Megnyitás

Fogorvos hallgató lett a bálkirálynő

Kisvárdán július 27-én IV. alkalommal került megrendezésre az Anna-bál.

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet által szervezett eseménynek az idei évben is a jótékonyság volt a fő célja. A felújított Rétközi Múzeumban megrendezett bál bevételéből a szervezők fejlesztő eszközöket vásárlnak a Csigaház Korai Fejlesztő Központ részére.

Az eseményen két műsorvezetője, Szűcs Krisztina - kisvárdai származású színésznő -, valamint Joó Géza - a Panoráma Világklub alelnöke és szóvivője -, aki a negyedik alkalommal vezette a műsort, profizmusának köszönhetően a vendégek remekül szórakoztak.

Az este során a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek táncos előadása jelentősen fokozta, az amúgy is jó hangulatot. Amit Dion Marianna előadóművész produkciója is tovább emelt.

A táncos lányok felkészítését a Nívó-díjas Délibáb alapítójának, Barkaszi Zsuzsannának, valamint Szűcs Krisztinának köszönhette a közönség. A versenyben részt vevő lányokat Bányai Dóra, az idei zsűri tagja, a Grand Sea World szépségverseny tini kategória királynője is segítette jó tanácsaival.

A versenyző ifjú hölgyek bemutatása után Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere köszöntötte a bálozókat. Vincze Jolán – a bál megálmodója, aki időközben a Kisvárdai Jótékony Nőegylet elnöke lett - köszöntőjében felhívta a jelenlévők figyelmét a bál céljára, a jótékony gyűjtésre.

Az éjfélkor kezdődő eredményhirdetési ceremónia többszörös meglepetést hozott, hisz a zsűri és a közönség egyaránt Csubák Ramónát látta a legszebbnek, így ő lett a IV. Kisvárdai Anna-bál királynője. Az I. udvarhölgy címet Dallos Patrícia, a II. udvarhölgyét Tamás Vanessza kapta meg. A zsűri különdíjjal jutalmazta Vass Bianka Diánát.

A szépségverseny győztesei a sok-sok jutalom és ajándék mellett delegáltak lettek a 2020 májusában megrendezendő X. Magyar Világtalálkozó szépe döntőjébe.

A királynő és az udvarhölgyek

A királynő és az udvarhölgyek

A bálkirálynő Csubák Ramónát Joó Géza krédezte:

Hogyan készültél a versenyre?

A bál előtti napokban igyekeztem szem előtt tartania a szakemberektől tanultakat. A szép tartást és mozgást, és a kommunikáció kapcsán kapott jó tanácsokat. A külsőt tekintve egy nőies, mégis visszafogott smink, egy elegáns hajviselet, valamint egy személyiségemet tükröző ruha számomra az, mely engem legjobban jellemez. Szerettem volna magamat adni, ezért sok mosolygással és pozitív hozzáállással vártam a nagy napot.

Gondoltad, hogy van esélyed a koronára? 

Mint minden lány én is eljátszottam a gondolattal, hogy engem ér majd a megtiszteltetés a bálon és viselhetem a koronát. Viszont számomra a legfontosabb az volt, hogy egy jótékony eseményt képviselhetek, így ilyen hangulatban készültem az estére. Mikor bejelentették, hogy a jelenlévő kedves bálozók nekem szavaztak bizalmat, nagyon boldog voltam. Számomra ez egy pozitív visszajelzés volt tőlük. Amire egyáltalán nem számítottam az az volt, hogy a szakmai zsűri tetszését is sikerült elnyernem, és a királynői címet nekem ítélték.

Mit javasolsz azoknak, akik legközelebb indulnak?

A legfontosabb, hogy önmagukat adják, és ne szerepet játsszanak. Mosolyogjanak nagyon sokat és legyenek boldogok, hiszen így tündökölhetnek a legjobban. Ha hisznek önmagukban és kiegyensúlyozottak, az tükröződni fog a megjelenésükben is. Nagyon fontos még, hogy a szép külső mellett kellő időt fordítsanak a jó kommunikáció elsajátítására, amit az élet számtalan területén hasznosíthatnak a későbbiekben.

 Mit üzensz a fiataloknak?

A fiatal generációnak azt üzenném, hogy merjenek önmaguk lenni, merjék vállalni az egyéniségüket. Attól színes a világ, hogy mindannyian különbözünk. Próbálják olyan elvek szerint élni az életüket, ami jó emberré teszi őket, legyenek segítőkészek és kedvesek. A lényeg, hogy kövessék az álmaikat, még akkor is, ha nagy kihívás elé állítja őket az élet, hiszen a jövő a mi kezünkben van.

