BlogÚj! Megnyitás

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra!

  • Főoldal
  • Egészség
  • Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra!

A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, nyugtalan volt, mert nem tudott mihez kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta a fiának:

- Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tőlem egy huszonöt centest.

A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott a kisfiúnak. De tíz perc múlva kopogtattak az ajtón. A kisfia volt, az összerakott képpel. A lelkész megdöbbent, hogy fia ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, ott volt a hibátlan világtérkép.

- Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni?- kérdezte a lelkész.

- Ó! – mondta Johnny, nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt letettem a földre, azon összeraktam az embert, aztán egy papírlapot tettem a tetejére és megfordítottam az egészet. Rájöttem, ha rendbe teszem az embert a világ is rendben lesz.

A lelkész mosolygott és átadta fiának a negyeddollárost.

- Ezzel megadtad a holnapi prédikációm témáját – mondta. „ Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is!” (Lezlee B. Jonathan)

Mély tanulság rejlik ebben a gondolatban. A történetet azért meséltem el Neked, mert mi emberek igazából nem vagyunk rendben. Jó esetben vigyázunk az egészségünkre, táplálék kiegészítőket eszünk, egy csomó vitamint szedünk, és azt gondoljuk, hogy… pedig a szintetikus úton előállított anyagok bizony nem az igaziak a szerveztünk számára.

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

De várj! Nem egy új hihetetlenül űberhiperszuper vitaminról vagy táplálék kiegészítőről akarok neked mesélni. Találtam a neten egy terméket –és nem, nem akarom neked eladni-, amire szeretném felhívni a figyelmedet. Csak olvasd el figyelmesen, a többit rád bízom.

Röviden annyi, hogy van egy zseniális gyártási technológia, ami segítségével megőrizhető a növények beltartalma. Sok éves kutatás előzte meg a receptúra összeállítását, hogy melyek azok a zöldségek, gyümölcsök, amelyek a leginkább hiányoznak a táplálkozásunkból és a szervezetünk jó működéséhez elengedhetetlenek. Az így összeállított receptúrával készült termék neve InnoFit Topform.

Hogy mire jó? Ha azt gondolod, hogy ez egy vitamin, vagy étrend kiegészítő, tévedsz. Ez valóban egy tisztán gyümölcsökből és zöldségekből, az alapanyagok összes – nem tévedés, a speciális technológiának köszönhetően összes! – értékes tápanyagának és vitaminjának megőrzésével készült méz állagú sűrítmény.

Mindenkinek jó, aki szeretné elkerülni a betegségeket és erős immunrendszert szeretne. A mai időkben ennek a fontosságát gondolom, nem kell hangsúlyoznom. Ám emellett még számos egyéb, problémának – többek között a szív és érrendszeri megbetegedéseknek – a megelőzősét is segíti. Szóval azt gondolom, én még időben rátaláltam, hogy felhívjam rá a figyelmedet. Nem mondhatod azt, hogy nem szóltam.

Csak kattints ide és olvass!

Ha úgy gondolod, hogy a Te világod már rendben van, akár figyelmen kívül is hagyhatod. Viszont ha csak egy kicsit is úgy érzed, hogy lenne még mit tenned, akkor rajta, rakd rendbe az Embert és a világod is rendben lesz!

MR

Vissza a főoldalra

Rakd rendbe az embert, a világa is rendben lesz… és az az ember, TE vagy!

Olvastam egy csodálatos történetet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a vasárnapi prédikációra! A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott, nyugtalan volt, mert nem tudott mihez kezdeni magával. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, hogy átlapozza. Talált egy szép színes oldalt, amely a világ térképét ábrázolta.

Az orvos válaszol … az utazásra való felkészülés

Nemzetközi felmérések szerint az utazás során az utazók több mint fele valamilyen egészségi problémával találja magát szembe. Az utazási betegségek túlnyomó többsége utazás előtti orvosi tanácsadással megelőzhető, de a tanácsadás tematikájának és tartalmának meg kell felelnie az adott társadalom utazási szokásainak és utazási kultúrájának.

Mire jó az akupunktúra?

