A dédapa kocsmájától a borkóstoló kehelyig
A negyedik generáció vagyok családunkban, aki a vendéglátás területén tevékenykedik-kezdi beszélgetésünket Lukács Szabolcs. Dédapám kocsmáros volt, édesapám éttermet üzemeltetett ahol magam is megismerkedtem a vendéglátás alapjaival. Aztán az élet úgy hozta, hogy a kör bezárult, én is „kocsmáros” lettem, még ha az idők szavára hallgatva a kocsma kifejezést a borbár, borpatika szó váltotta is. Attól azonban, hogy valakit már kamaszkorában megcsap a vendéglátás szele még nem következik automatikusan a borok iránti kötődés, érdeklődés .A 2000-es évek elején a Borkollégium által Győrben tartott tanfolyam jelentett iránymutatást ahol néhány nap leforgása alatt-stílszerűen-beívódott a borok iránti rajongás és tisztelet a fiatal szakemberbe. Az út következő állomását a ruszti Borakadémia jelentett, amely a nemzetközi borpaletta tekintetében is komoly ismeretekkel szolgált,majd a megmérettetések következtek Szabolcs számára hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.
2003-ban a Nyugat Dunántúli regionális borverseny Arany Dugóhúzó díját , 2007-ben pedig az országos sommelier bajnoki címet sikerült megszerezni.2010-ben Lukács Szabolcs Chilében, a sommelier világbajnokságon is képviselhette hazánkat.