BlogÚj! Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVII. rész

Folytatásos regénysorozatunk tizenhetedik része.

Tess fölnézett a csillagokra, és szembefordulva átölelte a férfit. Ramon mosolyogva nézett a szemébe, és a lány megcsókolta. Ajkaik rózsaszirom puhasággal simultak össze, és váltak szét, hogy aztán újra egymásra találjanak. A csók után a szerelmesek andalogva sétáltak hazafelé, a limuzin pedig úgy húsz méterrel lemaradva lépésben követte őket. A lány egyszerre hátra fordult, és elnevette magát.

- Te, bökte oldalba Ramont. Mi a fenét csinál ez?

Ramon vállat vont.

- Mit csinálna? Teszi a dolgát!

- Na, ne hülyéskedj már! Az a dolga, hogy minket kisérgessen?! - szakadt ki hitetlenkedve a lányból.

- Ma este az! Különben is, ez még mindig jobb, mint a rezidencia előtt várakozni, hogy hazafuvarozza a konzul kártyapartnereit.

Tess bólintott, mert ez hihetően hangzott, a perui konzul ugyanis híresen imádott bridzselni. Aztán új gondolat kezdett motoszkálni a lány fejében.

- Tudom, hogy most a romantikának van itt az ideje, de honnan volt pénzed a gyűrűre, meg erre az egészre?

Ramon elmosolyodott.

- Á, szóval csak előbújt a hölgyből a közgazdász?

- Tudd meg, hogy igen!

- Tudod, ez egyfajta varázslat – kacsintott Tessre. Aztán komolyra fordította a szót. A konzul felesége nagyon távoli rokonom, ezért is sikerülhetett ezt a munkát megcsípnem. Amikor megkérdezte, hol lakom, meséltem neki rólunk, és arról, hogy el akarlak jegyezni. Ő is azt kérdezte, amit te: miből? A gyűrűvel nem volt gond, régi családi ékszer. Még az üknagyapám adta az üknagyanyámnak, és így tovább. Amikor apám itt volt…

- Ó, hát itt volt? Miért nem mutattál be neki? – kérdezte csalódottan Tess.

- Nem volt rá idő. Futtában találkoztunk a városban. A főnöke alig húsz percet adott nekünk, oda sem értél volna ennyi idő alatt. Szóval, apám hozta el a gyűrűt.

- És az étterem?

- A konzulnak és a feleségének az ajándéka. Mindent a konzulátus állt. Biztosan elszámolják valami diplomáciai fogadásként!

A napokból hetek lettek, a hetekből hónapok, és Tess azt vette észre, hogy már benne vannak a novemberben. Bár az időjárásból ez csak annyiban látszott, hogy a nyári 35 – 40 Celsius helyett, most egy 18 – 20 Celsiusos kellemesen elviselhető klíma uralkodott. Tess ebből persze csak annyit észlelt, amennyire a munkába menet és jövet láthatott. A hétköznapjait továbbra is a Simons Agency-nél töltötte. Mirjam már egészen megkedvelte őt, és egyre többet beszélgettek. A kezdetekben savanyúnak gondolt hatvanas „öreglány” valójában egy jó humorú, és sokat látott kedves hölgy volt, meglehetősen fiatalos gondolkodással. Beszélgetésiek helyszíne általában az a kis teakonyha volt, ami az irodájukhoz tartozott. A többi lány az automata gyors kávéját választotta, de Mirjam más volt. Ő nem kávézott, inkább a zöld teát kedvelte, és egy idő után Tess is rákapott a frissítő, mégis egészséges italra. Kapcsolatuk odáig jutott, hogy Tess már bizalmasan megosztotta vele a gondjait. Így apja és Ramon viszonyáról is megvolt a véleménye.

- Hát igen, apád tényleg ilyen. Már harminc éve ismerem, és azóta jottányit sem változtatott az elvein.

- Értem én – mélázott Tess a kis teakonyha pultjának dőlve -, csak az a furcsa, hogy apám, aki egy felvilágosult gondolkodó, ebben az egy témában olyan konokul változatlan.

Mirjam elgondolkodva nézett ki a fixre rögzített ablak sötétített üvegén, aztán kortyolt egyet teájából és visszafordult a lány felé.

- Tudod, nagyon nehéz olyan meggyőződéseket megváltoztatni, amit otthonról hozott az ember. Amit a szülők beleneveltek, a ti szavaitokkal élve beprogramoztak, azt csak nagyon nehezen lehet felülírni. És itt nincs shift – delete, ahhoz, hogy ez változzon, valami nagyon-nagy dolognak kell történnie!

