BlogÚj! Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon X. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizedik része.

- Ennyi?! Csak ennyi lenne? A kicsi lányomat meglátogatja a pasija itthon, aki egy igazi digó! Csak ennyi lenne?!

Tess harciasan leviharzott a lépcsőn.

- Igen apa, ennyi! Ramon eljött, és te megismerted. Én pedig szeretem őt, hát próbálj megbarátkozni a dologgal.

Simons nagy levegőt vett, de mielőtt válaszolhatott volna, Susan és Josh jöttek le az emeletről.

- Megbarátkozni? Egész életedben arra tanítottalak, hogy vannak ők, és vagyunk mi. Mindenkinek az a legjobb, ha nem közösködünk!

Tess dühösen felmordult és közelebb lépett apjához. Legszívesebben megragadta volna a grabancánál fogva, és úgy megrázza, hogy kiessen az a nyomorult szivar és whisky a kezéből.

- Szóval azt mondod, jobb, ha nem közösködünk! Amikor te megkötöd az üzletet az általad semmibe nézett néger bolt tulajdonossal, és zsebre vágod a jutalékot, az nem közösködés?! Amikor alkalmazod Billyt, az nem közösködés?! Amikor megeszed Jazmin főztjét, az nem közösködés?! Amikor elmész a templomba, és imádkozol a zsidó Jézushoz, az nem közösködés?! Mondd, nem szólt még senki, hogy ez már a XXI. század?!

Simmons arca olyan vörösre váltott Tess kirohanása alatt, hogy attól lehetett tartani, menten megüti a guta.

- Nem, nem és nem! Alkalmazzuk őket, üzletelünk velük, de semmi több!

Tess gúnyosan elmoslyodott.

- Valóban csak ennyi?

Josh megcsóválta a fejét és megszólalt.

- Apád azt akarja mondani Tess, hogy igen, ezt mind csináljuk, de nem engedjük be őket a családunkba!

Tess úgy fordult Josh felé, mint akit egy csörgő kígyó mart meg, és most már valóban dühös volt.

- Nem engedjük be a családunkba, de dugunk velük, így értetted ugye?! – csattant Josh egy korábbi rövid, sajtó által is megszellőztetett viszonyára célozva egy néger színésznővel.

A férfi arca megrándult. Hirtelen nem tudta mit lehetne erre mondania és segélykérően Simonsra nézett. Simons helyett azonban Susan vágott vissza a húgának, szinte azonnal.

- Igen, dugunk velük, de semmi több! Ahogy a rabszolgákat is használták egykor a gazdáik, de ettől még nem lettek családtagok!

Tess döbbenten meredt rájuk és megrázta a fejét.

- Jézusom, ti őrültek vagytok mind! Hahó, ébresztő, ez Amerika, a szabadság és egyenlőség hazája! Washington és az alapító atyák forognak a sírjukban attól, amit ti itt összehordtatok!

Simons kortyolt egyet a whiskyjéből és nyugalmat erőltetett magára.

- Mégis mit akarsz te ettől a digótól Tess?

Tess értetlenül meredt rá.

- Hogyhogy mit akarok? Szeretem, hát nem érted?!

Susan dühösen az asztalra csapta kis neszeszerjét.

- Mit eszel egy ilyen majmon? – csattant érdesen.

- Hallhattad, nem majom, hanem digó! – mondta apja lakonikusan.

Tess értetlenül nézett rájuk.

- Ki mondta, hogy Ramon olasz?

Apja vállat vont.

- Úgy néz ki, mint egy calabriai (Szicília, a maffia egyik fellegvára) maffiózó, és olasz bort hozott.

- Ramon nem olasz, hanem perui – mondta Tess halkan.

Simons és Josh összenézett. Susan döbbenten meredt húgára.

- Perui? – nyögte ki Susan.

Tess bólintott. Simons döbbenten mered kisebbik lányára. Már az olasz is alulmúlt mindent, de hogy egy dél amerikai latinos, hát ez végképp mindennek a legalja volt.  

Vissza a főoldalra

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon X. rész

Simons bólintott, és lassan a kedvenc foteljéhez sétált. Leült, és akkurátusan rágyújtott egy hosszú havannára. - Nos, ebben az esetben – bár nem vártuk – tartson velünk vacsorára – invitálta Ramont olyan hangsúllyal, mintha egy kutyát hívott volna az asztalához.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VI. rész

Tess elnevette magát, mert eszébe jutottak a közös étkezéseik, amikor apja próbált valami ünnepit varázsolni a konyhában. A lányok közben ott sertepertéltek és igyekeztek segíteni neki. A legtöbb esetben persze étterem lett a vége. Tess különösen jól emlékezett egy hálaadási pulykára. A feketére aszott, gumiszerűvé vált madár dermedten gubbasztott a hófehér tálon. Apjával és Susannal hosszan méregették, de valahogy egyiküknek sem volt bátorsága belevágni. Apja végül a madárral szemezve fölállt, aztán a lányaira pillantott.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Tess nagy levegőt vett, elkapta Susan karját és szembefordította magával. Nővére felszisszent az erős szorításra, és kirántotta a karját Tess ujjai közül. De Tess már elöntötte a hideg düh, és nem finomkodott tovább.