BlogÚj! Megnyitás

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Életfolyamataink (légzés, energiatermelés) melléktermékeként folyamatosan termelődnek toxikus anyagok szervezetünkben. Ilyenek a szabadgyököknek nevezett atomok, molekularészek, melyek rövid életük során az avasodáshoz hasonló károsodást idéznek elő.

Oxidálják sejthártyáinkat, fehérjéinket, örökítő anyagunkat, végső soron testünk legkisebb egységének, sejtjeink elfajulását, idő előtti öregedését, működési zavarát okozzák.

A környezeti ártalmak, a rossz minőségű ételek, a stressz, az intenzív sport, fizikai munka tovább fokozza a szabadgyökök keletkezését. Az öregedő szervezetben gyengül a legfontosabb antioxidáns védelmet jelentő enzimrendszer is.

Az állatkísérletekben a szabadgyökök kiiktatása az állatok életét meghosszabbította. Joggal feltételezhetjük, hogy az öregedési folyamatokat fékezhetjük és az élettartamot meghosszabbíthatjuk a szabadgyökök ellen védő antioxidánsokkal. Az antioxidánsok saját elektronjaikat adják át a szabadgyököknek, stabilizálják azokat, így gátolják meg a sejtek károsodását.

Nem minden szabadgyök káros azonban!

A kutatások rámutattak arra, hogy egyes szabadgyökök közvetlenül részt vesznek a kórokozók elleni harcban., míg mások jelző funkciót töltenek be. Antioxidáns rendszerünk nem a teljes eliminálásukra törekszik. Az antioxidánsok túlzott mennyiségű fogyasztása emiatt legalább annyira káros, mint a hiányuk!

Nem minden szabadgyök káros azonban!

Létezik-e olyan antioxidáns, amely képes különbséget tenni a káros és hasznos szabadgyökök között?

Egyetlen szelektív antioxidánst ismerünk: a molekuláris hidrogént (H2).Képes áthatolni minden határon, eljuta mitokondriumokba és a sejtmaghoz. Egy az egyben semlegesíti a káros szabadgyököket és az antioxidáns enzimek termelődését aktiválva indirekt antioxidáns hatást is nyújt. Használata biztonságos, nagy adagban sem okoz mellékhatásokat. A molekuláris hidrogénúj távlatokat nyit a szabadgyök elleni védekezésben és az öregedés elleni küzdelemben.

Forrás:

Ichihara et al. Medical Gas Research (2015) 5:1 Beneficial biological effects and the underlying mechanisms of molecular hydrogen - comprehensive review of 321 original articles

Shigeo Ohta , Molecular hydrogen as a preventive and therapeutic medical gas: initiation, development and potential of hydrogen medicine, Pharmacology & Therapeutics 144 (2014)

Molekuláris hidrogén alkalmazása a fokozott szabadgyök képződéssel járó állapotokban

Molekuláris hidrogén alkalmazása a fokozott szabadgyök képződéssel járó állapotokban

összeállította: Dr. József Erika

Egyre népszerűbbek a magnéziumtartalmú ásványianyag készítmények, melyek a gyomorban segítik elő a hidrogén molekula képződését. Ismerje meg a HEALTH & YOUTH Recovery plus Q10 étrendkiegészítőt, mely kapható a patikákban is.

RECOVERY PLUS Q10

RECOVERY PLUS Q10

Étrend-kiegészítő tabletta ásványi anyagokkal, koenzim Q10-zel

OGYÉI notifikációs szám: 20323/2018

https://healthandyouth.hu/

10%-os kedezmény kuponkód: Váróterem2001

Vissza a főoldalra

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Életfolyamataink (légzés, energiatermelés) melléktermékeként folyamatosan termelődnek toxikus anyagok a szervezetünkben. Ilyenek a szabadgyököknek nevezett atomok, molekularészek is, melyek rövid életük során az avasodáshoz hasonló károsodást idéznek elő.

Miért fáj a nők feje szex előtt?

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban!

A cirmos polgármester

Ismer egy jó a macskás történetet? Ha nem, ideje elnézni - legalább virtuálisan - Alaszkában, közelebbről Talkeetna városában? Hallott esetleg Stubbsról, a polgármesterről? Ha nem, most megismerheti a történetét, és azt, hogyan is lett a város első embere. Olvasott már arról mért félnek az emberek a fekete macskától? És miért veszélyes a cica karmolása?

Nézz mélyen a szemembe…

Akár bevalljuk, akár nem a legtöbb macska gazdinak igenis fejtörést okoz, hogy a macskája mit és miért tesz. Nos, nem állítjuk, hogy mi megfejtettük a titkot, de annyit megtettünk, hogy igyekeztünk utánajárni a dolgoknak.

Életem festményét festem

A cím akár egy festőművész életfelfogását is tükrözhetné, ám a mondat mégis Zsédenyi Adrienn hitvallása. Zsédáról sok helyen és sokat olvashattunk, de talán nem minden részlet világos. Hogyan lett a dráma tagozatos gimnazistából filmszereplő és énekesnő? Hogyan került a Davosi Világgazdasági Fórumra, ahol 20 perces műsort adott többek között olyan embereknek, mint Angela Merkel német kancellár, és miért gratulált neki a világhírű író Paulo Coelho?

J. R. Matthew - Herceg fekete lovon VII. rész

- Jóképű srác! – vetette oda, és már indult is a bárpult felé. Tess elpirult, és ijedtében a rajzra csapta a kemény fedelet. Nővére ezen jót derült és rákacsintott. - Nocsak, nocsak, az új lovag? - Miért érdekel? Susan vállat vont, és belekortyolt a poharába. - Fiatalabbnak tűnik, mint a legutóbbi szeretőd! – mondta, jelezve, hogy mindet tud a Charlie afférról. Tess dühösen felmordult.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.