Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenegyedik része.

Simons kortyolt egyet a whiskyjéből és nyugalmat erőltetett magára.

- Mégis mit akarsz te ettől a digótól Tess?

Tess értetlenül meredt rá.

- Hogyhogy mit akarok? Szeretem, hát nem érted?!

Susan dühösen az asztalra csapta kis neszeszerjét.

- Mit eszel egy ilyen majmon? – csattant érdesen.

- Hallhattad, nem majom, hanem digó! – mondta apja lakonikusan.

Tess értetlenül nézett rájuk.

- Ki mondta, hogy Ramon olasz?

Apja vállat vont.

- Úgy néz ki, mint egy calabriai (Szicília, a maffia egyik fellegvára) maffiózó, és olasz bort hozott.

- Ramon nem olasz, hanem perui – mondta Tess halkan.

Simons és Josh összenézett. Susan döbbenten meredt húgára.

- Perui? – nyögte ki Susan.

Tess bólintott. Simons döbbenten mered kisebbik lányára. Már az olasz is alulmúlt mindent, de hogy egy dél amerikai latinos, hát ez végképp mindennek a legalja volt.

- És mondd, mégis hogyan akartok megélni, ha az egyetem után én már nem fizetem a számláidat?

Tess vállat vont. Igazából ezt időhúzásnak szánta, mert nem volt felkészülve erre a kérdésre. Erről – mármint az egyetem utáni időről még sohasem beszéltek Ramonnal. Tudta, hogy Ramon szándékai komolyabbak egy rövid viszonynál, de pontosan nem ismerte a terveit.

- Ramon a perui konzulátuson fog dolgozni, és én is munkába állok – nyögte ki Tess.

- Végre egy jó hír! – gúnyolódott Simons. Legalább valami senkiházi süteménypusztító lesz a konzulátuson! Ezt nevezem karriernek!


J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

Tess kelletlenül elhúzta a száját.

- Nem lesz tagja a diplomáciai testületnek. A konzul sofőrje lesz.

Simons döbbenten meredt Tessre. Susan megcsóválta a fejét és belekarolt Joshba.

- Azt hiszem, eleget hallottunk, jobb, ha most megyünk! Szia apa – vetette oda már kifelé menet.

- Viszlát, Gordon – köszönt Josh is, és kisétáltak az ajtón.

Simons némán nézte, ahogy kimennek, aztán Tesshez fordult.

- Azt hiszem, nekem ennyi elég volt a jóból. Holnap majd beszélünk! – mondta, aztán letette a poharát és a közben kialudt szivart, és elindult fölfelé.

- Apa… - próbálkozott Tess, de Simons a hátát mutatva neki, felemelt kézzel jelezte, hogy aznapra lezárta a beszélgetést.

Mire Tess másnap reggel lejött a szobájából, apja már elment dolgozni. Jó ideje már, hogy saját kis biztosítási irodát működtetett, ami több társaság számára is kötött üzleteket. Simons attól a ténytől, hogy saját cége van, egyáltalán nem változott meg, és továbbra is a munka volt az első számára, és ezt várta el az alkalmazottaitól is. Így hát Tess, bármennyire is szerette volna az este történteket tisztázni apjával, ez most nem sikerülhetett. Susannal kapcsolatban nem voltak illúziói. Tudta, hogy Joshnál aludt, mint ahogy azt is, hogy nem fogja támogatni őt apjával szemben. És nem csak azért, mert nem akar konfrontálódni az apjukkal, hanem azért, mert egyetért vele. Tetszik, nem tetszik – gondolta Tess – Ramon nem kívánatos személy nálunk. Mégis, a gondolatra nem a letargia, hanem egyfajta harciasság szállta meg. Tudta, érezte, hogy mindenkivel meg fog küzdeni Ramonért. Sőt, ha kell, akkor elköltözik otthonról! Egyre inkább dühös volt rájuk. Milyen alapon ítélkeznek valaki fölött, akit nem is ismernek? Hogyan élhetnek ilyen megcsontosodott kőkori előítéletekkel?! Egyszerűen nem értette, hogy apja, aki mindig mindenben támogatta, miért nem próbálja belátni, hogy a rasszizmusnak semmi értelme? A második világháború előtt az amerikaiak többsége azt gondolta, hogy a japán haditengerészet repülői bambuszból, és rizspapírból vannak összetákolva. Aztán jött Pearl Harbor! Úgy látszik, apámnak egy saját Perl Harbor kell, hogy sutba dobja az ostoba nézeteit! – gondolta Tess, és elindult a Ricera.

