BlogÚj! Megnyitás

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam! 103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa Eredetileg persze nem Zsazsának (vagy amerikaiasan Zsa Zsa) hívták, hanem nemes egyszerűséggel Gábor Sárinak.

  • Főoldal
  • Kultúra
  • Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam! 103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam!

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Eredetileg persze nem Zsazsának (vagy amerikaiasan Zsa Zsa) hívták, hanem nemes egyszerűséggel Gábor Sárinak.

Édesapja kereskedő és katona volt – Grün (a magyarosítás után lett Gábor) Farkas Vilmos – édesanyja pedig Tilleman Janka volt, akit Jancsinak becéztek otthon a szülei, mert fiúnak várták. És itt rögtön meg is találtuk a hosszú életért „felelős” géneket is, mivel Gábor Zsazsa édesanyja 101 éves koráig élt. És úgy mellékesen közeli rokona volt az Amerikában milliomossá vált Tom Lantos feleségének Anette Tilleman-nek. 

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Színésznőnek szánták

Gábor Zsazsát a szülei színésznőnek szánták, ami abból is kiderül, hogy a nevét Fedák Sári színésznő után kapta. Egyébként két testvére – Magda és Éva – szintén színésznők voltak. Sőt, Magda úgy is lépett fel, mint a Gábor lányok egyike. Úgyhogy, ez a család – a szülők – részéről tudatos választás volt. Tény, hogy mind a hárman kiemelkedő szépségei voltak koruknak.

A tehetős szülők megengedhették maguknak, így Gábor Zsazsa a tanulmányait egy svájci internátusban végezte, ami később jelentős segítség volt a legfelsőbb körökben élt élete során. Nem sokkal az után, hogy hazatért az internátusból (1936-ban), elnyerte a Miss Hungary szépségkirálynői címet, ami egyben a színésznői karrierjét is megalapozta.

Ám nem akart „leragadni” Magyarországon, és Bécsbe költözött, ahol Richard Tauber – híres operaénekes, pontosabban tenor – felfedezte őt, és segítségével szerepet kapott az Éneklő álom című operettben. A mesternek bizony jó szeme volt a tehetséghez, mert Zsazsa sikert aratott.

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Az amerikai álom

Ám, ha a híres tenor azt képzelte, hogy a siker Bécsben tartja Zsazsát, csalódnia kellett. Gábor Zsazsa ugyanis nagyon jó érzékkel váltotta át a bécsi sikert egy hollywoodi karrierre és az akkor már Los Angelesben élő testvérei után utazva maga is az angyalok városában telepedett le.

És Hollywood már igazán az ő terepe volt! Több mint 50 filmben szerepelt és a közönség imádta a magyar szépséget.

Na, nem annyira azért, amit a filmekben láttak tőle! Sokkal inkább a szépségéért, a nagyvonalú életstílusáért, a botrányaiért és zajos válásaiért. Mindez olyannyira lenyűgözte az Amerikaiakat, hogy némely mondása egyenesen szállóige lett. Az egyik gyöngyszem ezek közül: „Soha nem tudtam meggyűlölni egyetlen férjemet sem annyira, hogy visszaadjam neki a tőle kapott gyémántokat”.

Házasságai révén az ismertség mellett olyan rokonságra is szert tett, mint Paris Hilton, akivel második férje Conrad Hilton révén került rokonságba.

Azért színésznőként is a tehetségesek közé tartozott, amit a Golden Globe díja, és az is mutat, hogy csillagot kapott Hollywoodban, ami valóban tényleg csak a legnagyobbaknak jár.

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

A férjek

Gábor Zsazsa élete folyamán 9! férjet „fogyasztott” el. És igen, ezzel jelenleg is őrzi vezető helyét a Guinness rekordok könyvében.

Íme, a férjek listája:

Burhan Asaf Belge, török diplomata

Conrad Hilton, a Hilton szálloda lánc tulajdonosa (egyetlen gyerekének, Francesca Hiltonnak az apja)

George Sanders, Oscar díjas színész, aki Magda húgát is feleségül vette később

Herbert Hutner, egy pénzügyi tanácsadó cég feje

Joshua S. Cosden, üzletember

Jack Ryan, a Barbie babák egyik megalkotója

Michael O’Hara, ügyvéd

Felipe de Alba, ez is egyfajta rekord, hiszen csak egyetlen! napig voltak házasok

Frédéric von Anhalt, herceg, akinek a haláláig együtt éltek

Ez utóbbi külön is érdekes, mivel ennek köszönhetően Gábor Zsazsa megszólítása ez volt: Anhalt és Szászország hercegnéje. Micsoda karrier ez egy szépségkirálynő, színésznőnek!

