BlogÚj! Megnyitás

Húsvéti inspirációk

Tudjátok-e miért hoz tojásokat a húsvéti nyúl? Ha igen, akkor ne is olvassátok tovább! Ha nem, akkor most röviden elmesélem.

Zai Viktória

enteriőr tervező rovata

A nyulak tiszteletének kultusza jelen volt már a kereszténység előtti idők tavaszünnepein is, lévén a nyúl rendkívül termékeny állat. A legenda, hogy még tojásokat is raknak, alighanem azért szövődött köréjük, mert akkora hűhót csapnak párzási időszakban, hogy elűzik vele az épp tojásaikat melengető madarakat. A gazdátlanul maradt tojásokat az emberek a nyulaknak tulajdonították. Mivel a bíbicek és a fürjek tojásai tarkák, valószínűleg innen ered a hímes húsvéti tojásokat hozó nyúl mítosza… A rövid “húsvéti tojás gyorstalpaló” után nézzünk pár példát a tojások és az enteriőrök díszítésére.

Húsvéti inspirációk

Nem csak hagyományos tojásfestékkel dolgozhatsz, hanem vízfestékkel, temperával és akrilfestékkel vagy akár bevethetsz egy filctollat (lehetőleg lakkfilcet), amivel írni és rajzolni is lehet a tojásokra. Díszíthetsz tojásokat dekupázs technikával, beboríthatod az egész tojást, de vihetsz föl csak egyetlen motívumot is. Van még egy festék nélküli megoldás: a dekor tapasz. Ez az új őrület nagyon sok otthoni dekoráció elkészítésénél bevethető. Csak ragassz tetszőleges csíkokat, mintákat a tojásra és már kész is. Egyszerű, gyors és tiszta. Én mindig az utolsó pillanatra hagyom a tojásfestést, valószínűleg most is így lesz, egyik kézzel húsvéti sonkafőzés, másik kézzel tormareszelés, harmadik kézzel tojásfestés, negyedik kézzel süti sütés és még sorolhatnám. De nem is nyújtom tovább, beszéljenek inkább a képek helyettem. Kellemes húsvéti dekorálást mindenkinek!

Húsvéti inspirációk
Húsvéti inspirációk
Húsvéti inspirációk
Húsvéti inspirációk

A jobb felső képen a megfestett tojásokat száradás után egy fogkefe és szürke akrilfesték segítségével pöttyözték fürjtojás-szerűre. Nekem ez nagyon tetszik, lehet, hogy kipróbálom. 

Húsvéti inspirációk
Húsvéti inspirációk
Húsvéti inspirációk
Húsvéti inspirációk

A ragasztóval befestett tojásokra színes csillámpor is szórható…, de nem árt, ha van egy szöges deszkád is, ami nagy segítség az egyenletes felület elérésében. 

Húsvéti inspirációk 
Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.