BlogÚj! Megnyitás

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos.

  • Főoldal
  • Egészség
  • Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.

Ma már az ember nem tud úgy elolvasni egy magazint, vagy megnézni egy weboldalt, hogy ne futna bele valamibe, ami az elhízással kapcsolatos. Tényleg ekkora probléma ez?

A WHO szerint az elhízás világjárványként terjed. És erre nagy figyelmet kell fordítani, mert ez többé már nem esztétikai, hanem egészségügyi kérdés. A megoldás nem a molett hölgyek kritizálása, hanemtudatosítani kell, hogy az elhízás valójában anyagcserezavar. Ennek következménye a metabolikus szindróma, a zsírpárnák felhalmozása, a túlsúly vagy elhízás. Ami azt jelenti, ha az okot megszüntetjük, akkor a kellemetlen esztétikai tünetek is eltűnnek majd. Mert a zsírpárnák csak következmény, okozat. Mégpedig egy rosszul működő szervezetről tanúskodnak.

A fogyókúra egy komoly tudományág! Nem hit vagy hitegetés kérdése! Biokémia, fiziológia kérdése, ami kihat a teljes endokrin rendszerre. Univerzális fogyókúrás tabletta önmagában nem létezik, csak olyan komplex összetevőkből álló receptúrák, amely az anyagcsere különféle területeit támogatják, kiegyensúlyozzák, normalizálják, így könnyebb lesz az életmódváltás is, nem csak a súlyvesztés.

Mi a termékeink fejlesztésekor innen közelítjük meg a problémát. Abból a logikából indulunk ki, ha az elhízás anyagcserezavar, akkor azt az 5 -6 fő okot kell megszüntetnünk, ami ezeket kiváltja. A különféle környezeti vegyi hatásoknak (víz- és levegőszennyezés, talajban levő műtrágya maradványok, permetezőszerek, tisztítószerek, festékek, oldószerek, illatosítószerek, kozmetikum adalékanyagok) és a rengeteg féle élelmiszer adalékanyagnak tulajdoníthatóan tolódik el az ember bélflórája, pajzsmirigy működése, máj, epe és veseműködése, enzimtermelése, emésztési képessége, és rendszeres vastagbél működése is.

Ha most azt mondja, hogy a FEDBOND® termékek mindenre jók…

Mint mondottam, univerzális megoldások nincsenek, csak jól átgondolt fejlesztések, amelyek egy – egy adott területre fókuszálnak.

Amikor a FEDBOND® termékcsaládot megalkottuk, akkor az elején a FATBOND® négyszeres kalóriagátló, zsírmegkötő, és prebiotikus hatású súlycsökkentő és elhízást megelőző orvostechnikai eszközvolt a fókuszban. Ez egy olyan speciális, három szabadalommal védett rostkomplex, amelynek a hatását három klinikai vizsgálat is igazolja, in vitro és in vivo humán kísérletekkel alátámasztva.

A FATBOND® 5 AZ 1-BEN HATÁS, CHRONO-ACTIVE SÚLYCSÖKKENTŐ TECHNOLÓGIA

Étvágycsökkentő(1) / Nassolásgátló(2) /Zsír és szénhidrát megkötő(3) / Chrono-aktív kalóriakontroll: -462 Kcal / nap(4) / 30%-kalcsökkenti a FIRMICUTES hizlaló baktériumok számát 48 óra alatt(5)

Orvostechnikai eszköz: II a, CE 1370
1,2,4 Protokol szám: 010816, 06/2012, Klinikai vizsgálati szám: E85068-03/06 CL, 03/2015
3 Klinikai vizsgálati szám: F02843/ 01LA, 02/2011
5 Klinikai vizsgálati szám: 2015190/ D252/5, 01/2017

2006-ban hozta le először a rangos Nature szaklap a világrengető hírt, miszerint felfedezték a túlsúly bakteriális okát. Kiderült, ha felborul a vastagbélflóra oly kényes egyensúlya, és bizonyos, Firmicutes típusú baktérium családok túlszaporodnak, ezen baktériumok által kibocsátott vegyületek hatására a szervezet sokkal több kalóriát köt meg ugyan olyan összetételű és mennyiségű ételből, mint egy normál bélflóra jelenlétében. Miért? Mert a májat túlzott triglicerid (vérzsír) termelésre sarkalják, amit majd az inzulin raktározó hormon szépen be is spájzol, sajnos főként hasi zsírpárnákba.