Az utolsó félév talán még az előzőnél is gyorsabban elment. Tess és Ramon szerelmének lángja azonban az idő haladtával nemhogy takarékra váltott volna, inkább sokkal erősebben lángolt. Hogy ebben benne volt-e az, hogy a lány családja nem fogadta el Ramont, és ez úgymond a tiltott gyümölcs édességének volt-e köszönhető, Tess nem tudta. De igazából nem is ez volt a fontos. Szerette a férfit, és Ramon is viszontszerette őt. A legtöbb időt a férfi kollégiumi szobájában töltötték együtt, de a kockázattal mit sem törődve Ramon is jó néhányszor aludt Tessnél. Ilyenkor kínosan ügyeltek arra, hogy senkivel se találkozzanak, ezért Ramon általában hajnalban hazaindult. De ez nem mehetett a végletekig. Bár a férfi kollégiumi szobája elég tágas volt – és persze légkondicionált, ahogy Rice kollégiumában minden szoba – de mégsem lett volna praktikus, hogy ketten szorongjanak Ramon íróasztala mellett. Ezért Tess úgy döntött, kezébe veszi az irányítást. Amikor az utolsó tanítási napot követően Ramon szobájában voltak, úgy érezte, itt az idő a cselekvésre.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

- Mit tervezel nyárra?

Ramon hökkenten nézett rá.

- Mire gondolsz? – kérdezett vissza.

- Hát arra, hogy mit tervezel nyárra? – nevetett Tess. Ennél konkrétabban már nem tudok rákérdezni!

Ramon elgondolkodva nézett maga elé. Tess nézte a szeretett férfit, és a szíve a torkában dobogott. A csak úgy szimplán odavetett kérdésben sokkal több volt, mint aminek a lány szánta, és erre csak most jött rá. Hiszen a nyár azt is jelentheti, hogy Ramon el akar utazni! – ismerte fel magában. Talán meglátogatná a szüleit, talán… és ez a talán ott dobogott a szívében olyan hangosan, hogy a fülében dobpergésként hallotta a hangot. És a csönd csak tovább tartott, és Tess már rémülten gondolt arra, hogy talán mégis rosszul mért fel mindent és Ramon most fog szakítani vele. Torkában dobogó szívvel nézte, ahogy Ramon latolgatja a dolgokat. Aztán a férfi rámosolygott, és megfogta a kezét.

- Tudod, megígértem anyámnak, hogy hazamegyek a nyáron…

- Igen, menj csak, hiszen régen láttad őket – hadarta a lány boldogan, mert még a kicsit hosszabb ideig tartó elválás gondolata is sokkal elviselhetőbb volt számára, mint a végső szakítás.

De Ramon mosolyogva megrázta a fejét.

- Ha hagynád elmondani, amit szeretnék, akkor befejezném a mondatot, és azt mondanám, hogy ezen a nyáron kivételt teszek, mert veled akarok lenni!

