BlogÚj! Megnyitás

Gasztronómia - kultúra - élmény

Tiszaújváros két idegenforgalmi szempontból is vonzó gasztronómiai fesztivált rendez augusztusban.

Illetve szeptemberben, melyek színes kulturális-, családi-, és gyermek- programjaival, neves előadóművészek fellépéseivel, főzőversenyével méltán nyerték el a közönség tetszését, és lettek a város két legkedveltebb szabadtéri rendezvényei, melyek az idők folyamán hírnevet szerzett Tiszaújvárosnak.

A Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál legnagyobb vonzereje a főzőversenyben rejlik, hiszen a tájjellegű ételek és a halételek kategória sok különlegesség elkészítésére ad lehetőséget, megfűszerezve még a versengés izgalmával is. A szakértő zsűri által elbírált ételek jelentős értékű díjazásban részesülnek. Mindemellett nagy szerepet kap a szórakozás, a pihenés, és a kulturális kínálatból való „csemegézés” is.

Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros
Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros

A programok sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a család apraja-nagyja megtalálja a kedvére valót: két színpadon többfajta zenei műfaj neves hazai előadói, sztárvendégek adnak koncertet, ezen kívül néptáncegyüttesek előadása és mazsorettek fellépése, valamint zenés gyermekműsorok, bábszínház, sárkányhajózás, lovaglás és népi játszótér várja a kilátogatókat, hiszen a fesztiválnak a Tiszaújvárostól „kőhajításnyira” lévő Tisza-sziget ad otthont. Ennek köszönhetően árnyas fák alatt kézművesek és vásározók utcája várja az érdeklődőket, aki pedig megéhezik, megszomjazik, az a bőséges étel- és ital- kínálatból kedvére válogathat.

Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros
Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros

A Hajdúk a szigeten rendezvény célja a hajdú hagyományok felelevenítése hajdútelepülések részvételével, bemutatkozásával.

Gasztronómiai élményre többféle módon lehet szert tenni: a résztvevő települések vendégül látják egymást, illetve kóstolóval egybekötve olyan tájjellegű ételeket főznek, melyek az adott településre jellemzőek, valamint a gazdag étel- és italkínálat is lehetőséget ad a kulináris élvezetek gyakorlására.

A színpadon neves előadóművészek, tánccsoportok és a résztvevő települések amatőr művészeti csoportjainak bemutatkozása mellett a Tisza-sziget nyújtotta lehetőségekkel élve látványprogramok – terelőkutya- és ragadozó madár-, valamint íjászbemutató, népi játszótér, csónakázás –, várják az érdeklődőket. A népi ügyességi játékok tárházának felelevenítése – bálagurítás, tökhajítás, bajuszverseny, zsákban futás, asszonytalicskázás, tojásroppantás és patkódobálás – az egész családnak felhőtlen szórakozást biztosít. Jelen vannak a lassan feléledő népi kézműves mesterségek képviselői és a vásározók is, színesítve a gazdag programkínálatot.

Vissza a főoldalra

Gasztronómia - kultúra - élmény

Tiszaújváros két idegenforgalmi szempontból is vonzó gasztronómiai fesztivált rendez augusztusban, illetve szeptemberben, melyek színes kulturális-, családi-, és gyermek- programjaival, neves előadóművészek fellépéseivel, főzőversenyével méltán nyerték el a közönség tetszését, és lettek a város két legkedveltebb szabadtéri rendezvényei, melyek az idők folyamán hírnevet szerzett Tiszaújvárosnak.

Navigare necesse est - avagy - hajózni kell

A vitorlázás szerelmesei valószínűleg egyetértenek abban, hogy lehet élni hajó nélkül, de nem érdemes. Ez a nézőpont éppen úgy érvényes a kedvtelésből hajózókra, mint a versenyzőkre. Az első dokumentált vitorlásversenyt II. Károly angol királyhoz kötik, aki 1661-ben hívta ki a yorki herceget egy versenyre, amit őfelsége meg is nyert.

Prémium Hungarikum - kézműves gyümölcsborok a gasztronómia palettáján

Sokan vallják, hogy az ember nem lehet próféta a saját hazájában, erre azonban Sápi Csaba jócskán rácáfol. Családi vállalkozásában olyan kézműves gyümölcsborokat készít, amelyek nem csak Magyarországon egyre népszerűbbek, hanem gyorsan meghódították a világ számos borkedvelőjét is. A finom nedűk ugyanis sorra nyerik a díjakat a magyarországi és a nemzetközi megmérettetéseken, valamint Prémium Hungaricum minősítéssel is rendelkeznek. Nem csak ízvilágukban különlegesek...

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIII. rész

- Valamit mégis tennünk kéne – morogta Simons. - Várjunk csak, azt hiszem, van egy ötletem – pattant fel Josh. A minap került a kezembe egy script (forgatókönyv), amiben a főszereplő nővére megpróbálta elcsábítani a húga pasiját. - Pfúj, ez undorító – fakadt ki Susan. - Hogy jön ez ide Josh? – húzta fel a szemöldökét Simons. - Csak úgy Gordon, hogy kölcsönvesszük a storyt. - Még mit nem! Csak nem gondolod, hogy én ezzel a majommal?! Még a húgocskám kedvéért sem!

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.