BlogÚj! Megnyitás

Legyen a vendégünk!

A magyar gasztronómia sok külföldi vendéget hódított már meg. Azonban koránt sem csupán ők vonzódnak azokhoz a tradicionális ételekhez, amelyekről szinte az egész világon Magyarország jut eszébe a kulináris élvezetek szerelmeseinek.

A magyar gasztronómia sok külföldi vendéget hódított már meg. Azonban koránt sem csupán ők vonzódnak azokhoz a tradicionális ételekhez, amelyekről szinte az egész világon Magyarország jut eszébe a kulináris élvezetek szerelmeseinek.

Ezért talán nem véletlen, hogy azok az éttermek, amelyek az utazás közben megfáradt vendégekre koncentrálnak, különös gonddal állítják össze a kínálatot. Amiből bizony nem hiányozhatnak a jellegzetesen magyar konyhához kötött ételek.

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

A Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ jól ismeri a titkot, amivel meghódíthatja a vendégek szívét. Azonban nem csak a választékra ügyelnek. A minőség a névjegyük. Legyen szó átutazóról, vagy náluk hosszabb időt eltöltőről, a legfontosabb számukra, hogy minden tekintetben elégedett legyen a hozzájuk betérő.

Ebben olyannyira sikeresek, hogy a teljes palettájuk sokkal szélesebb, mint azoknak az útmenti éttermeknek, csárdáknak, amelyeket általában megszoktunk, egy hosszabb autóút során figyelve a megpihenési lehetőségeket. Nem véletlen, hogy az étterembe belépő, az Európai Vendéglátó Szövetség (ECA), minőségi vendéglátásért odaítélt védnöki tábláját pillantja meg, amire joggal nagyon büszkék.

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Az épület komplexum kialakítása önmagában is ötvözi a tradíciót és a modern kor elvárásait. Ezért szemet, lelket gyönyörködtető környezetet varázsoltak az M0-s autópálya 19. km-nél található kihajtójánál. Ügyelve arra is, hogy a kellemes park, az étterem és a hotel, valóságos kis béke szigeteként szolgálja a megpihenni vágyókat.

A tavaszi meleg beköszöntétől nem csupán a belső terek állnak rendelkezésre. Madárcsicsergős, színes virágokkal teli külső terekben is élvezni lehet a finom falatokat, a frissítő italokat, vagy egy ébren tartó remek kávét.

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

A kiváló elosztású belső terek jól ötvözik a klasszikus stílust a modern elemekkel. Ezért a vendégek választhatnak az üvegtetős átrium, a hagyományokat idéző nagyterem és az üveg falú, éppen ezért nagyon vonzó fedett terek közül. Melyikben töltik a legszívesebben az itt töltött időt.

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Az sem okoz gondot, ha érkezik egy buszos kiránduló csoport, a Konferencia Központban éppen nemzetközi konferencia zajlik, a Nagy Duna teremben pedig üzletember találkozón dőlnek el gazdaságfejlesztő kérdések. Hiszen az étterem egyszerre több száz ember befogadására és kiszolgálására hivatott.

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ, fotó: Sziráczki Dávid

Így nem csodálni való, hogy nagyon népszerű helyről beszélünk, ha a Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ előnyeit mutatjuk be. Ahol a minőségnek és a szíveslátásnak köszönhetően, számos családi eseményre, jeles ünnepre, esküvőt követő lakodalomra is gyakran kerül sor.

Legyen szó betérő családról, vagy az étteremben ünneplő nagyobb vendégseregről, a gyermekekre is kellő figyelem összpontosul. A kisebbek által is kedvelt ételek mellett, gyerekjátékokkal is kedveskedik a vezetőség, hogy könnyen leköthessék a kicsik figyelmét.

Az étlapon a hagyományos óriás bécsi szelettől, a cigánypecsenyén át, a roston sült lazac filéig, sokféle igényt kielégítő étel megtalálható. Mi azonban Kiss András séftől, a ház specialitásának, a gulyáslevesnek az otthon elkészíthető receptjét kérdeztük. Annál is inkább, hiszen a gulyásleves nem csak a külföldi vendégek kedvence. A Magyaros gulyásleves a Hungarikumok gyűjteményébe, a Magyar Értéktárba is bekerült.

forrás: Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ

forrás: Gastland M0 Hotel Étterem és Konferencia Központ

Hagyományos gulyásleves

Hozzávalók

  • 60 dkg marhalábszár
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 2 nagy db sárgarépa
  • 1 nagy db fehérrépa
  • 1 kis db zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 0.5 ek csípős fűszerpaprika
  • 1 (csapott) ek só
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kis db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 3 gerezd fokhagyma (magyar)
  • 2 ek sertészsír
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2.5 l víz

A csipetkéhez: 1 db tojás, 80 g finomliszt, 1 teáskanál só

Elkészítés

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megpirítjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk, a fűszerpaprikával összekeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, majd a vizet elfőzve, zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a kis kockára vágott paradicsomot és paprikát. Fedővel lefedve saját levében 90 percet főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét. Ezután kerülnek bele a zöldségek: a kockára vágott sárga- és fehérrépa, zeller, burgonya, az aprított petrezselyem! Felöntjük 2 -2.5 l vízzel. Letakarva további 50 percet főzzük. Beletesszük a csipetkét, amivel 10 perc alatt készre főzzük.

