BlogÚj! Megnyitás

Az örökség kötelez -a több generációs siker titka

Nem kevés vállalkozás, magáncég küzd az utódlás kérdésével. A staféta megnyugtató továbbadása ugyanis több, mint meghatározó tényező ahhoz, hogy generációról-generációra öröklődhessen a felmenők által létrehozott érték. Ugyanakkor...

Az örökség kötelez
-a több generációs siker titka-

Nem kevés vállalkozás, magáncég küzd az utódlás kérdésével. A staféta megnyugtató továbbadása ugyanis több, mint meghatározó tényező ahhoz, hogy generációról-generációra öröklődhessen a felmenők által létrehozott érték. Ugyanakkor komoly kérdéseket vet fel az is, hogy ha valaki az adott családba születik, akkor kötelességének kell-e tekintenie, hogy beleálljon ebbe a feladatba akkor is, ha egyébként az érdeklődési köre teljesen másfelé irányul.

Bevallom, szakértőként legkedvesebb témáim közé tartozik a kérdéskör, hiszen Magyarországon nagyon sok KKV és Cég sorsa múlik azon, sikerül-e a legjobb megoldást megtalálni. Azért sem elhanyagolható a kérdés, mert egy cég prosperitását, fejlődését és növekedését is jócskán befolyásolhatja, hogy a családon belül milyen kvalitások, milyen szakértelem áll rendelkezésre, a fiatalabb generáció bevonása érdekében. Sok, és még ennél is több kérdés merül fel e témában, amire nagyon megfontolt válaszokat kell találnunk.

Azt mindenképpen jó tudni, hogy bár a lojalitás arány magas a családi vállalkozásoknál, ugyanakkor a rátermettség, a szakmai alkalmasság semmiképpen nem hiányozhat a hosszú távú siker érdekében. Az utódot bizony ki kell nevelni, fel kell készíteni egy-egy kulcspozíció betöltésére, vagy éppen a vezetői posztra. Emberileg épp úgy, mint szakmai értelemben. Ez nem különbözik attól, mint amikor egy nem családi alapokra épülő vállalkozás, intézmény, vagy cég esetén, a legjobb jelentkezőt választja ki a menedzsment az adott pozícióra.

A családi értékek megőrzése, a közös érdekeltség, a tradíciók továbbvitele, a kornak megfelelő innovációk elfogadása, nem kis kihívás. Ez az örökség bár felemelő, néha bizony nyomja az örökösök vállát.

Molnár Ferenc, „Ilcsi bácsi”, ahogy sokan ismerik, nem kisebb örökséget tudhat magáénak, mint az Ilcsi kozmetikumokat. Az „Ilcsi bácsi” név talán már jelzi, hogy a tét nagyon is komoly. Férfi létére elképesztő elánnal, elkötelezettséggel és szakértelemmel viszi tovább édesanyja munkáját. 

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

forrás: Molnár Ferenc

A családi vállalkozások kihívásairól, az utódlás kérdéséről és arról beszélgettünk, mennyi időbe telt, mire édesanyja komolyan vette a fiát, ha az saját ötletet hozott.

- 1958. június 19.-én indította el édesanyám az Ilcsi készítmények fejlesztését. Én magam a 70-es évek elején kapcsolódtam be a munkába. Elsősorban a növények begyűjtése, időnként a feldolgozásukban való részvétel volt a feladatom. Így a sok-sok évnyi tevékeny részvételnek köszönhetően, szép sorjában megtanultam, mit hogyan kell alkalmazni. Ahogy egyre többet tudtam, annál inkább vonódtam be a mindennapi munkába. A 80-as években Mamka már nem győzte egyedül a rengeteg feladatot, létre kellett hozni egy céget, ami az akkori követelményeknek megfelelően, az Ilcsi Szépítő Füvek GMK (gazdasági munkaközösség) néven jött létre. A GMK-ban az egész család részt vett annak megfelelően, ki milyen feladatot tudott ellátni a növények feldolgozásától a címkézésig. Én ebben az időben még főállású fotósként dolgoztam. Csak a 90-es években jutottunk el oda, hogy választanom kellett a fotósként való önmegvalósítás, és a családi vállalkozás között. Számomra nem volt kérdés, hogy a család az első. Az is megkönnyítette a döntést, hogy szerettem a növényekkel és az azokból készülő termékekkel foglalkozni. Ezt erősítette az is, hogy nagyon fontos célnak tartottam és tartom ma is, a nők egészségét szem előtt tartó szépítő szerek előállítását. Ezért ez a munka hivatás, igazi szerelem volt a számomra, nem munkaként tekintettem rá. Egyébként a fotózásról sem kellett teljesen lemondanom. A kezdetektől a mai napig én készítem a növény fotókat. Több tízezres nagyságrendű saját készítésű fotóm van van már az általam gyűjtött és felhasznált növényekből.

