BlogÚj! Megnyitás

Harc az öregedés ellen

Sok olvasói kérdést kaptunk a Ricovery Plus Q10 készítményről és a hatásairól. Kérdéseiket a legilletékesebbnek, Dr. József Erikának tettük fel. A válaszokból kiderül a miért, és az is, hogyan hat szervezetünkre a termék az öregedés elleni harcban.

Az állatkísérletek azt igazolták, hogy a szabadgyökök kiiktatása hosszabbítja az életet. A Recovery plus Q10 ebben a tekintetben milyen hatást vált ki?

A Recovery plus Q10 antioxidáns hatású készítmény - azaz kiiktatja a káros szabadgyököket- ráadásul ezt több támadásponton fejti ki. A benne lévő koenzimQ10 ismert antioxidáns továbbá a tabletta és hatására keletkező hidrogénnek közvetlen és közvetett szabadgyök fogó hatása is. A hidrogén nemcsak egy az egyben semlegesíti a szabadgyököket, hanem a szervezetben az antioxidáns enzimek termelődését is fokozza - egy Nrf2 -nek nevezett útvonal aktiválásával. Összességében tehát azt várjuk el a Recovery plus Q10-től, hogy lassítsa az öregedési folyamatokat, támogasson bennünket egy hosszabb, egészségesebb életminőség elérésében.

A cikkében említi, hogy az egyetlen szelektív antioxidáns a hidrogén. Mi jelentősége a szelektív antioxidáns hatásnak? Illetve, a Recovery Plus Q10 tabletta tartalmaz-e hidrogént?

Maga a tabletta nem tartalmaz hidrogént. A benne lévő magnézium hatására képződik endogén hidrogén a gyomor-bélrendszerben. A hidrogén szelektív antioxidáns hatása azt jelenti, hogy a szervezet védekezési folyamatában fontos ,,hasznos” szabadgyököket nem semlegesíti. Így nem alszik el az immunrendszer. A hidrogén azért emelkedik ki az antioxidánsok közül, mert csak azokat a szabadgyököket (hidroxil, peroxinitrit gyököket) iktatja ki, amelyek sejtkárosodást, közvetve betegséget, öregedést okoznak.

Mit jelent az, hogy a hidrogén a gyomorban keletkezik és ez miért jó?

A gyomorban normálisan is termelődik hidrogén ion, (H+ ) ebből képzünk hidrogén molekulát (H2) Az ott helyben termelődő molekuláris hidrogénnel egyenletesebb, tartósabb telítettséget tudunk elérni a szervezetben, mint a pl. a hidrogénes vízzel.

Ha valaki tartósan szedi a Recovery plus Q10-t az milyen pozitív hatásokat tapasztalhat, és ezeket mely összetevőknek köszönhetjük?

A Recovery plus Q10 szedése jó közérzetet, frissességet, megnövekedett energiaszintet okoz. Javul a keringés a hajszálerekben, növekszik az oxigénellátottságunk, beindulnak az öngyógyító mechanizmusok. Mindezek köszönhetők magának a magnéziumnak, a koenzim Q10-nek és természetesen a képződő molekuláris hidrogénnek.

RECOVERY PLUS Q10

Étrend-kiegészítő tabletta ásványi anyagokkal, koenzim Q10-zel

OGYÉI notifikációs szám: 20323/2018

10%-os kedezmény kuponkód: Váróterem2001

Itt tájékozódhat: https://healthandyouth.hu/
Vissza a főoldalra

Harc az öregedés ellen

Sok olvasói kérdést kaptunk a Ricovery Plus Q10 készítményről és a hatásairól. Kérdéseiket a legilletékesebbnek, Dr. József Erikának tettük fel. A válaszokból kiderülnek a miértek és az is, hogyan hat szervezetünkre a termék az öregedés elleni harcban.

Az orvos válaszol … az utazásra való felkészülés

Nemzetközi felmérések szerint az utazás során az utazók több mint fele valamilyen egészségi problémával találja magát szembe. Az utazási betegségek túlnyomó többsége utazás előtti orvosi tanácsadással megelőzhető, de a tanácsadás tematikájának és tartalmának meg kell felelnie az adott társadalom utazási szokásainak és utazási kultúrájának.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.

Az orvos válaszol … az allergiákról

Az európai lakosság közel 20 százaléka valamilyen allergiában szenved. Ennek a betegségnek a lényege a szervezet kóros immunreakciója: testünk védelmi rendszere tévesen elpusztítandó kórokozóként azonosít ártalmatlan anyagokat, vagyis az allergéneket, és túlzott reakcióval válaszol rájuk.

Az utolsó szalmaszál

Ma már egyike a világ négy profi férfi szopránjának, és számos sikert tudhat maga mögött az Egyesült Államoktól Kínáig. Azt gondoljuk, a pályája maga a sikertörténet. Fel sem merül bennünk, hogy dolgozott bolti eladóként, éjszakai pultosként és légi utaskísérőként is. Azt pedig már tényleg csak kevesen tudják, hogy kétszer is kénytelen volt a zenei pályáját félbe szakítani, szó szerint azért, hogy az éhezéstől megmentse magát. A Csillag születik pedig valóban az a bizonyos utolsó szalmaszál volt az életében.

A betegtájékoztatás fontossága az orvos-beteg találkozások során

Az egészségügyi intézmények szigorú bürökratikus szabályai – noha retorikai szinten mindenütt a betegek érdekeit szolgálják – a valóságban sokszor az egészségügyi személyzet érdekeit védik. Sokszorosan igazolt tény, hogy az egészségügyi rendszer legkiszolgáltatottabb szerplője a beteg, ezért az ő jogai sérülnek legkönnyebben.

Az orvos válaszol

Kiemelkedően fontos a szerepe a szénhidrát anyagcserében, raktározza a szervezetben a glikogént, majd amikor a szervezetnek szüksége van rá, ezt leadva szabályozza a vércukorszintet. A fehérje, ezen belül az aminosavak anyagcseréjében is részt vesz, leginkább azok lebontásában. Ez a folyamat számos esetben órákig is eltarthat, de ha a májunkat egészségesen tartjuk, úgy a lebontás folyamatai a maguk tempójában haladnak, és semmiféle panaszt nem okoz az emberi szervezetnek. Nagyon fontos a méregtelenítő funkció is (a toxinokat a máj takarítja ki az emberi szervezetből), amely során a máj hatástalanítja és kiválasztja mindazokat a mérgeket a szervezetből, amelyre nincs szüksége. Hormonokat szintetizál, azokat lebontja, ezzel segítve az emberi szervezet ideális hormonháztartásának működését.