BlogÚj! Megnyitás

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIX. rész másolat

Folytatásos regénysorozatunk huszonkilencedik része.

A szülés ideje olyan gyorsan eljött, hogy Tess igazából észre sem vette. Igaz, sok egyéb dolog kötötte le a figyelmét. A gyerek egy keddi napon döntött úgy, ideje megnézni a külvilágot. Tess éppen a szokásos idejét töltötte a Simons Agencynél, amikor valami meleget érzett maga alatt a széken. Bár egy pillanatra nem tudta mi történt, a száján már kis is szaladt az öntudatlan mondat:

- Azt hiszem, elfolyt a magzatvizem!

Mirjam persze rögvest intézkedett. Mire leértek, a taxi már ott állt a bejárat előtt. Az indiai sofőr vicces akcentusával fürge méhecskeként sürgölődött Tess körül, amíg végül betuszkolta magát a hátsó ülésre. Közben Mirjam azonnal hívta Ramont, és az apját, aztán Sut is. Aztán jött a szokásos, filmekben már ezerszer látott jelenet. Kórházbejárat, kerekes ágy, irány a szülőszoba. Tess a két fájás közötti időben fújtatott, és igyekezett a megfelelő légzési technikát használni, amit a terhes tornán és a szülési felkészítés során megtanult. Mire a férfiak megérkeztek, Tess már egy különszobában volt, és a fájásokkal küzdött. Ramon érkezett elsőként, aztán megérkezett apja is. Tőle tudta meg, hogy Susan és Josh is jönnek, de még nem értek ide. De nagy attrakció lettünk – gondolta két fájás között.

- Hogy fogják hívni a kicsit? – kérdezte az orvos.

- Ramon… – nyögte Tess.

- Micsoda?! – kérdezte élesen Simons. Ez hülyeség, miért adod neki az apja nevét? Remélem legalább amerikai állampolgár lesz!

- A mi fiunk, és olyan nevet adunk neki, amilyet akarunk! – vágott vissza Tess élesen. Különben meg kettősállampolgár lesz és kész!

- Ez őrültség! Mi értelme egy zűrös perui állampolgárságnak?! – replikázott Simons.

- Mert egyetlen gyerek vagyok, és a perui törvények szerint fontos, hogy legalább kettősállampolgár legyen! – mondta Ramon.

- Ugyan minek?! Talán az öröksége miatt? Mit örökölhet nálatok Ramon? Egy rozzant viskót és egy bizonytalan életet? Ne nevettesd ki magad! Az emberiség kilencven százaléka bármijét odaadná, ha amerikai állampolgár lehetne!

- Nem erről van szó, természetesen éppúgy lesz amerikai állampolgársága, mint perui és…

- Eléééég! – ordított Tess. Én szülöm ezt a gyereket, és nem ti! Az lesz a neve, amit én adok neki, és most mindenki kifelé!

- De én…- kezdte Ramon!

- Neeem! – sikította a lány. Mindenki!

A két nővér kiterelte a tanácstalan férfiakat az ajtón. Éppen akkor értek ki, amikor Susan és Josh megérkeztek.

- Hogy állunk? – kérdezte Josh.

- Éppen szül – mondta Ramon.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIX. rész másolat

- És persze kizavartak minket, mer Ramon elkezdett vitatkozni velem!

- Nézd Gordon… - kezdte Ramon.

- Mit nézek, mondd csak? Minek neki az nyamvadt perui állampolgárság, ha lesz neki amerikai?! – mondta indulatosan Simons.

- Már megmondtam, hogy miért – mondta Ramon csöndesen.

- Ramon azt gondolja, hogy az unokámnak szüksége lesz a családi viskóra Peruban! Minek kellene neki, hiszen mindenemnek a fele az övé lesz! Nincs igazam Josh? – fordult támogatásért Susan barátjához Simons.

- Nem tudom Gordon, mit árthat, ha lesz neki perui állampolgársága is – mondta csöndesen Josh.

Simons döbbenten nézett rá. Pont tőle nem erre számított. Joshról a lányára pillantott, de ezúttal Susan sem támogatta.

- Muszáj ezt most apa?! Nem mindegy milyen állampolgársága lesz neki az amerikai mellett?

Mielőtt Simons bármit is mondhatott volna, odabentről hangos gyereksírás hallatszott. Ramonnak fülig szalad a szája.

- Hallottátok? – kérdezte.

- Ha valaki nem hallotta, az süket! Ez a gyerek úgy ordít, akár egy oroszlán! – nevetett Susan.

Az ajtó halk kattanással kinyílt és egy ápolónő kórházi kendőbe bugyolálva kihozta az ajtón a síró csöppséggel. Szép gyerek volt. A szülés nem gyűrte meg, és a színe is friss babarózsaszín volt.

- Hadd mutassam be önöknek Ramon Gordon de Oliverát – mosolygott az ápolónő.

Simons elérzékenyülve nézte a síró csöppséget. Susan megfogta a pici kezet, és Joshra nézett. A férfi átölelte, és rámosolygott.

- Szülsz nekünk egy fiút? – kérdezte.

- És ha lány lesz? – aggódott Susan.

- Akkor vigyáznod kell – kezdte Josh komolyan -, mert nagyon el fogom kényeztetni!

