BlogÚj! Megnyitás

Kutya a hálószobában

Sok család imádott kedvence lakásban él, szoros szimbiózisban a családtagokkal. Olyannyira, hogy számos helyen a hálószobába is bejárása van, mi több, együtt alszik a gazdáival.

Ez van, akinek természetes, van aki irtózik attól, hogy az eb a párnáján hajtsa álomra a fejét.

Nem érdemes ebben „igazságot tenni”, nem is lehet. Ez mindenkinek a saját döntése. Az azonban fontos tényező, hogy párkapcsolat esetén egyeztessük az eb alvási lehetőségeit, mielőtt ebből párkapcsolati probléma kerekedik. Ugyanis a kutyához való érzelmi kötelék általában elég tág mozgásteret ad négylábú barátunknak. Mivel az állat kötődése a gazdához/gazdákhoz rendkívül erős, így ha beengedik az intim térbe, bizony nagyon gyorsan jogának érzi a szoros testi együttlétet. Nem ritka, hogy a két ember közé vackolja be magát, mint a kisgyerek, aki átjön éjjel a szülők közé bújni. Ez viszont nem könnyíti meg az intim együttlét élményének megélését. Egyrészt az a pár, aki összebújva szeret aludni, bizony járhat úgy, hogy a kutya közéjük ékelődésével elveszti ezt az örömteli megszokást. Ha tartóssá válik a helyzet, akkor konfliktusforrássá válhat a kutyus jelenléte. Emellett az intimitás gyakorisága és minősége is sérülhet, ami szintén a párkapcsolat rovására mehet.

Kutya a hálószobában

A kutya is vágyik az „ölelésre”

Aki kutyát tart, ismeri azt az egyébként tényleg a ragaszkodást kifejező pillanatot, amikor a kutya nem akar kimaradni az ölelésből. Amikor a gazdik megölelik egymást, akár álló helyzetben, a kutyák jelentős része azonnal két lábra penderül, és a gazdik közös ölelését követeli ki magának, mint falka tag. A szeretethullám az ágyban azonban már koránt sem kellemes élmény. Az intim együttlét sorozatos megzavarása tönkreteheti nem csak a pillanatot, de a testi-lelki együttlétet is. Ennek elkerülése miatt érdemes a kutyust kitessékelni egy másik helységbe, amikor a szerelmes együttlétre készülünk. Addig ne legyen a hálószobában, az ágynak a közelében sem. Nincs annál illúziórombolóbb, mint amikor a legforróbb ölelésbe beleugrik a kutyánk, még ha a világ legimádottabb lénye is. Ezt nem csak a kapcsolat kezdetén érdemes figyelembe venni, hanem stabil, jól működő kapcsolatnál is megfontolandó.

Csaba Beatrix

tréner

Kutya a hálószobában
Vissza a főoldalra

Kutya a hálószobában

Sok család imádott kedvence lakásban él, szoros szimbiózisban a családtagokkal. Olyannyira, hogy számos helyen a hálószobába is bejárása van, mi több, együtt alszik a gazdáival. Ez van, akinek természetes, van aki irtózik attól, hogy az eb a párnáján hajtsa álomra a fejét.

A kutya családtag, de nem a gyereked

Valódi érzelmi fejlődés érhető el az embernél, hiszen a kutya emberi értelemben vett szavak nélkül, egyértelmű és nagyon kifinomult kommunikációval, viselkedéssel teszi nyilvánvalóvá ragaszkodását. Félreérthetetlenül fejezi ki háláját, a családtagokhoz való kötődését. Ez az önzetlen szereteten alapuló viselkedési forma pedig rendkívül meggyőző az ember számára. Ezért hat olyan jelentős mértékben ránk.

Kutya – macska nyelvtanfolyam gazdiknak

Sokan hisszük, hogy értjük, mit is akar tőlük kedvencünk, de az igazság az, hogy a legtöbb esetben bizony tévedünk. És ez nem véletlen. Mi ugyanis a „kommunikációt” az emberi nyelvre és testbeszédre értjük. De bizony ez kutyául – macskául egészen máshogy fest. Nagyjából olyan a helyzet, mint amikor a külföldi nyaraláson kevéssé pallérozott hazánkfia igyekszik megmagyarázni a dolgot a piaci árusnak: hangosan mondom, hogy megértsd! És nem érti. Ahogy, mi gazdik se értjük mindig négylábú barátainkat.

Kutya a lakásban: ősz

Nagyon sokan tartanak kutyát lakásban. Számukra fontos tudnivaló, hogyan is kell bánniuk kedvencükkel, ha véget ér a nyár. Mert bizony teljesen mást igényelnek négylábú barátaink ősszel, mint a nyári melegben. Ilyenkor általában kevesebb időt tölthetnek a szabadban, ez pedig komoly problémákat okozhat.

Kerekes kutya világa

A kutyás lét olyan életforma, ami gyökeresen változtatja meg az ember életét. Tele van meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal, és olyan mennyiségű szeretetélménnyel, amit elképzelni sem lehet, amíg nem tapasztaljuk meg azt az önzetlen és feltétlen ragaszkodást, amit a kutyánktól kapunk. Ugyanakkor számos nehézség is beárnyékolhatja az egyébként felhőtlen élmény áradatot. Mert a kutyát is érheti baj. Megbetegedhet, balesetet szenvedhet. Az is előfordul, hogy ezeknek az eseményeknek...

Kutyásnak lenni életérzés

A kutya az ember legjobb barátja. A mondás ősrégi, ahogy a kutyával való együttélés is az. Bár a mai városi kutyalét nagyban eltér a vidéki, családi házban szolgálatot teljesítő házőrzőkétől, mégis nagyon sokan döntenek a nagyvárosokban is a kutyatartás mellett. A kutya ma már szó szerint családtagnak számít. Együtt él a lakásban az emberrel. Ez azonban azt is jelenti, hogy a civilizációs problémák kedvenceinket sem kímélik. Ezért egyre több olyan készítményről kell gondoskodniuk a gazdáknak, amelyek a kutyák egészségmegőrzését segítik.

Most akkor 7 vagy nem 7?

A közgondolkodás úgy tartja, hogy ha egy kutya éveinek a számát megszorozzuk 7-el, akkor megkapjuk azt a számot, ahány éves lenne emberben. Tehát, ha egy kutya 7 éves, akkor 7 x 7= 49. Azaz, a kutyusunk 49 éves lenne emberben. Nos, a kutatók bebizonyították, hogy ez bizony nem így van. És ezt egyáltalán nem ilyen könnyű kiszámolni. Meg persze általánosítani sem lehet. Hol máshol, mint az Egyesült Államokban próbálták meg a kutatók helyretenni ezt a mítoszt, és úgy tűnik, hogy sikerrel.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.