Tehát ezek a baktériumok hízásra tesznek hajlamossá, és egyre nagyobb anyagcserezavar okozói, már csak azáltal is, hogy endotoxinokat is termelnek. Ezeknek a vegyületeknek tulajdonítható a féláteresztő bélszindróma is. A következménye pedig a szervezet szintű, lassú, krónikus gyulladások. Ez a fő oka a metabolikus szindrómának is, ami komoly egészség károsodás, és ezt kíséri előbb-utóbb a jelentős túlsúly is! Bebizonyosodott, hogy a túlsúlyos emberekben sokkal több gyulladás zajlik, és ezek a gyulladások első sorban a zsírpárnákból indulnak ki. Ezt egy vérteszt során jól ki is lehet mutatni a nagy szenzitivitású CRP (C-reaktív fehérje) teszttel.

A FATBOND® legjelentősebb tulajdonsága szerintem nem a kalóriablokkolás, hanem a kúraszerű szedése esetén a jó bélflóra prebiotikus kiegyensúlyozása. Ehhez szükséges egy bizonyos típusú táplálkozás, hogy a kúra alatt ne szabotáljuk a bélflóra bakteriális átállását.

https://www.everlife.hu/post/fatbondr-15-tipp-a-sikeres-fogyas-erdekeben

A FATBOND® az első termék, amely képes 30%-al csökkenteni a hizlaló Firmicutes típusú baktériumok arányát a vastagbélben már 48 óra alatt!

Hogyan?

A benne levő emészthetetlen növényi rost-komplexnek a vastagbélben való erjedése, olyan vegyületeket, főleg butirátokat bocsát ki magából, amely ellehetetleníti a számunkra kedvezőtlen baktériumok életfeltételeit, de ugyanakkor táptalajt képeznek a jó baktériumok számára. Így természetes úton, magától helyreáll a rend!

Mindenkinél a túlsúly más-más ok miatt alakult ki, de sokaknál viszont az elhízás komplexebb okoknak tulajdonítható. A anyagcsere több területén áll fenn egyensúly zavar.

Tehát ebből a logikából kiindulva a FATBOND® orvostechnikai eszköz, mint anya termék köré fejlesztettünk egy professzionális táplálék-kiegészítő családot, amit a FEDBOND® márkanév fémjelez.

A FEDBOND®Cell-Lite Enzimeket a jó emésztés, ütemes béltisztulás, gyomor- és bélnyálkahártya kondicionálása miatt hoztuk létre olyan embereknek, akiknek alacsony az enzim termelése.

Nagy mennyiségben tartalmaz proteolitikus, azaz fehérjebontó növényi enzimeket (bromelain, papain) és laktáz enzimet is, a laktózt (tejcukrot) emészteni nem képes emberek számára.

A FEDBOND® Cell-Lite komplexösszetevői között található standardizált, tömény gyömbér kivonat, azaz gingerolis. Ő felel a jó emésztés mellett a gyomor és bélnyálkahártya állapotárét is. Emellett tartalmazcikória inulint is, amely egy olyan hasznos növényi rost, amia jó bélflóra táptalaját képezi. És persze vannak benne antioxidánsok, tengeri magnézium, ami a jó elektrolit-egyensúly, vízháztartás miatt is szükséges.

Az emésztési problémák sokrétűek. Mit „kínál” a FEDBOND® Cell-lite?

Nagyon sokan szenvednek például rejtett laktóz intoleranciában, amit még a tesztek sem mutatnak ki. Ám ez az emésztést tönkreteszi, mert ennek következtében alakul ki a gázosodás és a puffadás. Ezek pedig előidézik a feszülő has hatást. Az elégtelen emésztés, hiányos tápanyagfelszívódás, és kellemetlen közérzeten kívül a ruhák sem úgy állnak az emberen, mint ahogy azt szeretnénk. Feszül az inggomb, a zakó is, nem tudunk egy testhezálló, csinos ruhát sem felvenni!