Tess felkacagott a boldogságtól, és a férfi nyakába ugrott, aztán csókolta, csókolta és csókolta. És Ramon visszacsókolt. Aztán lágyan elfordította a lányt és az ágyra dőltek. A férfi keze – mézédes bizsergésű lágy érintéssel – elindult Tess Bőrén. Amikor a lány már úgy érezte, egész testében borzong a férfi érintésétől és csókjaitól, lekerült a póló, és minden egyéb akadályozó ruhadarab. Tess boldogan ölelte magához az izmos férfitestet. Ölelte és csókolta élete férfiját, és a vágy egyre csak hatalmasodott benne, egészen addig, amíg vágyának engedve, átvette az irányítást. Minden szerelmét át akarta adni a férfinak. Eggyé olvadni vele és boldog beteljesüléssel elveszni a szerelem semmihez sem fogható gyönyörében. Ramon pedig érezte a lány minden rezdülését. Boldogan hagyta, hogy Tess felülre kerüljön, ajkával lágyan kényeztette a málnaszemmé keményedett bimbókat, miközben testük összeforrt a szerelem ritmusában. És megtörtént az, amit a párok csak a legfelemelőbb pillanatokban élnek meg, és a gyönyör könnyűszárnyú madara egyszerre emelte őket az ég végtelen, mindent megszépítő magasába.

A szeretkezés után összeölelkezve feküdtek Ramon ágyán. Tess boldog elégedettséggel nyugtatta fejét a férfi mellkasán. Érezte, ahogy Ramon időnként beszívja hajának illatát, és még szorosabbra vonja ölelését. És ő még inkább befészkelte magát a férfi oldala mellé. Aztán eszébe jutott, honnan indulva érkeztek el idáig.


J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

- Arra gondoltam, hogy megírhatnánk nálunk a szakdolgozatot.

Ramon beleegyezően bólintott.

- Igazad van. Mégiscsak jobb a medence partján, mint itt a szűk szobában. Az egyetlen gond családod.

Tess fektében felemelte a fejét és szembenézett Ramonnal.

- A ház 25 százaléka az enyém – utalt Tess anyai örökségére -, és te hozzám tartozol! Úgyhogy nincs választásuk!


4.

A nap sárgás-vörösen fürdött az ég végtelen kékjében. A medence partján azonban semmi sem mozdult. Tess és Ramon egymás mellett kattogtatták laptopjaik billentyűzetét. Időnként kortyoltak egyet alkoholmentes koktéljaikból – a lány a mentásat, Ramon a maracujásat kedvelte leginkább – aztán a poharak jégkockákat csilingeltetve landoltak a kisasztalon lévő tálcán. Ilyenkor egy-egy futó mosoly, egy rövid csók, és folytatták a munkát. A napernyő jóleső árnyékában szinte eseménytelenül teltek az órák. Az ujjak percegését a billentyűzeten sokszor szakította félbe a szakirodalom emeletnyi magas tornyaiból kiválasztott könyvek lapozgatása. Már jócskán benne jártak a délutánban, amikor végre mindketten abbahagyták. A forró levegő hullámok azonban továbbra is körülöletek mindent. Ami ebben évszakban egyáltalán nem volt meglepő, mivel Houston egyik jellegzetessége a nyári hőség. Nyáron ritkán produkál a természet 32 Celsius fok alatti hűsítő napokat. Persze télen már egyáltalán nem érzi senki problémának, hogy szinte sohasem süllyed a hőmérséklet 5 Celsius fok alá, és havat csak akkor látnak pár perc erejéig, ha valamely tornádó „hoz” magával a légkör magasabb részeiből a földre. 

A házból pohárral a kezében Susan sétált elő. Poharát a medence szélére tette, ledobta a derekára tekert strandkendőt és bevetette magát a vízbe. Tess nézte, ahogy tempózik, és lopva Ramonra sandított. Ramon nevető szemmel pillantott rá, és amikor Susan kidugta a fejét a pohara mellett, hangosan ráköszönt.

- Hello Susan!

Susan felé fordult, unottan végigmérte, aztán visszafordult a pohara felé és odabökte.

- Hello.

- Hello Su, Josh nem jön? – kérdezte Tess.

