Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Folytatásos regénysorozatunk kilencedik része.

Tess dühösen felmordult.

- Már megint részeg vagy!

Susan hangos, erőltetett kacagással felnevetett.

- És ha igen? A jól sikerült munkát ünneplem!

Tess nagy levegőt vett, elkapta Susan karját és szembefordította magával. Nővére felszisszent az erős szorításra, és kirántotta a karját Tess ujjai közül. De Tess már elöntötte a hideg düh, és nem finomkodott tovább.

- Részeg vagy, mint akkor éjjel a barátnőd combjai között!

Susan megmerevedve, üveges szemekkel bámult Tessre.

- Azt ígérted… - nyögte.

Tess keményen szemébe nézett. 

- Igen, és be is tartom, ha te is képes leszel tartani a szádat!

- Annak már nyolc éve – hebegte Susan.

- Úgy van – vágta rá hidegen Tess. Pontosan nyolc éve, hogy tizenhárom és félévesen percekig döbbenten néztem, ahogyan egy nővel élvezed a szexet!

- Ez így nem igazságos… én nem… én…

Tess megsajnálta Susant. Magához húzta, átölelte nővérét és végigsimított a haján.

- Tudom, ne haragudj, de én szeretem Ramont!

Susan fátyolos szemmel nézett húgára.

- Biztos vagy benne, hogy nem lép le? Tudod, a legtöbb pasinak csak addig kellesz, amíg az ágyadba nem kerül…

Tess adott neki egy puszit, és rámosolygott.

- Istennek hála, ettől nem kell tartamon – jelentette ki határozottan. Pedig lelke legmélyén nagyon tartott tőle.

Tess aznap este két órát beszélt Ramonnal, és boldogan aludt el. Az egész napja fantasztikusan alakult. Először a tanulás, aztán a szeretkezés Ramonnal, végül a pozitív végkifejletbe fordult veszekedés Susannal, és a napot lezáró telefonbeszélgetés Ramonnal. Jobb napot nem is kívánhatott magának. Egyre inkább úgy érezte, nincs mitől tartania, és megbízhat a férfiban. Ramon volt az igazi, ezt tudta, de a kétség, hogy becsaphatják, mindig ott motoszkált benne. Charlie óta ez különösen így volt. Ezt erősítette a tapasztalat is, amit nővérénél látott. A pasik jöttek, mentek. És sohasem Susan volt az, aki a szakítást kezdeményezte. Nem akarta kétségeivel Ramont terhelni, bár pontosan tudta, ha megkérdezné, valódi, őszinte választ kapna tőle. Tudta, hogy Ramon szereti, és a lelke mélyén érezte, hogy vele marad, de a kétség agya hátsó részében bujkáló kisördöge mást súgott. Így hát nem kérdezett, inkább csendben őrlődött magában. 

Az idő szaladt, és szinte pillanatok alatt eltelt az utolsó évfolyam első fele. Tess álldogált egy kirakat előtt, és azon gondolkodott, kinek mit vehetne karácsonyra. Nem csináltak nagy felhajtást belőle, de arra ügyeltek, hogy tényleg olyan legyen, aminek a másik örül. Apjával viszonylag kevés gondja volt. Egy-egy doboz ritka szivar, tetézve egy-egy különleges borral, tökéletesen megfelelt. Három éve, amióta felfedezte a magyar borokat, különösen könnyű volt a helyzete. Az ötlet onnan jött, hogy volt egy magyar évfolyamtársa, aki születésnapján megkínálta egy pohár igazi magyar borral. Tess még életében olyan jó bort nem ivott. 

- Mi ez? – kérdezte valódi kíváncsisággal.

A fiú rákacsintott. 

- Hatputtonyos Tokaji aszú. Ez egy magyar borkülönlegesség, sehol nincs ilyen csak nálunk otthon, és ott is csak Tokajban.

Aztán persze szó szót követett, és a fiú sorra mesélt a magyar borvidékekről. És ami a legjob, majd mindegyikhez volt egy-egy palack bora is, amit ott mindjárt le is teszteltek. 

Ettől kezdve apja a történelmi magyar borvidékek borát kapta karácsonyra, hozzá pedig különleges kubai szivarokat társított. Ez utóbbin különösen jól mulatott. Rasszista apja kubai szivart szív a kandalló mellett! Ez igazi karácsonyi kuriózum volt. 

