BlogÚj! Megnyitás

Elhízott nemzet

Az elhízás sajnos jelentősen hozzájárulhat a korai halálozáshoz, túlsúlyos embertársaink ugyanis gyakrabban szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésben, magas vérnyomásban, cukorbetegségben, de hatással van akár a teherbeesés valószínűségére is.

Mi, magyarok vagyunk Európa legelhízottabb nemzete! 

Hogyan élhetünk a tudatos prevencióval?

Az elhízás sajnos jelentősen hozzájárulhat a korai halálozáshoz, túlsúlyos embertársaink ugyanis gyakrabban szenvednek szív- és érrendszeri megbetegedésben, magas vérnyomásban, cukorbetegségben, de hatással van akár a teherbeesés valószínűségére is. Vegyük sorra, hogyan árt, hat a test normál működésére a túlsúly! 

Betegségek, amelyek összefüggésben állnak a túlsúllyal:

A szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás

Az elhízottak körében gyakori a magas vérnyomás, a jó hír azonban az, hogy a testsúly csökkentésével csökken a vérnyomás is. Az életmódváltás mellett a magas vérnyomást pozitívan befolyásolja a jól felszívódó (akár tengeri magnéziumot tartalmazó készítmények), magas magnézium bevitel, 350-500 mg/nap.

A testsúly növekedése nagyobb megterhelést ró a szívre, nő a sejten belüli és sejten kívüli folyadék mennyisége, a vesék kiválasztó folyamatainak a leterheltsége, fokozódik a vér mennyisége, nő az oxigénfogyasztás. A tartósan fennálló terhelés következtében a szív megnagyobbodik, vastagsága nő. A folyamatok végeredményeként szívelégtelenség alakulhat ki. Érdemes enyhe vízhajtó hatású, komplex gyógynövény receptúrákat tartalmazó teákat is inni a nap folyamán.

A keringési okból bekövetkező egyéb változásokat tovább súlyosbítják az elhízásból fakadó további következmények: a vérzsírok emelkedése, a koszorúér-elmeszesedés szívműködést károsító hatásai.

Az életmódváltás és mozgáson kívül segíthetnek a magas minőségű és ellenőrzött forrásból származó, a zsíranyagcserét pozitívan befolyásoló étrend-kiegészítők is.

Az érfalak egy sejt vastag belső burkolata, endothelium rétege gyulladásnak indul. Ez mérhető vérből nagy szenzitivitású CRP teszttel. A gyulladások miatt érfal-elvékonyodás következik be, amit a szervezet koleszterin lerakódással kompenzál.Így próbálja vastagítani az érfalat, hogy ne lyukadjon ki! A krónikus gyulladások következtében oxidálódik a koleszterin, ragacsossá válik, beletapad a kalcium, plakkok keletkeznek, és az elmeszesedés miatt törékennyé válnak az érfalak. A táplálkozás megváltoztatása során a magas glikémiás indexel rendelkező szénhidrátok bevitelét kell drasztikusan csökkenteni.Jelentős szerepet játszhatnaktöbbek között az antioxidánsokat tartalmazó teák és étrend-kiegészítők használata, hogy a koleszterin ne oxidálódjon (avasodjon) az érfalakon sem.

Cukorbetegség

A magas glikémiás indexel rendelkező szénhidrátok miattnő a vérben a glükóz szintje; emiatt fokozódik a hasnyálmirigy inzulin nevű hormonjának a termelődése. Az inzulina glükózból, azaz vércukorból triglicedridet, azaz vérzsírt gyárt, és főleg hasi zsírpárnákba tárolja a feleslegesen bevitt kalóriákat. Ennek rendszeres ismétlődése miatt végül is kimerülnek az e hormont termelő sejtek; inzulin rezisztenicia alakul ki,nem képződik több inzulin a szervezet számára; kialakul a cukorbetegség. Ha a folyamat nem ilyen előrehaladott, a bevitt szénhidrátok csökkentésével, a diétával, a testsúly csökkentésével a folyamat visszafordítható.

Érdemes krómot, cinket, fahéjat, cayenne borsot, jódot, l-karnitint, gyermekláncfüvet is tartalmazó étrend-kiegészítőkkel is kiegészíteni a táplálkozásunkat. Ugyanakkor fontos a magas növényi rosttartalom bevitele is a szervezetbe.

Gyulladások

Az ember támasztó szöveteinek teherbíró képessége a normál testsúlyra van méretezve, így a tartós megterhelés károsítja az ízületeket, sőt az egész csontrendszert is. A fokozott súly miatt jelentkezik a visszerek tágulata, a csípő- a gerinc- és a térdízületek fájdalmas kopása, és lúdtalp is. A nagyobb testsúly miatt a mozgás nehézkes, a még kevesebb mozgás miatt pedig tovább nő a testsúly.

A cukrok és a glutén, valamint a tejben levő A1béta kazein a legsúlyosabb gyulladás növelő faktorok a szervezetben.

Ezen gyulladások okozzák hosszabb távon az ízületi gyulladásokat is, aminek a tüneteit nem elnyomni kell, hanem a betegség kiváltó okát megszüntetni egy helyes táplálkozással.Sok esetben az egyensúlyából kibillent bélflóra következtében kialakuló féláteresztő bélszindróma is állhat a gyulladások hátterében.

Életmód váltás mellett,ajánlott megfelelő minőségű, nagy csíra számú (35-40 milliárd CFU/nap) tejsavbaktériumok és egyéb, a vastagbél flórához nagyon hasonló törzsek használata, valamint proteolitikus növényi enzimek (bromelain, papain standardizált kivonatok),200 mg / napi adag kurkumint is tartalmazó minőségi étrend-kiegészítő termékek használata.

Az egészséggel kapcsolatos hírek támogatója és a minőség képviselője, FEDBOND®az étrend-kiegészítő termékcsalád.

fatbond.hu
FEDBOND®az étrend-kiegészítő termékcsalád
Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.