Mindezek mellett Gábor Zsazsát a természet – a gének - is jelentős erővel áldották meg. 85 éves volt, amikor egy autóbaleset után kómában esett, ám két hónap múlva saját lábán távozott a kórházból.

Az USA szerte idézett híres szállóigéi:

- Egy gazdag férfi sosem lehet ronda.

- Elválni valakitől, csak mert nem szereted, legalább olyan butaság, mint megházasodni, csak mert szereted.

- Ha akarják, küldjenek el Szibériába. Ott vagy a Szovjetunió elnökének leszek a szeretője, vagy agyonlőnek.

- Hogy hány férjet fogyasztottam? Csak a sajátjaimra gondol?

- Mindenkit kedvesemnek szólítok, mert nem emlékszem a nevükre.

- Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.

(fotó: wikipedia.org)

Vissza a főoldalra

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam! 103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa Eredetileg persze nem Zsazsának (vagy amerikaiasan Zsa Zsa) hívták, hanem nemes egyszerűséggel Gábor Sárinak.

Az eltűnt óra és az emberség – egy pozitív és megható történet a magyar egészségügyből

A történet, amit most közreadunk, valóban megtörtént! Egy olvasónk telefonált meghatottan, mert olyan tapasztalata volt, amely a magyar egészségügyben dolgozók emberségét bizonyítja. Tavasszal, a COVID őrület közepén közel kilencven éves édesapja kórházba került. Szerencsére nem korona vírussal, de a baj így is jelentős volt. Aztán az állapotának a romlása miatt egy másik kórházba vitték át. Mindez maximális odafigyelés és az előírások betartása mellett.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra! A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, nyugtalan volt, mert nem tudott mihez kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta.

Jávor Pál - 118 éves lenne a szerelemgyerek

Valójában Jermann Pál Gusztáv néven született, illetve… illetve mégsem, mivel Spannenbereger Pál Gusztáv néven anyakönyvezték. Vagy mégis, de… Na, pontosítsuk kicsit, hogy mi is történt. Ami biztos, hogy valóban szerelemgyerek volt. Az édesapja - Jermann Pál – már 53 éves volt, amikor szerelme Spannenberger Katalin 17 éves korában életet adott fiuknak Aradon. Ráadásul a társadalmi különbség is jelentős volt, mivel az édesapja városi pénztáros, míg az édesanyja egyszerű cselédlány volt.

Az orvos válaszol – …a magas vérnyomással kapcsolatban

46 éves férfi jelentkezik a hétvégi orvosi ügyeleten órák óta tartó heves fejfájás, hányinger, szikralátás és rossz közérzet panaszaival. A kórelőzmény felvétele és a vizsgálatok azt mutatják, hogy a betegnek vérnyomás-kiugrása van. Az ügyeletes orvos kikérdezi a beteget, aki elmondja, hogy munkahelyi stressz, magánéleti probléma és nem megfelelő gyógyszer-terápia áll még a háttérben. Megkérdezi, mit tehet annak érdekében, hogy vérnyomása rendeződjön, mert nagyon fél az esetleges szövődmények kialakulásától?

Hogy az öröm nehogy üröm legyen… Ügyvéd kell a hajó vásárláshoz?

Vannak olyan helyzetek, ahol kiemelten fontos, hogy jó szakembert válasszunk. Többek között ilyen élethelyzetek az ügyvédhez kötött tevékenységek. Hiszen nem csak polgári peres, vagy büntető ügyekben kihagyhatatlan a jogtudó szakember. Ingatlan vásárlástól, a cég alapításig, vagy vállalkozási adat változtatásig, számos terület van, amit nem lehet ügyvéd nélkül hivatalosan foganatosítani. Azonban számos olyan buktató lehet az egyes ügyekben, ami miatt érdemes alaposan utánanézni...

Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.