BlogÚj! Megnyitás

Répa tatár, a megunhatatlan kence

A répa vitamindús és nagyon finom. Készíthetünk belőle levest, tortát, vagy ínycsiklandó szendvicskrémet.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

A répa tatár nálunk hatalmas kedvenc, és igazi újrafelhasználható, sokoldalú alapanyag. Használd a kipréselt répa lé melléktermékét, a répa-szárazanyagot, mert nemcsak egészségesebb, hanem ezerszer finomabb, mint a nyers húsból készült tatárbifsztek, és a kórokozóktól sem kell tartanod.

Könyvbemutatókra, előadásokra is ezt viszem általában kóstolóként, vagy ha hirtelen vendégek toppannak be, pirítós kenyérfalatkákkal is szuper előétel. Mindig elfogy…

Hozzávalók: 

  • 6-7 szál sárgarépa (lehetőleg bio)
  • 1 fej lilahagyma apró kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma préselve
  • 2 tk dijon vagy sima mustár
  • himalaya só, tarka bors ízlés szerint
  • 1- 1 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 ek aprított kapribogyó
  • 1 tk füstölt paprika (opcionális)

1. A répákból gyümölcsprés (juicer) segítségével répalevet préselünk, és ami a műanyag tartályban fennmarad szárazanyag, azt kiszedjük, és egy aprítóba rakjuk. Ezt a száraz préselt répahúst használjuk fel a tatárhoz.

2. Hozzáadunk minden hozzávalók a kapribogyón, és az aprított lilahagymán kívül, pár percig krémesítjük. (Ha nincs aprítónk, akkor mindezt egy tálban, villa segítségével tesszük.)

3. Végül hozzáadjuk az aprított hagymát és kapribogyót, és jó alaposan összedolgozzuk. Fóliázva min. 1 órára hűtőbe tesszük, majd pirítósra, szendvicsbe kenjük.

Jó étvágyat!

Répa tatár, a megunhatatlan kence
Vissza a főoldalra

Répa tatár, a megunhatatlan kence

A répa tatár nálunk hatalmas kedvenc, és igazi újrafelhasználható, sokoldalú alapanyag. Használd a kipréselt répa lé melléktermékét, a répa-szárazanyagot, mert nemcsak egészségesebb, hanem ezerszer finomabb, mint a nyers húsból készült tatárbifsztek, és a kórokozóktól sem kell tartanod. Könyvbemutatókra, előadásokra is ezt viszem általában kóstolóként, vagy ha hirtelen vendégek toppannak be, pirítós kenyérfalatkákkal is szuper előétel. Mindig elfogy…

3 legfinomabb őszi kence

Az ősz nemcsak az iskolakezdésé, hanem a csodálatos őszi zöldségeké is, amelyekből nem lehet eleget enni. Egészen november közepéig élvezhetjük jelenlétüket, így mindenképpen érdemes kihasználni ezt az időszakot. Ilyenkor én is kreatívabb vagyok, már nincs olyan meleg sem, így újra kedvem van a konyhában sürögni-forogni, és enni enni, enni.

A magyar Golgota

Tizenhárman voltak Aradon. Tizenkét tábornok és egy honvéd ezredes. Egy miniszterelnök pedig Budapesten. És még sok ezren országszerte. Mert mi magyarok mindig harcoltunk. És harcolni is fogunk, amíg csak élünk, mert ez a vérünkben van. Ez volt az, amit nem értett sem a tatár, sem a török, sem a labanc. Lehet, hogy területileg nem vagyunk nagyok, lehet, hogy a világpolitikában nem számítunk, de egy valamiben bárki biztos lehet. Ha hiszünk valamiben, akkor harcolni fogunk érte, és – tudom, nagy szavak ezek – akár meg is halunk. Őseink százezrei megtették, és hiszem, hogy mi sem vagyunk rosszabbak náluk.

Padlizsán steak szendvics

Mostanában nem vagyok úgy oda a padlizsánért, de mivel egészséges, folyamatosan azon töröm a fejem, hogyan lehetne finomabbnál finomabb recepteket alkotni úgy, hogy még a hozzám hasonlóak is megszeressék. Ilyen ez a recept is, és tényleg megunhatatlan uzsonnára, de akár magunkkal vihető ebéd is lehet. A zöldségeket mindig szezonálisan lehet variálni, sőt az elvetemült hedonisták tofubaconnel, és ecetes gyömbérrel is dúsíthatják, nekem úgy ízlik a legjobban :))