BlogÚj! Megnyitás

Egészség fürdő

Magyarország különleges hely. Nem csoda, ha a belföldi, és a külföldről beáramló egészség- és gyógyturizmus, számos település mindennapi megélhetését biztosítja.

A természet bőkezűen bánt velünk. A szépséges tájak mellett gyógy- és termálvizek sokasága várja a gyógyulni, vagy az egészségüket megőrizni vágyókat. Annál is inkább, mert a gyógyfürdők, termálfürdők évszaktól függetlenül egész évben, tárt karokkal várják a vendégeket.

Hévíz az egyik legnépszerűbb település azok közül, ahol a pihenés és feltöltődés mellett, az egészségünkért is sokat tehetünk. Ennek egyik oka, hogy itt található az a természetes, tőzegmedrű melegvizű tó, amelyet sehol máshol nem találhatunk Európában. Nem véletlen tehát, hogy az egyébként csendes, barátságos, emberléptékű kisváros rendre megtelik pihenni, regenerálódni, és gyógyulni vágyókkal. 

Hévíz, forrás: Pixabay

forrás: Pixabay

Hévízen az egészségturizmus fő fókusza a mozgásszervi megbetegedések kezelése. Azonban a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház komplex egészségügyi szolgáltató intézménye mellett számos, az egészségmegőrzés terén magas színvonalú szolgáltatás várja a vendégeket.

Ezek közül egyre népszerűbb a REVI-MED Klinika, Egészségcentrum és Fürdőház is, amely figyelemreméltó sokoldalúsággal áll a hozzájuk érkezők rendelkezésére. Az Egészségközpont vezetőjével, Koller Attilával a náluk elérhető lehetőségekről beszélgettünk.

- Mi az a szolgáltatásegyüttes, amivel az Önökhöz érkező vendégek élhetnek?

- A mi egészségcentrumunk a KAQUN fürdő részleggel 2010. májusában nyitotta meg a kapuit. Mára azonban jelentősen kibővültek a szolgáltatásaink. Fény-, szín-, hangterápia, stresszmentesítés, mágnesterápia, oxigénterápia, masszázsterápiák, ivókúra, akupunktúra és szakorvosi ellátások egészítik ki a KAQUN fürdő jótékony hatásait. Természetgyógyászokkal is együtt dolgozunk. Ennek köszönhetően a hozzánk érkezők a legkülönbözőbb szolgáltatások közül választhatnak a rekreációs szinttől, egészen a több hónapig tartó, komplex, gyógyító terápiás lehetőségekig. Attól függően, hogy tudatos életmód kialakításának vágya, prevenciós szemlélet, vagy egy konkrét egészségügyi probléma megoldása a cél.

fotó: Csaba Beatrix

fotó: Csaba Beatrix

- Mi alapján dől el, hogy milyen, és mennyi ideig tartó kezelésre van szükség?

- Minden esetben egy térítésmentes állapotfelméréssel kezdünk. Ez a metódus abban az esetben is, ha prevenciós, és akkor is, ha rehabilitációs céllal érkezik hozzánk valaki. Konkrét betegség esetén általunk biztosított szakorvosi diagnosztika, ha szükséges, laborvizsgálat, és az elvégzett állapotfelmérés alapján, az eredmények ismeretében állítjuk össze azt a komplex kezelési javaslatot, amit hatékonynak tartunk. A javasolt terápiás tervet úgy készítjük el, hogy figyelembe vesszük az állapotjavításhoz szükséges módszereket, eszközöket. Valamint a folyamatos szakorvosi jelenlét, esetleg további terápiás együttműködés szükségét is jelezzük. A felmérésnek a terápia meghatározása mellett az is célja, hogy megállapítsuk, hogy a szervezet jelenleg milyen szinten működik. Van olyan személy, akinél az immunrendszer működésének helyrehozása az első lépés, a kezelések megkezdése csak ezután kezdődhet el. Ennek azért van jelentősége, mert ez határozza meg a gyógyulási idő és a gyógyulási esélyek mértékegységét is. A fény-, hang- és színterápia, valamint vitamin kúra segítségével tudjuk serkenteni az immunrendszer működését. Ezt a szintet folyamatosan mérjük. A megfelelő immunrendszer működés elérését követően pedig megkezdődhet a KAQUN fürdőkúra is, ami kiegészülhet számos terápiával igény szerint.

fotó: KAQUN Egészségcentrum és Fürdőház

fotó: KAQUN Egészségcentrum és Fürdőház

- Emeljünk ki néhány példát a több év alatt felgyűlt tapasztalat sokaságából. Milyen esetekkel fordultak Önökhöz, amikor már nem a prevenció volt a fókusz, hanem egy konkrét, akár súlyosabb lefolyású betegségből reméltek gyógyulást?

