BlogÚj! Megnyitás

Gasztronómia - kultúra - élmény

Tiszaújváros két idegenforgalmi szempontból is vonzó gasztronómiai fesztivált rendez augusztusban.

Illetve szeptemberben, melyek színes kulturális-, családi-, és gyermek- programjaival, neves előadóművészek fellépéseivel, főzőversenyével méltán nyerték el a közönség tetszését, és lettek a város két legkedveltebb szabadtéri rendezvényei, melyek az idők folyamán hírnevet szerzett Tiszaújvárosnak.

A Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál legnagyobb vonzereje a főzőversenyben rejlik, hiszen a tájjellegű ételek és a halételek kategória sok különlegesség elkészítésére ad lehetőséget, megfűszerezve még a versengés izgalmával is. A szakértő zsűri által elbírált ételek jelentős értékű díjazásban részesülnek. Mindemellett nagy szerepet kap a szórakozás, a pihenés, és a kulturális kínálatból való „csemegézés” is.

Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros
Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros

A programok sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a család apraja-nagyja megtalálja a kedvére valót: két színpadon többfajta zenei műfaj neves hazai előadói, sztárvendégek adnak koncertet, ezen kívül néptáncegyüttesek előadása és mazsorettek fellépése, valamint zenés gyermekműsorok, bábszínház, sárkányhajózás, lovaglás és népi játszótér várja a kilátogatókat, hiszen a fesztiválnak a Tiszaújvárostól „kőhajításnyira” lévő Tisza-sziget ad otthont. Ennek köszönhetően árnyas fák alatt kézművesek és vásározók utcája várja az érdeklődőket, aki pedig megéhezik, megszomjazik, az a bőséges étel- és ital- kínálatból kedvére válogathat.

Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros
Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros

A Hajdúk a szigeten rendezvény célja a hajdú hagyományok felelevenítése hajdútelepülések részvételével, bemutatkozásával.

Gasztronómiai élményre többféle módon lehet szert tenni: a résztvevő települések vendégül látják egymást, illetve kóstolóval egybekötve olyan tájjellegű ételeket főznek, melyek az adott településre jellemzőek, valamint a gazdag étel- és italkínálat is lehetőséget ad a kulináris élvezetek gyakorlására.

A színpadon neves előadóművészek, tánccsoportok és a résztvevő települések amatőr művészeti csoportjainak bemutatkozása mellett a Tisza-sziget nyújtotta lehetőségekkel élve látványprogramok – terelőkutya- és ragadozó madár-, valamint íjászbemutató, népi játszótér, csónakázás –, várják az érdeklődőket. A népi ügyességi játékok tárházának felelevenítése – bálagurítás, tökhajítás, bajuszverseny, zsákban futás, asszonytalicskázás, tojásroppantás és patkódobálás – az egész családnak felhőtlen szórakozást biztosít. Jelen vannak a lassan feléledő népi kézműves mesterségek képviselői és a vásározók is, színesítve a gazdag programkínálatot.

Vissza a főoldalra

Gasztronómia - kultúra - élmény

Tiszaújváros két idegenforgalmi szempontból is vonzó gasztronómiai fesztivált rendez augusztusban, illetve szeptemberben, melyek színes kulturális-, családi-, és gyermek- programjaival, neves előadóművészek fellépéseivel, főzőversenyével méltán nyerték el a közönség tetszését, és lettek a város két legkedveltebb szabadtéri rendezvényei, melyek az idők folyamán hírnevet szerzett Tiszaújvárosnak.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

Advent - Eljövetel

Így november elején még csak motoszkál bennünk, hogy már nem sok idő van hátra karácsonyig. Viszont az advent már általában november végén elkezdődik. Talán sokaknak az advent (ádvent), nem jelent mást, mint a vásárlások kezdetét. Ám ez nem volt mindig így, és ezt mutatja az a többféle szokás is, amit az európai népek – így mi magyarok is - az adventhez társítottak. Talán kezdjük azzal, mit is jelent az advent szó valójában? Nos, egyszerűen csak annyit, hogy eljövetel vagy érkezés. Ami egyértelműen utal Jézus Krisztus közelgő születésére és földre jövetelére.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenegyedik része.