Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenötödik része.

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról.

- Ismered Mirjamot nem?

Apja vigyorogva bólintott.

- Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá.

- Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány.

- Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal!

- Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

A kocsibejáró felől halk duddantás hallatszott. Apja elfintorodott, és felállt a nyugágyról.

- Megjött a sofőröd! – mondta, és elindult a ház felé. Aztán, csak a látszat kedvéért hozzátette: Megyek és átnézem a mai tárgyalás jegyzeteit, talán ki tudok valamit találni, hogy miénk legyen ez a business!

A lány nézett utána, és pontosan tudta, hogy csak Ramonnnal nem akar találkozni. Tesst ez még minden esetben lehangolta, amikor ilyen nyilvánvalóan beleütközött a szerelmével szembeni ellenállásba. Aztán hagyta az agyalást és kiszaladt Ramon elé. A férfi éppen búcsút intett a konzulátusi limuzinnak, és besétált a kapun. Tess átölelte és megcsókolta.

- Nocsak, egészen hazáig hoztak?

- A váltóm a konzul feleségéért ment a rezidenciára. Tett egy kis kerülőt, hogy ne kelljen metróznom.

De Tess ez igazából nem érdekelte, neki csak az számított, hogy Ramon végre vele lehet. Átölelte a derekát, és húzta befelé a házba. Amikor a szobájába végre kettesben voltak, megcsókolta a férfit. Csók közben lesegítette a zakóját, aztán az ingjét, és végül a nadrágját is. Aztán az inget határozott mozdulattal továbbította a fürdőszobai szennyeskosárba, a zakóval és nadrággal pedig a szekrényhez lépett.

- Zuhanyozz le, én meg készítek addig valami kaját – mondta és férfira mosolygott. Bár a házban volt személyzet, Tess soha nem vette igénybe őket a vacsorájukhoz. Ahogy mondani szokta, tudja, hol a hűtőszekrény, és az ajtaját is ki tudja nyitni a saját kezével.

Ramon hozzálépett és megcsókolta.

- Inkább maradj! – kérte. Zuhany után lemegyünk a medencéhez és olvasunk valamit.

Tess bólintott. Szerette, ahogy Ramon Shakespearet olvas neki. Utoljára akkor olvasott Shakespearet, amikor kötelező volt. De ez most egészen más, olyan, akár egy varázslat. A történet sokkal elevenebb volt, Ramon tolmácsolásában, mint amire emlékezett.

- Akár színésznek is tanulhattál volna – mondta neki egy alkalommal Tess.

De Ramon ezen csak nevetett.

- Ugyan már! Unalmas színész lettem volna, abból meg van elég!

Aztán a lány unszolására elmondta, hogy valamikor régen, még Peruban középiskolás korában járt színjátszó körbe.

- Ott szerettem meg Shakespearet, és a focit!

Tess hangosan felkacagott.

- Shakespearet és a focit?! Hogy jön össze ez a kettő?

- Nem is olyan nehezen, mint gondolnád! Az irodalom tanárom, aki a színjátszó kört is vezette, tagja volt annak a perui válogatottnak, amelyik olyan jól szerepelt az 1978-as Argentin világbajnokságon. Így hát próbák után mindig fociztunk is egyet.

- Várj csak? Milyen világbajnokság volt Argentínában? Nem emlékszem, hogy csináltunk volna ott foci vb-t, és…

Ramon hangosan felnevetett.

- Ó nem, nem Tess. Nem amerikai fociról, hanem socerről van szó! Tudod, az európai foci, amit nálatok csak alapozó sportágnak használtak az 1994-es Világbajnokságig. Azóta sok világklasszis játszik itt nálatok David Backhamtől Thiery Henryig!

Ezen nevettek egy jót, és Tess ennek akkor nem is tulajdonított jelentőséget egészen mostanáig. Most hirtelen megállt a gondolatra. Miközben hallgatta a fürdőszobából áradó vízcsobogást. Egyre csak törte a fejét.

- Soccer, soccer… - aztán felkiáltott örömében. Mert megtalálta a kulcsot, amivel összebékíthette Ramont és az apját.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

5.