- Elég gyakran találkozunk daganatos megbetegedésben szenvedőkkel. Számos bőrbetegséggel fordulnak hozzánk. Volt, aki az amputációt tudta elkerülni. Ehhez természetesen hosszabb, több hónapos kúra időre volt szükség. A példák bíztatóak, de azt tudni kell, hogy minden eset más. Személyre szabott, táplálkozási és életmód javaslatokat is tartalmazó terápiás tervet tudunk készíteni, ez nagy előny. Ennek is köszönhető, hogy az eredményeink önmagukért beszélnek. Mi mindent megteszünk a gyógyulás érdekében, azonban vannak olyan esetek, amikor mi sem tudunk segíteni.

- Mennyi időt vesznek igénybe a kúrák?

- A legrövidebb kúra 6 napos, ami test és lélek pihenését, valamint kifejezetten csak kozmetológiai célt szolgál. A bőr regenerálódását segíti elő, enyhülhet például a cellulitisz. Aki az egészségmegelőzést, a prevenciót tartja szem előtt, annak évente egy 14 napos kúrát javaslunk. Ehhez napi 1-3 fürdő igénybevétele szükséges, amit a kúra során, az Egészségközpontban biztosítunk. Előnyünk az is, hogy nem csak az egészségügyi szolgáltatások terén tudunk segíteni, hanem az igényeknek megfelelő, kedvezményes áron elérhető szállást is elérhetővé teszünk az apartmanos megoldástól, - a partner szállodánknak köszönhetően - akár az 5 csillagos igények kielégítéséig. Emellett a szabadidős és családi programok összeállításában is rendelkezésre állunk, hogy az itt eltöltött idő minden tekintetben kellemes legyen. Azokban az esetekben viszont, amikor egy konkrét, akár súlyos betegség kezelésének kiegészítő terápiájára van szükség, akkor az itt töltött időt az határozza meg, hogy milyen tempóban tudjuk a pozitív javulást elősegíteni. Bizonyos esetben ez akár több hónap is lehet. A terápia során folyamatos szakorvosi ellenőrzés is történik. Igény szerint, illetve a terápiás metódus során, -az eredmények folyamatos követésével- szükség szerint, változtatjuk az alkalmazott módszerek és eszközök együttesét, a kezelések eredményességének érdekében.

fotó: KAQUN Egészségcentrum és Fürdőház

fotó: KAQUN Egészségcentrum és Fürdőház

- Finanszírozás tekintetében milyen lehetőségek vannak?

- Bár jó lenne, sajnos még sem magánbiztosítókkal, sem a társadalombiztosítással nem tudtunk kidolgozni közös megoldást. Viszont a sokak rendelkezésére álló Cafeteria kártyák a szállásra felhasználhatók. Illetve akinek van egészségpénztár kerete, azt is elfogadjuk annak érdekében, hogy minél többen tudják igénybe venni az Egészségközpont szolgáltatásait.

- Van korosztályi megkötés az Egészségközpont szolgáltatásainál?

- Nincs korhoz kötve. Tapasztalatok szerint a szervezet immunrendszere körülbelül 25 éves korig természetes módon, rövid idő alatt végez önkorrekciót. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jelenhetnek meg már gyermekkorban betegségek. Mi is kezeltünk 4 éves, atópiás dermatitiszben, krónikus bőrgyulladásban szenvedő kisgyermeket, akinél szintén pozitív változást tudtunk elérni.

Hévíz, forrás: Pixabay

forrás: Pixabay

- Kiegészítheti a hévízi gyógyfürdő hatása az itteni kúrát?

