BlogÚj! Megnyitás

Kutya a hálószobában

Sok család imádott kedvence lakásban él, szoros szimbiózisban a családtagokkal. Olyannyira, hogy számos helyen a hálószobába is bejárása van, mi több, együtt alszik a gazdáival.

Ez van, akinek természetes, van aki irtózik attól, hogy az eb a párnáján hajtsa álomra a fejét.

Nem érdemes ebben „igazságot tenni”, nem is lehet. Ez mindenkinek a saját döntése. Az azonban fontos tényező, hogy párkapcsolat esetén egyeztessük az eb alvási lehetőségeit, mielőtt ebből párkapcsolati probléma kerekedik. Ugyanis a kutyához való érzelmi kötelék általában elég tág mozgásteret ad négylábú barátunknak. Mivel az állat kötődése a gazdához/gazdákhoz rendkívül erős, így ha beengedik az intim térbe, bizony nagyon gyorsan jogának érzi a szoros testi együttlétet. Nem ritka, hogy a két ember közé vackolja be magát, mint a kisgyerek, aki átjön éjjel a szülők közé bújni. Ez viszont nem könnyíti meg az intim együttlét élményének megélését. Egyrészt az a pár, aki összebújva szeret aludni, bizony járhat úgy, hogy a kutya közéjük ékelődésével elveszti ezt az örömteli megszokást. Ha tartóssá válik a helyzet, akkor konfliktusforrássá válhat a kutyus jelenléte. Emellett az intimitás gyakorisága és minősége is sérülhet, ami szintén a párkapcsolat rovására mehet.

Kutya a hálószobában

A kutya is vágyik az „ölelésre”

Aki kutyát tart, ismeri azt az egyébként tényleg a ragaszkodást kifejező pillanatot, amikor a kutya nem akar kimaradni az ölelésből. Amikor a gazdik megölelik egymást, akár álló helyzetben, a kutyák jelentős része azonnal két lábra penderül, és a gazdik közös ölelését követeli ki magának, mint falka tag. A szeretethullám az ágyban azonban már koránt sem kellemes élmény. Az intim együttlét sorozatos megzavarása tönkreteheti nem csak a pillanatot, de a testi-lelki együttlétet is. Ennek elkerülése miatt érdemes a kutyust kitessékelni egy másik helységbe, amikor a szerelmes együttlétre készülünk. Addig ne legyen a hálószobában, az ágynak a közelében sem. Nincs annál illúziórombolóbb, mint amikor a legforróbb ölelésbe beleugrik a kutyánk, még ha a világ legimádottabb lénye is. Ezt nem csak a kapcsolat kezdetén érdemes figyelembe venni, hanem stabil, jól működő kapcsolatnál is megfontolandó.

Csaba Beatrix

tréner

Kutya a hálószobában
Vissza a főoldalra