BlogÚj! Megnyitás

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet

A magyar kiadás elé - Holecz professzort a rendszerváltozáskor, 1989-ben ismertem meg. Bécsi barátomnál nyirokmirigyrákot állapítottak meg, mint a magyar miniszterelnöknél, Dr Antall Józsefnél is.

  • Főoldal
  • Kultúra
  • Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet

Be kellett volna feküdnie az egyik kiváló osztrák klinikába egy műtétsorozatra, amikor este döntésre kényszerítettem -válasszon: reggel műtét, vagy hajnalban indulunk Luganoba.

Nem volt könnyű döntés, hiszen minden elő volt készítve az operációkhoz.

Ő hat hónapon belül meggyógyult, azóta szép gyermeke is született.

A magyar lakosság fizikailag is elkeserítő állapotban van. Aratnak a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, a vastagbéldaganat, a stroke. Az OECD uniós- és ENSZ-adatokon alapuló vizsgálata drámai képet mutat: harminchat tagállamából a legveszélyeztetettebbek vagyunk.

A „modern, civilizált”ember nincs könnyű helyzetben. Hatalmas a profitnyomás, ami a hirdetésekből, reklámokból, filmekből árad. Lassan már nem is beszélhetünk ételről, italról, hanem csak a profit materializálódásáról.

És ráadásul csak az önmegtartóztatás, a mértékletesség teheti lehetővé a boldogságot, a gyönyört - a habzsolás boldogtalanná tesz.Világunkban emiatt is lassan eltűnik az igazi vágyódás, vágy a Szép, a Jó, az Igaz iránt…Veritatis Splendor.

A gyógyításban is koncentrált,színes pirulákkal, karosszékben elterpeszkedve, kényelmesen akarjuk megúszni a munkát saját magunk megmentése érdekében. Mi mindent megtettünk: jó sokat fizettünk az orvosságért, a gyógyulás ígéretéért.

Pedig biológiai lényünk miatt benne kellene lennünk a minket körülvevő, bennünk zajló gyógyító folyamatokban is, hogy ezek jó eséllyel „szervesüljenek”.

Rá kell jönnünk, hogy kis piacainkon kell magunknak kiválogatnunk konyhánkhoz szükséges alapanyagainkat – ha kényelmünk miatt félkész, kész termékeket vásárolunk, a profitnyomás miatt fröccsöntött managerek asszisztálásával is egyre silányabb és silányabb beltartalmú élelmiszerekhez, majd igen gyorsan az egészségtelenügy labirintusába jutunk.

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet

És a kis piacaink, amik sokkal többek… Tegnap történt Békásmegyeren evezés után. Kedves őstermelő hölgy súgta nekem, miközben csudás zellerét, sárgarépáját, petrezselymét szatyromba pakoltam: „Tudja, nekem úgy fáj, amikor az oly sok munkát kívánó szeretett zöldségeimet, gyümölcseimet durva kézzel dobálják, pakolják a vevők”…

Nem tudatosul bennünk, hogyaz Élet alapfunkciója a Mozgás: izmainkat, ízületeinket, csontjainkat ugyanúgy rendszeresen dolgoztatnunk kell a bennünk zajló folyamatok megfelelő oxigénellátása miatt is, mint meditációval, imádsággal a lelkünket, szellemünket, vagy belső szerveinket a jól megrágott, rostdús, egészséges étkezéssel…

De a profi,manipulatív technológiák, amiket felhasználva elérik, hogy az Emberiség mély,gazdag, tudattalan információit elfedjék, nem elég: mint a kutat, meg is mérgezik. Dr Lenkei Gábor barátom épp mostanában küldött egy interjúsorozatot, amiben felvette a kesztyűt a mindent elözönlő fakenews- el: amiben a C vitamint a rák védőpajzsának nevezik…

Dezinformáció, megtévesztés – az átlag állampolgár érthetően nem tud eligazodni, mi az igaz, melyik fogyókúra, terápia a jó, mit tegyen, hova menjen, kire hallgasson…

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet

Holecz professzor könyve, a„VIVERE BIOLOGICAMENTE SANI EA LUNGO”2019.TecnicheNuove, magyar kiadás címe „Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet”50 év, mintegy százezer beteg gyógyulásából indul ki - saját klinikai tapasztalataiból. Luganóban él, de a szíve magyar. Ez a könyv, ami most megjelent Olaszországban, Angliában, Németországban,ajándékunk hazájának.

