BlogÚj! Megnyitás

Levendulás almatorta gluténmentesen

Amikor kimentem a konyhába, ránéztem a meseszép csokor levendulára az ablakban, a roskadozó tál almára az asztalon.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

És közben eszembe jutott, hogy sütit kellene csinálni, és pont vettem egy doboz gluténmentes lisztkeveréket, amit még nem próbáltam, és azonnal összeállt a kép!

Karamellás almatortát fogok sütni levendulával. Tökéletes lett, és a fotózásra már a nap is kisütött!

Hozzávalók: 

  • 15dkg gluténmentes sütikeverék nádcukorral (amennyiben nincsen benne, 15 dkg liszkeverékhez adjunk 10 dkg nádcukrot)
  • 6 db kisebb gála alma
  • 8 ek kókuszolaj, vagy olvasztott biomargarin
  • 1-1/2 dl rizstej
  • 1 dl növényi tejszín 
  • 2 ek nádcukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 szál morzsolt levendulalevél
  • kisebb kapcsos tortaforma
Levendulás almatorta gluténmentesen

1.Az almákat meghámoztam, és szeletekre vágtam.

2. A sütikeveréket összedolgoztam 5 ek kókuszolajjal, és a tejjel.

3. Kiraktam almával a tortaforma alját, ráborítottam a masszát, egyenletesen eloszlattam, majd 175 fokon 25-30 perc alatt megsütöttem, kivettem hűlni.

4. Miután kihűlt, megfordítottam, és visszakapcsoltam az oldalát.

5. Mialatt az alap hűlt, elkészítettem a karamellás tejszínes almakrémet.

6. 3 ek kókuszolajban karamellizáltam a cukrot, beledobtam a maradék almaszeleteket, hozzáadtam a levendulát és a fahéjat, és megpároltam az almákat, a legvégén hozzáadtam a tejszínt, addig forraltam, míg nagyon sűrű lett, hagytam kihűlni.

7. A Kihűlt almakrémet a torta tetejére kanalaztam és egy órára hűtőbe tettem.

Jó étvágyat!

Vissza a főoldalra