Megnyitás

Medvehagyma-krémes brassói

A medvehagyma, az egyik legfinomabb tavaszi alapanyag, és nem csak egészséges, és ezerféleképpen variálható, hanem nagyon - nagyon finom is!

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Piacon, bioboltokban, és már nagyobb élelmiszerláncokban is könnyedén beszerezhető, de siessetek, mert a szezonja csak kb másfél hónapig tart, és nem érdemes róla lemaradni. Készíthetünk belőle szendvicskrémet, pesztót, krémlevest, pogácsákat, kenyeret, és finom egytálételeket is, mint a mai receptem, ami nálunk hatalmas kedvenc.

Hozzávalók: 

  • 1 kg sárga burgonya, felkockázva
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor medvehagyma, levelenként alaposan megmosva, felaprítva
  • 1 doboz növényi tejszín
  • 1tk garam masala fűszerkeverék
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 blokk tofu felkockázva
  • 1-1.5 dl teriyaki szósz
  • 1 ek mustár

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a felkockázott burgonyát kiterítjük sütőpapírra, és meglocsoljuk olívaolajjal. kb 40 perc alatt arany barnára sütjük.

2. Az alatt, kókuszolajon kissé megpirítjuk a tofukockákat, majd meglocsoljuk a szójaszósszal, kb. 15 perc alatt, ropogósra, de szaftosra sütjük. Hozzáadjuk a felaprított medvehagymát, pár percig kevergetve pároljuk

3. Hozzáadjuk a garam masalát, a borsot, és a paprikát, majd a növényi tejszínnel felöntjük. Ha túl sűrű, hígíthatjuk kevés növényi tejjel, vagy vízzel. Só nem kell bele, mert a teriyaki szósz elég sós.

4. Hozzáadjuk a mustárt, alaposan elkeverjük, és kb. 5 percig összeforraljuk.

5. Ha készen van a burgonya, összeforgatjuk a krémes medvehagyma-szósszal, és melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Jó tudni!

A medvehagyma egy igazi gyógynövény, melynek szervezetünkre gyakorolt hatásai: 

  • csökkenti a vérnyomást és az érelmeszesedést 
  • javítja a szív- és érrendszer működését, csökkenti a koleszterinszintet 
  • gátolja a vérrögképződést 
  • segíti a vér és a máj méregtelenítését 
  • segíti az emésztést, enyhíti a bélizgalmakat 
  • gyulladás gátló hatású 
  • gombaellenes hatású (candida, mikrosporium stb.) 
  • segíti bőrbetegségek gyógyulását 
  • vírus és baktériumölő
Gréta konyhája - Medvehagyma-krémes brassói
Vissza a főoldalra

További Gasztro

Medvehagyma-krémes brassói

Medvehagyma-krémes brassói

A medvehagyma, az egyik legfinomabb tavaszi alapanyag, és nem csak egészséges, és ezerféleképpen variálható, hanem nagyon - nagyon finom is! Piacon, bioboltokban, és már nagyobb élelmiszerláncokban is könnyedén beszerezhető, de siessetek, mert a szezonja csak kb másfél hónapig tart, és nem érdemes róla lemaradni. Készíthetünk belőle szendvicskrémet, pesztót, krémlevest, pogácsákat, kenyeret, és finom egytálételeket is, mint a mai receptem, ami nálunk hatalmas kedvenc.

Medvehagyma-krémes brassói

Indiai lencseragu édesburgonyával

Indiai lencseragu édesburgonyával

Biztosan ti is sokszor gondolkoztok, mit főzzetek este, milyen laktató, tartalmas, egészséges, de nagyon finom vacsorával lepjétek meg a családot. Nekem az agyam, (nem fog titeket meglepni) többnyire az ételek körül forog, de még így is vannak napok, amikor fogalmam sincs, mit kellene főzni.

Indiai lencseragu édesburgonyával

Tepsis - fűszeres sütőtök

Tepsis - fűszeres sütőtök

Tepsiben sült sütőtök: Isteni édes-sós-fűszeres kombináció bármihez köretként, vagy csak esti nasinak. Hámozd meg a tököt, vágd fel kockákra, tedd bele egy zacskóba, önts rá olívaolajat, szórj bele vegamixet, tiszta sót, rozmaringot, chilit, és fokhagymaport, vagy héjában fokhagymagerezdeket. Jól rázd össze, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe oszlasd el egyenletesen, és süsd puhára, ropogósra 200 fokon. Nem hizlal, gyógyít, tisztít és táplál!

Tepsis - fűszeres sütőtök

Békebeli Bejgli torta

Békebeli Bejgli torta

Ha szeretné feldobni a karácsonyi bejglit, akkor itt a bejgli torta, amely garantált siker lesz családja, barátai körében! A recept egyszerű, próbálja ki Ön is!