A lány egész úton hazafelé ezen a beszélgetésen gondolkodott. Milyen nagydolognak? Mi lehet az, ami apját kibillenti a megrögzöttségéből? Egyelőre fogalma sem volt róla. Az eljegyzésükről nem tudott sem apja, sem Susan. Tess egyelőre jobbnak vélte így. Tudta, előbb-utóbb meg kell vívnia a csatát, de az nem most lesz. Előbb meg kell találni azt a nagydolgot! Ramonnal kapcsolatban nem voltak kétségei. Szerette a férfit, de látta a hibáit is. Ahogy Ramon is az enyémeket – gondolta. Ettől azonban még biztos volt benne, hogy Ramon szívesen teremtene bensőségesebb kapcsolatot az apjával. Gondolatai annyira lekötötték, hogy gépiesen, rutinból vezetett. Az egyik piros lámpánál megállt, és miközben fejében egymást űzték a gondolatok, a lámpát bámulta. A két kocsisor között szurtos, fekete bőrű kiskölyök halad autóról autóra szórólapokat osztva. Tess sajnálta az ilyen kisrácokat, ezért résnyire mindig leengedte az ablakot, hogy beadhassanak egyet a lapok közül. A kis fekete srác boldog mosollyal nyújtotta be a lapot, és ezt megtoldotta egy „Köszönöm Miss”-el is. Amikor a lány kisvártatva hazaért és behajtott a kocsibeállóra, szórakozottan felkapta az ülésről a szórólapot, és elindult vele a szemetes felé. Mielőtt bedobta volna a kukába, szórakozottan rápillantott. Gálameccs a Los Angeles Galaxy és David Backham részvételével Huostonban! – ordított a szemébe a címsor. Tess fejében azonnal megszólalt a vészcsengő. Újra előjött a pár héttel ezelőtti gondolat, és már tudta is a megoldást. Szélvészsebesen fölsurrant a szobájukba, és azonnal bekapcsolata a laptopját. Türelmetlenül dobolt ujjaival a gép szabad műanyag felületén, de végre betöltődött a kezdőoldal. Beütötte a szórólapon lévő websiteot és már olvashatta is a meccs felvezetőjét. De nem ez érdekelte. Azonnal a jegyrendelés menüpontra kattintott, és két jegyet rendelt a mérkőzésre.

Másnap aztán boldogan mesélte Mirjamnak, hogy mire jutott. Kolléganője elégedetten bólogatott. Ez szerinte is jó ötletnek tűnik. Két pasit úgy lehet a legjobban összehozni, ha egy közös pontot talász az életükben. Mindegy mi az, nők, autók, foci, a lényeg, hogy éljenek-haljanak érte kölyök koruk óta. És a soccer ilyen. Ha valaki beleszeret, akkor nincs menekvés.  

Vissza a főoldalra

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVII. rész

A vacsora végeztével a kórusban sok boldogságot kívánó személyzet sorfala között kisétáltak a ZaZa-ból. Odakint a csodálatosan tiszta ég varázslatos csillagos paplant terített a városra. A limuzin szinte azonnal a bejárat elé gördült, de Ramon nemet intett neki. Belekarolt Tessbe, és elindult a kivilágított múzeumok irányába. - Mit szólnál egy kellemes éjszakai sétához? – kérdezte a lányt. Tess fölnézett a csillagokra, és szembefordulva átölelte a férfit.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon X. rész

Simons bólintott, és lassan a kedvenc foteljéhez sétált. Leült, és akkurátusan rágyújtott egy hosszú havannára. - Nos, ebben az esetben – bár nem vártuk – tartson velünk vacsorára – invitálta Ramont olyan hangsúllyal, mintha egy kutyát hívott volna az asztalához.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VI. rész

Tess elnevette magát, mert eszébe jutottak a közös étkezéseik, amikor apja próbált valami ünnepit varázsolni a konyhában. A lányok közben ott sertepertéltek és igyekeztek segíteni neki. A legtöbb esetben persze étterem lett a vége. Tess különösen jól emlékezett egy hálaadási pulykára. A feketére aszott, gumiszerűvé vált madár dermedten gubbasztott a hófehér tálon. Apjával és Susannal hosszan méregették, de valahogy egyiküknek sem volt bátorsága belevágni. Apja végül a madárral szemezve fölállt, aztán a lányaira pillantott.