Susan belekortyolt a poharába, és csak úgy maga elé morogta.

- Minek jöjjön? Majmot láthat az állatkertben is! Az állatkert Houston egyik nevezetessége és büszkesége volt. A játékos majmok és a nemrég született kismajmok nagyon népszerűek voltak ezen a nyáron. Aztán hangosan hozzátette: Jobb, ha én megyek inkább hozzá. Tudod, kis húgom, ott mi válogatjuk meg a társaságunkat.

Tess harciasan felpattant, de Ramon megfogta a kezét visszahúzta, és a fejét ingatta.

- Nem éri meg – súgta Tessnek, aztán Susanhoz fordult. Nagyszerű lehet csupa fehér ember között a világ sorsát megváltani.

Susan kiugrott a medencéből, és lábát a vízbe lógatva feléjük fordult. 

- A világ sorsát mindig a fehér emberek határozzák meg! És attól, hogy Tess az ágyába engedett, ez még nem fog megváltozni!

Ramon somolyogva bólintott.

- Talán így van. Nyilván a reneszánsz festők is hasonlóan vélekedtek.

Susan meglepve kapta fel a fejét.

- Mi köze ehhez a reneszánsz festészetnek?

- Ó, sokkal több, mint gondolnád! Tudod, az összes reneszánsz festő kizárólag hófehér Máriát festett, hófehér kisdeddel a karján. És ugyanilyen fehér Jézusok kerültek a vásznakra és a falakra is. Aztán ez az évszázadok során beleívódott az európaiakba, így azokba is, akik kiáramlottak a többi földrészre Európából.

Susan kortyolt egyet, és megvetően végigmérte Ramont.

- És mi ezzel a baj?

- Baj? Semmi, ezek egytől-egyik kiváló alkotások. Csakhogy a valósághoz a világon semmi közük sincs! 

Tess némán hallgatta a vitát, és már sejtette, hová akar szerelme kilyukadni.

- Már miért ne lenne? Csak nem azt akarod állítani, hogy Jézus Krisztus néger volt?! – csattant fel Susan.

A férfi mosolyogva megrázta a fejét.

- Nem, ilyen elvetemültségre még én sem vagyok képes. Tudod, az én őseim között Inkák és fehér emberek egyaránt megtalálhatók. Ahogy ti mondjátok, latinos vagyok. De nem szégyellem. És nagy elégtétellel szoktam segíteni a hozzád hasonló eltévedt gondolkodású embereknek a felismerésben.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész
Vissza a főoldalra

További Romantika

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

A címben említett “parkolóház” persze csak egy szóvicc, hiszen nem egy konkrét, létező parkolóházban kialakított lakást szeretnék most bemutatni, hanem egy parkoló közepére felépített házat. Azért így sem hétköznapi a dolog, ugye?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenegyedik része.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

DIY karácsonyfadísz papírból

DIY karácsonyfadísz papírból

Az interneten böngészve szinte el sem kerülheti a figyelmünket a sok karácsonyi dekorációs ötlet, pillanatok alatt találhatunk inspirációt, hogyan öltöztessük ünnepi díszbe az otthonunkat. Most én is szeretnék ötletet adni azoknak, akik valami különleges és érdekes dekorációt szeretnének saját kezűleg készíteni az ünnepekre.

DIY karácsonyfadísz papírból

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

Most mégis jön – sóhajtott magában Ramon. Tudta, hogy anyja keze is benne van a dologban, hiszen a levélében megírta, hogy idén nyáron ne várják a haciendán. Arra számított, hogy kap egy telefont, vagy egy e-mailt apjától, és arra válaszolva elmagyarázza a helyzetet.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Tegnap bukkantam rá az észak-írországi Grillagh Water nevű konténerházra az Architizer oldalán. Egyből lenyűgözött. Azon gondolkodtam, vajon mi határozza meg azt, hogy nekem személy szerint mi tetszik?

