BlogÚj! Megnyitás

Chilis-brokkoli krémleves karamellizált dióval

Pikáns, és melengető leves a hűvös hétköznapokra! Az enyhén csípős brokkoli tökéletesen harmonizál, az édes-ropogós és szuperegészséges dióval.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Nem mellesleg, 20 perc alatt készen is van :)

A brokkoli kitűnő C-vitamin, folsav, és béta karotin forrás. Gazdag rostokban, növényi flavonoidokban és klorofillban. Hatféle olyan vegyületet tartalmaz, amely csökkenti a vérnyomást. Hatékony rákmegelőző hatása, ma már bizonyított. Segíti a vérszegénységet és a fáradság leküzdésében is hatékony. Jótékonyan hat a szív-, és érrendszeri betegségekre is.

Szóval minden okunk megvan rá, hogy rendszeresen beépítsük táplálkozásunkba.

Hozzávalók

  • 1 szál póréhagyma felkarikázva
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk chili paszta, vagy csípős pirospaprika krém
  • 1 csipet köménymag vagy római kömény
  • 1 db bio zöldségleveskocka
  • 2 db közepes sárga burgonya
  • 1 dl zabtejszín
  • 1 ek dijon mustár
  • só, bors
  • 3 ek kókuszolaj
  • 1 marék dió
  • 1-2 ek nádcukor
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

1. Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilipasztát és a köményt. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott burgonyát. Összeforgatjuk.

2. Felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Lefedjük.

3. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a szerecsendiót és a mustárt. Összeturmixoljuk.

4. A cukrot megkaramellizájuk, majd hozzáadjuk a diót. Jól összeforgatjuk, és kirakjuk egy sütőpapírra hűlni.

5. A levest tányérokra szedjük, majd megszórjuk a karamellizált dióval

Jó étvágyat!

Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.