BlogÚj! Megnyitás

Életkérdések

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, amit minden évben olyan nagyon várunk. A természet megújulásra készül az örök körforgás rendje szerint. Az idei év azonban komoly kihívásokkal érkezett, mintha az Élet feltenne egy kérdést az Emberiségnek.

Életkérdések

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, amit minden évben olyan nagyon várunk. A természet megújulásra készül az örök körforgás rendje szerint. Az idei év azonban komoly kihívásokkal érkezett, mintha az Élet feltenne egy kérdést az Emberiségnek. Mindenkinek választ kell adnia, mennyire ismeri, mennyire tiszteli a létezését. Azt az alig felfogható csodát, amit a fogantatással kapott, a születéssel érvényesített, és jó esetben egész életével szolgál meg. A kérdés arra is vonatkozik, hogy mennyire hajlandó vigyázni saját magára és a többiekre. Tehát az idei tavasz egészen más, mint amit a modern kor embere eddig ismert. Korábban ugyanis ebben az időszakban az egészségügyi szakértők a tél végére kimerült szervezet feltöltésének fontosságára hívták fel a figyelmet. Az egészségtudatos emberek a tavaszi fogyókúrára készültek, hiszen a nagyböjt időszakában vagyunk, ami hagyományosan a test méregtelenítéséről, a húsvéti megtisztulásról, az ünnepre való testi, lelki felkészülésről szólt. Ki gondolta volna, hogy 2020 egészen más, valóságos életkérdéseket tesz fel a bolygón élőknek. Igen, tulajdonképpen globális értelemben véve, a teljes emberi populációra vonatkoztatva.

A természet jó ideje küld egyértelmű jeleket az emberek felé. Mintha a Föld és az Élet egyfajta összekapaszkodásban és egyetértésben, megelégelte volna az eddigi folyamatokat. Az emberi elme által létrehozott pazarló, herdáló létformát, amely az utóbbi időben valóságosan, egyben mértéktelenül kezdett visszaélni vélt és valós hatalmával.

Miközben a modern kor vívmányai, az orvosi bravúrok egyre több életet képesek megmenteni már magzati korban, egyre kisebb súlyú koraszülött babák maradhatnak életben, és a várható élettartam is megnövekedett, eközben az egészségtelen életmód, a szenvedélybetegségek, a felelőtlen életvitel egyre nagyobb mértékben pusztítja a lakosságot, szedi növekvő mértékben, gyakran idő előtt áldozatait. Ehhez csak hozzáadódik a környezetszennyezés, a természet mértéktelen kizsigerelése, a fogyasztói társadalom önpusztító hajszája.

Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor cseppet sem csodálkozhatunk azon, hogy világméretű, egymástól távol eső kontinenseket tulajdonképpen egy időben érintő járvánnyal kell megküzdenünk, amit sokan fel sem fogtak, komolyan se vettek eleinte. Azonban néhány hét alatt olyan mértékű, hömpölygő probléma áradattá nőtt a fertőzöttség, amelytől már nem lehet lekicsinylően elfordulni. A statisztikák azt mutatják, hogy az erős immunrendszer, a jó fizikai állapot nagymértékben segít a járvány átvészelésében. Ezért most a legfontosabbnak az tűnik, hogy fokozott figyelmet fordítsunk a szervezet vitaminokkal történő feltöltésére, az immunrendszer megerősítésére, az egészség állapotának megőrzésére. Sokkal tudatosabban, sokkal fegyelmezettebben, sokkal figyelmesebben törődve önmagunkkal és családtagjainkkal.

Mit lehet tenni ennek érdekében ilyen rövid idő alatt?

Az egyik megoldás lehet olyan étrend kiegészítők, a kimerült szervezetet roborálni képes készítmények napi fogyasztása, amely nagy hatékonysággal képesek visszatölteni az egészséges működéshez elengedhetetlen vitamin szintet. Olyan szuper koncentrátumok állnak már rendelkezésre, amelyek minden tekintetben megfelelnek az elvárásoknak. Hiszen ki tud több kilónyi gyümölcsöt, zöldséget beszerezni, elfogyasztani napi rendszerességgel, hogy óvja az egészségét. Az külön jó hír, hogy magyar cég, magyar termékei állnak rendelkezésre az immunrendszer jótékony működésének elősegítésére, amiknek a beszerzése ebben a rendkívüli helyzetben sem megoldhatatlan.

