BlogÚj! Megnyitás

Miért működik a békülős szex?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én megtaláltam az életem párját. Volt sok-sok próbálkozás, hosszabb és rövidebb kapcsolatok. Két dolog azonban mindegyikben közös volt, bármennyire jól megértettük egymást és sokat kommunikáltunk...

Miért működik a békülős szex? 

Miért működik a békülős szex?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én megtaláltam az életem párját. Volt sok-sok próbálkozás, hosszabb és rövidebb kapcsolatok. Két dolog azonban mindegyikben közös volt, bármennyire jól megértettük egymást és sokat kommunikáltunk: egyrészt valamiért véget értek, másrészt egy idő után átváltott egy "hogyan változtassuk meg a másikat" játékba. És valljuk be őszintén: ki szereti, ha meg akarják változtatni, ha el akarják venni tőle azt, amitől ő Ő.

Most másképp vagyok, vagyunk. Mert másképp is kezdtük: nem beleugrottunk valamibe, úgy, hogy azt sem tudtuk, mit vagy kit is keresünk valójában. Hanem mindketten először megfogalmaztuk, milyen embert akarunk Társnak. És amikor megérkeztünk egymás életébe, szó sem volt a másik megváltoztatásáról - hiszen pont olyat, pont AZT kerestük, ami a másik!

Ja, és nem veszekszünk. Soha. Kérdezték is az ismerősök: "Na és a békülős szex? Az nincs? Pedig az olyan jó tud lenni..."

Ekkor elkezdtem gondolkodni azon, hogy vajon hogyan függhet össze a békülős szex a kommunikációval? Vajon mitől olyan jó? Miért működik?

Az én nézőpontom szerint két ember együttműködéséhez a kommunikáción kívül kell még két fontos tényező. Az egyik: valamennyire kedvelniük kell egymást. Különben nincs kommunikáció! A másik: valamennyire egyet kell érteniük bizonyos dolgokban. Gondolj bele: ha valakivel ellenvéleményen vagy, akkor biztosan sokáig akarsz vele kommunikálni?

Miért működik a békülős szex?

Az összeveszés pedig nem más, mint egy olyan helyzet, amikor ebből a három tényezőből valamelyik sérül. Leginkább azt találtam jellemzőnek, hogy nem ért egyet a két fél. Klasszikus példák: a Fogkrémes tubus... A Vécéülőke... Szóval valamin összevesznek, és ezzel meg is alapozzák a békülős szexet!

És akkor jön az összeveszés!!! Mondják, listázzák a másik hibáit, néha a sajátjaikat is ("Miért nem a Hufnágel Pisti...), és csak kommunikálnak és kommunikálnak. És ez jó!!!

Mert ha többet kommunikálunk, akkor meg tudunk oldani helyzeteket. Ha kevesebbet, vagy egyáltalán nem - akkor csak elmélyíteni tudunk kellemetlen viszonyokat. Voltál már úgy, hogy valakire haragudtál, és nem is akartál vele beszélni - és nem is beszéltetek? Megoldódott? Vagy esetleg olyan történt-e veled, hogy valakivel haraggal váltatok el, aztán egyszer találkoztatok, megbeszéltétek és akár még jobb is lett a viszonyotok, mint előtte?

Jártál már úgy a munkahelyeden, hogy nagyon kellemetlenkedő volt egy ügyfél, te kibírtad ezt, és aztán ahelyett, hogy összevesztetek volna, az egyik legjobb ügyfeled lett? Ez a kommunikáció csodája. Ha többet kommunikálsz - másokkal ÉS magaddal - akkor több problémát tudsz megoldani az életben!

Miért működik a békülős szex?

És itt jön a békülős szex!

Ugyanis a kommunikáció nem csak beszéd. Nem csak írott szöveg. Nem csak metakommunikáció (testbeszéd). Az érintésen keresztül is kommunikálunk. És ez a testi kommunikáció felszínre hozza a szex-szel kapcsolatos egyetértést a partnerek között, ami egyenes út afelé, hogy jobban kedveljék egymást. Ettől jön meg az az érzés, hogy újra lángra lobbant a szerelem, minden szép és jó, élni öröm és tulajdonképpen a világ legboldogabb embereként lehet létezni.

Ezért működik a békülős szex az én megértésemben. Mert többet kommunikálunk, és a több kommunikációval egyetértést és kedvelést lehet elérni, illetve növelni. Ezzel pedig nő az együttműködés. És ez a kulcs!

Én azt javaslom, hogy az összeveszős részét hagyjátok ki! Akkor magasabbról indultok és magasabbra is lehet jutni! Ha pedig valami gond van, kommunikáljatok többet, akkor is, ha az nehéz abban a pillanatban!

Nagy J. Zsolt kommunikációs szakértő

Vissza a főoldalra

Miért működik a békülős szex?

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én megtaláltam az életem párját. Volt sok-sok próbálkozás, hosszabb és rövidebb kapcsolatok. Két dolog azonban mindegyikben közös volt, bármennyire jól megértettük egymást és sokat kommunikáltunk: egyrészt valamiért véget értek, másrészt egy idő után átváltott egy "hogyan változtassuk meg a másikat" játékba. És valljuk be őszintén: ki szereti, ha meg akarják változtatni, ha el akarják venni tőle azt, amitől ő Ő.

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Életfolyamataink (légzés, energiatermelés) melléktermékeként folyamatosan termelődnek toxikus anyagok a szervezetünkben. Ilyenek a szabadgyököknek nevezett atomok, molekularészek is, melyek rövid életük során az avasodáshoz hasonló károsodást idéznek elő.

Miért fáj a nők feje szex előtt?

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban!

A cirmos polgármester

Ismer egy jó a macskás történetet? Ha nem, ideje elnézni - legalább virtuálisan - Alaszkában, közelebbről Talkeetna városában? Hallott esetleg Stubbsról, a polgármesterről? Ha nem, most megismerheti a történetét, és azt, hogyan is lett a város első embere. Olvasott már arról mért félnek az emberek a fekete macskától? És miért veszélyes a cica karmolása?

Nézz mélyen a szemembe…

Akár bevalljuk, akár nem a legtöbb macska gazdinak igenis fejtörést okoz, hogy a macskája mit és miért tesz. Nos, nem állítjuk, hogy mi megfejtettük a titkot, de annyit megtettünk, hogy igyekeztünk utánajárni a dolgoknak.

Életem festményét festem

A cím akár egy festőművész életfelfogását is tükrözhetné, ám a mondat mégis Zsédenyi Adrienn hitvallása. Zsédáról sok helyen és sokat olvashattunk, de talán nem minden részlet világos. Hogyan lett a dráma tagozatos gimnazistából filmszereplő és énekesnő? Hogyan került a Davosi Világgazdasági Fórumra, ahol 20 perces műsort adott többek között olyan embereknek, mint Angela Merkel német kancellár, és miért gratulált neki a világhírű író Paulo Coelho?

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.