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

Kövirózsa, forrás: Molnár Ferenc

Édesanyámtól rengeteget tanultam a kezdetektől fogva. Az első 15 évben semmilyen véleményem, beleszólásom nem lehetett a munkába, csak a feladatok hibátlan végrehajtására volt lehetőségem. Ennyi időnek kellett eltelnie, mire egy termékfejlesztésnél minden bátorságomat összeszedve azt mondtam: „Mamka én ezt nem így csinálnám.” Első pillanatban természetesen a már megszokott reakció érkezett, ám néhány perc múlva megkérdezte, hogy én mit tennék? Elmondtam, kipróbálta és elismerte, hogy valóban jó a gondolat. Ez volt az áttörés. Ettől kezdve megengedte, hogy a saját meglátásaimat elmondjam. Eddigre már a 2000-es évek elején jártunk. Innentől lassan, fokozatosan változott az arány, hogy mennyire folyhatok bele a szakmai munkába. 

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

forrás: Molnár Ferenc

Édesanyám kicsivel 80 felett járt amikor teljesen visszavonult, és az unokáinak szentelte az idejét. Tehát nálunk nem volt úgynevezett éles generációs váltás, hanem generációs átmenet történt. Azzal együtt, hogy a Cég gazdasági részét már régen én irányítottam, de ekkortól a szakmai rész is hozzám került. Tehát tulajdonképpen átvehettem a Céget. A márkát magát ő hozta létre, a céget hozzá valójában már én építettem fel. Az örökség tulajdonképpen azt jelenti, hogy a szakmai, termékfejlesztési részt adta át nekem teljesen az aktív munkától való visszavonulásakor.

Ezzel együtt mégis beszélhetünk generációs váltásról is. 7 gyermekem van, közülük 3 már jó ideje a Cégben dolgozik különböző szakterületeken. Ők mindannyian fontos kerekei a Cég működésének. A termékmegújítást, a fejlesztést a mai napig én viszem. 

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

forrás: Molnár Ferenc

Több, mint 10 éve egy rendkívül szigorú minősítési rendszerben dolgozunk. A bioültetvény ellenőrzése nagyon szigorú, amit a Hungária Öko Garancia végez. Magukat a termékeket pedig a BDIH minősíti, ami németországi székhelyű nemzetközi szervezet. Megközelítőleg 80-100 pontból álló szempontrendszer alapján hoznak döntést, csak ezután válik egy termék minősített natúr kozmetikummá. Mivel ilyen sokrétű rendszernek kell megfelelnünk, ezért egy kiváló vegyészmérnök erősíti a csapatot. Az ő feladata az Európai Uniós feltételrendszernek, valamint a BDIH minősítésnek történő megfelelés biztosítása is. Mi ezen belül is a legszigorúbb kategóriába tartozunk, vállaltuk a 2017. januárjában életbe lépett COSMOS-standard feltételeit, amit a világon mindösszesen 5 minősítő szervezet vállalt fel. A német BDIH, a francia ECOCERT és a COSMEBIO, az olasz ICEA, és az Egyesült Királyságban a SOIL ASSOCIATION. A családban, és a cégen belül is ezt a minőséget képviseljük mindannyian.

