BlogÚj! Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenötödik része.

- Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal!

- Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

A kocsibejáró felől halk duddantás hallatszott. Apja elfintorodott, és felállt a nyugágyról.

- Megjött a sofőröd! – mondta, és elindult a ház felé. Aztán, csak a látszat kedvéért hozzátette: Megyek és átnézem a mai tárgyalás jegyzeteit, talán ki tudok valamit találni, hogy miénk legyen ez a business!

A lány nézett utána, és pontosan tudta, hogy csak Ramonnnal nem akar találkozni. Tesst ez még minden esetben lehangolta, amikor ilyen nyilvánvalóan beleütközött a szerelmével szembeni ellenállásba. Aztán hagyta az agyalást és kiszaladt Ramon elé. A férfi éppen búcsút intett a konzulátusi limuzinnak, és besétált a kapun. Tess átölelte és megcsókolta.

- Nocsak, egészen hazáig hoztak?

- A váltóm a konzul feleségéért ment a rezidenciára. Tett egy kis kerülőt, hogy ne kelljen metróznom.

De Tess ez igazából nem érdekelte, neki csak az számított, hogy Ramon végre vele lehet. Átölelte a derekát, és húzta befelé a házba. Amikor a szobájába végre kettesben voltak, megcsókolta a férfit. Csók közben lesegítette a zakóját, aztán az ingjét, és végül a nadrágját is. Aztán az inget határozott mozdulattal továbbította a fürdőszobai szennyeskosárba, a zakóval és nadrággal pedig a szekrényhez lépett.

- Zuhanyozz le, én meg készítek addig valami kaját – mondta és férfira mosolygott. Bár a házban volt személyzet, Tess soha nem vette igénybe őket a vacsorájukhoz. Ahogy mondani szokta, tudja, hol a hűtőszekrény, és az ajtaját is ki tudja nyitni a saját kezével.

Ramon hozzálépett és megcsókolta.

- Inkább maradj! – kérte. Zuhany után lemegyünk a medencéhez és olvasunk valamit.

Tess bólintott. Szerette, ahogy Ramon Shakespearet olvas neki. Utoljára akkor olvasott Shakespearet, amikor kötelező volt. De ez most egészen más, olyan, akár egy varázslat. A történet sokkal elevenebb volt, Ramon tolmácsolásában, mint amire emlékezett.

- Akár színésznek is tanulhattál volna – mondta neki egy alkalommal Tess.

De Ramon ezen csak nevetett.

- Ugyan már! Unalmas színész lettem volna, abból meg van elég!

Aztán a lány unszolására elmondta, hogy valamikor régen, még Peruban középiskolás korában járt színjátszó körbe.

- Ott szerettem meg Shakespearet, és a focit!

Tess hangosan felkacagott.

- Shakespearet és a focit?! Hogy jön össze ez a kettő?

- Nem is olyan nehezen, mint gondolnád! Az irodalom tanárom, aki a színjátszó kört is vezette, tagja volt annak a perui válogatottnak, amelyik olyan jól szerepelt az 1978-as Argentin világbajnokságon. Így hát próbák után mindig fociztunk is egyet.

- Várj csak? Milyen világbajnokság volt Argentínában? Nem emlékszem, hogy csináltunk volna ott foci vb-t, és…

Ramon hangosan felnevetett.

- Ó nem, nem Tess. Nem amerikai fociról, hanem socerről van szó! Tudod, az európai foci, amit nálatok csak alapozó sportágnak használtak az 1994-es Világbajnokságig. Azóta sok világklasszis játszik itt nálatok David Backhamtől Thiery Henryig!

Ezen nevettek egy jót, és Tess ennek akkor nem is tulajdonított jelentőséget egészen mostanáig. Most hirtelen megállt a gondolatra. Miközben hallgatta a fürdőszobából áradó vízcsobogást. Egyre csak törte a fejét.

- Soccer, soccer… - aztán felkiáltott örömében. Mert megtalálta a kulcsot, amivel összebékíthette Ramont és az apját.

Tess számára a hétköznapok lassú unalomban teltek. Az irodában Mirjam nap, mint nap újabb és újabb aktákat tett elé, minek következtében a lány már az ablakot sem látta. Ha valaki belépett, azt gondolhatta, hogy az ő helyén nem ül senki, és azt használják irattárolónak. De ez csak a látszat volt. Tess nagyon is jelen volt az irathegy mögött, és hét végére minden alkalommal úgy távozott, hogy a kupac jócskán lecsökkent előtte. Azzal a jóleső érzéssel mehetett pihenni, hogy megtette, amit a lelkiismerete megkövetelt. Persze tudta, csak ámítja magát, hiszen ahogy egyre mélyebbre ásta magát annál inkább biztos volt benne, hogy ez nem az ő élete. A gond csak az volt, hogy pontosan tudta apja szándékait, és azt is, hogy előbb-utóbb színt kell vallania. Ahogy hazafelé hajtott kis Toyotájával – Amerikában minden autó kicsinek számít, aminek a hengerűrtartalma nem éri el a 3000 köbcentimétert – Ramonon törte a fejét. Az elejtett megjegyzéseiből érezte, hogy valamit titkol előtte, de nem akart rákérdezni a dologra. Azt látta, hogy a titok kicsit feszélyezi a férfit, mégsem akart ajtóstól rontani a házba. Ramon úgyis elmondja majd, ami a lelkét nyomja, ha itt lesz az ideje – gondolta.

Amikor hazaért, szellős nyári ruhába bújt, és elmerült egy Coelho könyvben. Az olvasás azonban most nagyon nehezen ment. Egyre csak az járt a fejében, hogy vajon Ramon mikor mondja el… Tartotta a kezében a könyvet, és mélázva nézete a szeme előtt kuszálódó sorokat. Mélyülésében mobilja csörgése zavarta meg. A csengőhang Ramont jelezte, ezért azonnal a készülék után kapott.