Tess számára a hétköznapok lassú unalomban teltek. Az irodában Mirjam nap, mint nap újabb és újabb aktákat tett elé, minek következtében a lány már az ablakot sem látta. Ha valaki belépett, azt gondolhatta, hogy az ő helyén nem ül senki, és azt használják irattárolónak. De ez csak a látszat volt. Tess nagyon is jelen volt az irathegy mögött, és hét végére minden alkalommal úgy távozott, hogy a kupac jócskán lecsökkent előtte. Azzal a jóleső érzéssel mehetett pihenni, hogy megtette, amit a lelkiismerete megkövetelt. Persze tudta, csak ámítja magát, hiszen ahogy egyre mélyebbre ásta magát annál inkább biztos volt benne, hogy ez nem az ő élete. A gond csak az volt, hogy pontosan tudta apja szándékait, és azt is, hogy előbb-utóbb színt kell vallania. Ahogy hazafelé hajtott kis Toyotájával – Amerikában minden autó kicsinek számít, aminek a hengerűrtartalma nem éri el a 3000 köbcentimétert – Ramonon törte a fejét. Az elejtett megjegyzéseiből érezte, hogy valamit titkol előtte, de nem akart rákérdezni a dologra. Azt látta, hogy a titok kicsit feszélyezi a férfit, mégsem akart ajtóstól rontani a házba. Ramon úgyis elmondja majd, ami a lelkét nyomja, ha itt lesz az ideje – gondolta.

Amikor hazaért, szellős nyári ruhába bújt, és elmerült egy Coelho könyvben. Az olvasás azonban most nagyon nehezen ment. Egyre csak az járt a fejében, hogy vajon Ramon mikor mondja el… Tartotta a kezében a könyvet, és mélázva nézete a szeme előtt kuszálódó sorokat. Mélyülésében mobilja csörgése zavarta meg. A csengőhang Ramont jelezte, ezért azonnal a készülék után kapott.

- Szia – szólt bele szinte rögtön.

- Szia, szerelmem – hallotta Ramon hangját. El tudnál készülni, mondjuk, fél óra alatt?

Tess elmosolyodott. Nagyon szerette a férfiban a kezdeményezőkészséget. Azt, hogy nem várja meg, amíg ő megszervez mindent, hanem maga is a tettek mezejére lép. Ugyanígy odavolt azért a szokásáért is, hogy minden előzmény nélkül kap virágot, vagy valamilyen apró figyelmességet. Nem kapni szeretett, azt szerette, hogy a férfi figyel rá, és mindig ott van a gondolataiban.

- Milyen öltözéket parancsol uram? – kérdezte stílust váltva Tess.

- Olyat, mintha egy Mozart koncertre mennénk – hangzott a titokzatos válasz. Szeretlek, fél óra múlva ott vagyok! – hallotta a lány a jól ismert hangot, aztán a férfi bontotta a vonalat.

- Én is szeretlek – mondta Tess már csak az üres vonalnak, és kiöltötte a nyelvét csúfolódásként.

Aztán hirtelen eszébe jutott, milyen kevés ideje van, és rohant a fürdőszobába. Mire előkerült, már csak tíz perce volt Ramon érkezéséig. Egymás után kapkodta ki és akasztotta vissza a ruhákat a szekrénybe. Végül egy kisestélyi mellett döntött. Mire magára szuszakolta, és a frizuráját megigazította, már csak két perce maradt. Ramon ezúttal sem hazudtolta meg magát, pontos volt, akár egy svájci óra. Odakint halk dudaszó hallatszott – Tess utálta a taxiknak ezt a szokását, amikor megérkeztek a címre – és tudta, indulhat. Kilépett az ajtón, és döbbenten állt meg. Ramon szmokingban várta az ajtó előtt. A kapuban pedig a konzulátus limuzinja állt.

- Ezzel megyünk? - csodálkozott Tess.

- Elkértem a konzultól, pontosabban a feleségétől – helyesbített azonnal a férfi – és ő Frankkel együtt volt szíves kölcsön adni a járgányt.

Tess csodálkozva nézett. Határozottan érezte, hogy itt valami nagyon nincs rendben. De nem tett ellenvetést, elfogadta Ramon karját, és a kocsihoz sétáltak. Ramon váltótársa pedig úgy kezelte őket, mintha magát a konzult és a feleségét szállította volna. Milliméter pontosan beállított sapkával kinyitotta előttük az ajtót, megvárta, amíg beszállnak, aztán becsukta az ajtót és beült. A lány körbenézett a vajszínű bőrrel borított belső térben, és megcsodálta az autó luxusát. A bárpult valódi rózsafa burkolatát, és az üveg mögött sorakozó kristály pezsgőspoharak csillogását. Az elhúzott elválasztó ablakon át Frank hangját hallotta, ahogy Ramontól az úti cél felől érdeklődött.

