BlogÚj! Megnyitás

Málnakrémes sajttorta

Tej-, tojás-, cukor-, gluténmentes, és még nyers is!

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Tej-, tojás-, cukor-, gluténmentes, és még nyers is!

Január óta nem eszem cukrot, és most sem fogok, és még véletlenül sem csábulok el vendégségben, ha van egy ilyen is az asztalon.

Olyan egyszerű, és finom, hogy jó, ha dupla adaggal számoltok Ti is :))

Hozzávalók:

Alaphoz:

  • fél bögre mandula
  • fél bögre kimagozott datolya
  • csipet só

Ezt egy aprítóban pár percig ragadós masszává dolgozzuk, majd ha jól összeállt, akkor egy kisebb kapcsos tortaformába nyomkodjuk egyenletesen. Ez lesz a torta alja.

Sajtkrém+málnakrém:

  • 1 és fél bögre natúr kesudió, éjszakára beáztatva
  • 2 citrom leve
  • 1 ek vanília esszencia
  • 1/3 bögre nyers kókuszolaj
  • 1/3 bögre agavé szirup
  • 1 bögre málna

A kókuszolajat, és a szirupot, összeolvasztjuk, majd az összes hozzávalót, kivéve a málnát, egy nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük, és pár percen át krémesre dolgozzuk. A krém 2/3-át kikanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk az alapon, majd hozzáadjuk a turmixgépben maradt masszához a málnát. Jól összeturmixoljuk, és a málnás krémet is ráöntjük a „sajtos”krém tetejére. Elegyengetjük, majd pár órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. 

Levesszük a kapcsot, majd szép egyenletes szeletekre vágjuk, friss, egész málnaszemekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Vissza a főoldalra