1. A száraz anyagokat beletesszük egy tálba. Használhatunk más liszteket is, egy vagy kétfélét, én most mindenből raktam bele
Hozzáadom a feldarabolt hideg margarint, majd a tenyeremmel elkezdem összemorzsolni a liszttel, addig, míg a lisztes keverék morzsás lesz.
2. Hozzáadom a joghurtot, kézzel folyamatosan gyúrjuk, ha eldolgozzuk, akkor jöhet a hideg tej, de csak annyi, hogy gyúrható, később nyújtható golyóvá formálódik az egész tészta. Folpack-ba csomagolom, és beteszem a hűtőbe, míg készül a ragu.
3. Olívaolajon egy tapadásmentes serpenyőben megpárolom a hagymát, majd a fokhagymát, rádobom a tofut, meglocsolom szójaszósszal és pár percig pirítom.
4. Hozzáadom a megmosott, feldarabolt zöld spárgát, 3-4 percig kevergetve pirítom, rászórom a borsot, szerecsendiót, és a kurkumát.
5. Hozzákeverem a megmosott friss spenótot, és 3 perc alatt megfonnyasztom.
6. Rászórom a kukoricakeményítőt, összekeverem a zöldséges ragut, majd adagolva, kevergetve öntöm hozzá a tejet, míg az egész úgy néz ki, mint egy híg tojásrántotta. Félreteszem.
7. Egy kerámia piteformát kikenek biomargarinnal, majd megszórom liszttel mindenhol.
Előveszem a hűtőből a pitetésztát, majd kinyújtom egyenletesen kicsit nagyobbra, mint a forma. Ha ez nem megy, akkor kézzel beletömködhetjük a formába.
8. 180 fokon 10 percig sütjük, kivesszük, majd beleöntjük a zöldséges ragut, és még 40-45 percig sütjük.
Langyosan, szeletekre vágva tálalhatjuk.
Nem a legegyszerűbb receptem, de garantáltan az egyik legfinomabb, megéri vele kísérletezni
Jó étvágyat!