BlogÚj! Megnyitás

Epres túrókrém

Az emberek többsége szereti az édességeket. És persze az epret is. Sok finom recept van, melyek igazi csemegének számítanak.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Sok finom recept van, melyek igazi csemegének számítanak, mi mégis egy olyat választottunk, amely gyorsan, egyszerűen elkészíthető, ám bármikor megállja a helyét. Az epres túrókrém tipikusan ezek közé tartozik.

Hozzávalók

  • 50 - 60 dkg eper
  • 50 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín vagy kényelmesebbeknek 1 flakon (fújós) tejszínhab
Epres túrókrém

Elkészítés

Első lépésként vegyünk elő egy megfelelő méretű tálat. Tegyük bele a hozzávalókat (az eperből csak a felét), és turmixszal (ha ez nem áll rendelkezésre, kézi habverővel) dolgozzuk össze. Akik a habtejszín mellett döntöttek, verjék fel a tejszínt. 

A tejszínből 2 -4 kanálnyit (ízlés szerint) keverjünk hozzá a túrókrémhez. Vegyünk elő egy üvegtálat (más is megfelel, csak így látványosabbak a rétegek), a tejszín mintegy harmadát tegyük az aljára, ezt követően a túrókrém felé egyenletesen rétegezzük rá a tejszínhabra. 

A megmaradt epred felezzük, daraboljuk, majd a felét osszuk el a tálban lévő túrókrémen. Ezt követően öntsük rá a maradék túrókrémet, aztán a túrókrémre osszuk el a maradék tejszínt, és végül az egészet díszítsük a megmarad felezett eperrel.

Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.