- Hová vihetem önöket uram?

Ramon belement a játékba, és eszerint válaszolt a sofőrnek.

- Vigyen minket a ZaZa hotelhez, kérem!

A hallottakra Tess felhúzta a szemöldökét. A hotel az egyik legelőkelőbb belvárosi szálloda volt a városban, nagyszerű étteremmel és bárral, alig kőhajításnyira a Szépművészeti és a Természettudományi múzeumoktól. Na meg kedvelt séta helyszínüktől az állatkerttől. Mit akarhat Ramon a ZaZa-ban?

A limuzin halkan surranva haladt a város útjain. Ramon kinyitotta a bárszekrényt, két poharat vett elő, aztán kinyitotta az előre behűtött pezsgőt, és töltött maguknak.

- Szabad ezt nekünk? – szaladt ki a lány száján.

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

- Ramon de Olivera vagyok.

A lány szemében felismerés csillant, és Ramonra mosolygott.

- Ó, Mr. Olivera! – mondta, és azonnal kisietett a pultja mögül. Kérem, kövessenek.

A hostess az étterem egyik legszebb helyén álló – a kivilágított szökőkút és a város közeli tornyainak fényei pompás látványt nyújtottak az esti sötétben - négyszemélyes asztalhoz vezette őket, aztán Ramonra nézett. Ramon bólintott, a lány végigmérte Tesst, és kissé irigykedve elmosolyodott. Tess nem értett semmit az egészből. Ramon úriemberként alátolta a széket a leülésnél, aztán rámosolygott.

- Jó helyet választottam, Tess?

- De még mennyire – nevetett Tess – csak azt nem tudom, mit ünneplünk!

- Csak szépen sorjában! – mondta a férfi.

Tess hallotta, hogy valaki közeledik hátulról, és meg akart fordulni, de Ramon megfogta a kezét.

- Várj még egy kicsit drágám! – mondta, és Tess izgatottan várta, mi következik. 

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

A háta mögül az előbbi lány került elő, és egy hatalmas csokor vörös rózsát tett az asztalra. A zenekar abbahagyta a swinget, és Tess kedvenc romantikus számára Celin Dion My hert will go on (a Titanic zenéje) című slágerére váltott. Ramon letérdelt a lány elé, és kis dobozt húzott elő a zsebéből. Tess úgy érezte, a torkában dobog a szíve. Hát ilyen ez? – kérdezte magában legbelül, de megszólalni sem tudott a meghatottságtól. Már tudta, mi az a titok, amit Ramon nem mondott el neki.

- Tess, hozzám jössz feleségül? – kérdezte a férfi térden állva.

Tess a meghatottság könnyeivel a szemében bólintott, és nagy nehezen kipréselte a száján a megfelelő szót.

- Igen!

Ramon finoman megfogta a kezét, és az ujjára húzta a gyűrűt. Tess nézte a fehérarany karikát, és a tetején diszkréten csillogó – a középső nagyobbacska és két oldalon két kisebb – köveket. Akaratlanul is végigsimított a gyűrűn. A férfi rátette a kezét az övére, és összenéztek. Ramon felállt, és felsegítette a székből Tesst. A lány csak állt, és nézte élete férfijét. Ramon rámosolygot, lágyan megcsókolta, középre vezette, és bólintott a zenekarnak. A zenészek angolkeringőre váltottak, és a lány boldogan hagyta, hogy a férfi vezesse a parketten. Tess csak most kezdte el felfogni, hogy mi is történt valójában. Az álom férfi eljegyezte őt, és lazán, mégis szorosan öleli a derekát, és ő igyekszik a tánc lehetőségeihez mérten minél közelebb simulni hozzá. A lány még soha életében nem volt ilyen boldog. Nézte, ahogy Ramon mosolyog rá, és erőt kellett, hogy vegyen magán, különben elsírja magát a meghatottságtól. A szíve csordultig volt szerelemmel. Már nem érdekelte semmi. Tudta, bármi is történik az életben, az már nem lehet olyan rossz, hogy ne bírná ki. Bármi is történik, otthon

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Vissza a főoldalra

További Romantika

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

A címben említett “parkolóház” persze csak egy szóvicc, hiszen nem egy konkrét, létező parkolóházban kialakított lakást szeretnék most bemutatni, hanem egy parkoló közepére felépített házat. Azért így sem hétköznapi a dolog, ugye?

