Megnyitás

Csokis-rumos meggyes-almás fahéjkrémes kocka

(Nyers, glutén-, cukor-, mogyoróféle-, tej-, tojásmentes) Mindenkinek szívből ajánlom, ezt a viszonylag gyorsan elkészíthető, "minden"mentes sütit, mert isteni.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Hozzávalók: 

Alsó réteg:

  • 80g kókuszreszelék
  • 70g lenmag
  • 3 ek kakaó
  • 15-20 db datolya (glükóz szirup mentes)
  • 3 ek rizsszirup
  • pár ek víz, ez majd összedolgozásnál derül ki, mennyi kell 

Meggyes réteg:

  • 20 dkg Mirelit meggy, vagy ha nincs, akkor befőtt
  • 1 ek rumaroma
  • pár csepp vanília aroma
  • 3 ek rizsszirup

Fahéjkrém:

  • 2 érett banán
  • 4 ek nyers kókuszolaj
  • 1 tk fahéj
  • 15-20 db datolya
  • pár ek víz

A datolyát minimum félórára beáztatjuk, majd a felét egy aprítóba tesszük, a rizs sziruppal, aztán eldolgozzuk a géppel, majd belekerül a kókuszreszelék a kakaó és az őrölt lenmag is. Addig aprítjuk, míg az egész egy sűrű- ragadós sütimassza lesz. Ezt lenyomkodjuk egy négyszögletű közepes szilikonformába.

A meggyet jól kinyomkodjuk,majd a többi hozzávalóval összeturmixoljuk, ráöntjük, a csokis masszára, egyenletesen eldolgozzuk.

Az almás réteget rásimítjuk.

A fahéjkrém hozzávalóit aprítógépben összedolgozzuk, és az almás rétegre simítjuk. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk. Igazi íz orgia!

Jó étvágyat!

Csokis-rumos meggyes-almás fahéjkrémes kocka
Vissza a főoldalra