Jó étvágyat!

Csaba Beatrix

Vissza a főoldalra

Legyen a vendégünk!

A magyar gasztronómia sok külföldi vendéget hódított már meg. Azonban koránt sem csupán ők vonzódnak azokhoz a tradicionális ételekhez, amelyekről szinte az egész világon Magyarország jut eszébe a kulináris élvezetek szerelmeseinek. Ezért talán nem véletlen, hogy azok az éttermek, amelyek az utazás közben megfáradt vendégekre koncentrálnak, különös gonddal állítják össze a kínálatot. Amiből bizony nem hiányozhatnak a jellegzetesen magyar konyhához kötött ételek.

Karácsonyi készítsd magad – hogy együtt legyen a család

Sokan azt gondolják, hogy egy karácsonyi dekoráció elkészítése meghaladja a képességeiket, és inkább a vásárlás felé mozdulnak. Pedig, ha egy kicsit szétnéznének a neten, egy csomó olyan ötletet láthatnak, amelyek kivétel nélkül látványosak és mégis könnyen elkészíthetőek. És ami talán még fontosabb, együtt csinálhatja az egész család. Ez pedig remek és szórakoztató alkalom az együttlétre. Majd egy hónap van karácsonyig, szóval még nem késő belevágnotok.

Fokhagymás-tejszínes penne zöldspárgával

Ez a kedvenc tavaszi tésztás receptem, amit persze nem csak pennéből, hanem bármelyik kedvenc durumtésztádból is elkészítheted, legyen az spagetti, farfalle, vagy fusiili. A recept alapja a fokhagymás növényi tejszínes szósz, és a tavasszal elmaradhatatlan salaktalanító, vízhajtó szuperétel, a zöldspárga.

Kutyával a nagyvilágban

Nyitott világban élünk, amihez hozzátartozik egy nagyfokú mobilitás a munkavállalás terén is. Ezért manapság egyáltalán nem meglepő, ha valaki Európa más országába, vagy netán a tengeren túlra költözik. Kezdődjön a nagy kaland egyedül, vagy hozzátartozókkal együtt, kisállat tartóknál felmerül a kérdés, mi legyen az állat további sorsa. Sajnos nem ritka, hogy a költözés mellet döntő lemond az addig családtagként nevelt kedvencéről. Jobb esetben az utazás előtt megoldják az állat felügyeletét.

A horkolás jelensége

Érezte már úgy, hogy boldog házassága, párkapcsolata éjszakánként rémálommá változik? Amikor a társunk horkolva alszik, nem tudjuk eldönteni, hogyan segíthetünk neki abban, hogy mindkét fél számára pihentető legyen az éjszaka. A szomszédok és az anyós praktikáit is kipróbáltuk, mégsem javult a helyzet. Ezt a kellemetlen állapotot járjuk körül cikkünkben. A horkolás nem mindig olyan ártatlan jelenség, mint amilyennek hisszük: szív- és érrendszeri eltérésekkel társulhat...

„Regényt tudnék erről írni” – beszélgetés Marcellinával

Egy kávéházban találkoztam Marcellinával, kortyolgattam a kávémat, s arra lettem figyelmes, hogy minden szempár, legyen az fiatal vagy idősebb, egy irányba tekint, amikor megjelent különleges hajával és nagy mosollyal az arcán. Még szinte ki se fújhatta magát, le sem ült, máris rögtön rászegeztem a kérdésemet. Áruld el mi a titka annak, hogy ilyen jól tartod magad? Energikus vagy ragyogsz, öröm rád nézni… A belső… a pozitív gondolkodás… persze vannak nehezebb napok is...

A saját utamon járok - Interjú Nagy Sándorral

Az életek alakulása sok mindenen múlik. Van, akinél szinte elve elrendelt útnak látszik, annyira egyértelmű a pályafutása. Olyan is akad, aki kifejezetten küzd azért, hogy beváltson egy gyerekkori álmot. Az is előfordul, hogy események sora sodorja az illetőt addig a pontig, amíg egyszer csak megmutatkozik, a visszatekintve nyilvánvaló feladat. Nagy Sándor esetében úgy tűnik, hogy Isten is úgy akarta, hogy színész legyen belőle, bár nem volt családi előzmény, követendő minta.