BlogÚj! Megnyitás

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam! 103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa Eredetileg persze nem Zsazsának (vagy amerikaiasan Zsa Zsa) hívták, hanem nemes egyszerűséggel Gábor Sárinak.

  • Főoldal
  • Kultúra
  • Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam! 103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam!

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Eredetileg persze nem Zsazsának (vagy amerikaiasan Zsa Zsa) hívták, hanem nemes egyszerűséggel Gábor Sárinak.

Édesapja kereskedő és katona volt – Grün (a magyarosítás után lett Gábor) Farkas Vilmos – édesanyja pedig Tilleman Janka volt, akit Jancsinak becéztek otthon a szülei, mert fiúnak várták. És itt rögtön meg is találtuk a hosszú életért „felelős” géneket is, mivel Gábor Zsazsa édesanyja 101 éves koráig élt. És úgy mellékesen közeli rokona volt az Amerikában milliomossá vált Tom Lantos feleségének Anette Tilleman-nek. 

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Színésznőnek szánták

Gábor Zsazsát a szülei színésznőnek szánták, ami abból is kiderül, hogy a nevét Fedák Sári színésznő után kapta. Egyébként két testvére – Magda és Éva – szintén színésznők voltak. Sőt, Magda úgy is lépett fel, mint a Gábor lányok egyike. Úgyhogy, ez a család – a szülők – részéről tudatos választás volt. Tény, hogy mind a hárman kiemelkedő szépségei voltak koruknak.

A tehetős szülők megengedhették maguknak, így Gábor Zsazsa a tanulmányait egy svájci internátusban végezte, ami később jelentős segítség volt a legfelsőbb körökben élt élete során. Nem sokkal az után, hogy hazatért az internátusból (1936-ban), elnyerte a Miss Hungary szépségkirálynői címet, ami egyben a színésznői karrierjét is megalapozta.

Ám nem akart „leragadni” Magyarországon, és Bécsbe költözött, ahol Richard Tauber – híres operaénekes, pontosabban tenor – felfedezte őt, és segítségével szerepet kapott az Éneklő álom című operettben. A mesternek bizony jó szeme volt a tehetséghez, mert Zsazsa sikert aratott.

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

Az amerikai álom

Ám, ha a híres tenor azt képzelte, hogy a siker Bécsben tartja Zsazsát, csalódnia kellett. Gábor Zsazsa ugyanis nagyon jó érzékkel váltotta át a bécsi sikert egy hollywoodi karrierre és az akkor már Los Angelesben élő testvérei után utazva maga is az angyalok városában telepedett le.

És Hollywood már igazán az ő terepe volt! Több mint 50 filmben szerepelt és a közönség imádta a magyar szépséget.

Na, nem annyira azért, amit a filmekben láttak tőle! Sokkal inkább a szépségéért, a nagyvonalú életstílusáért, a botrányaiért és zajos válásaiért. Mindez olyannyira lenyűgözte az Amerikaiakat, hogy némely mondása egyenesen szállóige lett. Az egyik gyöngyszem ezek közül: „Soha nem tudtam meggyűlölni egyetlen férjemet sem annyira, hogy visszaadjam neki a tőle kapott gyémántokat”.

Házasságai révén az ismertség mellett olyan rokonságra is szert tett, mint Paris Hilton, akivel második férje Conrad Hilton révén került rokonságba.

Azért színésznőként is a tehetségesek közé tartozott, amit a Golden Globe díja, és az is mutat, hogy csillagot kapott Hollywoodban, ami valóban tényleg csak a legnagyobbaknak jár.

103 éves lenne a szépségkirálynő – Gábor Zsazsa

A férjek

Gábor Zsazsa élete folyamán 9! férjet „fogyasztott” el. És igen, ezzel jelenleg is őrzi vezető helyét a Guinness rekordok könyvében.

Íme, a férjek listája:

Burhan Asaf Belge, török diplomata

Conrad Hilton, a Hilton szálloda lánc tulajdonosa (egyetlen gyerekének, Francesca Hiltonnak az apja)

George Sanders, Oscar díjas színész, aki Magda húgát is feleségül vette később

Herbert Hutner, egy pénzügyi tanácsadó cég feje

Joshua S. Cosden, üzletember

Jack Ryan, a Barbie babák egyik megalkotója

Michael O’Hara, ügyvéd

Felipe de Alba, ez is egyfajta rekord, hiszen csak egyetlen! napig voltak házasok

Frédéric von Anhalt, herceg, akinek a haláláig együtt éltek

Ez utóbbi külön is érdekes, mivel ennek köszönhetően Gábor Zsazsa megszólítása ez volt: Anhalt és Szászország hercegnéje. Micsoda karrier ez egy szépségkirálynő, színésznőnek!

Mindezek mellett Gábor Zsazsát a természet – a gének - is jelentős erővel áldották meg. 85 éves volt, amikor egy autóbaleset után kómában esett, ám két hónap múlva saját lábán távozott a kórházból.