Ramon rövid hálaimát mondott a csöppségért, aztán Tesshez sietett és megcsókolta. A lány boldogan ölelte fektében Ramon nyakát.

- Nem haragudj – suttogta a férfi.

- Te bolond, te, hát miért haragudnék? Ti ketten apával jobbak voltatok, mint bármelyik fájdalomcsillapító!

A kis Ramon Gordon fél éves korára már egyre kevesebb gondot és mind több örömöt okozott szüleinek. Tess élte a mindennapi életét, ami többnyire a gyerek körül forgott. Hivatalosan már dolgoznia kellett volna, hiszen régen lejárt az egy hónap (az Egyesült Államokban ennyi idő a „GYES”), ám apja hallani sem akart erről.

Vissza a főoldalra

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIX. rész másolat

A szülés ideje olyan gyorsan eljött, hogy Tess igazából észre sem vette. Igaz, sok egyéb dolog kötötte le a figyelmét. A gyerek egy keddi napon döntött úgy, ideje megnézni a külvilágot. Tess éppen a szokásos idejét töltötte a Simons Agencynél, amikor valami meleget érzett maga alatt a széken. Bár egy pillanatra nem tudta mi történt, a száján már kis is szaladt az öntudatlan mondat.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXX. rész másolat

Foglalkozz az unokámmal, most az a te dolgod! – jelentette ki határozottan minden alkalommal, amikor a lány szóba hozta a témát. Ettől függetlenül a fizetését minden alkalommal hiánytalanul megkapta a számlájára, éppúgy, mintha dolgozott volna.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIII. rész

- Valamit mégis tennünk kéne – morogta Simons. - Várjunk csak, azt hiszem, van egy ötletem – pattant fel Josh. A minap került a kezembe egy script (forgatókönyv), amiben a főszereplő nővére megpróbálta elcsábítani a húga pasiját. - Pfúj, ez undorító – fakadt ki Susan. - Hogy jön ez ide Josh? – húzta fel a szemöldökét Simons. - Csak úgy Gordon, hogy kölcsönvesszük a storyt. - Még mit nem! Csak nem gondolod, hogy én ezzel a majommal?! Még a húgocskám kedvéért sem!

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XV. rész

Tess unottan vállat vont, és egy narancslevet töltött magának a bárkocsiról. - Ismered Mirjamot nem? Apja vigyorogva bólintott. - Naná! Húsz éve a legjobb munkaerőm! Éppen azért tettelek hozzá. - Kösz apa, remek ötlet volt! – fanyalgott a lány. - Na, jó, Mirjam nem vigyorog folyton, mert a főnök lánya vagy, de minden a kisujjában van, amit a biztosítási szakma pénzügyeiről és könyveléséről tudni kell. Ha jól tudom, azért vagy ott, hogy ezt megtanuld. A bájcsevelyt meg gondolom, elintézed kávézás közben a többi lánnyal! - Te mondtad - mosolygott Tess apjára.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XXIV. rész

Vasárnap reggel a mobilja ébresztette Ramont. Álmosan beleszólt, aztán hallgatott, és azonnal felült az ágyban. Feszülten figyelt, aztán pergő nyelvvel spanyolul kezdett beszélni. - Hová vitték? – kérdezte halkan, de erre már semmilyen oka sem volt, mert Tess félkönyökre támaszkodva hallgatta. - Értem, Texas Orthopedic a Main streeten. Kilencre ott leszek! – mondta spanyolul, és bontotta a vonalat. Halkan felsóhajtott és Tessre nézett. - A nagyapám a Texas Orthopedic-ben van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XIX. rész

Tess a fejét rázta. Apja kifújta a füstöt, és türelmetlen mozdulatot tett kezével. Tess akaratlanul is beleszagolt a füstbe, és hangosan köhögni kezdett. - Mindjárt hozatok neked vizet – mondta, és a telefon felé nyúlt. - Hagyd csak apa, kérte Tess. Nem kell víz, az állapotom miatt van.

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVI. rész

- Miért ne? – vont vállat a férfi. Franknek nem kell elszámolnia a pezsgővel! – mondta, és Tess kezébe adta a poharat. A poharak csilingelve összekoccantak, és ők egymásra mosolyogva kiitták az italt. A kocsi lágyan fékezett a ZaZa bejárata előtt. Frank kipattant, és kinyitotta előttük az ajtót. Ramon belekarolt a lányba, a portás szélesre tárta előttük az ajtót, és a férfi bevezette Tesst a hotelbe. A hall fényűző pompája káprázatosan csillogott a hatalmas kristálycsillárok fényében. Ramon azonban nem lassított, és tökéletes helyismerettel kalauzolta át Tess az elegáns, diszkrét luxust sugárzó, teljesen üres étterembe. Tess csodálkozva nézett körül. Ennyire éreztetné hatását a válság?- gondolta magában. Nem hitte volna, hogy valaha üres éttermet lát egy luxus hotelben, pláne nem a Zaza-ban. A zenekar ezzel mit sem törődve halk swinget játszott, ami nagyon jól illett a hely hangulatához. Ramon megállt a csinos ültető hostess pultjánál és a lányra mosolygott.