váltott.

Igen, egy mozifilm szerepre kértek fel, ahol rengeteg lehetőségem van improvizálni, egy anya szerepet osztottak rám két lányom van, akik ikrek.

Tudom úgy adni magamat, hogy más vagyok, átszellemülök.

Izgalmas kihívás lesz nagyon örülök, hogy felkértek erre a szerepre. De egyelőre többet nem szabad elárulnom.

- Jól érzem, hogy a következő hónapokban sem fogsz tétlenkedni?

Igen, már folynak a szervezések és a próbák mert a MŰPÁ-ban 2021 február 7-én lesz az 50 éves jubileumi koncerten, előreláthatólag olyan vendégekkel mint Generál-Mikrolied, Studio 11,Freedom vendégek Szakcsi -Lakatos Béla. Jó buli lesz.

Órákig beszélgettünk még a kávéházban, élmény volt minden szavát hallgatni. Szinte semmit nem változott amióta először, tizenéves koromban láttam a fekete fehér televíziónkban talán a haja lett más, olyan „Farrah Fawcettes” mosolya és kedvessége elbűvöli a pincéreket, s a körülöttünk lévő embereket is, érzik hogy nem egy hétköznapi ember a vendégük.

Egy energiabomba, mindez spékelve óriási szeretet energiával, annyira jó volt vele beszélgetni, és még valami, Isteni lecsót tud főzni, volt szerencsém megkóstolni.

Joó Géza

https://joogeza.hu/
Vissza a főoldalra

A jazz magyarországi királynője – beszélgetés Bódy Magdival

Még gyerek voltam amikor a magyar televízióban minimum a fél ország, lázasan nézte a „Metronóm 77” táncdalfesztivált, nos ez akkor olyan volt, mint a mostani X faktor, csak egy kicsit mégis más! Rengeteg énekes indult el a fesztiválon, a többségük mára már ikonnak, legendának számít. Az öcsémmel éppen harci kedvünkben voltunk, Winetout és Old Shatterhendet alakítottuk, s azon vitatkoztunk, melyikünk fogja legyőzni a másikat. Közben a másik szobából anyu meglepetten megszólalt, Úristen...

Semmit sem kaptam ingyen az élettől – beszélgetés Keresztes Ildikóval

Talán egykor még Ő maga sem gondolta, hogy egy Marosvásárhelyi törékeny kislány, aki a balettszínpadán szerette volna elkezdeni szárnybontogatásait, Magyarország legismertebb és egyik legsikeresebb énekesnője lesz. Megannyi dal, tömérdek színházi szerep, szinte minden létező díjat megkapott a szakmától, de mégis a közönség szeretete számára a mérvadó.

Levertség – rosszkedv – depresszió?

A levertség és fáradtság tüneteinek a megjelenését nagyon fontos – még laikusként is – megkülönböztetni a depresszió állapotától. A fáradtság hátterében különböző kórképek állhatnak, így – többek között - a vérszegénység, autoimmun-betegségek, pajzsmirigy betegség, fertőző megbetegedések, vérnyomás problémák, szívbetegség és cukorbetegség egyaránt.

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.

Ambrózi Zoltán és Vér János chef | az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend és a Szabadtűzi Lovagrend lovagjai

Áprilisi választásunk fő étele a Kókai lencsegulyás annak a napnak állít emléket, amikor az isaszegi csata napján, 1849. április 6-án a szabadságharc tábornokai Kókán találkoztak Kossuth Lajossal. Hogy ettek-e Kókai lencsegulyást, arról nem szól a fáma, az viszont bizonyos, hogy a Kókai lencsegulyás egy igazi magyaros étel. Amihez remek kísérő lehet egy kiváló Kapros túrós lepény.

Tél – prevenció – vitaminok

A vitaminok szervezetünk számára nélkülözhetetlen, de igen kis mennyiségben jelen levő szerves vegyületek, melyek nagy részét szervezetünk nem képes előállítani, vagy nem megfelelő mennyiségben. Az ásványi anyagok egyrészt szervezetünk felépítésében játszanak szerepet, másrészt enzimek, vitaminok működéséhez szükséges un. kofaktorok. Nélkülük ezek az enzimek, vitaminok nem válnak aktívvá, hatásukat sem tudják kifejteni. Némely ásványi anyag felszívódásához viszont vitaminra van szükség: pl. vas felszívódásához C-vitaminra van szükség.

Életek és ügyek, kamerával és kamera nélkül – beszélgetés Pesty Lászlóval

Forgatott Pesten, Prágában - az 1989-es tüntetések idején, ahol néhány napra börtönbe is került -, Szarajevóban, Afganisztánban, a csecsen fronton, a Baltikumban, filmezett bálnavadászokat, portréfilmet készített az újhungarista Szabó Albertről, rejtett kamerás dokumentumfilmet készített színesfém-kereskedőkről, és drogdílerekről. A kilencvenes évek végén drogkereskedők felgyújtották az autóját. 1998 és 2002 között a Pesty Fekete Doboz kéthetente jelentkezett rendszeresen a képernyőkön.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.