Bálkirálynő

 Szerinted mennyire változik meg az életed?

Mindenképpen kaptam egy kis önbizalmat a versenytől és ezt arra szeretném fordítani, hogy más lányokat is biztassak a jelentkezésre. Mindenkit más erények és tulajdonságok tesznek különlegessé és ne féljenek megmutatni ezt a világnak. Emellett nagyon szeretném buzdítani az embereket arra, hogy amennyiben tehetik, támogassák a rászorulókat. Úgy gondolom a jótékonykodás egy próbatétel az életünk során. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy másoknak segíthetünk akkor csak a döntésünk választ el minket a cselekedettől. Az összefogás mindennél fontosabb, hiszen sok kis támogatás együtt hatalmas támogatást jelenthet másoknak.

Úgy gondolom, hogy egy felejthetetlen élményben lehetett részem, és a jövőben nagy boldogsággal fogok visszaemlékezni erre az estére. Egy olyan dolgot élhettem át, ami végigkíséri az életemet és mindig velem lesz.

Kiskorom óta úgy képzeltem el a jövőm, hogy másoknak segítsek. Úgy vélem, hogy az egészségügy talán az egyik legjobb példa arra, hogy napi szinten közvetlen kapcsolatban legyünk másokkal és segítsünk nekik. A fogorvosi pálya számomra azért fontos, mert tudom milyen sok ember fél mosolyogni, fél önmaga lenni.  Szeretném ezeknek az embereknek visszaadni a szép mosolyukat, hogy újra teljes életet élhessenek, és segíteni mindazoknak, akik ezen a területen nehézségekkel néznek szembe.  Orvoslás terén sokat találkozunk már hallgatóként is szomorú és megrázó esetekkel. Ez mindig ráébreszt arra, hogy hálát tudjak mondani a sok jóért. Ne elégedetlenkedjek apró dolgokért, hiszen mások jóval nagyobb kihívásokkal néznek szembe nap, mint nap. Szeretném úgy élni az életem, hogy sokat mosolygok, még a nehézségek idején is, másoknak segítő kezet nyújtva, hogy nekik is szebb életük lehessen.

Anna bál
Vissza a főoldalra

További Kultúra

A zenével fejezem ki az érzéseimet

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Wolf Kati az Eurovízióval lett sztár itthon és ismert külföldön. Bár a hangja – a VUK főcímdalával – már gyerek korában ismert volt, mégis csak sokkal később, már családanyaként vált sztárrá. Nem használta ki Erkel Ferenc díjas zeneszerző édesapja nevét és ismertségét, hanem a nehezebb utat választva maga vívta ki a sikert önmagának. Hogy aztán sztárként és édesanyaként a lehető legtöbbet nyújtsa nekünk és a családjának. Talán ezért is áll közel oly sokak szívéhez.

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Sári Évi: Nem érzem magamról, hogy sztár vagyok

Sári Évi: Nem érzem magamról, hogy sztár vagyok

Pedig már korábban is főszerepeket játszott, vezetett műsort a TV2-n és a VIVA TV-n, és a Splash együttes énekesnője volt. Amit viszont kevesen tudnak, hogy a sörcsapoktól vezetett az útja a színpadig és a sikerekig. A főszerepekig azonban a statisztálástól kezdve végigjárta a színházi utat, és szerinte ez a legjobb az egészben. Bár nagyon sokan ismerik és szeretik, a sztárságot nem igazán érzi, nincsenek allűrjei és megmaradt normális embernek.

Sári Évi: Nem érzem magamról, hogy sztár vagyok

Az utolsó szalmaszál

Az utolsó szalmaszál

Ma már egyike a világ négy profi férfi szopránjának, és számos sikert tudhat maga mögött az Egyesült Államoktól Kínáig. Azt gondoljuk, a pályája maga a sikertörténet. Fel sem merül bennünk, hogy dolgozott bolti eladóként, éjszakai pultosként és légi utaskísérőként is. Azt pedig már tényleg csak kevesen tudják, hogy kétszer is kénytelen volt a zenei pályáját félbe szakítani, szó szerint azért, hogy az éhezéstől megmentse magát. A Csillag születik pedig valóban az a bizonyos utolsó szalmaszál volt az életében.