Napi 16 órát dolgozik, telve energiával. Mint mondja: szeretetteljes jókedve, egészsége a bizonyítéka, hogy biológiai módszere kitűnően működik. Minimum 120 évig akar élni - egészségesen.

Most,90 évesen könyvével varázspálcát ad mindenki kezébe magyarul,itthon is – rajtunk múlik, élünk –e vele.

De ez a mi felelősségünk már.

Dr. Erent Gábor

Vissza a főoldalra

Hogyan éljünk biológiai lényünk működésével összhangban hosszú és egészséges életet

Holecz professzort a rendszerváltozáskor, 1989-ben ismertem meg. Bécsi barátomnál nyirokmirigyrákot állapítottak meg, mint a magyar miniszterelnöknél, Dr Antall Józsefnél is. Be kellett volna feküdnie az egyik kiváló osztrák klinikába egy műtétsorozatra, amikor este döntésre kényszerítettem -válasszon: reggel műtét, vagy hajnalban indulunk Luganoba. Nem volt könnyű döntés, hiszen minden elő volt készítve az operációkhoz.

Hogyan tovább? - Úton egy új otthon felé.

A demencia- a szellemi képességek, funkciók hanyatlását magában foglaló tünet együttes-kapcsán először megismerkedtünk magával a fogalommal, és az állapot jellemzőivel. Írtunk arról milyen módszerek jelenthetnek megoldást, az érintettek és hozzátartozóik számára. Nem rejthetjük azonban véka alá, hogy eljöhet az a pont, amikor egy demenciával élő gondozásában, felügyeletében, külső erőforrásokra is szükség lehet. Ezen lehetőségeket taglalta legutóbbi cikkem, az otthoni környezetben való ellátáson

Hogyan készíts egyedi falfestést sablon segítségével

A történet egy albérletben játszódik, méghozzá egy új építésű házban, ahol a falak frissen vannak festve. Méghozzá bézsre. Tízből kilenc embernek nyilván eszébe sem jutott volna a vadiúj bézs szín eltávolítása, de nekem első dolgom volt, hogy az egész szobát bézsmentesítettem és kifestettem fehérre.

Egészséges ételek – terápiát segítő diéták

Amikor egészségesek vagyunk, azt mondja a köznyelv, a „vasszöget is megesszük”. Betegségünk során viszont a terápia markáns és meghatározott részét képezi a gyógymódot kiegészítő diéta. A diéta szót iskolás korban általában „fogyókúra” jelentésben ismerjük, a tájékozottabbak esetleg azt is tudják, hogy általánosabb értelemben „szabályozott étrend”- et jelent, melynek célja nem csupán a testsúly csökkentése, hanem az egészség visszanyerése vagy megőrzése (adott esetben akár a testsúly gyarapítása) is lehet.

Tervezzük meg a saját egészséges évünket!

Szakmai megfogalmazásban az egészségtudatos magatartás az egyén szemléletének, viselkedésének, tevékenységének összessége annak érdekében, hogy minél tovább és minél egészségesebb maradhasson. Viszont ehhez szükségünk van szűrésekre. Nézzük, mit tehetünk az egészségünkért mi magunk, persze a háziorvosunkkal karöltve.

Teniszütőre született

Az élete a tenisz körül forog, amit mi csak a képernyőről ismerünk. Arról viszont nem hallottunk, hogy volt idő, amikor nézniük kellett az akciós árcímkét is a bevásárló központ élelmiszerei között. És keveset tudunk arról, hogyan élnek, készülnek a profi teniszezők, miről mondanak le, és mit látnak az utazásaik során. Mint ahogy arról is, hogy egy olyan klasszis teniszező, mint Timi, mivel, hogyan tölti el az idejét a versenyek közben, hogyan éli a magánéletét és mik a tenisz utáni tervei.

Számomra a zene egy nyelv

Szulák Andrea egyike azoknak a magyar állócsillagoknak, akiket a fiatalok és az idősek is egyformán kedvelnek. Ismerik a dalait, a színházi szerepeit és televíziós megjelenéseit. Hallottak már a lányáról, a magánéletéről és talán még az alkalmakat is idézik, mikor és hol látták őt akár élőben is fellépni. Azt azonban már sokkal kevesebben tudják, hogyan vált ismertté, hogyan viszonyul ahhoz, amit ma sztárságnak hívnak, hogyan próbálja megőrizni az emberségét és mit ad át ebből a lányának. És ami talán a legmeglepőbb, mi az, ami igazán kikapcsolja?