BlogÚj! Megnyitás

Fügés-szilvás csokitorta(glutén-tej-tojás-cukor és sütésmentes)

A hőmérséklet csökkenése fordítottan arányos a csokoládé utáni vággyal, ami azért nem baj, mert nagyszerű mindenmentes desszerteket lehet alkotni.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

  • Főoldal
  • Gasztro
  • Fügés-szilvás csokitorta(glutén-tej-tojás-cukor és sütésmentes)

Úgy, hogy nem kell tartanunk extra zsírpárnák lerakódásától, persze itt is a mérték a fontos.

A fügés-szilvás csokitorta évek óta hatalmas kedvenc nálunk, és kakaó helyett én már karobbal készítem, úgy is nagyszerű, próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók: 

  • 18,5 cm-es kapcsos tortaforma

A torta alapjához:

  • 150 g mandula (őrölt)
  • 50 g datolya
  • 50 g aszalt füge (friss fügével is isteni, ez esetben nem kell áztatni
  • fél 1 mk tiszta só
  • 1 ek kókuszolaj (nyers)

A krémhez:

  • 2 db érett avokádó vagy 1 bögre előző este beáztatott kesudió
  • 5 ek kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű) vagy karobpor
  • 7 ek kókuszolaj (nyers, folyékony halmazállapotban)
  • 4-5 ek agavé szirup
  • csipet tiszta só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai 
  • 6-7 szem beáztatott leszűrt, majd összeturmixolt aszalt szilva
Fügés-szilvás csokitorta(glutén-tej-tojás-cukor és sütésmentes)

1. A datolyát és a fügét beáztatjuk egy órára, majd leöntjük róla a vizet. Egy aprítóba tesszük az őrölt mandulával és a kókuszolajjal együtt.

Az így kapott masszát lenyomkodjuk a tortaforma aljára, egyenletesen elosztjuk. Mélyhűtőbe tesszük.

2. Az érett avokádókat (vagy kesut), a kakaót (vagy karobot), az agavé szirupot, a vaníliát, a csipet sót és a kókuszolajat szintén aprítóba helyezzük és pár percig krémessé turmixoljuk a hozzávalókat.

3. Kivesszük a tortaformát a hűtőből, és megkenjük az alapot az aszaltszilva krémmel, majd harmadik rétegként ráhalmozzuk a csokoládékrémet. Egyenletesen eloszlatjuk s egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Csodás friss fügével, vagy friss szilvákkal díszíthetjük.

Jó étvágyat!

további receptek és heti menü rendelés : www.gretastohr.com

Vissza a főoldalra