BlogÚj! Megnyitás

Életkérdések

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, amit minden évben olyan nagyon várunk. A természet megújulásra készül az örök körforgás rendje szerint. Az idei év azonban komoly kihívásokkal érkezett, mintha az Élet feltenne egy kérdést az Emberiségnek.

Életkérdések

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, amit minden évben olyan nagyon várunk. A természet megújulásra készül az örök körforgás rendje szerint. Az idei év azonban komoly kihívásokkal érkezett, mintha az Élet feltenne egy kérdést az Emberiségnek. Mindenkinek választ kell adnia, mennyire ismeri, mennyire tiszteli a létezését. Azt az alig felfogható csodát, amit a fogantatással kapott, a születéssel érvényesített, és jó esetben egész életével szolgál meg. A kérdés arra is vonatkozik, hogy mennyire hajlandó vigyázni saját magára és a többiekre. Tehát az idei tavasz egészen más, mint amit a modern kor embere eddig ismert. Korábban ugyanis ebben az időszakban az egészségügyi szakértők a tél végére kimerült szervezet feltöltésének fontosságára hívták fel a figyelmet. Az egészségtudatos emberek a tavaszi fogyókúrára készültek, hiszen a nagyböjt időszakában vagyunk, ami hagyományosan a test méregtelenítéséről, a húsvéti megtisztulásról, az ünnepre való testi, lelki felkészülésről szólt. Ki gondolta volna, hogy 2020 egészen más, valóságos életkérdéseket tesz fel a bolygón élőknek. Igen, tulajdonképpen globális értelemben véve, a teljes emberi populációra vonatkoztatva.

A természet jó ideje küld egyértelmű jeleket az emberek felé. Mintha a Föld és az Élet egyfajta összekapaszkodásban és egyetértésben, megelégelte volna az eddigi folyamatokat. Az emberi elme által létrehozott pazarló, herdáló létformát, amely az utóbbi időben valóságosan, egyben mértéktelenül kezdett visszaélni vélt és valós hatalmával.

Miközben a modern kor vívmányai, az orvosi bravúrok egyre több életet képesek megmenteni már magzati korban, egyre kisebb súlyú koraszülött babák maradhatnak életben, és a várható élettartam is megnövekedett, eközben az egészségtelen életmód, a szenvedélybetegségek, a felelőtlen életvitel egyre nagyobb mértékben pusztítja a lakosságot, szedi növekvő mértékben, gyakran idő előtt áldozatait. Ehhez csak hozzáadódik a környezetszennyezés, a természet mértéktelen kizsigerelése, a fogyasztói társadalom önpusztító hajszája.

Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor cseppet sem csodálkozhatunk azon, hogy világméretű, egymástól távol eső kontinenseket tulajdonképpen egy időben érintő járvánnyal kell megküzdenünk, amit sokan fel sem fogtak, komolyan se vettek eleinte. Azonban néhány hét alatt olyan mértékű, hömpölygő probléma áradattá nőtt a fertőzöttség, amelytől már nem lehet lekicsinylően elfordulni. A statisztikák azt mutatják, hogy az erős immunrendszer, a jó fizikai állapot nagymértékben segít a járvány átvészelésében. Ezért most a legfontosabbnak az tűnik, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a szervezet vitaminokkal történő feltöltésére, az immunrendszer megerősítésére, az egészség állapotának megőrzésére. Sokkal tudatosabban, sokkal fegyelmezettebben, sokkal figyelmesebben törődve önmagunkkal és családtagjainkkal.

Mit lehet tenni ennek érdekében ilyen rövid idő alatt?

Az egyik megoldás lehet olyan étrend kiegészítők, a kimerült szervezetet roborálni képes készítmények napi fogyasztása, amely nagy hatékonysággal képesek visszatölteni az egészséges működéshez elengedhetetlen vitamin szintet. Olyan szuper koncentrátumok állnak már rendelkezésre, amelyek minden tekintetben megfelelnek az elvárásoknak. Hiszen ki tud több kilónyi gyümölcsöt, zöldséget beszerezni, elfogyasztani napi rendszerességgel, hogy óvja az egészségét. Az külön jó hír, hogy magyar cég, magyar termékei állnak rendelkezésre az immunrendszer jótékony működésének elősegítésére, amiknek a beszerzése ebben a rendkívüli helyzetben sem megoldhatatlan.

De figyelem. Nem csak a test egészségére kell most odafigyelni. A rendkívüli stressz, a kihívásokkal teli hétköznapok, a családunkért való folyamatos aggodalom is befolyásolhatja a szervezet természetes védekező képességét. Ezért most fokozott figyelmet kell fordítanunk a lelkünk, a mentális és érzelmi állapotunk megerősítésére. Nem csupán erősnek kell lennünk, hanem tudatosan törekednünk kell arra, hogy a félelem és kétségbeesés helyett, a józan tudatosság mezsgyéjén maradjunk. Ezért mindkét területen, testi-lelki értelemben felajánlom a hozzám fordulóknak minden tudásomat, tapasztalatomat, segítségemet. Fogjunk össze, kapaszkodjunk össze a virtuális térben. Használjuk ki az internet adta lehetőségeket. Keressük egymást biztonságos módon, hogy a legjobb választ adhassuk az Élet által feltett kérdésre. Tiszteljük és szeressük még nagyon hosszú ideig az életet, amit jelenleg magunkénak tudhatunk. Még nem késő egyéni és közösségi szinten megálljt parancsolni a korábbi folyamatoknak. A természet és az élet megbecsülésével olyan szimbiotikus és harmonikus együttműködést alakítsunk ki, amely gyökeresen és végérvényesen változtatja jóra, örömtelire az emberi életet. Olyan bolygót magunk mögött hagyva az utódainknak, amely még nagyon sokáig lehet az emberiség bölcsője és élettere.

Szórádiné Páll Rózsa

Életminőség szakértő

https://rozsamax.hu/

Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.