De figyelem. Nem csak a test egészségére kell most odafigyelni. A rendkívüli stressz, a kihívásokkal teli hétköznapok, a családunkért való folyamatos aggodalom is befolyásolhatja a szervezet természetes védekező képességét. Ezért most fokozott figyelmet kell fordítanunk a lelkünk, a mentális és érzelmi állapotunk megerősítésére. Nem csupán erősnek kell lennünk, hanem tudatosan törekednünk kell arra, hogy a félelem és kétségbeesés helyett, a józan tudatosság mezsgyéjén maradjunk. Ezért mindkét területen, testi-lelki értelemben felajánlom a hozzám fordulóknak minden tudásomat, tapasztalatomat, segítségemet. Fogjunk össze, kapaszkodjunk össze a virtuális térben. Használjuk ki az internet adta lehetőségeket. Keressük egymást biztonságos módon, hogy a legjobb választ adhassuk az Élet által feltett kérdésre. Tiszteljük és szeressük még nagyon hosszú ideig az életet, amit jelenleg magunkénak tudhatunk. Még nem késő egyéni és közösségi szinten megálljt parancsolni a korábbi folyamatoknak. A természet és az élet megbecsülésével olyan szimbiotikus és harmonikus együttműködést alakítsunk ki, amely gyökeresen és végérvényesen változtatja jóra, örömtelire az emberi életet. Olyan bolygót magunk mögött hagyva az utódainknak, amely még nagyon sokáig lehet az emberiség bölcsője és élettere.

Szórádiné Páll Rózsa

Életminőség szakértő

https://rozsamax.hu/

Vissza a főoldalra

Sóterápia otthon – használja ki a Váróterem magazin olvasói számára adott kedvezményt!

Hogy mire jó az otthoni sóterápia? Többek között arra, hogy a mostanihoz hasonló influenzás időszakban tisztán tartsa a légutakat, segítsen az orrdugulás, a megfázás, a nátha, a rendszeres köhögés, az arc- és homloküreg gyulladás a középfülgyulladás… vagy esetleg olyan alvásproblémák esetén, mint a horkolás!

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Wolf Kati az Eurovízióval lett sztár itthon és ismert külföldön. Bár a hangja – a VUK főcímdalával – már gyerek korában ismert volt, mégis csak sokkal később, már családanyaként vált sztárrá. Nem használta ki Erkel Ferenc díjas zeneszerző édesapja nevét és ismertségét, hanem a nehezebb utat választva maga vívta ki a sikert önmagának. Hogy aztán sztárként és édesanyaként a lehető legtöbbet nyújtsa nekünk és a családjának. Talán ezért is áll közel oly sokak szívéhez.

Pfannkuchen – A német palacsinta

Kétségkívül egy finom, de érdekes palacsintáról van szó. Vékony tésztájának köszönhetően töltelékkel palacsintaként tálalják, de Németországban – darabokra tépkedve – tészta helyett levesbe is szokták tenni.

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.

Stressz – avagy a test és lélek ellensége

A legtöbb magyar ember napjait a stressz tartja működésben. Mindenért képesek vagyunk stresszelni: munkahely, jobb teljesítmény, pénz, elvárások, bármi. Ezt az állapotot az úgynevezett stresszorok váltják ki és tartják fent, ez pedig megterheli a szervezetünket, rosszul hat a szellemi és mentális tűrőképességünkre, és kiválthatja a stressz alapú szorongás állapotát.

Semmit sem kaptam ingyen az élettől – beszélgetés Keresztes Ildikóval

Talán egykor még Ő maga sem gondolta, hogy egy Marosvásárhelyi törékeny kislány, aki a balettszínpadán szerette volna elkezdeni szárnybontogatásait, Magyarország legismertebb és egyik legsikeresebb énekesnője lesz. Megannyi dal, tömérdek színházi szerep, szinte minden létező díjat megkapott a szakmától, de mégis a közönség szeretete számára a mérvadó.

Kutya – macska nyelvtanfolyam gazdiknak

Sokan hisszük, hogy értjük, mit is akar tőlük kedvencünk, de az igazság az, hogy a legtöbb esetben bizony tévedünk. És ez nem véletlen. Mi ugyanis a „kommunikációt” az emberi nyelvre és testbeszédre értjük. De bizony ez kutyául – macskául egészen máshogy fest. Nagyjából olyan a helyzet, mint amikor a külföldi nyaraláson kevéssé pallérozott hazánkfia igyekszik megmagyarázni a dolgot a piaci árusnak: hangosan mondom, hogy megértsd! És nem érti. Ahogy, mi gazdik se értjük mindig négylábú barátainkat.