BlogÚj! Megnyitás

A Váróterem magazin júniusi gasztró ajánlata

A Váróterem magazin júniusi gasztró ajánlata

Kovászosuborka krémleves, szalonna chipssel

Hozzávalók

  • 4-5 db nagyobbacska kovászosuborka (mennyiségtől függően növelhető az uborkák száma)
  • 2-3 dl kovászosuborka lé (ízlés szerint)
  • 3 – 3,5 dl natúr joghurt
  • 6-8 szelet bacon szalonna
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Az uborkát kockára vágjuk, majd turmixgéppel pürésítjük. Ezt követően ízlés szerint fűszerezzük (só, bors), aztán hidegen hozzáadjuk a kovászosuborka levét és a joghurtot és az egészet ismét összeturmixoljuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük. A tálalás előtt a szeletelt bacon szalonnát ropogósra pirítjuk és a szalonna zsírját leszűrjük. 

A tálaláskor a hideg leves tetejére egy kis kanál szalonnazsírt csepegtetünk és a tetejére tesszük a ropogósra sült szalonnát. Így egy meleg nyári napon ízletes és finom levest tálalhatunk a család asztalára.

Sütőben sült rozmaringos tarja

Hozzávalók

  • 1 kg újburgonya
  • 1 kg sertéstarja
  • 3 ek étolaj, vagy olivaolaj
  • 1 dl balzsamecet
  • 2-3 szál rozmaring (ízlés szerint)
  • só, bors, esetleg kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

Előző este a tarját vastagabb szeletekre vágjuk. Egy tálban elkészítjük a páclevet (olivaolaj, só, a bors esetleg a kakukkfű, és más fűszerek) és a tarja minden szeletét külön beleforgatjuk a pácba és egy nagy tálba tesszük. Amikor az utolsó hússzeletet is bepácoltuk, a maradék páclevet a húsokra öntjük, lefedjük a tálat, majd a húst a hűtőbe tesszük.

Másnap, a sütés előtt kb. 1 órával kivesszük a húst a hűtőből, hogy a szeletek kiengedjenek. Ez alatt az újburgonyát megmossuk, a héját ledörzsöljük és a burgonyát mérettől függően félbe, vagy négy felé vágjuk, és még egyszer átmossuk. Majd tepsibe tesszük és megsózzuk (ízlés szerint). A sütőt előmelegítjük és közben a hússzeleteket a burgonyára tesszük, majd ráhelyezzük a 2-3 szál rozmaringot. A tepsit vagy a saját fedőjével, vagy alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük. Ezt követően 200 fokon 60 percig sütjük. Egy óra után a megnézzük a hús állapotát, ha elég puhának találjuk, akkor már fedő (alufólia) nélkül visszatesszük a sütőbe és készre sütjük. Általában 90 perc alatt tökéletesre sül. 

Cukkinis – kapros túrósrétes

Hozzávalók

  • 1 db nagyobbacska cukkini
  • 20 dkg tehéntúró
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • Friss kapor (ízlés szerint)
  • 1 csipet bors
  • 1 kávéskanálnyi só
  • 1 db tojás
  • 1 dkg vaj
  • 1 csomag réteslap

Elkészítés

A túrót, a fetasajtot összetörjük, a kaprot és a petrezselymet apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a tojást, és alaposan elkeverjük. Ezt követően a cukkinit legyaluljuk és hozzákeverjük a befűszerezett túrós sajtos töltelékhez. Eközben előmelegítjük a sütőt. Majd a vajat megolvasztjuk, a réteslapokat kivesszük a csomagolásból, és megkenjük az olvasztott vajjal. Aztán feltekerjük a megtöltött réteslapokat, a sütőbe tesszük és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Vissza a főoldalra

A Váróterem magazin júniusi gasztró ajánlata

A Váróterem magazin júniusi gasztró ajánlata

Ambrózi Zoltán és Vér János chef | az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend és a Szabadtűzi Lovagrend lovagjai

Áprilisi választásunk fő étele a Kókai lencsegulyás annak a napnak állít emléket, amikor az isaszegi csata napján, 1849. április 6-án a szabadságharc tábornokai Kókán találkoztak Kossuth Lajossal. Hogy ettek-e Kókai lencsegulyást, arról nem szól a fáma, az viszont bizonyos, hogy a Kókai lencsegulyás egy igazi magyaros étel. Amihez remek kísérő lehet egy kiváló Kapros túrós lepény.

Sóterápia otthon – használja ki a Váróterem magazin olvasói számára adott kedvezményt!

Hogy mire jó az otthoni sóterápia? Többek között arra, hogy a mostanihoz hasonló influenzás időszakban tisztán tartsa a légutakat, segítsen az orrdugulás, a megfázás, a nátha, a rendszeres köhögés, az arc- és homloküreg gyulladás a középfülgyulladás… vagy esetleg olyan alvásproblémák esetén, mint a horkolás!

Semmit sem kaptam ingyen az élettől – beszélgetés Keresztes Ildikóval

Talán egykor még Ő maga sem gondolta, hogy egy Marosvásárhelyi törékeny kislány, aki a balettszínpadán szerette volna elkezdeni szárnybontogatásait, Magyarország legismertebb és egyik legsikeresebb énekesnője lesz. Megannyi dal, tömérdek színházi szerep, szinte minden létező díjat megkapott a szakmától, de mégis a közönség szeretete számára a mérvadó.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

Légió az Alpokalján

Sopron, a „leghűségesebb város” mindig is gazdag történelmére, múltjára büszke település volt. A helyi hagyományőrző csoportok palettáját színesíti a XV. Apollinaris Legio Scarbantia egyesület. A csoport múltja egészen 2013-ig nyúlik vissza. A csapat vezetője- a Centurio, mai fogalmaink szerint a százados megfelelője -Jankovics Zoltán tanárként tevékenykedett Sopronban. Egy színpadi előadás kapcsán merült fel az ötlet, hogy lelkes diákjai bevonásával megidézzék a város római kori hagyományait.

Zweigelt a Kékfrankos fővárosából

Sopronmás megtisztelő címmel is rendelkezik: Sopron a Kékfrankos fővárosa is. A borkedvelők a Soproni Borvidék kapcsán először valóban a Kékfrankos fajtára és az abból készült szép és karakteres , nemes italokra gondolhatnak, pedig számos egyéb szőlőfajta és izgalmas bor gazdagítja e vidék palettáját, köztük a Kékfrankos és Szent Lőrinc fajta házasításából származó ausztriai eredetű Zweigelt. A fajta történetéről,a borvidékről és saját boraikról beszélgettem Molnár Tiborral a Vincellér Borbirtok borászával.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.