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Tess nagy levegőt vett, elkapta Susan karját és szembefordította magával. Nővére felszisszent az erős szorításra, és kirántotta a karját Tess ujjai közül. De Tess már elöntötte a hideg düh, és nem finomkodott tovább.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Húsvéti inspirációk

Húsvéti inspirációk

A nyulak tiszteletének kultusza jelen volt már a kereszténység előtti idők tavaszünnepein is, lévén a nyúl rendkívül termékeny állat. A legenda, hogy még tojásokat is raknak, alighanem azért szövődött köréjük, mert akkora hűhót csapnak párzási időszakban, hogy elűzik vele az épp tojásaikat melengető madarakat. A gazdátlanul maradt tojásokat az emberek a nyulaknak tulajdonították. Mivel a bíbicek és a fürjek tojásai tarkák, valószínűleg innen ered a hímes húsvéti tojásokat hozó nyúl mítosza… A rövid “húsvéti tojás gyorstalpaló” után nézzünk pár példát a tojások és az enteriőrök díszítésére.

Húsvéti inspirációk

A zenével fejezem ki az érzéseimet

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Wolf Kati az Eurovízióval lett sztár itthon és ismert külföldön. Bár a hangja – a VUK főcímdalával – már gyerek korában ismert volt, mégis csak sokkal később, már családanyaként vált sztárrá. Nem használta ki Erkel Ferenc díjas zeneszerző édesapja nevét és ismertségét, hanem a nehezebb utat választva maga vívta ki a sikert önmagának. Hogy aztán sztárként és édesanyaként a lehető legtöbbet nyújtsa nekünk és a családjának. Talán ezért is áll közel oly sokak szívéhez.

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Minimál konyha megbolondítva

Minimál konyha megbolondítva

Egy nagyon kedves ügyfelem új konyháját szeretném bemutatni. Ez egy igazi szerelem projekt volt számomra, élveztem minden percét a közös munkának, remélem az érzés a megrendelőkkel kölcsönös. Az első megkereséskor a konyha, az étkező, a fürdőszoba és a vendégszoba áttervezésére kaptam megbízást, a ház többi részéhez (egyelőre) nem nyúltunk. Rögtön az elején kiderült, hogy a házat egy ismerős építész tervezte, akivel egy másik projekten is együtt dolgozunk, de a felkérés nem rajta keresztül jött. Milyen érdekes, ahogy a szálak összefutnak véletlenül. Bár véletlenek szerintem nincsenek.

Minimál konyha megbolondítva

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XII. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XII. rész

Tess felkacagott a boldogságtól, és a férfi nyakába ugrott, aztán csókolta, csókolta és csókolta. És Ramon visszacsókolt. Aztán lágyan elfordította a lányt és az ágyra dőltek. A férfi keze – mézédes bizsergésű lágy érintéssel – elindult Tess Bőrén. Amikor a lány már úgy érezte, egész testében borzong a férfi érintésétől és csókjaitól, lekerült a póló, és minden egyéb akadályozó ruhadarab. Tess boldogan ölelte magához az izmos férfitestet. Ölelte és csókolta élete férfiját, és a vágy egyre csak hatalmasodott benne, egészen addig, amíg vágyának engedve, átvette az irányítást. Minden szerelmét át akarta adni a férfinak. Eggyé olvadni vele és boldog beteljesüléssel elveszni a szerelem semmihez sem fogható gyönyörében. Ramon pedig érezte a lány minden rezdülését. Boldogan hagyta, hogy Tess felülre kerüljön, ajkával lágyan kényeztette a málnaszemmé keményedett bimbókat, miközben testük összeforrt a szerelem ritmusában. És megtörtént az, amit a párok csak a legfelemelőbb pillanatokban élnek meg, és a gyönyör könnyűszárnyú madara egyszerre emelte őket az ég végtelen, mindent megszépítő magasába.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XII. rész