BlogÚj! Megnyitás

Futballistának készült, a fodrászok királya lett

Ki ne hallotta volna Vidal Sassoon nevét? Igaz, a legtöbben talán a reklámra asszociálva nem gondolták volna, hogy egy élő személyről van szó. Pedig Vidal Sassoon nagyon is élő személy volt. Londonban született, de az Egyesült Államokban...

Futballistának készült, a fodrászok királya lett

Futballistának készült, a fodrászok királya lett

Ki ne hallotta volna Vidal Sassoon nevét? Igaz, a legtöbben talán a reklámra asszociálva nem gondolták volna, hogy egy élő személyről van szó. Pedig Vidal Sassoon nagyon is élő személy volt.

Londonban született, de az Egyesült Államokban teljesedett ki igazán. És az iskolát otthagyva, mindössze tizennégy éves volt, amikor édesanyja tanácsára a „szakmát” fodrász segédként elkezdte. Igazából nem azért, mert bármilyen késztetést is érzett erre, hiszen a terve az volt, hogy profi focista lesz. Nos, focista nem lett, viszont megszerette a szakmáját. Ennek ellenére egészen 26 éves koráig mondhatni élte az átlagos fodrászok életét. Ekkor azonban megnyitotta első saját szalonját.

És ez már a tündérmese második része. Innentől kezdve kinyílt előtte a világ.

Futballistának készült, a fodrászok királya lett

A siker

A hatvanas években aztán megszállta az ihlet, és elkezdte az általa kitalált stílust – egyszerűség, elegancia, precizitás, kreativitás és egyediség -, amellyel aztán az egész világot meghódította.

Igazából nem pusztán fodrász volt, hanem annál sokkal több. Az 1970-es évek elején Los Angelesbe költözött, szalont nyitott és elindult a világhír felé. Az első szalont követte a második, a harmadik és nemsokára már egy egész hálózat tulajdonosa volt.

Ettől kezdve már inkább üzletember volt, mintsem „egyszerű” fodrász. Bár a kor meghatározó ikonjainak – többek között Mia Farrow, Goldie Hawn, Cameron Diaz, Natassja Kinsky és Helen Mirrer – készítette saját kezűleg a frizuráját.

Munkája elismeréseként II. Erzsébet királynő az V. György király által alapított lovagrend, a The Most Excellent Order of the British Empire CBE (azaz commander, tehát parancsnok) címet adományozta neki, ami nem jelentette a lovaggá válást, de a megtisztelő „Sir” előtag használatára jogosította fel.

Ma lenne 93 éves. A hölgyek nevében köszönjük Sir Vidal!

(fotók: wikipedia.org)

Vissza a főoldalra

101 éves lenne Lenke néni megformálója, Komlós Juci

Ha valaki, hát Komlós Juci egészen biztosan már gyermekkorában magába szívta a színház minden egyes rezdülését. Ami természetesen annak köszönhető, hogy édesanyja Pintér Irma és édesapja Komlós Vilmos is színész volt. Igaz, mindketten többnyire a humor, a kabaré területén aratták sikereiket. Édesapja például éveken keresztül hatalmas sikerrel alakította a népszerű Hacsek és Sajó párosból Sajó szerepét (Herczeg Jenő volt a partnere a bohózatban).

Most akkor 7 vagy nem 7?

A közgondolkodás úgy tartja, hogy ha egy kutya éveinek a számát megszorozzuk 7-el, akkor megkapjuk azt a számot, ahány éves lenne emberben. Tehát, ha egy kutya 7 éves, akkor 7 x 7= 49. Azaz, a kutyusunk 49 éves lenne emberben. Nos, a kutatók bebizonyították, hogy ez bizony nem így van. És ezt egyáltalán nem ilyen könnyű kiszámolni. Meg persze általánosítani sem lehet. Hol máshol, mint az Egyesült Államokban próbálták meg a kutatók helyretenni ezt a mítoszt, és úgy tűnik, hogy sikerrel.

Irány a Pilvax!

Persze csak gondolatban, mert ma már egy kis utca van annak a háztömbnek a helyén, ahol egykor a nevezetes kávéház állt. Ma tehát már nincs Pilvax kávéház, és ha lenne is, vékonypénzű újságírónak nem sok keresnivalója lenne ott.

Az orvos válaszol – …a magas vérnyomással kapcsolatban

46 éves férfi jelentkezik a hétvégi orvosi ügyeleten órák óta tartó heves fejfájás, hányinger, szikralátás és rossz közérzet panaszaival. A kórelőzmény felvétele és a vizsgálatok azt mutatják, hogy a betegnek vérnyomás-kiugrása van. Az ügyeletes orvos kikérdezi a beteget, aki elmondja, hogy munkahelyi stressz, magánéleti probléma és nem megfelelő gyógyszer-terápia áll még a háttérben. Megkérdezi, mit tehet annak érdekében, hogy vérnyomása rendeződjön, mert nagyon fél az esetleges szövődmények kialakulásától?

Enderfalvától Meseországig

Radics Gigi az utolsó Megasztár megnyerésével robbant be a köztudatba. Ennek ismeretében arra már talán nem is emlékszünk, hogy bizony kétszer is a kiesők között volt. Mégsem adta fel, hiszen hat éves kora óta az volt az álma, hogy énekesnő legyen. Már nyolc évesen saját zenekarával járta az országot, tíz évesen pedig videoklipje volt. Az áttörést mégiscsak nehezen, sok munkával, lemondással sikerült elérnie. Az ismeretlenségből, egy kis Nógrád megyei faluból indulva Magyarországot már meghódította. Most pedig gyerekkori álmának beteljesítésére, Hollywood meghódítására készül. Quincy Jones mentorálásával, aki egykor Michael Jackson menedzsere volt. Vajon sikerül neki?

A bárány, aki túl van a nyolcvanon

. És fogalma sem volt arról, mit akar az életben csinálni. Aztán az édesapja, aki jobban tudta nála, hogy mire van szüksége elküldte otthonról. Tizenhét éves volt akkor. És ennek köszönhetően megtalálta az útját. Aminek mi, nézők örülhetünk a legjobban.

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.