Bár az akupunktúra ma már közismert módszer, a lényegét a legtöbben mégsem ismerjük. Gondolati síkon pedig még mindig ott tartunk, hogy az ember elmegy egy akupunktúrás orvoshoz, aki teliszurkálja tűkkel és heti háromszor fél órára „sündisznót” csinál belőle. Ezzel szemben az igazság az, hogy vannak olyan módszerek, amikor nem válunk tűpárnává, mi több a lézerakupunktúra teljesen fájdalommentes. Hogy mégis mire jó – a fájdalomcsillapítástól, a sebgyógyításon át a stroke utáni kezelésig – azt Dr. Karácsonyi Gyöngyvér orvos – akupunktőr mesélte el nekünk. Már az alap szituáció is érdekes, mármint az, hogy miért választja az orvos a gyógyító tevékenysége mellé az akupunktúrát. Dr. Karácsonyi Gyöngyvér esetében az ok a kíváncsiság volt. Korábban a műtétek során aneszteziológusként nagyon sok gyógyszert használt, és érdekelte, hogyan lehet kis tűk segítségével például hatékonyan fájdalmat csillapítani, olyan esetben, amikor néha emelt dózisú gyógyszerrel sem sikerül. Aztán az is nagyon érdekes volt számára, hogy az akupunktúra tudhat-e annyit, amennyit a nyugati orvoslással elérhet egy orvos? Akkoriban – 18 évvel ezelőtt - ezek tényleges kérdések voltak. Ma már sokkal többet tudnak az emberek – és az orvosok - az akupunktúráról Magyarországon is, ezáltal az érdeklődés iránta sokkal jelentősebb.

Az eltűnt óra és az emberség – egy pozitív és megható történet a magyar egészségügyből

A történet, amit most közreadunk, valóban megtörtént! Egy olvasónk telefonált meghatottan, mert olyan tapasztalata volt, amely a magyar egészségügyben dolgozók emberségét bizonyítja. Tavasszal, a COVID őrület közepén közel kilencven éves édesapja kórházba került. Szerencsére nem korona vírussal, de a baj így is jelentős volt. Aztán az állapotának a romlása miatt egy másik kórházba vitték át. Mindez maximális odafigyelés és az előírások betartása mellett.

Az orvos válaszol … az allergiákról

Az európai lakosság közel 20 százaléka valamilyen allergiában szenved. Ennek a betegségnek a lényege a szervezet kóros immunreakciója: testünk védelmi rendszere tévesen elpusztítandó kórokozóként azonosít ártalmatlan anyagokat, vagyis az allergéneket, és túlzott reakcióval válaszol rájuk.

Az orvos válaszol

Kiemelkedően fontos a szerepe a szénhidrát anyagcserében, raktározza a szervezetben a glikogént, majd amikor a szervezetnek szüksége van rá, ezt leadva szabályozza a vércukorszintet. A fehérje, ezen belül az aminosavak anyagcseréjében is részt vesz, leginkább azok lebontásában. Ez a folyamat számos esetben órákig is eltarthat, de ha a májunkat egészségesen tartjuk, úgy a lebontás folyamatai a maguk tempójában haladnak, és semmiféle panaszt nem okoz az emberi szervezetnek. Nagyon fontos a méregtelenítő funkció is (a toxinokat a máj takarítja ki az emberi szervezetből), amely során a máj hatástalanítja és kiválasztja mindazokat a mérgeket a szervezetből, amelyre nincs szüksége. Hormonokat szintetizál, azokat lebontja, ezzel segítve az emberi szervezet ideális hormonháztartásának működését.

A kibertér világa az internet-versenyképes megjelenés titkai

Nagyot fordult a világ az internet térnyerésével. Munkaeszközünk, és személyes kommunikációs terünk is egyben. Közösségi oldalakon tartunk kapcsolatot, chatelünk, információt keresünk a Google segítségével. Ha programokra vágyunk, rendezvények ezrei tárulnak elénk egy pillanat alatt. A belépőjegyeket is neten foglaljuk le, fizetjük ki. Amikor utazni szeretnénk, egy kattintással kitárul a nagyvilág. Szállást foglalunk, repülőjegyet veszünk, autót bérlünk.