Aztán ott volt még Susan, aki mindig nagyobb problémát okozott. Ráadásul három hónapja összejött egy dúsgazdag producerrel, és sínre került az élete. Josh egy régi déli család sarja volt, az ükapja harcolt a konföderáció (déliek) oldalán a Lincoln főparancsnoksága alatt álló északi csapatok ellen. Ennél fogva a nézetei is szinte egybeestek Susanéval és apjáéval. Bár filmproducerként finomított rajtuk, hiszen nagyon sok színesbőrű színésszel kellett együtt dolgoznia. Mi több néhánnyal a családja legnagyobb megrökönyödésére már-már baráti kapcsolatot is ápolt. De a szegényeket ugyanúgy kezelte, mint Tess családja. „Mindenki annyit ér, amennyi a bankszámláján van!” – szokta mondani apja, ha megfelelő társaságba került. És Josh megfelelő társaság volt.  Tess elfintorodott arra a gondolatra, hogy egy ilyen közegbe kellene behoznia Ramont. Erről még nem volt mersze beszélni a férfival. Mert mit is mondhatna neki?

- Hé, ne izgulj! Semmi komoly, a családom csak rasszista, lenéz mindenkit, aki nem fehér, akinek nincs legalább egy millió a számláján, és nem tagja a Golf és Yacht Clubnak!

A lánynak fogalma sem volt róla, hogy Ramon hogyan kezelne egy ilyen szituációt. Csak remélni merte, hogy legalább Jost elkalapálná, ha beszólna. A gondolatra elmosolyodott. Tudta persze, hogy Ramon nem tenne ilyet, mégis szórakoztató volt végig gondolni. 

Ellépett a kirakat elől és lassan sétált tovább. Amíg a kirakatokat nézegette, azon járt az esze, hogy Ramon vajon miért nem akart ma találkozni vele. Dolgom van! – mondta, de minden olyan titokzatos volt. Tess hiába faggatta, nem mondott többet. 

Fél órával vacsora előtt Tess szórakozottan hallgatta, ahogy Josh és apja aznapi üzleteikről beszélgetnek, a nővére pedig boldogan kapaszkodik Josh karjába. Egyedül az év ebben a szakában volt kötelező este nyolckor a vacsora. Tess hát csöndesen unatkozott, és nem figyelt a beszélgetésre.  Az ajtóban ócska sapkájával a kezében Billy jelent meg. Tess akaratlanul is rámosolygott, mire a néger férfi félszegen visszamosolygott.

- A kisasszonyhoz jöttek – jelentette ki csöndesen.

Tess elkerekedett szemmel nézett Billyre.

- Hozzám?

- Igen miss – alkalmazta a többiek előtt használt megszólítást öreg barátja és hátrafordult a látogató felé.

Az ajtóban két nagy csokor virággal, és borral hóna alatt Ramon várakozott. Tessel megpördült a világ. Hát ez nem az volt, amit előre eltervezett. Az apja nem akkor, és nem úgy találkozik először Ramonnal, ahogyan azt ő szerette volna. A terv talán jó volt, csak elfelejtett valamit, egyeztetni a férfival! És Ramon ott állt az ajtóban Billy mögött teljes életnagyságban, öltönyben, fehér ingben. Tess a szituáció lehetetlen volta ellenére sóvárogva nézett rá. Ramon csodásan festett. Gordon Simons csodálkozva nézte Ramont, aztán felállt és hűvösen utasította Billyt.

- Akkor talán engedd be a vendégünket!

- Igen Mr. Simons – mondta Billy, aztán szélesre tárta Ramon előtt a már félig nyitott ajtót, és lassan kibattyogott a házból. 

Romantikus pár
   

Tess felállt, odament Ramonhoz, megcsókolta. Ramonnak még a szeme is mosolygott, ahogy a lányra nézett, aztán felé nyújtotta a vörös rózsacsokrot.

- Csak beugrottam jó estét kívánni.

Tess átvette a csokrot, és zavarában újabb csókot lehelt Ramon ajkára.

- Talán nekünk is bemutathatnád a barátodat, mielőtt egészen felfalod – hallotta a lány apja hűvös hangját.

Tess ellépett Ramon elől, kézen fogta, és bevezette a nappaliba.

- Ramon de Oliviera, ő pedig az édesapám – mutatott Tess az apjára.

Ramon kezet nyújtott, és azonnal látta, hogy a lány apja, csak vonakodva fogadja el a felé nyújtott kezét.

- Gordon Simons.