De ez utóbbi csak az esztétikai része a dolognak. A fontosabb az egészségi rész, mert egy rossz emésztés esetén nem úgy szívódnak fel a tápanyagok. Ha az étel emésztetlenül tovább vándorol a vastagbélbe, akkor gyakorlatilag egy emésztetlen, erjedő masszakerül a szervezet olyan részébe, ahol nincs keresnivalója. Így a rohasztó baktériumok táptalaja lesz, és még inkább rossz irányba tolódik a bélflóra.

És az tényleg akkor bajt tud okozni?

Már említettük, hogy egy Firmicutes törzsek irányába eltolódott bélflóra hízásra ad hajlamot, és előbb-utóbb féláteresztő bélszindróma és metabolikus típusú elhízás lesz a vége.

Ezeknek a baktériumoknak a hatására valóban kialakula hízásra valóm hajlam.

Ezek tudományosan alátámasztott tények. Ezért is jelenik meg annyi tanulmány a mikrobiom területén. Ez a mikrobiom a bennünk és a rajtunk élő baktériumok összességét jelenti. Ám dominánsan ezt a vastagbél flórája teszi ki. A vastagbélben tízszer több baktérium él, mint ahány sejtje egy embernek van. Ezért mondják viccesen a tudósok, hogy két lábon járó baktérium telepek vagyunk.

Azért mégiscsak mi irányítunk.

Egészen biztos ebben? A baktériumok határozzák meg azt, hogy mit kívánunk megenni. Téves elképzelés az, hogy amit megkíván a szervezet, az csak jó lehet. A rossz baktériumok és egyéb élősködők is „éreztetik” mit kívánnak. A Candida például rettenetesen sok cukrot és szénhidrátot kíván, mert az a tökéletes táptalaj ahhoz, hogy szaporodni tudjon. Amikor tehát valaki sok cukrot tartalmazó ételt eszik – iszik, a Candidái számát szaporítja. A rossz baktériumok túlszaporodása pedig nem csak az elhízás szempontjából káros.

Mit okozhatnak még?

A baktériumok endotoxinjai a bolygóidegen felszivárognak az agyba is. A pszichiátria legújabb kutatásai szerintdepresszióra, inaktivitásra és motiválatlanságra való hajlamot is okoznak, de még az egyre gyakrabban, egyre több embernél előforduló pánikrohamot is. Habár a pánikroham esetén egy jód hiány miatt alul működő pajzsmirgyre is gyanakodhatunk szimultán.

Tehát van egy pszichés hatása is egy rossz bélflórának. Éppen ezért fejlesztettünk a vastagbél flórához nagyon közel álló törzsekből egy komplex terméket.

Ez a FEDBOND® Probiologiq Élőflóra, amely hét fontos baktérium törzset tartalmaz. Ezek közül speciális kefir erjesztésből származik öt törzs, és van két olyan fontos baktérium törzs is, amelyeket szakmai nyelven dizájner baktérium törzseknek hívnak.

Ez nagyon jól hangzik, de mitől olyan speciálisak ezek a baktérium törzsek?

Ezeket a törzseket ellenőrzött laboratóriumi tenyésztésselállítják elő, és tiszta DNS-el rendelkeznek, hogy minél közelebb álljanak a bélflórához. Ez azért is fontos, hogy minél jobban életben tudjanak maradni, és ellentudjanak állni a gyomor-és az epesavnak.

Mert mi a legfontosabb az élő flórapótlás esetében? Fontos a napi adagban levő csíraszámuk – ajánlott legalább a 35 – 40 milliárd mennyiség, és fontos a minőség, azaz a származás, a tenyésztés tisztasága! Ami annyit tesz, hogy ellenőrzött forrásból, laboratóriumi tenyésztésből származzanak, és elég életképesek legyenek, hogy valóban meg is tudjanak tapadni a vastagbélben.