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

forrás: Molnár Ferenc

A gyerekeket egyébként 10 éves koruktól kezdve a nyári szünetekben bevontuk a munkába. Természetesen abba, amit biztonságosan el tudtak végezni, például a címkézés folyamatába. Magától értetődően kaptak érte fizetséget is. Mindez azt a célt szolgálta, hogy megismerjék a munka és a pénz értékét. Azt, hogy nem hullik az ölünkbe semmi magtól. Ezek a nyári időszakok elősegítették, hogy fokozatosan belelássanak a cég működésébe, belenőjenek az értékrendünkbe.

- Mennyi idő kellett ahhoz, hogy a szakma elfogadja Ferencet, mint „Ilcsi bácsit”?

- Egyrészt megkönnyítette ezt a dolgot, hogy jó ideje dolgoztam már az édesanyámmal együtt. Ezért a jelenlétem nem volt idegen a szakmabeliek számára. Azonban a visszavonulása után eltelt egy kis idő, körülbelül két esztendő, amikor már olyan teljes volt az elfogadásom, hogy nem hiányolták Ilcsi mamkát a rendezvényeken, vagy az általam vezetett képzéseken. Ezzel az elfogadásom teljessé vált.

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

Képzés, forrás: Molnár Ferenc

- Egy céget létrehozni, fejleszteni, értékállóvá tenni nem kis feladat. Emellett társadalmi feladatokat ellátni, ugyanakkor a családban „magánemberként” kivenni a részt a feladatokból, gyermeknevelésből, eközben jó társnak is lenni, az pedig nevezhető komoly kihívásnak. Hogyan lehet ezt a sok felelősséget jól kezelni?

- Egy céget létrehozni, fejleszteni, értékállóvá tenni nem kis feladat. Emellett társadalmi feladatokat ellátni, ugyanakkor a családban „magánemberként” kivenni a részt a feladatokból, gyermeknevelésből, eközben jó társnak is lenni, az pedig nevezhető komoly kihívásnak. Hogyan lehet ezt a sok felelősséget jól kezelni?

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

Előadás, forrás: Molnár Ferenc

Nemzetközi statisztikák szerint az első generáció váltásnál a családi cégek 66 %-a megy tönkre, két generáció váltásnál (nagyszülő-unoka kontextusban) pedig, mindössze a családi cégek 11%-a marad életben. Döbbenetes szám. Tehát létfontosságú az adott vállalkozás életében, hogy az utódlás hogyan történik. Van-e kompetens, szakmailag is hozzáértő utód, akit érdekel a cégben folyó munka, aki át tudja venni, sikeresen tovább tudja vinni a vállalkozást. Ha nem oldható meg családon belül, akkor érdemes inkább tulajdonosi poszton maradni az örökösnek, és inkább szakmailag megfelelő operatív csapatot alkalmazni a működtetéshez.

- Mennyit lehet hasznosítani a következő generáció bevonásakor a saját tanulási folyamatokból?

- Úgy gondolom, a fokozatosság elvét jó megtartani. Amíg nincs biztos tudása és gyakorlata valakinek az adott területen, addig nem érdemes kockáztatni. Ugyanakkor a nagyobb folyamatok átlátása, az összefüggések felismerése, az üzleti kommunikáció elsajátítása legalább olyan fontos, mint maga a kreatív hozzáállás. Ezért a saját gyerekeimnél is ezt a stratégiát választottam. Nemrégiben bevezettük a családi tanácsot, ami a tapasztalatok szerint működőképes. A cég leendő örökösei, tehát a gyerekeim vannak benne. Nem ritka, hogy moderátort is bevonunk a megbeszélésekbe, aki segít megtartani a kereteket. Ezeken a találkozókon megfelelő formában lehetőségük van elmondani a saját véleményüket, javaslataikat. Döntési joga azonban mindig annak van, aki az adott témakörben a felelős döntéshozó. Mert végül az ő felelőssége lesz a kimenetel.

Ilcsi bácsi családja

forrás: Molnár Ferenc

- Családi vállalkozások esetén a legalapvetőbb problémát gyakran az okozza, hogy nehéz a családi kötelékek és a céges hierarchia, a szakmai feladat leosztás korrekt és folyamatos szétválasztása. Nem keveredhetnek a magán, és a szakmai pozíciók. Hogyan lehet ezt kézben tartani?

