BlogÚj! Megnyitás

Miért öregszünk és miért betegszünk meg?

Életfolyamataink (légzés, energiatermelés) melléktermékeként folyamatosan termelődnek toxikus anyagok szervezetünkben. Ilyenek a szabadgyököknek nevezett atomok, molekularészek, melyek rövid életük során az avasodáshoz hasonló károsodást idéznek elő.

Oxidálják sejthártyáinkat, fehérjéinket, örökítő anyagunkat, végső soron testünk legkisebb egységének, sejtjeink elfajulását, idő előtti öregedését, működési zavarát okozzák.

A környezeti ártalmak, a rossz minőségű ételek, a stressz, az intenzív sport, fizikai munka tovább fokozza a szabadgyökök keletkezését. Az öregedő szervezetben gyengül a legfontosabb antioxidáns védelmet jelentő enzimrendszer is.

Az állatkísérletekben a szabadgyökök kiiktatása az állatok életét meghosszabbította. Joggal feltételezhetjük, hogy az öregedési folyamatokat fékezhetjük és az élettartamot meghosszabbíthatjuk a szabadgyökök ellen védő antioxidánsokkal. Az antioxidánsok saját elektronjaikat adják át a szabadgyököknek, stabilizálják azokat, így gátolják meg a sejtek károsodását.

Nem minden szabadgyök káros azonban!

A kutatások rámutattak arra, hogy egyes szabadgyökök közvetlenül részt vesznek a kórokozók elleni harcban., míg mások jelző funkciót töltenek be. Antioxidáns rendszerünk nem a teljes eliminálásukra törekszik. Az antioxidánsok túlzott mennyiségű fogyasztása emiatt legalább annyira káros, mint a hiányuk!

Nem minden szabadgyök káros azonban!

Létezik-e olyan antioxidáns, amely képes különbséget tenni a káros és hasznos szabadgyökök között?

Egyetlen szelektív antioxidánst ismerünk: a molekuláris hidrogént (H2).Képes áthatolni minden határon, eljuta mitokondriumokba és a sejtmaghoz. Egy az egyben semlegesíti a káros szabadgyököket és az antioxidáns enzimek termelődését aktiválva indirekt antioxidáns hatást is nyújt. Használata biztonságos, nagy adagban sem okoz mellékhatásokat. A molekuláris hidrogénúj távlatokat nyit a szabadgyök elleni védekezésben és az öregedés elleni küzdelemben.

Forrás:

Ichihara et al. Medical Gas Research (2015) 5:1 Beneficial biological effects and the underlying mechanisms of molecular hydrogen - comprehensive review of 321 original articles

Shigeo Ohta , Molecular hydrogen as a preventive and therapeutic medical gas: initiation, development and potential of hydrogen medicine, Pharmacology & Therapeutics 144 (2014)

Molekuláris hidrogén alkalmazása a fokozott szabadgyök képződéssel járó állapotokban

Molekuláris hidrogén alkalmazása a fokozott szabadgyök képződéssel járó állapotokban

összeállította: Dr. József Erika

Egyre népszerűbbek a magnéziumtartalmú ásványianyag készítmények, melyek a gyomorban segítik elő a hidrogén molekula képződését. Ismerje meg a HEALTH & YOUTH Recovery plus Q10 étrendkiegészítőt, mely kapható a patikákban is.

RECOVERY PLUS Q10

RECOVERY PLUS Q10

Étrend-kiegészítő tabletta ásványi anyagokkal, koenzim Q10-zel

OGYÉI notifikációs szám: 20323/2018

https://healthandyouth.hu/

10%-os kedezmény kuponkód: Váróterem2001

Vissza a főoldalra