Azok a baktériumok, amelyek a FEDBOND® Probiologiq Élőflórában vannak ilyenek. És a biztonság kedvéért a kiszerelés egy DR, azaz késleltetett felszívódású, speciális kapszulába történik, amely a gyomorsavnak ellenáll és így garantáltan a vastagbélben szabadulnak fel belőle a hasznos baktériumok. 

Már többször említette a vastagbél flóráját. Ennyire fontos ez a fogyókúra szempontjából?

Ez nem csak a fogyókúra, hanem az egészségünk szempontjából is fontos. Azt tudni kell, ha egy barátságtalan környezetben, egy kibillent egyensúllyal rendelkező vastagbélbe érkezik akár a legjobb baktérium is, az nem tudja kifejteni a hatását. Fontos, hogy olyan „életkörülményeket” tudjunk a baktériumoknak biztosítani, amelyben megtapadhatnak és el tudnak kezdeni szaporodni. Ezért például a FEDBOND® Probiologiq kapszulákba olyan növényi rostokat – például inulint - is csomagoltunk, amelyek ezeknek a jó baktériumoknak a táplálékául szolgálnak. És van még bennük poszbiotikumnak nevezett B-vitamin komplex és folsav is az ajánlott napi adag 100%-ában.

Egyébként eredetileg a B-vitaminokat is a baktériumok termelik elsősorban saját maguk számára, hogy életben maradjanak. Ám mivel szimbiózisban élnek velünk, ezért az egészségünk arra épül, hogy ők számunkra biztosítják a B-vitaminokat. 

Eszerint a FEDBOND® Probiologiq mind a két problémára megoldást kínál?

Nem csak erre a kettőre, hanem a teljes vertikumra. Ez az induló része egy fogyókúrának. Összegezve az eddigieket, a FEDBOND® Termékcsaládban van egy Cell-Lite® Enzim, ami az emésztést biztosítja, a Probiologiq élőflórával pedig rendbe tesszük a vastagbél flóráját.

Ez már a harmadik terület volt, ahol a FEDBOND® család valamelyik tagja segíthet. De ennél több problémás területet sorolt az elején.

Így van. A következő hízást kiváltó ok a pajzsmirigy alulműködés. Magyarország kiemelten jódhiányos terület. Sem a talaj, sem a víz nem tartalmaz elég jódot. Emiatt a Magyarországon születendő gyerekek pajzsmirigye 50%-al nagyobb. Evolúciós logikával élve, egy nagyobb szerv igyekszik több jódot megkötni. Már csak azért is mert 3 darab jód atomból „készül” gyakorlatilag a T3 (trijódtironin), ami az aktív pajzsmirigy hormon. Tehát, ha nincs elég aktív pajzsmirigy hormonunk, akkor a pajzsmirigy alulműködik. Ha pedig alulműködik, akkor lelassul az anyagcsere, és ha lelassul az anyagcsere, akkor beindul az elhízás.

A FEDBOND® Pajzsmirigy-Anyagcsere terméke nagyon komplex. Nem csak a biztonságos, az OGYI által meghatározott,felső határon belül tartalmazza a legjobban felszívódó és hasznosuló jódforrást, hanem egyéb, a zsíranyagcserét, zsírégetést sejtszinten kezelő összetevőt is tartalmaz. Ilyen például a nagy mennyiségű L-karnitin, cayenne bors kivonat, cink, és a jó vízháztartást segítő gyermekláncfű, valamint a vércukrot szabályzó króm és fahéjkivonat. Ez utóbbi azért fontos, mert egy alacsony vércukor mellet a hasnyálmirigy nincs rákényszerítve egy azonnali inzulin válaszra. Tudjuk, hogy az inzulin valójában egy raktározó hormon. 

Amilyen szenvedéllyel, átéléssel beszél erről, úgy tűnhet, hogy ez valójában egy harc.

Annak, aki küzd az elhízás ellen, bizony ez egy komoly harc önmagával és az elhízást kiváltó okokkal szemben. És a fentiek után van tovább, hiszen a következő fontos terület az elhízás elleni harcban a vese, az epetermelés és a máj zsírbontó, illetve méregtelenítő szerepe.

