BlogÚj! Megnyitás

Jó újra sétálni a barátokkal

Nemrég múltam 63 éves, és gondoltam, elmegyek egy csontsűrűség mérésre. Sajnos csontritkulást diagnosztizáltak nálam. A családorvosom elmondta, vigyázni kell magamra, ugyanis a meggyengült csontok sokkal könnyebben törnek...

Nemrég múltam 63 éves, és gondoltam, elmegyek egy csontsűrűség mérésre. Sajnos csontritkulást diagnosztizáltak nálam.

A családorvosom elmondta, vigyázni kell magamra, ugyanis a meggyengült csontok sokkal könnyebben törnek, és súlyos mellékhatások is kialakulhatnak. Következő alkalommal, amikor felülvizsgálatra mentem, felhívta a figyelmemet egy nemrégiben megjelent termékre.

Ez a termék a NMSM-Lfilmtabletta, mely az elesések számát csökkentheti. Optimális mennyiségű D-vitamin mellett egyéb, az izom, illetve az idegműködést elősegítő összetevők is megtalálhatók benne, mint a magnézium, cink, mangán, vas, B6, B12 vitamin és a folsav. Az orvosom elmondta azt is, hogy több tanulmányt is olvasott, melyek megerősítették, hogy a D-vitamin bizonyos mennyiségben csökkentheti az elesések számát, az izomerőt növelheti. Az orvosom szerint a csonttörések ellen legjobb úgy védekezni, hogy az ember lehetőség szerint nem esik el, ezért azt ajánlotta, hogy kezdjem el szedni a NMSM-L tablettát.

Amióta szedem, valóban úgy érzem, hogy biztosabban járok, szívesebben indulok el a piacra, ahová egy ideje már nem mertem elindulni, mert távolabb van a lakóhelyemtől. Nem okoz problémát egy hosszabb egészségügyi séta megtétele a barátaimmal. Újra több időt tölthetek a természetben!

Itt tájékozódhat: https://nemesemel.hu/
Vissza a főoldalra

Jó újra sétálni a barátokkal

Nemrég múltam 63 éves, és gondoltam, elmegyek egy csontsűrűség mérésre. Sajnos csontritkulást diagnosztizáltak nálam. A családorvosom elmondta, vigyázni kell magamra, ugyanis a meggyengült csontok sokkal könnyebben törnek, és súlyos mellékhatások is kialakulhatnak. Következő alkalommal, amikor felülvizsgálatra mentem, felhívta a figyelmemet egy nemrégiben megjelent termékre.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.

Mire jó az akupunktúra? II. rész

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk.

A jó alvás titkai

Ennek kapcsán érdemes elmélyülni az egészséges alvás rejtelmeiben, végiggondolni, hogy mindent megteszünk azért, hogy az alvásra szánt időnket követően kipihenten ébredjünk fel.

A cirmos polgármester

Ismer egy jó a macskás történetet? Ha nem, ideje elnézni - legalább virtuálisan - Alaszkában, közelebbről Talkeetna városában? Hallott esetleg Stubbsról, a polgármesterről? Ha nem, most megismerheti a történetét, és azt, hogyan is lett a város első embere. Olvasott már arról mért félnek az emberek a fekete macskától? És miért veszélyes a cica karmolása?

Sóterápia otthon – használja ki a Váróterem magazin olvasói számára adott kedvezményt!

Hogy mire jó az otthoni sóterápia? Többek között arra, hogy a mostanihoz hasonló influenzás időszakban tisztán tartsa a légutakat, segítsen az orrdugulás, a megfázás, a nátha, a rendszeres köhögés, az arc- és homloküreg gyulladás a középfülgyulladás… vagy esetleg olyan alvásproblémák esetén, mint a horkolás!

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon XVIII. rész

Másnap aztán boldogan mesélte Mirjamnak, hogy mire jutott. Kolléganője elégedetten bólogatott. Ez szerinte is jó ötletnek tűnik. Két pasit úgy lehet a legjobban összehozni, ha egy közös pontot találsz az életükben. Mindegy mi az, nők, autók, foci, a lényeg, hogy éljenek-haljanak érte kölyök koruk óta. És a soccer ilyen. Ha valaki beleszeret, akkor nincs menekvés.