BlogÚj! Megnyitás

A Mouline Rouge dívái

Rendhagyó helyzetben rendhagyó interjú. A magazin történetében az első eset, hogy nem egyetlen sztárral készült a címlapos interjú. Ám azt gondoltuk, hogy egy 18. születésnapját betöltő produkció érdekli az olvasókat.

A Mouline Rouge dívái

Rendhagyó helyzetben rendhagyó interjú. A magazin történetében az első eset, hogy nem egyetlen sztárral készült a címlapos interjú. Ám azt gondoltuk, hogy egy 18. születésnapját betöltő produkció érdekli az olvasókat. Különösen akkor, ha korunk három olyan színpadi dívája játszik együtt, mint Détár Enikő, Fésűs Nelly és Ladinek Judit. Kétségtelen, hogy a Három Díva előadásaik egyediek. Pontosan úgy ahogy a főszereplők is. A beszélgetésben a show mellett hallhattunk a művésznőket összekötő barátságról, a motivációikról, a kedvenc dalaikról és a mostani mindennapjaikról is

A Mouline Rouge dívái

Mindhárman sikeres színésznők, mi volt a Három Díva produkció elindításának a motivációja?

Détár Enikő (DE): Egy blöff! Megkérdezték van-e ilyen műsorunk, és mi azt mondtuk persze, hogy van (nevet), de akkor még nem volt. A véletlen és a szerencse hozta létre a produkciót.

Fésűs Nelly (FN): Egy megrendelő azt kérdezte, van e hármunknak közös műsora, és mi azt blöfföltük, hogy van. Persze, akkor még nem volt.

Ladinek Judit (LJ): A budapesti Mouline Rouge-ban dolgoztunk együtt. Ott egy véletlennek köszönhetően kértek tőlünk egy olyan műsort melyben mindhárman benne vagyunk. Aztán kiderült, hogy jól tudunk együttműködni. Tulajdonképpen az volt a motivációnk, hogy jól tudtuk együtt végezni, kivitelezni a közös munkát. Azt gondoltuk, hogy ebben több lehetőség, potencia van, és ha van ránk igény, akkor mi így hárman szeretnénk továbbra is együtt dolgozni. 

Magyarországon a revü talán nem tartozik a legnépszerűbb műfajok közé. Miért pont ezt választották?

FN: Azért mert mindhárman a Moulin Rouge-ban dolgoztunk, és mindhárman a Moulin dívái voltunk. Egyértelmű volt, hogy ez az a műfaj, amit ki kell vinnünk az épület keretein kívülre is, hogy akik nem tudtak eljönni azoknak is legyen erre lehetősége. 

A Mouline Rouge dívái

Hiába az ismertség, a közös produkciók indulása a legtöbbször nehéz. Melyek voltak a legnagyobb akadályok és hogyan sikerült legyőzni őket?

DE: Szinte mindig az egyeztetés volt a legnagyobb akadály. Mindhárman külön színházban játszottunk, de volt olyan is, hogy Ladinek Judittal ugyan abban a darabban szerepeltünk. Ezért ha érkezett egy felkérés azt nagyon nehezen tudtuk össze egyeztetni.

Mikor érezték úgy, hogy sikerült az áttörés?

LJ: Az igazi nagy áttörés Egerben volt. Az Agria Nyári játékokon a Dívavízió koncertünkkel léptünk fel, saját szervezésben, vokalistákkal és tánckarral. Ezzel egy olyan koncertet hoztunk létre, amit ezt követően volt szerencsénk elvinni a győri Tavaszi fesztiválra is. És ez mérföldkő volt az életünkben. Az különösen jó egybeesés volt, hogy akkor pont tíz éve dolgoztunk hárman együtt. 

A Mouline Rouge dívái

A revü – pont a nehézsége miatt – lehet nagyon jó és látványos is. Ugyanakkor nagyon sok a buktató… Mit szólt a produkcióhoz a szakma?

