BlogÚj! Megnyitás

Gasztronómia - kultúra - élmény

Tiszaújváros két idegenforgalmi szempontból is vonzó gasztronómiai fesztivált rendez augusztusban.

Illetve szeptemberben, melyek színes kulturális-, családi-, és gyermek- programjaival, neves előadóművészek fellépéseivel, főzőversenyével méltán nyerték el a közönség tetszését, és lettek a város két legkedveltebb szabadtéri rendezvényei, melyek az idők folyamán hírnevet szerzett Tiszaújvárosnak.

A Tiszaújvárosi Halászléfőző Fesztivál legnagyobb vonzereje a főzőversenyben rejlik, hiszen a tájjellegű ételek és a halételek kategória sok különlegesség elkészítésére ad lehetőséget, megfűszerezve még a versengés izgalmával is. A szakértő zsűri által elbírált ételek jelentős értékű díjazásban részesülnek. Mindemellett nagy szerepet kap a szórakozás, a pihenés, és a kulturális kínálatból való „csemegézés” is.

Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros
Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros

A programok sokszínűsége lehetővé teszi, hogy a család apraja-nagyja megtalálja a kedvére valót: két színpadon többfajta zenei műfaj neves hazai előadói, sztárvendégek adnak koncertet, ezen kívül néptáncegyüttesek előadása és mazsorettek fellépése, valamint zenés gyermekműsorok, bábszínház, sárkányhajózás, lovaglás és népi játszótér várja a kilátogatókat, hiszen a fesztiválnak a Tiszaújvárostól „kőhajításnyira” lévő Tisza-sziget ad otthont. Ennek köszönhetően árnyas fák alatt kézművesek és vásározók utcája várja az érdeklődőket, aki pedig megéhezik, megszomjazik, az a bőséges étel- és ital- kínálatból kedvére válogathat.

Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros
Gasztronómia - kultúra - élmény - Tiszaújváros

A Hajdúk a szigeten rendezvény célja a hajdú hagyományok felelevenítése hajdútelepülések részvételével, bemutatkozásával.

Gasztronómiai élményre többféle módon lehet szert tenni: a résztvevő települések vendégül látják egymást, illetve kóstolóval egybekötve olyan tájjellegű ételeket főznek, melyek az adott településre jellemzőek, valamint a gazdag étel- és italkínálat is lehetőséget ad a kulináris élvezetek gyakorlására.

A színpadon neves előadóművészek, tánccsoportok és a résztvevő települések amatőr művészeti csoportjainak bemutatkozása mellett a Tisza-sziget nyújtotta lehetőségekkel élve látványprogramok – terelőkutya- és ragadozó madár-, valamint íjászbemutató, népi játszótér, csónakázás –, várják az érdeklődőket. A népi ügyességi játékok tárházának felelevenítése – bálagurítás, tökhajítás, bajuszverseny, zsákban futás, asszonytalicskázás, tojásroppantás és patkódobálás – az egész családnak felhőtlen szórakozást biztosít. Jelen vannak a lassan feléledő népi kézműves mesterségek képviselői és a vásározók is, színesítve a gazdag programkínálatot.

Vissza a főoldalra

Gasztronómia - kultúra - élmény

Tiszaújváros két idegenforgalmi szempontból is vonzó gasztronómiai fesztivált rendez augusztusban, illetve szeptemberben, melyek színes kulturális-, családi-, és gyermek- programjaival, neves előadóművészek fellépéseivel, főzőversenyével méltán nyerték el a közönség tetszését, és lettek a város két legkedveltebb szabadtéri rendezvényei, melyek az idők folyamán hírnevet szerzett Tiszaújvárosnak.

Prémium Hungarikum - kézműves gyümölcsborok a gasztronómia palettáján

Sokan vallják, hogy az ember nem lehet próféta a saját hazájában, erre azonban Sápi Csaba jócskán rácáfol. Családi vállalkozásában olyan kézműves gyümölcsborokat készít, amelyek nem csak Magyarországon egyre népszerűbbek, hanem gyorsan meghódították a világ számos borkedvelőjét is. A finom nedűk ugyanis sorra nyerik a díjakat a magyarországi és a nemzetközi megmérettetéseken, valamint Prémium Hungaricum minősítéssel is rendelkeznek. Nem csak ízvilágukban különlegesek...

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIII. rész

- Valamit mégis tennünk kéne – morogta Simons. - Várjunk csak, azt hiszem, van egy ötletem – pattant fel Josh. A minap került a kezembe egy script (forgatókönyv), amiben a főszereplő nővére megpróbálta elcsábítani a húga pasiját. - Pfúj, ez undorító – fakadt ki Susan. - Hogy jön ez ide Josh? – húzta fel a szemöldökét Simons. - Csak úgy Gordon, hogy kölcsönvesszük a storyt. - Még mit nem! Csak nem gondolod, hogy én ezzel a majommal?! Még a húgocskám kedvéért sem!

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIV. rész

Vasárnap reggel a mobilja ébresztette Ramont. Álmosan beleszólt, aztán hallgatott, és azonnal felült az ágyban. Feszülten figyelt, aztán pergő nyelvvel spanyolul kezdett beszélni. - Hová vitték? – kérdezte halkan, de erre már semmilyen oka sem volt, mert Tess félkönyökre támaszkodva hallgatta. - Értem, Texas Orthopedic a Main streeten. Kilencre ott leszek! – mondta spanyolul, és bontotta a vonalat. Halkan felsóhajtott és Tessre nézett. - A nagyapám a Texas Orthopedic-ben van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

Jávor Pál - 118 éves lenne a szerelemgyerek

Valójában Jermann Pál Gusztáv néven született, illetve… illetve mégsem, mivel Spannenbereger Pál Gusztáv néven anyakönyvezték. Vagy mégis, de… Na, pontosítsuk kicsit, hogy mi is történt. Ami biztos, hogy valóban szerelemgyerek volt. Az édesapja - Jermann Pál – már 53 éves volt, amikor szerelme Spannenberger Katalin 17 éves korában életet adott fiuknak Aradon. Ráadásul a társadalmi különbség is jelentős volt, mivel az édesapja városi pénztáros, míg az édesanyja egyszerű cselédlány volt.