Íme, ahogy mi készítjük, bár a brit vonal mentén haladunk:
A halfiléket elosztjuk egyforma darabokra, konyhai törlőpapíron leszárítjuk. lisztet és kukoricakeményítőt teszünk egy mélytányérra, egy mokkáskanál sütőport, 1 dl fóti szódát, 1 dl sört, pici sót és kevés borsot teszünk hozzá. Elkeverjük a masszát, hűtőbe tesszük kis ideig, amíg felkészülünk a sütésre.
Otthoni készítésnél ajánlott a felvágott, előfőzött, hideg vízben lemosott, lecsepegtetett burgonyát elősütni, (kb. 2 perc) amíg a hallal foglalkozunk, majd kivenni. Vegyünk egy másik tányérba kirakott lisztet, a filéket ebben megforgatjuk, majd az előbb megadott masszába mártjuk. A burgonyához használt olajban sütjük, közben megforgatjuk, hogy mindenhol szépen süljön. Amint ropogósra sült, kivesszük, törlőpapírra tesszük, hogy lecsöpögjön. Majd ebbe az olajba tesszük a burgonyát és azt is ropogósra sütjük. A halat és a krumplit megsózzuk, salátával vagy majonézzel tálaljuk.
Általában ezt az ételt még a gyerekek is szeretik.
Desszertnek túrógombócot ajánlunk hozzá, melynek receptjét a Váróterem magazin decemberi számában találják.