LJ: A szakma nagyon jól fogadta a produkciót. Mindenkitől azt a visszajelzést kaptuk, hogy annyira becsülnek, és tisztelnek minket, és hogy ez jó amit csinálunk. És nem csak a közönségtől, hanem tényleg a szakmától is. Én azt gondolom a mi formációnk irigylésre méltó, hiszen eddig nem volt mögöttünk egy olyan team, vagy menedzsment cég, amely tolta volna a szekerünket. Tizennyolc évet vártunk az első menedzsment cégre, amelyre rá mertük bízni magunkat. És abban is biztosak vagyunk, hogyha korábban csatlakozunk be az Icon Managementhez, akkor ma nem itt tartunk. Sok kolleganőnk elismerően mondja, hogy látja a rengeteg fellépésünket, megjelenéseinket és hogy ez milyen jó. Fontos elmondanom, hogy mi nem csak a színpadon vagyunk barátnők, hanem a magánéletben is. Tizennyolc év alatt rengeteg minden történt velünk külön-külön, és mindig ott voltunk egymásnak. Egy életre szóló barátság és munkakapcsolat a miénk. 

Kinek, mi a kedvenc száma a produkcióban és miért?

DE: Számomra a közös dalok a legkedvesebbek, mert én azt szeretem, amikor mindhárman egyszerre vagyunk fent a színpadon.Ezért jó szívvel ajánlom a „Jövőnk a gyermek” című könyvet, amely kézzelfogható segítséget nyújt az eligazodáshoz. A múltbéli történelmi hatásoktól vezeti végig az olvasót a jelen társadalmi folyamatáig. Feltárva azt a valóságot, amit statisztikai tényekkel is alátámaszt. Ugyanakkor olyan megoldást is felvillant, ami sokkalta élhetőbb jövőt vizionál, mint amit a mai adatok alapján előre vetíthetünk.

A Mouline Rouge dívái

Ezek mennyire egyeznek a közönség által kedvelt dalokkal?

DE, FN, LJ: Mindig a fellépés jellegéhez állítjuk repertoárunkat. Más műsort viszünk egy céges rendezvényre, egy falunapra, egy adventi rendezvényre, vagy egy fesztiválra. Úgy válogatjuk a dalokat, hogy minden korosztály megtalálja benne a számára kedveset. Egy - két ismertebb külföldi dal, Abba slágerek, magyar örökzöld slágerek, magyar és külföldi retro dalok. Legutóbb Dunaszerdahelyen léptünk fel egy olyan bálon, ahol a bál tematikája a Moulin Rouge világa volt. Ilyen műsort kértek tőlünk, ide vittünk magunkkal gyönyörű táncos lányokat, és egy nagyon szépen felépített ötven perces revü show-val szórakoztattuk a közönséget. Hatalmas sikerünk volt.

A produkció tavaly lett nagykorú. Sokat változtattak a kezdetek óta?

DE: Igen, öt centivel hosszabb a szoknyánk, és nem annyira kivágottak a ruhák. Persze ez csak vicc.

FN: Folyamatosan megújulunk, állandóan új számokat tanulunk, új koreográfiákat készítünk, és mindig frissítjük a műsorainkat, erre nagyon oda figyelünk.

LJ: Óh, rengeteget változtak a műsoraink, ahogy mi is. A ruhatárunk is bővült, új koreográfiáink lettek, és természetesen a repertoárt is folyamatosan frissítjük. Sok új dalt tanultunk meg, egyvelegeket, medley-ket gyártottunk, és azt is fel kell mérni, hogy majdnem 20 év telt el. Más dalok állnak már jól, mint akkor, de persze vannak örök klasszikusok, amik mindig benne vannak a műsorainkban. De folyamatosan jönnek az újabb éppen divatos kedvencek, vagy ami valamelyikünknek megtetszik, vagy közelebb áll a szívünkhöz és a sorsunkhoz. 

A Mouline Rouge dívái

Ha lehetne egy születésnapi kívánságuk a produkcióval kapcsolatban, mit kérnének?

DE: Akkor egy nagykoncertet kérnék!

FN: Azt hogy még egyszer ennyit tudjunk együtt dolgozni.

LJ: Egy olyan nagykoncertet, ami maximálisan professzionális, nagyon jól összerakott, technikailag nagyon átgondolt, nagyon ütős számokkal, tánckarral és élő zenekarral. Ez egy földtől elrugaszkodott kívánságom lenne… Ennek a koncertnek a megvalósítását, tárgyalásait már a menedzsment cégünk elkezdte, így lehet, hogy az álmunkból valóság lesz. 

Kérdezz – felelek: Détár Enikő

A Mouline Rouge dívái

Legemlékezetesebb szerep?

Számomra érdekes, és nehéz volt, amikor Németországban játszottuk az Evitát.

Legnagyobb siker?

Leglátványosabb, legnagyobb siker a Mamma Mia és a Macskák voltak, illetve a gyermekeim apjával, Rékasi Károllyal a „Jelenetek egy házasságból” című közös darabunk.

