BlogÚj! Megnyitás

Miért fáj a nők feje szex előtt?

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban!

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban! Az egyik így hangzik:

Férj hazamegy, leveszi a cipőjét, és közben megkérdezi a feleségét:
- Drágám, hogy vagy?
- Jól! - válaszol a feleség.
- És nem fáj a fejed?
- Nem. Miért kérded?
- Mert akkor szexelni fogunk!"

A másik is hasonló, annyi különbséggel, hogy a férj egy pohár vízzel és egy fájdalomcsillapítóval megy oda a feleségéhez, és azt mondja: "Hoztam neked egy fájdalomcsillapítót!" - Mire a feleség: "De nekem nem is fáj semmim!!!" - Erre a férj: "Szuper! Akkor vetkőzz, mert most szexelni fogunk!"

Nekem az a véleményem, hogy bár viccnek hívják, nem tűnik túl humorosnak egyik sztori sem. Az életben pedig még kevésbé lehet az - bár ahogy körbekérdeztem: a leggyakoribb női kifogás mindenképpen a "Fáj a fejem!". Ugyanakkor ennek biztosan van oka - akár igaz, akár csak egy kifogás. Mégis hogyan lehet ezt kezelni?

Utak és okok

Két út biztosan van. Az egyik: kezeljük a fejfájást. A másik: kezeljük az azt kiváltó okot. A fejfájás kezelésére a fájdalomcsillapító helyett több lehetőség is van. Az egyik, amit nagyon érdekesnek tartok, a Kovács Miklós által javasolt megoldás. Ha a fej egy adott helyen fáj, akkor lehet, hogy csak izomláz az oka! Ezt egy igen izgalmas videóban láttam. Körülbelül a kétharmadánál van arról szó, hogy a leggyakoribb migrénes fejfájások hogyan szüntethetőek meg nagyon gyorsan.

Kovács Miklós Imre: Testkiegyensúlyozás

Egy másik igen eredményes és hatékony eljárás az assziszt, amit egyelőre sajnos még kevesen ismernek. Ennek az a lényege, hogy kommunikációba lép az embert a testének egy adott területével, és ha ezt a kommunikációt sikerült helyreállítani, akkor a fájdalom is agy mértékben enyhíthető, vagy meg is szüntethető. Ha ez a terület érdekel, akkor szívesen ajánlok egy profit (Tifrac Anna), akivel együtt fogunk dolgozni az Akadémiánkon!

Az okot kezeljük, ne a tünetet

Ha pedig a kiváltó okot akarjuk kezelni, akkor teszünk a legtöbbet! Ehhez egy dologra mindenképpen szükség van: sok, rengeteg és még annál is több kommunikációra! Gondolj csak bele! Ha visszahúzódást tapasztaltál a párodtól, akkor kétféle módon biztosan reagáltál eddig is. Vagy nem értetted meg, és felháborodtál, megbántódtál, vagy valami hasonló. Azaz elkezdtél kevesebbet kommunikálni vele.

A másik, ahogyan reagálhattál, az, hogy beszélgetni kezdtél és megpróbáltad megérteni, mi történik éppen vele. És utána jobb lett? Igen, ez a nyerő megoldás: kommunikálj többet, egyszerűen csak beszélgess vele! Hogy miről? Egyelőre bármiről, ám legfőképpen olyan témáról, ami őt érdekli, foglalkoztatja, szórakoztatja. Beszélgessetek!

És ne csak akkor, amikor már fáj a fej! A legjobb megelőzés az, ha sokat beszélgettek. Minden nap. Naponta többször! Gondolj csak bele: melyik kapcsolatban volt "fejfájás"? Amelyikben sokat beszélgettetek, vagy amelyikben kevesebbet? Szóval azt javaslom, hogy előzd meg a fejfájást és kommunikálj, kommunikálj és kommunikálj a társaddal. Ettől lesztek igazi TÁRSak!

Vissza a főoldalra

Miért fáj a nők feje szex előtt?

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban!

Kávé elalvás előtt? Igen!

Napjainkban egyre népszerűbb az egészségtudatos táplálkozás. A bevásárló listákról folyamatosan lekerülnek a magas zsír-, cukor- és sótartalmú ételek és italok, helyettük inkább táplálkozás-élettani szempontból pozitív hatású élelmiszereket választunk. A kávézás igen elterjedt szokás, de a kávé megítélése a mai napig megosztja a közvéleményt, hiszen ez az ital nem mindenki számára megfelelő választás.

A cirmos polgármester

Ismer egy jó a macskás történetet? Ha nem, ideje elnézni - legalább virtuálisan - Alaszkában, közelebbről Talkeetna városában? Hallott esetleg Stubbsról, a polgármesterről? Ha nem, most megismerheti a történetét, és azt, hogyan is lett a város első embere. Olvasott már arról mért félnek az emberek a fekete macskától? És miért veszélyes a cica karmolása?

Nézz mélyen a szemembe…

Akár bevalljuk, akár nem a legtöbb macska gazdinak igenis fejtörést okoz, hogy a macskája mit és miért tesz. Nos, nem állítjuk, hogy mi megfejtettük a titkot, de annyit megtettünk, hogy igyekeztünk utánajárni a dolgoknak.

Életem festményét festem

A cím akár egy festőművész életfelfogását is tükrözhetné, ám a mondat mégis Zsédenyi Adrienn hitvallása. Zsédáról sok helyen és sokat olvashattunk, de talán nem minden részlet világos. Hogyan lett a dráma tagozatos gimnazistából filmszereplő és énekesnő? Hogyan került a Davosi Világgazdasági Fórumra, ahol 20 perces műsort adott többek között olyan embereknek, mint Angela Merkel német kancellár, és miért gratulált neki a világhírű író Paulo Coelho?

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.