Először a friss zöldbab végeit vágjuk le, aztán következik a darabolás. A feldarabolt zöldbabot 1 teáskanálnyi sóval ízesített vízben előfőzzük (félpuhára), majd a levét leszűrjük. Eközben a hagymát apróra vágjuk, a zsír mintegy felén megdinszteljük, aztán hozzáadjuk a húst, fűszerezzük (só, bors, zúzott fokhagyma) és húsfajtától függően kb. 8 – 15 percig kevergetve pirítjuk.
A zsemlemorzsát egy kevés zsíron kipirítjuk, egy tepsit (vagy tűzálló tálat) a maradék zsírral kikenjük és a zsemlemorzsa felét az alján egyenletesen elszórjuk. Ezt követően a zöldbab felét egyenletesen elosztva a tepsibe tesszük, rásimítjuk a megpirított darált húst és rátesszük a maradék zöldbabot.
A tejfölt csipetnyi sóval ízesítjük, és a tojással kikeverjük, majd egyenletes rétegben a zöldbab tetejére öntjük (az esztétikum végett el lehet simítania a tetejét). Ezt követően rászórjuk a maradék zsemlemorzsát és az előmelegített sütőbe (200 C0) tesszük, és 45 – 50 percig sütjük.
Akik szeretnék megbolondítani kicsit a receptet, a felső réteg zsemlemorzsa helyett használhatnak reszelt sajtot is.