BlogÚj! Megnyitás

Fogorvos hallgató lett a bálkirálynő

Kisvárdán július 27-én IV. alkalommal került megrendezésre az Anna-bál.

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet által szervezett eseménynek az idei évben is a jótékonyság volt a fő célja. A felújított Rétközi Múzeumban megrendezett bál bevételéből a szervezők fejlesztő eszközöket vásárlnak a Csigaház Korai Fejlesztő Központ részére.

Az eseményen két műsorvezetője, Szűcs Krisztina - kisvárdai származású színésznő -, valamint Joó Géza - a Panoráma Világklub alelnöke és szóvivője -, aki a negyedik alkalommal vezette a műsort, profizmusának köszönhetően a vendégek remekül szórakoztak.

Az este során a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek táncos előadása jelentősen fokozta, az amúgy is jó hangulatot. Amit Dion Marianna előadóművész produkciója is tovább emelt.

A táncos lányok felkészítését a Nívó-díjas Délibáb alapítójának, Barkaszi Zsuzsannának, valamint Szűcs Krisztinának köszönhette a közönség. A versenyben részt vevő lányokat Bányai Dóra, az idei zsűri tagja, a Grand Sea World szépségverseny tini kategória királynője is segítette jó tanácsaival.

A versenyző ifjú hölgyek bemutatása után Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere köszöntötte a bálozókat. Vincze Jolán – a bál megálmodója, aki időközben a Kisvárdai Jótékony Nőegylet elnöke lett - köszöntőjében felhívta a jelenlévők figyelmét a bál céljára, a jótékony gyűjtésre.

Az éjfélkor kezdődő eredményhirdetési ceremónia többszörös meglepetést hozott, hisz a zsűri és a közönség egyaránt Csubák Ramónát látta a legszebbnek, így ő lett a IV. Kisvárdai Anna-bál királynője. Az I. udvarhölgy címet Dallos Patrícia, a II. udvarhölgyét Tamás Vanessza kapta meg. A zsűri különdíjjal jutalmazta Vass Bianka Diánát.

A szépségverseny győztesei a sok-sok jutalom és ajándék mellett delegáltak lettek a 2020 májusában megrendezendő X. Magyar Világtalálkozó szépe döntőjébe.

A királynő és az udvarhölgyek

A királynő és az udvarhölgyek

A bálkirálynő Csubák Ramónát Joó Géza krédezte:

Hogyan készültél a versenyre?

A bál előtti napokban igyekeztem szem előtt tartania a szakemberektől tanultakat. A szép tartást és mozgást, és a kommunikáció kapcsán kapott jó tanácsokat. A külsőt tekintve egy nőies, mégis visszafogott smink, egy elegáns hajviselet, valamint egy személyiségemet tükröző ruha számomra az, mely engem legjobban jellemez. Szerettem volna magamat adni, ezért sok mosolygással és pozitív hozzáállással vártam a nagy napot.

Gondoltad, hogy van esélyed a koronára? 

Mint minden lány én is eljátszottam a gondolattal, hogy engem ér majd a megtiszteltetés a bálon és viselhetem a koronát. Viszont számomra a legfontosabb az volt, hogy egy jótékony eseményt képviselhetek, így ilyen hangulatban készültem az estére. Mikor bejelentették, hogy a jelenlévő kedves bálozók nekem szavaztak bizalmat, nagyon boldog voltam. Számomra ez egy pozitív visszajelzés volt tőlük. Amire egyáltalán nem számítottam az az volt, hogy a szakmai zsűri tetszését is sikerült elnyernem, és a királynői címet nekem ítélték.

Mit javasolsz azoknak, akik legközelebb indulnak?

A legfontosabb, hogy önmagukat adják, és ne szerepet játsszanak. Mosolyogjanak nagyon sokat és legyenek boldogok, hiszen így tündökölhetnek a legjobban. Ha hisznek önmagukban és kiegyensúlyozottak, az tükröződni fog a megjelenésükben is. Nagyon fontos még, hogy a szép külső mellett kellő időt fordítsanak a jó kommunikáció elsajátítására, amit az élet számtalan területén hasznosíthatnak a későbbiekben.

 Mit üzensz a fiataloknak?

A fiatal generációnak azt üzenném, hogy merjenek önmaguk lenni, merjék vállalni az egyéniségüket. Attól színes a világ, hogy mindannyian különbözünk. Próbálják olyan elvek szerint élni az életüket, ami jó emberré teszi őket, legyenek segítőkészek és kedvesek. A lényeg, hogy kövessék az álmaikat, még akkor is, ha nagy kihívás elé állítja őket az élet, hiszen a jövő a mi kezünkben van.

Bálkirálynő

 Szerinted mennyire változik meg az életed?

Mindenképpen kaptam egy kis önbizalmat a versenytől és ezt arra szeretném fordítani, hogy más lányokat is biztassak a jelentkezésre. Mindenkit más erények és tulajdonságok tesznek különlegessé és ne féljenek megmutatni ezt a világnak. Emellett nagyon szeretném buzdítani az embereket arra, hogy amennyiben tehetik, támogassák a rászorulókat. Úgy gondolom a jótékonykodás egy próbatétel az életünk során. Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy másoknak segíthetünk akkor csak a döntésünk választ el minket a cselekedettől. Az összefogás mindennél fontosabb, hiszen sok kis támogatás együtt hatalmas támogatást jelenthet másoknak.

