BlogÚj! Megnyitás

Kapros túrós lepény

Az élesztőt, a tojássárgáját cukorral langyos vízben megfuttatjuk, egy evőkanálnyi lisztet teszünk bele és elkeverjük. Beletesszük a lisztet, a sót és a tejet. Ebből jól nyújtható tésztát gyúrunk és kelesztjük.

Kapros túrós lepény


Hozzávalók a tésztához:

• 50 dkg liszt

• 3 dl tej

• 1 teáskanál só

• 1 dkg vaj

• 3 dkg élesztő

• 2 tojássárgája

• 2 evőkanál cukor

Hozzávalók a tésztához:

• 1 kg túró

• 3 nagyobb krumpli

• 2 dl tejföl

• fél marék liszt

• 4 tojás

• 3 dkg vaj

• só

• cukor

• kapor

Az élesztőt, a tojássárgáját cukorral langyos vízben megfuttatjuk, egy evőkanálnyi lisztet teszünk bele és elkeverjük. Beletesszük a lisztet, a sót és a tejet. Ebből jól nyújtható tésztát gyúrunk és kelesztjük. Amíg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót elmorzsoljuk, tojással, vajjal, liszttel, tejföllel, sóval, kanál cukorral, apróra vágott kaporral, a főtt és áttört krumplival összedolgozzuk. (A megszokott receptektől eltérően a krumpli adja meg a töltelék keménységét.) Ezután a tésztát kisujjnyi vastagra elsimítjuk a tepsibe, ráöntjük a tölteléket, a tetejét tojássárgájával elkevert tejföllel megkenjük és megsütjük. Ha megsült, kockákra vágjuk.

Vissza a főoldalra