Az utolsó szalmaszál

Enderfalvától Meseországig

Enderfalvától Meseországig

Radics Gigi az utolsó Megasztár megnyerésével robbant be a köztudatba. Ennek ismeretében arra már talán nem is emlékszünk, hogy bizony kétszer is a kiesők között volt. Mégsem adta fel, hiszen hat éves kora óta az volt az álma, hogy énekesnő legyen. Már nyolc évesen saját zenekarával járta az országot, tíz évesen pedig videoklipje volt. Az áttörést mégiscsak nehezen, sok munkával, lemondással sikerült elérnie. Az ismeretlenségből, egy kis Nógrád megyei faluból indulva Magyarországot már meghódította. Most pedig gyerekkori álmának beteljesítésére, Hollywood meghódítására készül. Quincy Jones mentorálásával, aki egykor Michael Jackson menedzsere volt. Vajon sikerül neki?

Enderfalvától Meseországig

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

A címben említett “parkolóház” persze csak egy szóvicc, hiszen nem egy konkrét, létező parkolóházban kialakított lakást szeretnék most bemutatni, hanem egy parkoló közepére felépített házat. Azért így sem hétköznapi a dolog, ugye?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

A Madártej miatt nem lettem orvos

A Madártej miatt nem lettem orvos

Kevesen vannak az országban, akik nem látták még a képernyőn a mentők kommunikációs igazgatóját és szóvivőjét, Győrfi Pált. Elmaradhatatlan egyenruhájában szinte minden nap megjelenik a híradóban, és több szórakoztató műsorban is feltűnt már. Amikor megszólal, arra az ember óhatatlanul odafigyel, és hajlamos azt hinni, hogy a kamera, a show neki természetes életeleme. Ki gondolná, hogy volt olyan helyzet, amikor egy rendezői instrukciót követően egy pillanatra leblokkolt és nehéz volt megmozdulnia. És talán az sem köztudott, hogy egyszer majd üzletet szeretne nyitni.

A Madártej miatt nem lettem orvos

Bodrogi Gyula: Közönség szerető színész vagyok!

Bodrogi Gyula: Közönség szerető színész vagyok!

Személy szerint nekem Bodrogi Gyula maga a magyar színjátszás. Mióta színházba járok, tévéjátékot, magyar filmet nézek, jelen volt. Egyszerűen megkerülhetetlen. És ami nem mellékes, neki köszönhetem – az osztálytársaim zömével együtt – a matek kettesemet, amivel érettségire mehettem. Mielőtt a Nemzeti Színházban találkoztunk, hirtelen beugrott egy párhuzam a híres francia rendezővel, Roger Vadimmal kapcsolatban. Mindketten koruk három elvitathatatlan szépségét hódították meg. Az idén volt 60 éve, hogy diplomázott a Színművészeti Főiskolán. És ha mindez még nem lett volna elég, ő volt Süsü a sárkány!

Bodrogi Gyula: Közönség szerető színész vagyok!

Sugallatok

Sugallatok

Eredetileg a pályájáról szóló interjúra készültem Für Anikó Jászai Mari díjas érdemes színésznővel, de végül sokkal több lett ennél. Egy tartalmas beszélgetés, amiben a pályafutása mellett érintettük az élet fontos kérdéseit, az életét befolyásoló sugallatokat és a családi kapcsolatait. Mert az nem igazán szokványos, hogy valaki fél a nyilvános szerepléstől, és az Iparművészeti Főiskolára készül, aztán végül a Színművészetin köt ki. Mint ahogyan az sem, hogy valaki húsz évesen nevet vált, egykeként születik, most mégis két testvére van. Ez éppoly csoda, mint az, hogy valaki ugyanabban az öltözőben készül, ugyanazon a színpadon lép fel, mégis más színházban játszik.

Sugallatok

Radnótitól az olimpiáig

Radnótitól az olimpiáig

Csisztu Zsuzsa sokak számára egy televíziós személyiség. Hol van már a köztudatból az Európa kupa győztes, olimpikon tornászlány képe? Aki azonban ismeri, jól tudja, hogy az soha nem tűnt el, mindig is jelen volt és van, csak közben fejlődött, épült és kiteljesedett. Televíziós riporterré, műsorvezetővé, műsorkészítővé és íróvá. Feleséggé és anyává, nemzetközi és hazai sportvezetővé. És mindezt egyszerre, minden területen helytállva, mégsem elszállva.

Radnótitól az olimpiáig

DIY karácsonyfadísz papírból

DIY karácsonyfadísz papírból

Az interneten böngészve szinte el sem kerülheti a figyelmünket a sok karácsonyi dekorációs ötlet, pillanatok alatt találhatunk inspirációt, hogyan öltöztessük ünnepi díszbe az otthonunkat. Most én is szeretnék ötletet adni azoknak, akik valami különleges és érdekes dekorációt szeretnének saját kezűleg készíteni az ünnepekre.

DIY karácsonyfadísz papírból