Különös Otthonok: Laknál-e parkolóházban?

DIY karácsonyfadísz papírból

DIY karácsonyfadísz papírból

Az interneten böngészve szinte el sem kerülheti a figyelmünket a sok karácsonyi dekorációs ötlet, pillanatok alatt találhatunk inspirációt, hogyan öltöztessük ünnepi díszbe az otthonunkat. Most én is szeretnék ötletet adni azoknak, akik valami különleges és érdekes dekorációt szeretnének saját kezűleg készíteni az ünnepekre.

DIY karácsonyfadísz papírból

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenegyedik része.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XI. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

Most mégis jön – sóhajtott magában Ramon. Tudta, hogy anyja keze is benne van a dologban, hiszen a levélében megírta, hogy idén nyáron ne várják a haciendán. Arra számított, hogy kap egy telefont, vagy egy e-mailt apjától, és arra válaszolva elmagyarázza a helyzetet.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIII. rész

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Tegnap bukkantam rá az észak-írországi Grillagh Water nevű konténerházra az Architizer oldalán. Egyből lenyűgözött. Azon gondolkodtam, vajon mi határozza meg azt, hogy nekem személy szerint mi tetszik?

Vasárnapi körkép: konténerház Írországban

Szerelem tapéták

Szerelem tapéták

Már egy ideje gondolkodom azon, hogy le kellene cserélnem itthon a tapétákat. Persze nem a Cole&Son Woods tapétát a hálóban, mert azt még mindig imádom, semmire nem cserélném. Ez egy időtálló választás volt.

Szerelem tapéták

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Tess nagy levegőt vett, elkapta Susan karját és szembefordította magával. Nővére felszisszent az erős szorításra, és kirántotta a karját Tess ujjai közül. De Tess már elöntötte a hideg düh, és nem finomkodott tovább.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon IX. rész

Húsvéti inspirációk

Húsvéti inspirációk

A nyulak tiszteletének kultusza jelen volt már a kereszténység előtti idők tavaszünnepein is, lévén a nyúl rendkívül termékeny állat. A legenda, hogy még tojásokat is raknak, alighanem azért szövődött köréjük, mert akkora hűhót csapnak párzási időszakban, hogy elűzik vele az épp tojásaikat melengető madarakat. A gazdátlanul maradt tojásokat az emberek a nyulaknak tulajdonították. Mivel a bíbicek és a fürjek tojásai tarkák, valószínűleg innen ered a hímes húsvéti tojásokat hozó nyúl mítosza… A rövid “húsvéti tojás gyorstalpaló” után nézzünk pár példát a tojások és az enteriőrök díszítésére.

Húsvéti inspirációk

A zenével fejezem ki az érzéseimet

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Wolf Kati az Eurovízióval lett sztár itthon és ismert külföldön. Bár a hangja – a VUK főcímdalával – már gyerek korában ismert volt, mégis csak sokkal később, már családanyaként vált sztárrá. Nem használta ki Erkel Ferenc díjas zeneszerző édesapja nevét és ismertségét, hanem a nehezebb utat választva maga vívta ki a sikert önmagának. Hogy aztán sztárként és édesanyaként a lehető legtöbbet nyújtsa nekünk és a családjának. Talán ezért is áll közel oly sokak szívéhez.

A zenével fejezem ki az érzéseimet

Tudjon meg mindent a napelemek elérhető pályázatairól, támogatásokról és hitelekről. Összefoglaltuk a legfontosabb információkat, hogy ne kelljen keresnie.

Napelem pályázatok - Napelemes rendszer pályázatok, támogatások és hitelek.

Tudjon meg mindent a napelemek elérhető pályázatairól, támogatásokról és hitelekről. Összefoglaltuk a legfontosabb információkat, hogy ne kelljen keresnie.

Tudjon meg mindent a napelemek elérhető pályázatairól, támogatásokról és hitelekről. Összefoglaltuk a legfontosabb információkat, hogy ne kelljen keresnie.