BlogÚj! Megnyitás

Kutyásnak lenni életérzés

A kutya az ember legjobb barátja. A mondás ősrégi, ahogy a kutyával való együttélés is az.

A kutya az ember legjobb barátja. A mondás ősrégi, ahogy a kutyával való együttélés is az. Bár a mai városi kutyalét nagyban eltér a vidéki, családi házban szolgálatot teljesítő házőrzőkétől, mégis nagyon sokan döntenek a nagyvárosokban is a kutyatartás mellett. A kutya ma már szó szerint családtagnak számít. Együtt él a lakásban az emberrel. Ez azonban azt is jelenti, hogy a civilizációs problémák kedvenceinket sem kímélik. Ezért egyre több olyan készítményről kell gondoskodniuk a gazdáknak, amelyek a kutyák egészségmegőrzését segítik. 

Kutyásnak lenni életérzés

Szeptember 15.-én a Farkasfeszt gondoskodott arról, hogy a kutyatartást választók minél több információhoz juthassanak kutyájuk egészségének megőrzése érdekében. Táplálkozási tanácsokat Böszörményi Zsolt kutyaséftől tudhattak meg a fesztiválra látogatók, ugyanis az állat élethosszát nagyban befolyásolja a táplálék minősége. Böszörményi Andrea kisállat dietetikus pedig az allergiákról adott tájékoztatást, mert egyre több kutyát érint az allergiás tünetek megjelenése.

Kutyásnak lenni életérzés

A fesztivál vendége volt Jan Fennel kutyasuttogó is, aki most először járt Magyarországon. Nagy érdeklődés övezte az előadását, hiszen a lakásban tartott állatok szocializációja, a nevelés, az alkalmazkodás kérdése létfontosságú mind a gazda, mind az állat számára. Jan sok érdekes nézőpontot osztott meg a hallgatósággal. Nem csoda, hogy a kora délelőtti időpont ellenére telt ház fogadta a kutyasuttogót. Sokat tanulhattak tőle az érdeklődők.

Kutyásnak lenni életérzés

Az egész napos színes fesztiválon az előadások mellett szépségverseny, ügyességi verseny, Cancicross és bájkjöring bemutató is színesítette a programot.

Az eseményre kilátogatók számos kiállító egészségvédő termékeivel megismerkedhettek, állatorvos tanácsait kérhették, valamint kis kedvencük fizioterápiás felmérését is elvégeztethették, így minden tekintetben élmény dús és hasznos vasárnapot tölthettek együtt a résztvevők.

Csaba Beatrix

fotó: Csicskó Pál

Kutyásnak lenni életérzés
Vissza a főoldalra