BlogÚj! Megnyitás

Így készíts egyedi falfestést!

Szeretnék inspirálni mindenkit, hogy térjen el a megszokottól, ezért egy társasházi előszoba újjászületését szeretném bemutatni.

Zai Viktória

enteriőr tervező rovata

A viszonylag nagy méretű előszoba (kb. 8 nm) átalakítása csupán fél napot vett igénybe, de a változás elég erőteljes lett az egyedi falfestésnek köszönhetően. És ezt bárki meg tudja csinálni!

Az előszoba tükörrel szembeni oldalán beépített szekrény van, tehát dekorfestésre csak az a fal volt alkalmas, amelyet a képen is láttok. Festés előtt az előszoba egy unalmas, hangulattalan tér volt, amely ugyan funkcionálisan működött, de mégsem volt meg az az érzés, hogy de jó ide hazajönni. Tulajdonképpen ez is volt a cél, hogy az ajtón belépve egyedi és otthonos kép fogadja a hazatérőket és a látogatókat. Az előszoba halvány bézs festését az idő rövidsége miatt ez esetben nem festettük át fehérre, utólag kicsit bánom, hogy ezt a lépést megspóroltam, mert az összhatás fehér csíkokkal szebb lett volna, de azért így sem rossz. Megállapíthatjuk, hogy a sok bézst remekül lehet szürkékkel ellensúlyozni.

Egyedi falfestés munkálatai

Készül az előszoba...

Első lépésként készítettem egy skiccet egy papírra, erre rajzoltam fel a csíkokat, hogy lássam az arányokat. Amikor ezzel megvoltam (kb. a nyolcadik változat tetszett), fogtam egy grafit ceruzát és egy vízszintmérőt, amit vonalzónak használtam. Tulajdonképpen bármi megteszi, amivel hosszú egyenes vonalat lehet húzni. A rajz alapján szemre elkezdtem felrajzolni a vonalakat a falra, utána pedig maszkolószalaggal kiragasztottam a vonalak mentén a csíkokat. Innen már csak azt kellett eldönteni, melyik sokszög milyen árnyalatot kapjon. Erre nem volt előre koncepcióm, menet közben döntöttem a színekkel kapcsolatban. A festéshez középszürke árnyalatú, a sötétszürke, illetve a legvilágosabb szürke és fehér keverékéből állítottam elő a színt, a fekete pedig egyszerű táblafesték. Így összesen négy árnyalattal dolgoztam. Munkaközi képek a maszkolás után és festés közben.

A maszkolószalagot minden esetben még nedvesen szedjétek vissza, nem szabad megvárni, amíg megszárad a festék. Ebben az esetben ez azért is rizikós, mert többféle színnel kell festeni és ez időigényesebb. Amíg felfestettem az utolsó színt, az első jóformán megszáradt. A visszaszedésnél még fontos az is, hogy lassan kell dolgozni és óvatosan. Ebben az esetben sűrűbb festéket használjunk, mert zselészerű állaga van, ami ebben az esetben is nagyon előnyös, mert nem tud a maszkolószalag alá befolyni. Ez a végeredményen is látszik, tökéletes lett a maszkolás. Az előszoba szerintem ütős lett, aki eddig látta, teljesen odavolt, próbáljátok ki Ti is a dekor festést bátran!

Egyedi falfestés az előszobában
Egyedi falfestés készen
Vissza a főoldalra

Így készíts egyedi falfestést!

Szeretnék inspirálni mindenkit, hogy térjen el a megszokottól, ezért egy társasházi előszoba újjászületését szeretném bemutatni. A viszonylag nagy méretű előszoba (kb. 8 nm) átalakítása csupán fél napot vett igénybe, de a változás elég erőteljes lett az egyedi falfestésnek köszönhetően. És ezt bárki meg tudja csinálni!

Hogyan készíts egyedi falfestést sablon segítségével

A történet egy albérletben játszódik, méghozzá egy új építésű házban, ahol a falak frissen vannak festve. Méghozzá bézsre. Tízből kilenc embernek nyilván eszébe sem jutott volna a vadiúj bézs szín eltávolítása, de nekem első dolgom volt, hogy az egész szobát bézsmentesítettem és kifestettem fehérre.

3 legfinomabb őszi kence

Az ősz nemcsak az iskolakezdésé, hanem a csodálatos őszi zöldségeké is, amelyekből nem lehet eleget enni. Egészen november közepéig élvezhetjük jelenlétüket, így mindenképpen érdemes kihasználni ezt az időszakot. Ilyenkor én is kreatívabb vagyok, már nincs olyan meleg sem, így újra kedvem van a konyhában sürögni-forogni, és enni enni, enni.

Advent - Eljövetel

Így november elején még csak motoszkál bennünk, hogy már nem sok idő van hátra karácsonyig. Viszont az advent már általában november végén elkezdődik. Talán sokaknak az advent (ádvent), nem jelent mást, mint a vásárlások kezdetét. Ám ez nem volt mindig így, és ezt mutatja az a többféle szokás is, amit az európai népek – így mi magyarok is - az adventhez társítottak. Talán kezdjük azzal, mit is jelent az advent szó valójában? Nos, egyszerűen csak annyit, hogy eljövetel vagy érkezés. Ami egyértelműen utal Jézus Krisztus közelgő születésére és földre jövetelére.

Anyák napjára

Sok minket foglalkoztató dolog kívánkozna a magazin nyitó oldalára, de egy valami mindent megelőz: az Anyák napja. Így ezúttal szerkesztői okoskodás helyett mindannyiunk nevében e verssel mondok hálás köszönetet minden édesanyának:

Most akkor 7 vagy nem 7?

A közgondolkodás úgy tartja, hogy ha egy kutya éveinek a számát megszorozzuk 7-el, akkor megkapjuk azt a számot, ahány éves lenne emberben. Tehát, ha egy kutya 7 éves, akkor 7 x 7= 49. Azaz, a kutyusunk 49 éves lenne emberben. Nos, a kutatók bebizonyították, hogy ez bizony nem így van. És ezt egyáltalán nem ilyen könnyű kiszámolni. Meg persze általánosítani sem lehet. Hol máshol, mint az Egyesült Államokban próbálták meg a kutatók helyretenni ezt a mítoszt, és úgy tűnik, hogy sikerrel.

Megmentettem a lányom életét

Az egész azzal kezdődött, hogy a lányom elkezdte szedni a fogamzásgátlót. Nagy lány volt már, aki komoly párkapcsolatban élt a barátjával – aki ma már a férje és két gyermekének apja – így ez teljesen természetes volt. A nőgyógyász fel is írta neki és ezzel el is rendeződött minden. Legalábbis azt hittük, de valójában egy olyan kálvária kezdődött el, amibe a lányom majdnem belehalt.