Tess a feszültséget érezve továbbvezette Ramont a kanapén ülő nővéréhez és a produceréhez.

- Susan a nővérem, és a kedvese Josh.

Tess nagyon értékelte, hogy Josh felállt és kezet rázott Ramonnal. Susan azonban csak hűvösen biccentett.

- Már láttuk egymást…

Apja kérdő tekintettel nézett Tessre, de a lány nem válaszolt a néma kérdésre. Ramon viszont elmosolyodott, és Susan felé nyújtotta a másik csokor virágot.

- Egy szép csokor Tess gyönyörű nővérének. Elnézést, hogy a múltkor nem volt időm bemutatkozni – mondta Ramon kedvesen, pontosan érzékeltetve Susannal, hogy valójában ki volt az illetlen kettőjük közül. 

Susan kényszeredett mosollyal némát átvette a virágot, és egy metsző pillantást vetett Tess felé.

- Megmondaná végre valaki, hogy mikor találkoztatok? – hördült fel Simons.

- Csak futólag találkoztunk uram, és tényleg nagyon udvariatlan voltam, amikor nagy sietségemben nem mutatkoztam be Susannak. 

Ramon Simons elé lépett, és egy palack bort nyújtott felé. 

- Engedje meg uram, tudom, hogy szereti a jó bort. Ez a legjobb évjáratok egyike.

Simons meglepődve vette el a palackot. Egy pillanatra győzött a kíváncsiság és olvasni kezdte a hátcímkét. Amikor végzett, meglepődve emelte fel a tekintetét.

- Nocsak, egy olasz Chardonay – mindenestre köszönöm. Mi szél hozta a házamba ezen a kései órán?

- Engedelmével Tesshez jöttem uram.

- Azt látom, hogy jó a modora fiatalember, és azt is, hogy a lányomnak sem közömbös, de megmondaná nekem, hogy miért is kellene engednem hogy a lányom a házamban találkozzon magával?

Tess védekezően Ramon mellé állt, és átölelte.

- Mert szeretem apa!

Simons bólintott, és lassan a kedvenc foteljéhez sétált. Leült, és akkurátusan rágyújtott egy hosszú havannára.

- Nos, ebben az esetben – bár nem vártuk – tartson velünk vacsorára – invitálta Ramont olyan hangsúllyal, mintha egy kutyát hívott volna az asztalához.

Ramon kedvesen elmosolyodott. Tess érezte, hogy mindent ért.

- Nagyon köszönöm a szíves invitálást uram, sajnos nem maradhatok. Éppen csak beugrottam, hogy köszönjek Tessnek, és a múltkori udvariatlanságomat mentve átadjam a virágot Susannak.

Simons kifújt egy füstkarikát, és leplezetlen örömmel bólintott.

- Akkor ez rendben. Viszlát, fiam – tette hozzá leereszkedően, aztán a lányához fordult. Kikísérnéd a vendégedet Tess?

Tess pipacs piros arccal Ramonba karolt, és elindult vele kifelé. Amikor kiértek, halkan betette maga mögött az ajtót, és megcsókolta a férfit.

- Ne haragudj – súgta a csók után.

- Miért haragudnék? Inkább te ne haragudj rám. Ha kérdezek, akkor nem hozlak ilyen kellemetlen helyzetbe.

A lány halkan felsóhajtott, átölelte Ramont, és arcát a férfi mellkasára szorította. Beszívta az ismerős illatot, és boldogan ölelte a férfit.

- Azt hittem, szó nélkül lelépsz, és soha többé szóba sem állsz velem – szakadt ki Tessből.

Ramon rámosolygott, és megcsókolta.

- Azért, mert apád nem kedvel engem? Annál sokkal jobban szeretlek, hogy egy ilyen butaság miatt megfutamodjak. Tudod, én nem apáddal, hanem veled tervezem a jövőt!

Tess hitetlenkedve nézett a szemébe.

- Te jövőt tervezel velem?

Ramon vállat vont. 

- Eddig nem tűnt fel?

- Mondtál dolgokat, de én…

- Cssst, ezt majd megbeszéljük. Legyen elég annyi, hogy szeretlek, és nem hagylak el – mondta, és megcsókolta a lányt.

A nappaliban Simonsban fortyogott az indulat. Nézte, ahogy lánya kikíséri a hívatlan vendéget, és csak magában dühöngött. Amikor meghallotta az ajtó halk kattanását, fölmordult.