Legnagyobb bukás?

Részt vettem egy olyan alternatív produkcióban, amit három hónapig próbáltunk, és egyetlen egyszer játszottuk el.

Kedvenc szerep?

Nem tudok választani, és egyet kiemelni. Mindegyik közel áll hozzám valamiért.

Hogyan éli a hétköznapi életét?

Annál fárasztóbban, és átlagosabban, mint amit sokan gondolhatnak.

Munka, család, gyerekek, háztartás, főzés, színház.

Ha kívánhatna hármat, mi lenne az?

Most, amit kívánok magamnak és mindenkinek, hogy ez a vírus és ami ezzel jár, szűnjön meg és belátható időn belül térjen vissza az élet. Tanuljunk belőle, és álljon vissza a rend. A második, hogy ebben az ici - pici házban, amiben szeretettel élünk, maradjon minden így. Szaladgáljak és labdázzak majd a kis unokáimmal, és legyek jóban a gyerekeimmel akkor is, hogy rám bízzák az unokákat. A Díváknak és magamnak pedig azt kívánom, még 18 évig ülhessünk együtt, hárman az autóban és ne arról beszélgessünk kinek milyen gyógyszert, és kezelést írt fel az orvos.

Kérdezz – felelek: Fésűs Nelly

A Mouline Rouge dívái

Legemlékezetesebb szerep?

Igazán nem tudok kiemelni egyet sem, mert mindet nagyon szerettem.

Legnagyobb siker?

Ausztriában játszottam az Aidát, amiben én voltam Amneris, és állva tapsoltak az előadás végén, amikor meghajoltam. Nem ismert ott senki, nem tudták ki az a Fésűs Nelly, azt a tapsot ott tényleg az akkori esti alakításomért kaptam, így köszönték meg.

Legnagyobb bukás?

Az idézőjeles nagy bukásom az a Dzsungel Könyvében volt Bagira szerepében. Amikor a főpróba héten, a bemutató előtt három nappal egy ugrás közepette elszakítottam a térdszalagomat. Három nap múlva megcsináltam a premiert, köszönhetően egy fantasztikus csontkovács és kinezio tappel foglalkozó asszonynak, aki úgy ragasztotta össze a térdemet, hogy tudtam használni. Végig csináltam mindent, csak sokkal jobban figyeltem.

Hogyan éli a hétköznapi életét?

A korona vírus előtt, vagy alatta? Előtte, dolgoztam nagyon sokat, alatta is sokat dolgozom, de most home office-ban vagyok. Minden, ami az elmúlt évek alatt elmaradt itthon, azt most próbálom bepótolni.

Ha kívánhatna hármat, mi lenne az?

Egyet kívánnék, hogy gyógyuljon meg a világ… háromszor! Tanuljunk a hibáinkból!

Kérdezz – felelek: Ladinek Judit

A Mouline Rouge dívái

Legemlékezetesebb szerep?

Nekem a Chicago-ból a Velma Kelly volt az. Ez nagy áttörés volt nekem a főiskola után, ebben a szerepben megtudtam mutatni, hogy színésznő vagyok, táncosnő vagyok, énekesnő vagyok. Ebben nagyon szeretett a szakma, és a közönség is.

Legnagyobb siker?

A legnagyobb siker? Producerekből mondanám a női szerepet. De a Madách Színházban az összes musical nagy sikert hozott mindenkinek, a Mamma Mia, a Macskák, a Mary Poppins, és a Nyomorultak.

Legnagyobb bukás?

Az egyik szintén kedvenc szerepem volt, sajnos a közönség nem szerette valamiért. Ez egy táncra épülő, Contact című amerikai darab volt. Ebben letáncoltam a csillagokat az égről, egy zseniálisan megkoreografált táncjáték során, de mindössze 20-25 előadást élhetett meg a Madách Színházban.

Kedvenc szerep?

Ha a kedvenc szerepemet kell kiemelni, akkor az a Mamma Mia Tanya szerepe. És hogy miért? Mert ebben az előadásban ismertem meg a szerelmemet.

Hogyan éli a hétköznapi életét?

Alapvetően egy nagyon aktív ember vagyok, aki mindig talál magának intéznivalót, munkát, feladatot. Szeretek mozogni, táncolni, de ha nincs módom elmenni, akkor itthon teszem ezt. A mindennapjaimat aktívan élem.

Ha kívánhatna hármat, mi lenne az?