- Sokat dolgozom azon, hogy a céges véleménynyilvánítás jól elkülönüljön. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egyes esetekben nincsenek akár érzelmi alapú véleménynyilvánítások is. Azonban ennek is vannak megfelelő szabályszerűségei, amit mindenkinek be kell tartani. Ez azért fontos, mert a kreatív szárnyalás előre vivő lehet, de csak biztos alapokon szabad megvalósításokba kezdeni. Ennek megvannak a maga szigorú feltételei mind gazdasági, mind technológiai oldalról. Emellett mindannyian törekszünk rá, hogy keretet szabjunk a munka és a magánélet terének. Bár betartani nem mindig sikerül, mert a feladatok időnként átírják a rendet, de munkaidőnek alapvetően a 8-17 órai intervallumot tekintem. Ezalatt családi köteléktől függetlenül, kollégák, munkatársak vagyunk, és ebben a kontextusban, munkavállalóként kell működnie a saját szakterületén mindenkinek. Ez után magánidőben, a család az elsődleges fókusz. Igyekszem ebben az időben a páromra, a gyerekeimre, az unokáimra időt fordítani.

- A növekedésnek köszönhetően a cég munkavállalói létszáma természetesen meghaladja a családtagként dolgozók számát. Hogyan illeszkednek ebbe a struktúrába azok a munkatársak, akikkel nincs családi kötelék?

- A szakmai kompetenciák a fontosak. Nem csupán a családtagoknak, hanem a cégen belül bárkinek lehet olyan meglátása, ami előre viszi az ügyeket. Ezekre a véleményekre, javaslatokra mindig számítunk, hiszen közös érdek a fenntartható fejlődés, a sikeres termék fejélesztés, a cég prosperitása. Ez a munkavállalóinknak ugyan olyan fontos kell legyen, mivel ezt a céget képviselik a munkájukkal. A kommunikáció formája és minősége meghatározó kell legyen, a tartalma pedig mindenképpen a közös ügyet kell szolgálja. Ebben nincs különbség a családhoz tartozó, vagy a családi kötelékbe nem tartozó munkavállaló között.

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

Képzés, forrás: Molnár Ferenc

- A cégvezetés nem csak a fejlődésről és sikerről szól. A vezető bármennyire is felkészült, mégsem lehet teljesen kizárni a magánéletben jelentkező problémákat, adott esetben traumákat. Hogyan lehet ezt a két szempontot összeegyeztetni?

- Számomra komplett egység az élet. Ebben van benne a munka és a magánélet. Viszont az egészben helye kell legyen annak is, ha haláleset történik, vagy valami nehézség adódik az ember életében, családjában. Talán alkati szerencse, hogy ezekben a helyzetekben én gyakorlatias vagyok, lehet rám számítani. Feladatomnak tekintem, hogy minden helyzetben helyt tudjak állni, segítve a többieket.

- Vezetővé válni nem csak szakmai alkalmasság kérdése. Szükséges az is, hogy megteremthető legyen a működéshez elengedhetetlen pénzügyi tőke, a fejlődéshez szükséges folyamatos pénzügyi forrás. Ezen túl tekintve pedig az emberi kvalitások, a mentális erőforrások sem hiányozhatnak. Az a töltés, amitől a munka frontján a maximumot lehet adni. Mivel biztosítható ez a feltétel együttes?

- Nem könnyű a helyzetem. Legfőképpen az időbeosztás az, amit a legjobb szándékom mellett sem tudok minden esetben saját magam és a család javára alakítani. Ugyanis ahhoz, hogy az új termékeket megismertessem a szakemberekkel, folyamatosan szakmai képzéseket, szakmai rendezvényeket kell tartanom. Ezek pedig hétvégi országjáró, időnként határon túli turnékkal járnak. Ez azt jelenti, hogy egy évben a hétvégék több mint felét munkával töltöm. Ezek a napok természetesen plusz elfoglaltságot jelentenek, hiszen a mindennapi munka eközben sem állhat meg.