Békebeli Bejgli torta

Chilis-brokkoli krémleves karamellizált dióval

Chilis-brokkoli krémleves karamellizált dióval

Pikáns, és melengető leves a hűvös hétköznapokra! Az enyhén csípős brokkoli tökéletesen harmonizál, az édes-ropogós és szuperegészséges dióval, nem mellesleg, 20 perc alatt készen is van :)

Chilis-brokkoli krémleves karamellizált dióval

Zsályás-tofuricottás cannelloni

Zsályás-tofuricottás cannelloni

Már megint úgy történt, hogy voltam vásárolni, megakadt a szemem a cannelloni tésztán, és ihletet kaptam. Alig vártam, hogy hazaérve az otthoni kevés, de kreatív alapanyagokból, valami egyedit alkossak. A cannellonit általában húsos raguval, vagy ricottás - spenótos töltelékkel bélelik, ezért én mindenképpen törekedtem arra, hogy hiányérzet nélküli íz kavalkádot kövessek el, ami a többi Vegán ételhez hasonlóan egyfajta pozitív függőséget okozzon. Sikerült! A ricottás spenótos töltelék helyett én zsályára gondoltam, és füstölt tofuval helyettesítettem. A paradicsomszósz ragus érzését, pedig darált cukkínivel oldottam meg.

Zsályás-tofuricottás cannelloni

3 legfinomabb őszi kence

3 legfinomabb őszi kence

Az ősz nemcsak az iskolakezdésé, hanem a csodálatos őszi zöldségeké is, amelyekből nem lehet eleget enni. Egészen november közepéig élvezhetjük jelenlétüket, így mindenképpen érdemes kihasználni ezt az időszakot. Ilyenkor én is kreatívabb vagyok, már nincs olyan meleg sem, így újra kedvem van a konyhában sürögni-forogni, és enni enni, enni.

3 legfinomabb őszi kence

Pórés-édesburgonya krémleves (tej-, és gluténmentes)

Pórés-édesburgonya krémleves (tej-, és gluténmentes)

Ahogy az idő egyre hidegebbre fordul, annál nagyobb kedvem van a konyhában tevékenykedni, mégsem szeretek hosszú órákat bíbelődni az ebédemmel. Ha kevés időm van, vagy csak valami könnyű, de tápláló ételre vágyom, kevesebb, mint 30 perc alatt, bármilyen krémlevest "összedobok". Míg nyáron, friss, nyers zöldségeket, vagy gyümölcsöket turmixolok, úgy ősszel és télen, szezonális, vagy melegítő alapanyagokat, fűszereket használok, és a leveseimet rendszerint főzöm. A legutóbbi esőnap eredményeként született ez a kissé édes- fűszeres pikáns krémleves.

Pórés-édesburgonya krémleves (tej-, és gluténmentes)

Kávé elalvás előtt? Igen!

Kávé elalvás előtt? Igen!

Napjainkban egyre népszerűbb az egészségtudatos táplálkozás. A bevásárló listákról folyamatosan lekerülnek a magas zsír-, cukor- és sótartalmú ételek és italok, helyettük inkább táplálkozás-élettani szempontból pozitív hatású élelmiszereket választunk. A kávézás igen elterjedt szokás, de a kávé megítélése a mai napig megosztja a közvéleményt, hiszen ez az ital nem mindenki számára megfelelő választás.

Kávé elalvás előtt? Igen!

Vegán Karácsonyi menü I.

Vegán Karácsonyi menü I.

Szeretném ezen a héten az elmúlt évek legnépszerűbb karácsonyi menüit megosztani veletek. Ez a nagy kedvencünk volt a korábbi években. Próbálja ki Ön is, ha ezen az éven valami mást szeretne az ünnepi asztalon látni!

Vegán Karácsonyi menü I.

Kazánok, cirkók, vízmelegítők, bojlerek, konvektorok, tűzhelyek, fűtésrendszerek, vízcsapok és vízhálózatok korszerű javítása és kiépítese.

Fűtés szerelés Budapest

Kazánok, cirkók, vízmelegítők, bojlerek, konvektorok, tűzhelyek, fűtésrendszerek, vízcsapok és vízhálózatok korszerű javítása és kiépítese.

Teljes körűen vállaljuk a fűtésrendszereknek a javítását, szerelését, karbantartását, cseréjét, vagy beszerelését. Ha ránk bízza a feladatot, akkor biztos lehet benne, hogy készüléke újra tökéletesen fog működni. Ne bízza rá másra, ne kockáztasson, válassza a biztost - minket.