- Természetesen. Az Egészségközpont teljeskörű szolgáltatása párosítható a hévízi gyógyfürdő igénybevételével. A gyógyfürdőben érvényes szabályokat azonban mindenképpen be kell tartani. A gyógyvízben egy órán át történő tartózkodás után, egy órát pihenéssel kell tölteni, csak ezután lehet újra belemerülni, hogy élvezzük annak a gyógyhatását. Erre a szabályra folyamatosan, több nyelven is figyelmeztetik a vendégeket. 

fotó: KAQUN Egészségcentrum és Fürdőház

fotó: KAQUN Egészségcentrum és Fürdőház

- A komplex kezelés és kúra hatása a gyógyult betegek visszajelzései alapján nem kétséges. Mi kell ahhoz, hogy ez ne csak egy átmeneti állapotjavulás legyen, hanem tartós eredményt hozzon?

- Mindenképpen kell egy életmód váltás. Anélkül nem megy. Természetesen ehhez is kap segítséget az, aki nálunk megfordul. A táplálkozás, a stressz mentesítés, a megfelelő mozgás, tápanyag és vitamin bevitel mind-mind hozzájárul az egészségmegőrzéshez. Az elvárt siker azonban attól is függ, hogy az illető képes-e erre az életmódváltásra. Ha igen, akkor az eredmény tartós marad.

Csaba Beatrix

Vissza a főoldalra

Hősök

Az elmúlt hét közepéig 13 napot töltöttem betegként egy COVID osztályon. Egy kezelésre szoruló, de nem túl komolynak induló COVID fertőzés vált végül komollyá. Nem akartam erről írni, és a magam bajáról nem is fogok. Ám annyi álhír és butaság jelenik meg ezzel kapcsolatban, hogy mégis úgy döntöttem, megírom ezt a cikket. Azért, hogy tisztelegjek azok előtt az emberek előtt, akik odabent életeket mentenek.

Véletlenül lettem színész - interjú Wunderlich Józseffel

Színészként többnyire hősöket játszik. Jól áll neki a hősszerelmes típus is. Egyszerre van jelen benne a kisfiús báj, és a szenvedéllyel bármit elsöprő férfi. Ezért olyan hiteles Biron a Lóvátett lovagokban, és félelmetesen szenvedélyes Baal a lázadó szerepében, Brecht: Baal című darabjában. Nem áll messze tőle a zene, és kiválóan énekel. Megható és a maga természetességében szerethető a tiszta és jószívű Boka János megformálásában a Pál utcai fiúk zenés játékban, és ő a Bádogember...

Meg kell ugrani a lécet

Közel állnak hozzá a gondolkodásra késztető, drámai mélységeket boncolgató főhősök. Ugyanakkor önfeledten lubickol, amikor megadatik számára egy-egy vígjátékba történő felkérés. Szívbéli nevettetőként a humor eszközével ható karakter, ezért ugyanolyan fontos számára ez is, mint a drámai főhős megformálása. Otthonosan érzi magát a színész mesterség minden területén. A zene sem áll messze tőle, így nem csoda, ha a zenés darabok, musicalek rajongóinak szívét is megdobogtatja.

Az életet nem szemlélni szeretem, hanem aktívan részt venni benne

Közel állnak hozzá a gondolkodásra késztető, drámai mélységeket boncolgató főhősök. Ugyanakkor önfeledten lubickol, amikor megadatik számára egy-egy vígjátékba történő felkérés. Szívbéli nevettetőként a humor eszközével ható karakter, ezért ugyanolyan fontos számára ez is, mint a drámai főhős megformálása. Otthonosan érzi magát a színész mesterség minden területén. A zene sem áll messze tőle, így nem csoda, ha a zenés darabok, musicalek rajongóinak szívét is megdobogtatja.

15 éve ment el Bubik István

Már 15 éve annk, hogy Bubik István egy sajnálatos autó balesetben életét vesztette. Számos nagyszerű alakítással írta be magát a magyar színháztörténet nagy könyvébe. Hogy mi, akik a színházban, képernyőn láttuk, miért szerettük? A szenvedélyes és érzelemmel teli lendületes játékáért, amivel élővé tette számunkra az általa megformált karaktereket. És talán azért is, mert úgy éreztük, hogy közülünk való. Ma már talán kevesen emlékeznek rá, de aktív szerepet játszott az ellenzéki mozgalomban.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.