- Te tudtál erről a digóról? – nézett vádlón Susanra.

Susan ijedten mered apjára.

- Hogy én?

- Téged kérdeztelek, vagy nem?! – csattant Simons.

Susan védekezőn felemelte a kezét.

- Én csak egyszer láttam, hajnalban, amikor Tess azt a dögöt ugattatta! – célzott a kutyára. Fogalmam sem volt, hogy nem csak egy éjszakáról van szó – csúszott ki Susan száján, aztán hirtelen elhallgatott, mert megbánta, hogy akaratán kívül még jobban bemártotta Tesst. Nem elég, hogy Ramon nem fehér, még az egy éjszakás kalandot is szóba hozta.

Simons dühösen nagy adag füstöt fújt ki, és komoran meredt maga elé.

- Jól van, nem te tehetsz róla, de azért szólhattál volna, hogy a húgod egy ilyen majommal hetyeg!

Josh megköszörülte a torkát, jelezve, hogy bekapcsolódna a társalgásba.

- Tudod, hogy egyeznek a nézeteink Gordon, de a mai világban már nem olyan nagy probléma, hogy Tess…

- Nem problémaaaa?! – hördült fel a szó végét elnyújtva Simons. Még, hogy nem probléma! Mit szólna az apád, ha a húgod egy ilyen bokszossal állítana haza?!

Josh segítségkérőn nézett Susanra, de a lány csak a fejét ingatta: nem segíthet.

- Azt hiszem, kitekerné a nyakát – mondta Josh csöndesen.

- Hát én is azt fogom tenni!

Josh még egyszer Susanra nézett, és intett a fejével, hogy álljanak fel. Amikor felálltak, a még mindig fortyogó Simonshoz fordult.

- Elnézést, nekünk most mennünk kell. Színházjegyünk van, és ezt a darabot vétek lenne elmulasztani.

Simons rájuk sem nézett csak bólintott.

- Csak menjetek, a többi úgy is az én dolgom!

Mikor Tess belépett, Susan és Josh már kifelé tartott a nappaliból. A lány apjára nézett, de Simons whiskys pohárral és szivarral a kezében mogorván meredt maga elé. Tess vállat vont és elindult felfelé. Úgy látta, a vacsorának már úgy is annyi. Magában még örült is neki. Nem gondolta, hogy ennyivel megúszhatja Ramon látogatását. De ha csak ennyi, hát ő nem megy házhoz a pofonért. Tudta, hogy a találkozás mélyen megrendítette és felháborította apját. Mint ahogy azt is, hogy ő megvédi Ramont és a szerelmüket, bármi történjen is. Miközben ezt végiggondolta, haladt felfelé a lépcsőn. Talán a közepénél járhatott, amikor apja utána szólt.

- Azért némi magyarázatot csak fűzhetnél ahhoz, ami történt!

Tess visszafordult és lenézett apjára. Simons keményen szembenézett vele. 

- Mire gondolsz? Ramon eljött, hogy köszönjön és ennyi.

Simons fölugrott a fotelből és dühösen a levegőbe csapott szivart tartó kezével.

Csókolózó pár
Vissza a főoldalra

További Romantika

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

A címben említett “parkolóház” persze csak egy szóvicc, hiszen nem egy konkrét, létező parkolóházban kialakított lakást szeretnék most bemutatni, hanem egy parkoló közepére felépített házat. Azért így sem hétköznapi a dolog, ugye?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

DIY karácsonyfadísz papírból

DIY karácsonyfadísz papírból

Az interneten böngészve szinte el sem kerülheti a figyelmünket a sok karácsonyi dekorációs ötlet, pillanatok alatt találhatunk inspirációt, hogyan öltöztessük ünnepi díszbe az otthonunkat. Most én is szeretnék ötletet adni azoknak, akik valami különleges és érdekes dekorációt szeretnének saját kezűleg készíteni az ünnepekre.

DIY karácsonyfadísz papírból

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenegyedik része.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

Most mégis jön – sóhajtott magában Ramon. Tudta, hogy anyja keze is benne van a dologban, hiszen a levélében megírta, hogy idén nyáron ne várják a haciendán. Arra számított, hogy kap egy telefont, vagy egy e-mailt apjától, és arra válaszolva elmagyarázza a helyzetet.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Tegnap bukkantam rá az észak-írországi Grillagh Water nevű konténerházra az Architizer oldalán. Egyből lenyűgözött. Azon gondolkodtam, vajon mi határozza meg azt, hogy nekem személy szerint mi tetszik?

