BlogÚj! Megnyitás

Nyaraló a nyolcvanas évekből

Minden házbemutatóhoz készítek egy stílus kollázst olyan bútorokkal és kiegészítőkkel, amelyeket itthon be tudtok szerezni és ezzel hasonló stílusú enteriőrt létrehozni, mint amit a fotókon láttok. Remélem, hasznos lesz és szeretni fogjátok.

Zai Viktória

enteriőr tervező rovata

Minden házbemutatóhoz készítek egy stílus kollázst olyan bútorokkal és kiegészítőkkel, amelyeket itthon be tudtok szerezni és ezzel hasonló stílusú enteriőrt létrehozni, mint amit a fotókon láttok. Remélem, hasznos lesz és szeretni fogjátok. (És ez itt nem a reklám helye, senki nem fizet azért, hogy ajánlom a termékét.)

dmvA tervezőiroda háza

Elsőként egy nyaralót szeretnék bemutatni. Bizonyára Nektek is ismerős a nyolcvanas években divatossá vált sátortető formájú alpesi ház. A Mátrában, a Duna-kanyarban vagy a Balatonnál sétálva még a mai napig találkozunk ilyen faházakkal. A most bemutatott példa is jól tükrözi, hogy átgondolt tervezéssel igazán maivá, üdévé és korszerűvé lehet tenni az ilyen típusú házakat.

A Németországban található kis ház tulajdonosai a dmvA tervezőiroda segítségével valósították meg ezt a feladatot. A sátortetőt az egyik oldalon megbontották és hozzátoldottak egy mindösszesen 26 négyzetméter alapterületű kubust, amely az étkezőnek és a mosdónak adott helyet. A belsőépítészeti kialakításnál a fő szempont a minél tágasabb térérzet kialakítása volt. Ezért a falakat és a padlót is fehérre festették, a nappali és az étkező közti ferde falat – amely korábban a tető része volt – megszüntették, szabad átjárást engedve a helyiségek között. A hátsó kertre és kis tóra néző homlokzatra padlóig érő üvegfelületek kerültek. A tereket modern, kisméretű kortárs bútorokkal rendezték be. A ház belső világossága és a külső, sötét színének kontrasztja segíti a belső tér méreteinek optikai növelését. A nyaraló körüli területet is rendbe hozták, így lett egységes és szép az összkép.

dmvA tervezőiroda háza
dmvA tervezőiroda háza
dmvA tervezőiroda háza

Ha hasonló hangulatú enteriőrt szeretnétek, de nem tudjátok hol és milyen bútorokat, kiegészítőket kellene beszereznetek, íme, egy kis segítség. A kollázson az eredeti koncepciótól egy kicsit eltértem, a székek esetében nagyobb hangsúlyt kap a fa, ezzel is a természet közeli hangulatot erősítve.

Nyaraló kollázs
 • 1. Halmi-Horváth István: Transzparens B1-B2 festmény (30x30cm akril, vászon, 2009), B55 Galéria
 • 2. Skin 0275 mennyezeti lámpa (Lievore, Altherr, Molina), Artemide
 • 3. Expedit polc (Tord Björklund), Ikea
 • 4. Loop asztal, Basic Collection
 • 5. Tube szék, Basic Collection
 • 6. Wood chair (Jasper Morrison), Aron Store
 • 7. Log ülőke, Basic Collection
 • 8. Eames House bird, Aron Store
 • 9. Hee lounge chair, Basic Collection
 • 10. Zoe fotel, BoConcept
 • 11. Brisa kültéri lámpa (Liévore, Altherr, Molina), Artemide
Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.