- Szia – szólt bele szinte rögtön.

- Szia, szerelmem – hallotta Ramon hangját. El tudnál készülni, mondjuk, fél óra alatt?

Tess elmosolyodott. Nagyon szerette a férfiban a kezdeményezőkészséget. Azt, hogy nem várja meg, amíg ő megszervez mindent, hanem maga is a tettek mezejére lép. Ugyanígy odavolt azért a szokásáért is, hogy minden előzmény nélkül kap virágot, vagy valamilyen apró figyelmességet. Nem kapni szeretett, azt szerette, hogy a férfi figyel rá, és mindig ott van a gondolataiban.

- Milyen öltözéket parancsol uram? – kérdezte stílust váltva Tess.

- Olyat, mintha egy Mozart koncertre mennénk – hangzott a titokzatos válasz. Szeretlek, fél óra múlva ott vagyok! – hallotta a lány a jól ismert hangot, aztán a férfi bontotta a vonalat.

- Én is szeretlek – mondta Tess már csak az üres vonalnak, és kiöltötte a nyelvét csúfolódásként.

Aztán hirtelen eszébe jutott, milyen kevés ideje van, és rohant a fürdőszobába. Mire előkerült, már csak tíz perce volt Ramon érkezéséig. Egymás után kapkodta ki és akasztotta vissza a ruhákat a szekrénybe. Végül egy kisestélyi mellett döntött. Mire magára szuszakolta, és a frizuráját megigazította, már csak két perce maradt. Ramon ezúttal sem hazudtolta meg magát, pontos volt, akár egy svájci óra. Odakint halk dudaszó hallatszott – Tess utálta a taxiknak ezt a szokását, amikor megérkeztek a címre – és tudta, indulhat. Kilépett az ajtón, és döbbenten állt meg. Ramon szmokingban várta az ajtó előtt. A kapuban pedig a konzulátus limuzinja állt.

- Ezzel megyünk? - csodálkozott Tess.

- Elkértem a konzultól, pontosabban a feleségétől – helyesbített azonnal a férfi – és ő Frankkel együtt volt szíves kölcsön adni a járgányt.

Tess csodálkozva nézett. Határozottan érezte, hogy itt valami nagyon nincs rendben. De nem tett ellenvetést, elfogadta Ramon karját, és a kocsihoz sétáltak. Ramon váltótársa pedig úgy kezelte őket, mintha magát a konzult és a feleségét szállította volna. Milliméter pontosan beállított sapkával kinyitotta előttük az ajtót, megvárta, amíg beszállnak, aztán becsukta az ajtót és beült. A lány körbenézett a vajszínű bőrrel borított belső térben, és megcsodálta az autó luxusát. A bárpult valódi rózsafa burkolatát, és az üveg mögött sorakozó kristály pezsgőspoharak csillogását. Az elhúzott elválasztó ablakon át Frank hangját hallotta, ahogy Ramontól az úti cél felől érdeklődött.

- Hová vihetem önöket uram?

Ramon belement a játékba, és eszerint válaszolt a sofőrnek.

- Vigyen minket a ZaZa hotelhez, kérem!

A hallottakra Tess felhúzta a szemöldökét. A hotel az egyik legelőkelőbb belvárosi szálloda volt a városban, nagyszerű étteremmel és bárral, alig kőhajításnyira a Szépművészeti és a Természettudományi múzeumoktól. Na meg kedvelt séta helyszínüktől az állatkerttől. Mit akarhat Ramon a ZaZa-ban?

A limuzin halkan surranva haladt a város útjain. Ramon kinyitotta a bárszekrényt, két poharat vett elő, aztán kinyitotta az előre behűtött pezsgőt, és töltött maguknak.

- Szabad ezt nekünk? – szaladt ki a lány száján.

Vissza a főoldalra

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIII. rész

- Valamit mégis tennünk kéne – morogta Simons. - Várjunk csak, azt hiszem, van egy ötletem – pattant fel Josh. A minap került a kezembe egy script (forgatókönyv), amiben a főszereplő nővére megpróbálta elcsábítani a húga pasiját. - Pfúj, ez undorító – fakadt ki Susan. - Hogy jön ez ide Josh? – húzta fel a szemöldökét Simons. - Csak úgy Gordon, hogy kölcsönvesszük a storyt. - Még mit nem! Csak nem gondolod, hogy én ezzel a majommal?! Még a húgocskám kedvéért sem!

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIV. rész

Vasárnap reggel a mobilja ébresztette Ramont. Álmosan beleszólt, aztán hallgatott, és azonnal felült az ágyban. Feszülten figyelt, aztán pergő nyelvvel spanyolul kezdett beszélni. - Hová vitték? – kérdezte halkan, de erre már semmilyen oka sem volt, mert Tess félkönyökre támaszkodva hallgatta. - Értem, Texas Orthopedic a Main streeten. Kilencre ott leszek! – mondta spanyolul, és bontotta a vonalat. Halkan felsóhajtott és Tessre nézett. - A nagyapám a Texas Orthopedic-ben van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXVI. rész

Susan idegesen mászkált Josh Hyde parki luxus lakásában. Ez hülye név is bosszantotta, mint minden, ebben az apja és Josh által ráerőltetett szerepben. Valamilyen általa nem ismert ok miatt Houstonnak ezt az előkelő részét ugyanúgy Hyde parknak hívták, mint a híres londoni parkot. Bár kétségtelenül praktikus volt itt lakni a Sauthwest Fwy street szomszédságában úgy, hogy a hatalmas forgalom zajából szinte alig hallani valamit. De ez éppen csak egy pillanatra futott át a lány agyán...