BlogÚj! Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IV. rész

Folytatásos regénysorozatunk negyedik része.

De válságban vagyok, meg kell találnom magamat és minden erőmmel a karrieremre kell koncentrálnom! Csodálkozott azon, hogy Susan nem esett neki annak a gyökérnek azonnal. Persze ő sem kaparta ki Charlie szemét, bár ezt kellett volna tennie. Vagy legalább jól összekarmolni a képét! – vigyorodott el vérszomjas tigris módjára. Megnéztem volna, azt hogyan magyarázza ki otthon! Bár amilyen dumája van, erre is talált volna valami kamu történetet.

Hirtelen arra eszmélt, hogy Charlie már nem a kivetítőn magyarázza a dolgokat, hanem a házi dolgozat tartalmáról beszél. Gyorsan erőt vett magán, és lefirkantotta a füzetébe a paramétereket. Nem igazán izgatta a dolog, tudta, hogy úgyis rendesen megcsinálja, ha majd szorítja az idő. De csak akkor, és semmiképpen sem előbb!

A következő előadás egyenesen felvillanyozta. No, nem maga a tárgy, mert az, ahogy az évfolyam jó része fogalmazott, maga a dögunalom. Viszont cserébe rajzolhatott. Úgy tervezte, kinéz valakit az előadóban, és lerajzolja. Másfél órája lesz a portréra, nem lehet semmi gond. És még abban is szerencséje volt, hogy ezt a tárgyat kisebb csoportokban hallgatták, ezért egy ötvenfős kisterembe vonultak be rendezetlen sorokban. Szándékosan a lejtős előadó oldalsó felső karéjába ült le, hogy jól láthasson mindenkit. Komótosan kipakolta a füzetét, meg a rajzszerszámait és már kezdődött is az előadás. Az ötvenes, sótlan tanárnő monoton halksággal ringatta melankolikus hangulatba tanítványait. Itt valóban figyelnie kellett annak, aki tanulni akart. De Tess nem akart. Szemével sorba vette az arcokat. Amikor a kicsit oldalt, a második sorban ülőkhöz ért, a ceruza hangos koppanással esett a padra. A második sor hatodik székén, neki félig profilt mutatva éjszakai megmentője ült.

- Ő az! – suttogta magában.

És valóban ő volt. A fiatal férfi, aki akkor éjjel hazafuvarozta, aztán az alkalmat kihagyva egyszerűen elsétált. A lány vadul forgatta fejében a lehetséges verziókat. Vajon mit keres itt, és eddig miért nem látta? Egyáltalán, most mit csináljon? Előadás után lépjen mellé, és egyszerűen köszönje meg, amit akkor éjjel érte tett? Vagy hívja meg egy köszönet menüre az étkezdébe? Vagy… Fogalma sem volt, mi lenne a legjobb megoldás. A férfi felnézett a jegyzetéből és a pódiumon magyarázó tanárnőt figyelte. Tess döbbenten konstatálta: a férfit érdekli, amit a tanárnő mond! Aztán ismét lejegyzett valamit jegyzettömbjébe és újra figyelt. Tess elgyengülve mérte végig, amit a padtól látott belőle. Koromfekete dús, fodrász által divatosra vágott haj. Magas, mégsem kopaszodástól magas homlok, nyílt, koromfekete szempár. Közepesen vastag, formás ajkak, és Istenem! Vakítóan fehér fogak! Átlagosnál szélesebb váll, izmos karok és mellkas, melyek valódi sportembert, és nem az edzőterembe lufiizmokat felszedett „na hogy nézek ki baby?!” típust mutattak. A lány önkéntelenül is megborzongott. Kívánta a férfit, és ettől menten el is szégyellte magát.

- Nem eshetek neki úgy, mint a múltkor! – korholta magát. Azt talán betudja a piálásnak, de most más a szitu. Nem hibázhatok, mert lehet, hogy végleg elpasszolom! – emlékezett a férfi éjszakai távozására.

Ramont viszont az órán kívül egyáltalán nem érdekelte más. Nem csajozni jött ebbe az országba, hanem tanulni, és aztán majd dolgozni, megalapozni a karrierjét. A családjának kellett megfelelnie ezzel a diplomával. Ha ez megvan, akkor megkapja az állást itt Houstonban, amely miatt az apja annyit harcolt vele, és ő nem akart csalódást okozni a szüleinek.

- Persze, ha azzal a múltkori éjszakai lánnyal találkoznék, az változtatna a dolgokon – morfondírozott magában. Tess – pontosan emlékezett a nevére – olyan nő volt, aki miatt hajlandó lett volna kivételt tenni. Már csak fél év, és végez, ennyit igazán megengedhetne magának! Csak hát hol van az a lány? Hiába kereste, azóta sem látta sehol.

Tess egyszer csak azon kapta magát, hogy mereven bámulja a férfit. Fejében még mindig a most mit tegyek kérdés motoszkált, amikor hirtelen megtalálta a választ.

- Lerajzolom, és azzal köszönöm meg, amit értem tett!

Felkapta az imént elejtett ceruzát és rajzolni kezdett. Ami sokkal nehezebb volt, mint elsőre gondolta. Ez nem fotó volt, hanem egy élő, mozgó hús-vér valóság.

Vissza a főoldalra

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IV. rész

De válságban vagyok, meg kell találnom magamat és minden erőmmel a karrieremre kell koncentrálnom! Csodálkozott azon, hogy Susan nem esett neki annak a gyökérnek azonnal. Persze ő sem kaparta ki Charlie szemét, bár ezt kellett volna tennie. Vagy legalább jól összekarmolni a képét! – vigyorodott el vérszomjas tigris módjára. Megnéztem volna, azt hogyan magyarázza ki otthon! Bár amilyen dumája van, erre is talált volna valami kamu történetet.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon X. rész

Simons bólintott, és lassan a kedvenc foteljéhez sétált. Leült, és akkurátusan rágyújtott egy hosszú havannára. - Nos, ebben az esetben – bár nem vártuk – tartson velünk vacsorára – invitálta Ramont olyan hangsúllyal, mintha egy kutyát hívott volna az asztalához.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VI. rész

Tess elnevette magát, mert eszébe jutottak a közös étkezéseik, amikor apja próbált valami ünnepit varázsolni a konyhában. A lányok közben ott sertepertéltek és igyekeztek segíteni neki. A legtöbb esetben persze étterem lett a vége. Tess különösen jól emlékezett egy hálaadási pulykára. A feketére aszott, gumiszerűvé vált madár dermedten gubbasztott a hófehér tálon. Apjával és Susannal hosszan méregették, de valahogy egyiküknek sem volt bátorsága belevágni. Apja végül a madárral szemezve fölállt, aztán a lányaira pillantott.