Úgy gondolom, hogy egy felejthetetlen élményben lehetett részem, és a jövőben nagy boldogsággal fogok visszaemlékezni erre az estére. Egy olyan dolgot élhettem át, ami végigkíséri az életemet és mindig velem lesz.

Kiskorom óta úgy képzeltem el a jövőm, hogy másoknak segítsek. Úgy vélem, hogy az egészségügy talán az egyik legjobb példa arra, hogy napi szinten közvetlen kapcsolatban legyünk másokkal és segítsünk nekik. A fogorvosi pálya számomra azért fontos, mert tudom milyen sok ember fél mosolyogni, fél önmaga lenni.  Szeretném ezeknek az embereknek visszaadni a szép mosolyukat, hogy újra teljes életet élhessenek, és segíteni mindazoknak, akik ezen a területen nehézségekkel néznek szembe.  Orvoslás terén sokat találkozunk már hallgatóként is szomorú és megrázó esetekkel. Ez mindig ráébreszt arra, hogy hálát tudjak mondani a sok jóért. Ne elégedetlenkedjek apró dolgokért, hiszen mások jóval nagyobb kihívásokkal néznek szembe nap, mint nap. Szeretném úgy élni az életem, hogy sokat mosolygok, még a nehézségek idején is, másoknak segítő kezet nyújtva, hogy nekik is szebb életük lehessen.

Anna bál
Vissza a főoldalra

Fogorvos hallgató lett a bálkirálynő

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet által szervezett eseménynek az idei évben is a jótékonyság volt a fő célja. A felújított Rétközi Múzeumban megrendezett bál bevételéből a szervezők fejlesztő eszközöket vásárlnak a Csigaház Korai Fejlesztő Központ részére.

A cirmos polgármester

Ismer egy jó a macskás történetet? Ha nem, ideje elnézni - legalább virtuálisan - Alaszkában, közelebbről Talkeetna városában? Hallott esetleg Stubbsról, a polgármesterről? Ha nem, most megismerheti a történetét, és azt, hogyan is lett a város első embere. Olvasott már arról mért félnek az emberek a fekete macskától? És miért veszélyes a cica karmolása?

Így készíts egyedi falfestést!

Szeretnék inspirálni mindenkit, hogy térjen el a megszokottól, ezért egy társasházi előszoba újjászületését szeretném bemutatni. A viszonylag nagy méretű előszoba (kb. 8 nm) átalakítása csupán fél napot vett igénybe, de a változás elég erőteljes lett az egyedi falfestésnek köszönhetően. És ezt bárki meg tudja csinálni!

Életem festményét festem

A cím akár egy festőművész életfelfogását is tükrözhetné, ám a mondat mégis Zsédenyi Adrienn hitvallása. Zsédáról sok helyen és sokat olvashattunk, de talán nem minden részlet világos. Hogyan lett a dráma tagozatos gimnazistából filmszereplő és énekesnő? Hogyan került a Davosi Világgazdasági Fórumra, ahol 20 perces műsort adott többek között olyan embereknek, mint Angela Merkel német kancellár, és miért gratulált neki a világhírű író Paulo Coelho?

Bodrogi Gyula: Közönség szerető színész vagyok!

Személy szerint nekem Bodrogi Gyula maga a magyar színjátszás. Mióta színházba járok, tévéjátékot, magyar filmet nézek, jelen volt. Egyszerűen megkerülhetetlen. És ami nem mellékes, neki köszönhetem – az osztálytársaim zömével együtt – a matek kettesemet, amivel érettségire mehettem. Mielőtt a Nemzeti Színházban találkoztunk, hirtelen beugrott egy párhuzam a híres francia rendezővel, Roger Vadimmal kapcsolatban. Mindketten koruk három elvitathatatlan szépségét hódították meg. Az idén volt 60 éve, hogy diplomázott a Színművészeti Főiskolán. És ha mindez még nem lett volna elég, ő volt Süsü a sárkány!

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VI. rész

Tess elnevette magát, mert eszébe jutottak a közös étkezéseik, amikor apja próbált valami ünnepit varázsolni a konyhában. A lányok közben ott sertepertéltek és igyekeztek segíteni neki. A legtöbb esetben persze étterem lett a vége. Tess különösen jól emlékezett egy hálaadási pulykára. A feketére aszott, gumiszerűvé vált madár dermedten gubbasztott a hófehér tálon. Apjával és Susannal hosszan méregették, de valahogy egyiküknek sem volt bátorsága belevágni. Apja végül a madárral szemezve fölállt, aztán a lányaira pillantott.

Sugallatok

Eredetileg a pályájáról szóló interjúra készültem Für Anikó Jászai Mari díjas érdemes színésznővel, de végül sokkal több lett ennél. Egy tartalmas beszélgetés, amiben a pályafutása mellett érintettük az élet fontos kérdéseit, az életét befolyásoló sugallatokat és a családi kapcsolatait. Mert az nem igazán szokványos, hogy valaki fél a nyilvános szerepléstől, és az Iparművészeti Főiskolára készül, aztán végül a Színművészetin köt ki. Mint ahogyan az sem, hogy valaki húsz évesen nevet vált, egykeként születik, most mégis két testvére van. Ez éppoly csoda, mint az, hogy valaki ugyanabban az öltözőben készül, ugyanazon a színpadon lép fel, mégis más színházban játszik.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.