BlogÚj! Megnyitás

Csoki chip kekszek (cookies)

Tej-, tojás-, és gluténmentes

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

A boltban sok hasonló csokichip kekszet lehet kapni, de azok fehérlisztből, fehércukorból, és egyéb egészségtelen hozzávalókból állnak.

S, hogy ne kelljen megvennünk, és, hogy kedvezzünk a gluténérzékenyeknek is, íme a tökéletes recept.

Ami pedig a legjobb benne (az ízén túl), hogy 20 perc alatt kész!

Hozzávalók 10-12 db-hoz:

  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 1/4 bögre mandulaliszt vagy gesztenyeliszt
  • 1 mk foszfátmentes sütőpor
  • fél érett banán összenyomkodva
  • 2 ek olvasztott kókuszolaj
  • 1/4 bögre kókuszvirágcukor
  • 1 lenmagtojás (1 ek lenmagliszt 3 ek vízzel elkeverve, majd 5 percig pihentetve)
  • 1 fél bögre tejmentes csoki pasztilla (chip) a 60%-os kakaótartalmúakban már nincs tejpor

Elkészítés

A száraz és nedves anyagokat külön külön jó alaposan összekeverjük, majd egymással is, majd a végén belekeverjük a csokipasztillákat. Egyforma labdacsokat gyúrunk, majd a tenyerünkkel szétlapítjuk, és egy sütőpapírral borított lapos tepsibe tesszük. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük 10 percig. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon szét. Legyen kicsi rágós, ne teljesen kekszes. Ha kihűlt, akkor szépséges lezárható befőttes üvegekbe is rakhatjuk, és szépen díszítve még ajándékba is adhatjuk.

Jó étvágyat!

Vissza a főoldalra