A világ egy kicsit az elmúlt időszakot nézve tanuljon abból, hogy merre tart az emberiség. Mindenki figyeljen jobban oda a másikra, a természetre, ne legyünk irigyek, ne legyünk önzőek, ne csak a saját érdekeinket nézzük. Ez az időszak egy remek alkalom most arra, hogy picit megálljunk, és elgondolkodjunk. Egy szebb, békésebb jövőt kívánok mindenkinek. Legyen egészség a földön.

MR

Fotók: Csányi István

Vissza a főoldalra

Te hány gyermekkel képzeled el a jövődet?

Az emberi élet különös jelentőséggel bír. Az élet továbbadásának vágya pedig olyan belső kód, ami érzelmi és lelki késztetésként ösztönöz bennünket arra, hogy családot alapítsunk. De elég a szerelem? Elég az egymásra találás a gyermekvállaláshoz, vagy kell valami több ahhoz, hogy családban gondolkodjunk. Egyáltalán min múlik az, hogy hány gyerekünk születik?

Te hány évre tervezel?

Az újévi fogadalmak a leggyakrabban a személyes én kiteljesedését szolgálják. Az egyéni vágyak megfogalmazásával többnyire az előnyös külső, a pénzügyi helyzet pozitív változása, az érzelmi kötődések alakulása, egészségügyi kérdések rendeződése, életmód váltás, utazási lehetőségek kibővítése, családi boldogulás kerül fókuszba. Ezek mind, mind nagyon fontos elemei a minőségi lét-érzet kialakulásának. Azonban ha nem csak a jelen pillanatról, az aktuális év sikerességéről szeretnénk gondoskodni...

Teniszütőre született

Az élete a tenisz körül forog, amit mi csak a képernyőről ismerünk. Arról viszont nem hallottunk, hogy volt idő, amikor nézniük kellett az akciós árcímkét is a bevásárló központ élelmiszerei között. És keveset tudunk arról, hogyan élnek, készülnek a profi teniszezők, miről mondanak le, és mit látnak az utazásaik során. Mint ahogy arról is, hogy egy olyan klasszis teniszező, mint Timi, mivel, hogyan tölti el az idejét a versenyek közben, hogyan éli a magánéletét és mik a tenisz utáni tervei.

Színek és érzések - interjú Csomor Csillával

Sokan Csomor Csillát a Barátok közt Berényi Zsuzsájával azonosítják még ma is. Pedig hosszú évek teltek el azóta, hogy távozott a sorozattól. A magazin olvasóinak azt is elárulja, hogy miért lépte meg ezt a lépést. Kiderül az is, hogy mindig kevesebb figyelem jutott arra a teljesítményre, amit a színházban nyújtott a nézőknek. Pedig olyan nagyságokat vitt színpadra, mint Déryné vagy Blaha Lujza. Beszéltünk a pályájáról, az életfelfogásáról és a talán túlzott karakánságáról is.

A kutya családtag, de nem a gyereked

Valódi érzelmi fejlődés érhető el az embernél, hiszen a kutya emberi értelemben vett szavak nélkül, egyértelmű és nagyon kifinomult kommunikációval, viselkedéssel teszi nyilvánvalóvá ragaszkodását. Félreérthetetlenül fejezi ki háláját, a családtagokhoz való kötődését. Ez az önzetlen szereteten alapuló viselkedési forma pedig rendkívül meggyőző az ember számára. Ezért hat olyan jelentős mértékben ránk.

Ünnep

Ünnep. Egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy legalább most egymás felé forduljanak az összetartozók ebben a különös, rohanó világban. Ünnep. Varázsalt. Varázslatosan szép. Zene, fényes gyertyák, ragyogó csillagszórók, illatos, finom ételek, talán nagy beszélgetések. Család, összetartozás, az öröm szikrái. Ha nem hagyod magad, akkor nem torzítja el a kereskedelem hatalma. Ha magadat adod, a szeretetedet, a figyelmedet és az idődet, akkor csodás napokat, nagyszerű időt hordoz magában.

Megmentettem a lányom életét

Az egész azzal kezdődött, hogy a lányom elkezdte szedni a fogamzásgátlót. Nagy lány volt már, aki komoly párkapcsolatban élt a barátjával – aki ma már a férje és két gyermekének apja – így ez teljesen természetes volt. A nőgyógyász fel is írta neki és ezzel el is rendeződött minden. Legalábbis azt hittük, de valójában egy olyan kálvária kezdődött el, amibe a lányom majdnem belehalt.