BlogÚj! Megnyitás

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra!

  • Főoldal
  • Egészség
  • Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra!

A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, nyugtalan volt, mert nem tudott mihez kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta a fiának:

- Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest.

A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott a kisfiúnak. De tíz perc múlva kopogtattak az ajtón. A kisfia volt, az összerakott képpel. A lelkész megdöbbent, hogy fia ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, ott volt a hibátlan világtérkép.

- Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?- kérdezte a lelkész.

- Ó! – mondta Johnny, nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt letettem a földre, azon összeraktam az embert, aztán egy papírlapot tettem a tetejére és megfordítottam az egészet. Rájöttem, ha rendbe teszem az embert a világ is rendben lesz.

A lelkész mosolygott és átadta fiának a negyeddollárost.

- Ezzel megadtad a holnapi prédikációm témáját – mondta. „ Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is!” (Lezlee B. Jonathan)

Mély tanulság rejlik ebben a gondolatban. A történetet azért meséltem el Neked, mert mi emberek igazából nem vagyunk rendben. Jó esetben vigyázunk az egészségünkre, táplálék kiegészítőket eszünk, egy csomó vitamint szedünk, és azt gondoljuk, hogy… pedig a szintetikus úton előállított anyagok bizony nem az igaziak a szerveztünk számára.

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

De várj! Nem egy új hihetetlenül űberhiperszuper vitaminról vagy táplálék kiegészítőről akarok neked mesélni. Találtam a neten egy terméket –és nem, nem akarom neked eladni-, amire szeretném felhívni a figyelmedet. Csak olvasd el figyelmesen, a többit rád bízom.

Röviden annyi, hogy van egy zseniális gyártási technológia, ami segítségével megőrizhető a növények beltartalma. Sok éves kutatás előzte meg a receptúra összeállítását, hogy melyek azok a zöldségek, gyümölcsök, amelyek a leginkább hiányoznak a táplálkozásunkból és a szervezetünk jó működéséhez elengedhetetlenek. Az így összeállított receptúrával készült termék neve InnoFit Topform.

Hogy mire jó? Ha azt gondolod, hogy ez egy vitamin, vagy étrend kiegészítő, tévedsz. Ez valóban egy tisztán gyümölcsökből és zöldségekből, az alapanyagok összes – nem tévedés, a speciális technológiának köszönhetően összes! – értékes tápanyagának és vitaminjának megőrzésével készült méz állagú sűrítmény.

Mindenkinek jó, aki szeretné elkerülni a betegségeket és erős immunrendszert szeretne. A mai időkben ennek a fontosságát gondolom, nem kell hangsúlyoznom. Ám emellett még számos egyéb, problémának – többek között a szív és érrendszeri megbetegedéseknek – a megelőzősét is segíti. Szóval azt gondolom, én még időben rátaláltam, hogy felhívjam rá a figyelmedet. Nem mondhatod azt, hogy nem szóltam.

Csak kattints ide és olvass!

Ha úgy gondolod, hogy a Te világod már rendben van, akár figyelmen kívül is hagyhatod. Viszont ha csak egy kicsit is úgy érzed, hogy lenne még mit tenned, akkor rajta, rakd rendbe az Embert és a világod is rendben lesz!

MR

Vissza a főoldalra

Meghalt a kisbabám… még sem történt műhiba

Olvasónk nagyon szomorú történetet osztott meg velünk. Az eset nem mostanában történt, ám nagyon tanulságos és megrázó. Egy elhunyt magzat és az édesanyja története, aki máig – és talán soha – nem tudja túltenni magát azon, ami történt. Olvasónk az eset óta a második terhességet problémamentesen kihordta és ma már egy kisfiú boldog édesanyja. Az első kényszerszüléssel szült halott kisfiát azonban soha nem fogja elfelejteni.

Semmit sem kaptam ingyen az élettől – beszélgetés Keresztes Ildikóval

Talán egykor még Ő maga sem gondolta, hogy egy Marosvásárhelyi törékeny kislány, aki a balettszínpadán szerette volna elkezdeni szárnybontogatásait, Magyarország legismertebb és egyik legsikeresebb énekesnője lesz. Megannyi dal, tömérdek színházi szerep, szinte minden létező díjat megkapott a szakmától, de mégis a közönség szeretete számára a mérvadó.

A magyar Golgota

Tizenhárman voltak Aradon. Tizenkét tábornok és egy honvéd ezredes. Egy miniszterelnök pedig Budapesten. És még sok ezren országszerte. Mert mi magyarok mindig harcoltunk. És harcolni is fogunk, amíg csak élünk, mert ez a vérünkben van. Ez volt az, amit nem értett sem a tatár, sem a török, sem a labanc. Lehet, hogy területileg nem vagyunk nagyok, lehet, hogy a világpolitikában nem számítunk, de egy valamiben bárki biztos lehet. Ha hiszünk valamiben, akkor harcolni fogunk érte, és – tudom, nagy szavak ezek – akár meg is halunk. Őseink százezrei megtették, és hiszem, hogy mi sem vagyunk rosszabbak náluk.

Fabódéktól a palotáig

A városligeti műjégpálya története az 1830-as évekre nyúlik vissza. Igaz, akkor még csak a városligeti tavon csúszkáló, korcsolyázó gyerekek jártak oda, és szó sem volt műjégpályáról. Az igazi kezdet azonban még mindig a XIX. századhoz köthető, hogy aztán a II. világháború teljesen romba döntse, és a XXI. század eleji felújítást követően újra régi pompájában tündökölve várhassa a korcsolyázás szerelmeseit.

Thonet székek megmentése

A Thonet székek megmetése nem valami friss sztori, de még nem beszéltem róla soha, ezért most előjövök vele. Gondolom észrevettétek, hogy az utóbbi időben egyedi tartalmakkal próbállak Titeket inspirálni és szórakoztatni, ami jóval nehezebb feladat, mintha külföldi oldalakról átvett lakásokat posztolgatnék. A saját tartalom létrehozása fáradtságos és időigényes műfaj, meg kell alkotni a valamit, aztán be kell fotózni, rendbe kell szedni a képeket számítógépen és még meg is kell írni… szóval kell hozzá sok munka és még több idő. Ezért ritkultak meg mostanában a bejegyzések, de remélem a minőséget Ti is előbbre helyezitek a mennyiségnél! Na, vissza a székekhez: metálfekete Thonet székeim története következik.

Málnakrémes sajttorta

Január óta nem eszem cukrot, és most sem fogok, és még véletlenül sem csábulok el vendégségben, ha van egy ilyen is az asztalon. Olyan egyszerű, és finom, hogy jó, ha dupla adaggal számoltok Ti is :))

Egy búzaszemtől az olimpiáig

Lenyűgöző látványt nyújtott, a híres varázslótanonc kalandjait bemutató filmsorozat. Ezen belül is az első részben, az emberi nagyságú (sőt még annál is nagyobb) elvarázsolt sakkfigurák mozgása és csatája. A főszereplők valós életveszélybe kerültek a játék folyamán azzal, hogy helyettesítettek egy-egy figurát. Szerencsére a sakkozás ezen szintje még nem megvalósítható, de mindenképpen elismerésre méltó, hogy még egy ilyen fantázia filmben is megjelenik a sakk, mint fontos tényező. Felmerül viszont a kérdés, hogy mikor és hogyan találták ki a játékot? Kik a híres személyiségei? És persze az örök kérdés: sport-e valójában a sakk?