Az örökség kötelez - Molnár Ferenc

forrás: Molnár Ferenc

Ezt igyekszem ellensúlyozni avval, hogy néha hét közben egy-egy napot nem vagyok az irodában, illetve amikor megoldható, alkotói szabadságra megyek. Természetesen az alkotói szabadság sem jelenti azt, hogy lógatom a lábam. Napi több órát telefonon, interneten keresztül foglalkozom a cég ügyeivel. De a környezet szépsége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy lelkileg is feltöltődjem a munka mellett. A Balaton szerelmese vagyok. A vitorlázás olyan kikapcsolódás a számomra, ami semmivel sem pótolható. Itt tudok igazán feltöltődni. Itt a telefon sincs mindig bekapcsolva.

Csaba Beatrix

Vissza a főoldalra

101 éves lenne Lenke néni megformálója, Komlós Juci

Ha valaki, hát Komlós Juci egészen biztosan már gyermekkorában magába szívta a színház minden egyes rezdülését. Ami természetesen annak köszönhető, hogy édesanyja Pintér Irma és édesapja Komlós Vilmos is színész volt. Igaz, mindketten többnyire a humor, a kabaré területén aratták sikereiket. Édesapja például éveken keresztül hatalmas sikerrel alakította a népszerű Hacsek és Sajó párosból Sajó szerepét (Herczeg Jenő volt a partnere a bohózatban).

Most akkor 7 vagy nem 7?

A közgondolkodás úgy tartja, hogy ha egy kutya éveinek a számát megszorozzuk 7-el, akkor megkapjuk azt a számot, ahány éves lenne emberben. Tehát, ha egy kutya 7 éves, akkor 7 x 7= 49. Azaz, a kutyusunk 49 éves lenne emberben. Nos, a kutatók bebizonyították, hogy ez bizony nem így van. És ezt egyáltalán nem ilyen könnyű kiszámolni. Meg persze általánosítani sem lehet. Hol máshol, mint az Egyesült Államokban próbálták meg a kutatók helyretenni ezt a mítoszt, és úgy tűnik, hogy sikerrel.

Irány a Pilvax!

Persze csak gondolatban, mert ma már egy kis utca van annak a háztömbnek a helyén, ahol egykor a nevezetes kávéház állt. Ma tehát már nincs Pilvax kávéház, és ha lenne is, vékonypénzű újságírónak nem sok keresnivalója lenne ott.

Az orvos válaszol – …a magas vérnyomással kapcsolatban

46 éves férfi jelentkezik a hétvégi orvosi ügyeleten órák óta tartó heves fejfájás, hányinger, szikralátás és rossz közérzet panaszaival. A kórelőzmény felvétele és a vizsgálatok azt mutatják, hogy a betegnek vérnyomás-kiugrása van. Az ügyeletes orvos kikérdezi a beteget, aki elmondja, hogy munkahelyi stressz, magánéleti probléma és nem megfelelő gyógyszer-terápia áll még a háttérben. Megkérdezi, mit tehet annak érdekében, hogy vérnyomása rendeződjön, mert nagyon fél az esetleges szövődmények kialakulásától?

Enderfalvától Meseországig

Radics Gigi az utolsó Megasztár megnyerésével robbant be a köztudatba. Ennek ismeretében arra már talán nem is emlékszünk, hogy bizony kétszer is a kiesők között volt. Mégsem adta fel, hiszen hat éves kora óta az volt az álma, hogy énekesnő legyen. Már nyolc évesen saját zenekarával járta az országot, tíz évesen pedig videoklipje volt. Az áttörést mégiscsak nehezen, sok munkával, lemondással sikerült elérnie. Az ismeretlenségből, egy kis Nógrád megyei faluból indulva Magyarországot már meghódította. Most pedig gyerekkori álmának beteljesítésére, Hollywood meghódítására készül. Quincy Jones mentorálásával, aki egykor Michael Jackson menedzsere volt. Vajon sikerül neki?

A bárány, aki túl van a nyolcvanon

. És fogalma sem volt arról, mit akar az életben csinálni. Aztán az édesapja, aki jobban tudta nála, hogy mire van szüksége elküldte otthonról. Tizenhét éves volt akkor. És ennek köszönhetően megtalálta az útját. Aminek mi, nézők örülhetünk a legjobban.

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.