Sokan nem tudják, hogy a máj felelős a szervezet méregtelenítéséért, a toxinok kiszűréséért, lebontásáért. Az epe termelés által pedig megoldja a nagy zsírmolekulák feldarabolását, és vízoldékonnyá tételét a normál zsíranyagcsere érdekében.

A másik fontos kiválasztó szervünk a máj mellett a vese. Ha úgy tetszik, a máj és a vese a két nagy szűrőnk. És ahogy a mosogatógépben és az autóban is szoktunk szűrőket cserélni, a testünknek is szüksége van erre. Ám itt nem tudunk szűrőt cserélni, csak tisztítani és regenerálni a sejteket.

A FEDBOND® iSLIM DTX kettős hatású termék, amely a zsíranyagcsere felől közelíti meg a fogyókúrát és támogatja a máj, az epe és a vese normál működését és a sejtek regenerálódását. A zsíranyagcsere az epesavon keresztül teljes mértékben a májtól függ. Amennyiben a máj nem termel elég epesavat, vagy a máj nem jól működik, akkor a zsíranyagcserénk felborul. Ilyenkor indul el a zsírpárnák elraktározása. Ha a vesénk nem működik jól, akkor alakul ki a szöveti vizesedés, és a pangó folyadék ott marad a szövetek közötti állományban. Ezek általában szintén tele vannak toxinokkal. A nőknél ez okozza a cellulitet, mert a pangó folyadékban lévő toxinok hatására begyulladnak a zsírpárnák a kötőszövet alatt. És egy gyulladt zsírpárna egyenetlenül tapad le a kötőszövethez és ezért a felszínen narancsbőrt okoz. Ez látványnak sem szép, de ami fontosabb, a rossz máj és veseműködésről árulkodik. 

A fentiekből az látszik, hogy komplett rendszerben gondolkodnak.

Ahogy már mondtam, a holisztikus egészet kell néznünk, ahhoz, hogy eredményt érhessünk el.

Éppen ezért a FEDBOND® rendszere úgy épül fel, hogy blokkoljuk a kalóriákat, jó legyen az emésztés, hasznosuljanak az értékes tápanyagok, megfelelően kiegyensúlyozottlegyen a vastagbélflóra, a salaktalanítás üteme, a pajzsmirigyanyagcsere gyorsaságát befolyásoló működése, a máj méregtelenítő és zsíranyagcserét vezérlő funkciói, valamint elégséges legyen az epetermelés, és vese vízkiválasztó működése is. Ez így teljes egész, mert a szervek csak szervezetben, összedolgozva és egymás hatásmechanizmusára épülve tudnak jól működni!

Kell a komplex termékpaletta már csak azért is, mert mint említettem, mindenkinél más – más oka van az elhízásnak. Ráadásul van, akinél több féle ok is van, így számukra nagyon hasznos, hogy ezek a termékek külön – külön is használhatók, de ugyanakkor rendszerben, egy fogyókúrás programként is kombinálhatóak, mert a csak természetes alapanyagok és összetevők egymás hatását szinergikusan támogatják.

A fogyással kapcsolatban mindenki az evésről beszél. De éppen ennyire fontos az ivás is.

Igen, ez pontosan így van. Amikor idáig eljutunk, akkor jön a kérdés a fogyókúrázóktól, hogy ez rendben van, de mi legyen az a folyadék, amit napközben iszom, mert a cukros üdítők szóba sem jöhetnek.

Nekünk erre két nagyszerű termékünk van. Mindkettő egyedi receptúra alapján készül, és csak gyógynövényeket tartalmaz. A FEDBOND® Cell-Lite enzimnek van egy FEDBOND® Cell-Lite teája, ami a pangó szöveti vizeket vezeti ki és a vesét átmossa, regenerálja.

A FEDBOND® TEA pedig a FEDBOND® iSLIM DTX termékünk kiegészítője, ami a májat, az epét, a vesét, ezáltal a jó zsíranyagcserét támogatja elsősorban.

Mindkét fajta gyógyteát 1,5-2 literig hígítva is lehet kortyolgatni nap közben, édesítés nélkül is finom, üde ízük van. Ez a leghasznosabb folyadékbevitel.