Az USA szerte idézett híres szállóigéi:

- Egy gazdag férfi sosem lehet ronda.

- Elválni valakitől, csak mert nem szereted, legalább olyan butaság, mint megházasodni, csak mert szereted.

- Ha akarják, küldjenek el Szibériába. Ott vagy a Szovjetunió elnökének leszek a szeretője, vagy agyonlőnek.

- Hogy hány férjet fogyasztottam? Csak a sajátjaimra gondol?

- Mindenkit kedvesemnek szólítok, mert nem emlékszem a nevükre.

- Nem az a fontos, hogy igaz legyen, csak beszéljenek rólam.

(fotó: wikipedia.org)

Vissza a főoldalra

101 éves lenne Lenke néni megformálója, Komlós Juci

Ha valaki, hát Komlós Juci egészen biztosan már gyermekkorában magába szívta a színház minden egyes rezdülését. Ami természetesen annak köszönhető, hogy édesanyja Pintér Irma és édesapja Komlós Vilmos is színész volt. Igaz, mindketten többnyire a humor, a kabaré területén aratták sikereiket. Édesapja például éveken keresztül hatalmas sikerrel alakította a népszerű Hacsek és Sajó párosból Sajó szerepét (Herczeg Jenő volt a partnere a bohózatban).

Most akkor 7 vagy nem 7?

A közgondolkodás úgy tartja, hogy ha egy kutya éveinek a számát megszorozzuk 7-el, akkor megkapjuk azt a számot, ahány éves lenne emberben. Tehát, ha egy kutya 7 éves, akkor 7 x 7= 49. Azaz, a kutyusunk 49 éves lenne emberben. Nos, a kutatók bebizonyították, hogy ez bizony nem így van. És ezt egyáltalán nem ilyen könnyű kiszámolni. Meg persze általánosítani sem lehet. Hol máshol, mint az Egyesült Államokban próbálták meg a kutatók helyretenni ezt a mítoszt, és úgy tűnik, hogy sikerrel.

Irány a Pilvax!

Persze csak gondolatban, mert ma már egy kis utca van annak a háztömbnek a helyén, ahol egykor a nevezetes kávéház állt. Ma tehát már nincs Pilvax kávéház, és ha lenne is, vékonypénzű újságírónak nem sok keresnivalója lenne ott.

Az orvos válaszol – …a magas vérnyomással kapcsolatban

46 éves férfi jelentkezik a hétvégi orvosi ügyeleten órák óta tartó heves fejfájás, hányinger, szikralátás és rossz közérzet panaszaival. A kórelőzmény felvétele és a vizsgálatok azt mutatják, hogy a betegnek vérnyomás-kiugrása van. Az ügyeletes orvos kikérdezi a beteget, aki elmondja, hogy munkahelyi stressz, magánéleti probléma és nem megfelelő gyógyszer-terápia áll még a háttérben. Megkérdezi, mit tehet annak érdekében, hogy vérnyomása rendeződjön, mert nagyon fél az esetleges szövődmények kialakulásától?

Enderfalvától Meseországig

Radics Gigi az utolsó Megasztár megnyerésével robbant be a köztudatba. Ennek ismeretében arra már talán nem is emlékszünk, hogy bizony kétszer is a kiesők között volt. Mégsem adta fel, hiszen hat éves kora óta az volt az álma, hogy énekesnő legyen. Már nyolc évesen saját zenekarával járta az országot, tíz évesen pedig videoklipje volt. Az áttörést mégiscsak nehezen, sok munkával, lemondással sikerült elérnie. Az ismeretlenségből, egy kis Nógrád megyei faluból indulva Magyarországot már meghódította. Most pedig gyerekkori álmának beteljesítésére, Hollywood meghódítására készül. Quincy Jones mentorálásával, aki egykor Michael Jackson menedzsere volt. Vajon sikerül neki?

A bárány, aki túl van a nyolcvanon

. És fogalma sem volt arról, mit akar az életben csinálni. Aztán az édesapja, aki jobban tudta nála, hogy mire van szüksége elküldte otthonról. Tizenhét éves volt akkor. És ennek köszönhetően megtalálta az útját. Aminek mi, nézők örülhetünk a legjobban.

Az elhízás anyagcserezavar – beszélgetés Tihor-Herczeg Kyrával

Tihor – Herczeg Kyra az American Academy of Anti-aging Medicine tagja, a FEDBOND® fogyókúrás termékcsaládot kifejlesztő és forgalmazó SCB Trade Kft. ügyvezetője. Már önmagában ez is elég lenne egy olyan beszélgetéshez, amely a fogyókúrával kapcsolatos. Azonban Tihor – Herczeg Kyra ennél sokkal mélyebb összefüggéseket világított meg számunkra. Úgy gondolja, nem a molett hölgyek sértegetése a megoldás, hanem az, hogy segítsenek nekik.