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Tess nagy levegőt vett, elkapta Susan karját és szembefordította magával. Nővére felszisszent az erős szorításra, és kirántotta a karját Tess ujjai közül. De Tess már elöntötte a hideg düh, és nem finomkodott tovább.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Húsvéti inspirációk

Húsvéti inspirációk

A nyulak tiszteletének kultusza jelen volt már a kereszténység előtti idők tavaszünnepein is, lévén a nyúl rendkívül termékeny állat. A legenda, hogy még tojásokat is raknak, alighanem azért szövődött köréjük, mert akkora hűhót csapnak párzási időszakban, hogy elűzik vele az épp tojásaikat melengető madarakat. A gazdátlanul maradt tojásokat az emberek a nyulaknak tulajdonították. Mivel a bíbicek és a fürjek tojásai tarkák, valószínűleg innen ered a hímes húsvéti tojásokat hozó nyúl mítosza… A rövid “húsvéti tojás gyorstalpaló” után nézzünk pár példát a tojások és az enteriőrök díszítésére.

Húsvéti inspirációk

A zenével fejezem ki az érzéseimet

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Wolf Kati az Eurovízióval lett sztár itthon és ismert külföldön. Bár a hangja – a VUK főcímdalával – már gyerek korában ismert volt, mégis csak sokkal később, már családanyaként vált sztárrá. Nem használta ki Erkel Ferenc díjas zeneszerző édesapja nevét és ismertségét, hanem a nehezebb utat választva maga vívta ki a sikert önmagának. Hogy aztán sztárként és édesanyaként a lehető legtöbbet nyújtsa nekünk és a családjának. Talán ezért is áll közel oly sokak szívéhez.

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Minimál konyha megbolondítva

Minimál konyha megbolondítva

Egy nagyon kedves ügyfelem új konyháját szeretném bemutatni. Ez egy igazi szerelem projekt volt számomra, élveztem minden percét a közös munkának, remélem az érzés a megrendelőkkel kölcsönös. Az első megkereséskor a konyha, az étkező, a fürdőszoba és a vendégszoba áttervezésére kaptam megbízást, a ház többi részéhez (egyelőre) nem nyúltunk. Rögtön az elején kiderült, hogy a házat egy ismerős építész tervezte, akivel egy másik projekten is együtt dolgozunk, de a felkérés nem rajta keresztül jött. Milyen érdekes, ahogy a szálak összefutnak véletlenül. Bár véletlenek szerintem nincsenek.

Minimál konyha megbolondítva

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XII. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XII. rész

Tess felkacagott a boldogságtól, és a férfi nyakába ugrott, aztán csókolta, csókolta és csókolta. És Ramon visszacsókolt. Aztán lágyan elfordította a lányt és az ágyra dőltek. A férfi keze – mézédes bizsergésű lágy érintéssel – elindult Tess Bőrén. Amikor a lány már úgy érezte, egész testében borzong a férfi érintésétől és csókjaitól, lekerült a póló, és minden egyéb akadályozó ruhadarab. Tess boldogan ölelte magához az izmos férfitestet. Ölelte és csókolta élete férfiját, és a vágy egyre csak hatalmasodott benne, egészen addig, amíg vágyának engedve, átvette az irányítást. Minden szerelmét át akarta adni a férfinak. Eggyé olvadni vele és boldog beteljesüléssel elveszni a szerelem semmihez sem fogható gyönyörében. Ramon pedig érezte a lány minden rezdülését. Boldogan hagyta, hogy Tess felülre kerüljön, ajkával lágyan kényeztette a málnaszemmé keményedett bimbókat, miközben testük összeforrt a szerelem ritmusában. És megtörtént az, amit a párok csak a legfelemelőbb pillanatokban élnek meg, és a gyönyör könnyűszárnyú madara egyszerre emelte őket az ég végtelen, mindent megszépítő magasába.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XII. rész

Szerelés, javítás, csere, beszerelés – kedvező áron

Árnyékolástechnika Budapest

Szerelés, javítás, csere, beszerelés – kedvező áron

Redőny javítás, vagy zsalúzia beszerelés? Mi minden munkálatot elvégzünk, amelyek az árnyékolástechnikához köthetőek. Sürgős esetekben gyorsan kiszállunk és javítunk. Precízen és megbízhatóan dolgozunk, jó minőségben. Tegyen próbára minket!