Azért emellett az utolsó nagy kérdés egy fogyókúránál mégiscsak az, hogy ebben a rohanó világban mit együnk?

Igen, a táplálkozás összetétele és minősége egyik legfontosabb tényező a fogyókúra alatt.

Erre a célra két, prémium fehérje alapú, magas tápértékű, de alacsony kalória tartalmú, étkezést kiváltó turmixport fejlesztettünk.

Az egyik a FEDBOND® EXPRESSSlim Zöldségleves. Ennek az alapja az egyik legminőségibb és legnagyobb százalékban fehérjét tartalmazó borsófehérje, ami valódi, liofilizált zöldségporral dúsított. Nagyon fontos tudni, hogy glutén- és laktózmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, és a vegán diétának is megfelel. Nem tartalmaz szóját, mert a szója allergén és gyulladásokat okoz, azon kívül fito-ösztrogéneket tartalmaz, ami nem igazán kívánatos, hiszen felborítja úgy a nők, mint a férfiak hormonháztartását, azon kívül a pajzsmirigyet is alul működésre készteti.

Ugyanakkor olyan magas a FEDBOND® EXPRESS hozzáadott vitamin, ásványi anyag, aminosav, tartalma, hogy nem kell a turmixpor mellett a szénhidrát- és zsíranyagcserét támogató vitamin-komplexre költeni.

A kiemelten rostdús, laktató és finom Zöldségleves egy adagja (55 g) kivált egy étkezést. Nem kell hozzá csak meleg vagy forró víz. 3-5 perc alatt elkészíthető! Nem kell shaker-el rohangálni, elég, ha beletesszük egy bögrébe, könnyen és csomómentes felkeverhető egy villával. A víz hőmérsékletével és mennyiségével, és az eltelt idővel szabályozhatjuk, hogy zöldségturmixot, krémlevest vagy zöldségpürét kívánunk enni.

És, ha ez mind nem lenne elég, minden adag EXPRESSSlim Zöldségleves tartalmaz 1 g inulint és 3 g Glucomannant, tehát egyben hozzáadtuk a turmixhoz a fogyókúrás szert is.

Tehát a fogyást nem csak a magas tápanyag tartalmú, de alacsony kalóriával rendelkező (csak 202 Kcal/ adag) diétás fehérjeturmixra bíztuk, hanem beletettük a súlyvesztést segítő összetevőt is!

A FEDBOND® EXPRESS az ételed, a vitaminjaid és a fogyókúrás szered is egyben.

Ezért is a szlogenje: FEDBOND® EXPRESS az étel értelme!

A FEDBOND® EXPRESSSlim Zöldségleves semmilyen mesterséges adalékanyagot vagy színezéket nem tartalmaz. Miért fontos ez? Mert minden mesterséges adalékanyag felborítja a szervezet enzimatikus rendszerét, ezáltal az emésztést, és ebből következik a rossz anyagcsere is. Egy rossz emésztés eredménye számos biotoxin, amit a szervezet zsírpárnákba különít el, ezzel megnehezítve a zsírbontás normál folyamatát. Ezért fontos a „tiszta” étkezés! Hogy többek között ne szenvedjünk eredménytelenül egy futópadon. Hányan panaszkodnak ugye, hogy torna mellett sem nagyon mozdulnak a kilók. Hát ennek a fenti magyarázat az oka.

A FEDBOND® EXPRESSCoco-Choco Noir pedig a legdrágább és legminőségibb tejsavó fehérje izolátumból készül, és nem csokoládé aromából, hanem valódi belga kakaóból. Rostként pedig valódi kókuszreszeléket használunk. Nincs benne cukor, sem mesterséges édesítőszer, hanem a paleolit életmóddal összhangban lévő eritrit és sztívia adja meg az enyhén édes íz hatását.

Miért fontos, hogy ne legyen túl édes?

Mert a legújabb klinikai vizsgálatok szerint már maga az édes ízvilág képes inzulin választ kiváltani, és tudjuk, hogy az inzulin zsírpárnákba raktározó hormon! Nem érdemes piszkálni a táplálkozás összetételével, ha nem muszáj. Ezért fontos az alacsony glikémiás index-szel rendelkező ételek fogyasztása, és a rostdús táplálkozás, mert az csökkenti a vércukorszintet!

FEDBOND® EXPRESSCoco-Choco Noir szintén szója és gluténmentes, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, sem mesterséges színezéket, vagy aromát. A laktóz tartalma is elhanyagolható, 0,5g/ adag.

Ez általában még laktóz intoleránsoknál sem vált ki problémát, de a biztonság kedvéért ott a FEDBOND® Cell-Lite enzim, ami 250 ml tej megemésztéséhez szükséges laktáz enzimet is tartalmaz.

Egy adag szintén 55 g, kivált egy étkezést, és csak 202 kalória.

FEDBOND® EXPRESSCoco-Choco Noir minden adagja is tartalmaz 1 g inulint és 3 g súlycsökkentésre alkalmas Glucomannant. Szintén három az egyben termék!

Az ételed, a vitaminjaid és a fogyókúrás szered egyben!

A kiemelten rostdús, laktató és finom csokiturmix egy adagja (55 g) kivált egy teljes étkezést. Nem kell hozzá csak meleg vagy forró víz. 3-5 perc alatt elkészíthető! Ehhez sem kell shaker, elég, ha beletesszük egy bögrébe, könnyen és csomómentes felkeverhető egy villával. A víz hőmérsékletével és mennyisségével, és az eltelt idővel szabályozhatjuk, hogy csokiturmixot, forrócsoki italt vagy, csokipudingot kívánunk enni.

Márciustól növeljük az ízpalettát úgy az édes, mint a sós ízvilág területén!

Érkezik a FEDBOND® EXPRESS Feketeribizli, Caramella, Stracciatella, és a Csirke Curry leves. Így mindenkinek lesz alternatívája, hogy ne legyen egy ízvilág hosszú időn át túl unalmas!

fatbond.hu
Tibor-Herczeg Kyra

Tihor-Herczeg Kyra

Vissza a főoldalra

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.

Az eltűnt óra és az emberség – egy pozitív és megható történet a magyar egészségügyből

A történet, amit most közreadunk, valóban megtörtént! Egy olvasónk telefonált meghatottan, mert olyan tapasztalata volt, amely a magyar egészségügyben dolgozók emberségét bizonyítja. Tavasszal, a COVID őrület közepén közel kilencven éves édesapja kórházba került. Szerencsére nem korona vírussal, de a baj így is jelentős volt. Aztán az állapotának a romlása miatt egy másik kórházba vitték át. Mindez maximális odafigyelés és az előírások betartása mellett.

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra! A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, nyugtalan volt, mert nem tudott mihez kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta.

Semmit sem kaptam ingyen az élettől – beszélgetés Keresztes Ildikóval

Talán egykor még Ő maga sem gondolta, hogy egy Marosvásárhelyi törékeny kislány, aki a balettszínpadán szerette volna elkezdeni szárnybontogatásait, Magyarország legismertebb és egyik legsikeresebb énekesnője lesz. Megannyi dal, tömérdek színházi szerep, szinte minden létező díjat megkapott a szakmától, de mégis a közönség szeretete számára a mérvadó.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.

Az orvos válaszol … az utazásra való felkészülés

Nemzetközi felmérések szerint az utazás során az utazók több mint fele valamilyen egészségi problémával találja magát szembe. Az utazási betegségek túlnyomó többsége utazás előtti orvosi tanácsadással megelőzhető, de a tanácsadás tematikájának és tartalmának meg kell felelnie az adott társadalom utazási szokásainak és utazási kultúrájának.

Az etno stílus erősödése – egy kis múlt 2010 márciusból

A párizsi Maison et Objet kiállításon az ismert designerek az etno pavilonban külön installáció keretein belül mutatták be az e stílusban tervezett munkáikat. Az installáció a Transcultures címet viselte. Elgondolkodtató és meglepő dolgokat egyformán találtam. A régi kézműves technikák alkalmazása a mai modern technológiák felhasználásával újszerű lehetőségeket jelentenek a kortárs alkotók számára. Ezek a találkozások és együttélések, bizonyos esetekben szembenállások...