BlogÚj! Megnyitás

Szoba London tetején

London legexkluzívabb szállodai szobája bezárta kapuit. A hajót formázó építmény a Queen Elisabeth Hall tetején kapott helyet. A hatalmas kajüt nem más, mint maga a szállodai szoba, amely csupán két vendég számára elegendő.

Zai Viktória

enteriőr tervező rovata

Különlegessége továbbá, hogy csak egy éjszakára volt foglalható és mindösszesen egy évig volt nyitva.

A hálószobából teljes panoráma nyílt London központjára. Ezen a szinten kapott helyet egy kisebb konyha az étkezővel. Az alsó szinten a hajó teljes szélességét elfoglalta a tágas fürdő. A hajó felső szintjén egy kisebb könyvtárszobából, valamint egy nyitott teraszról gyönyörködhetett a látogató a teljes panorámában.

A hajó egyben egy művészeti installáció volt, amely a “Living Architecture and Artangel” támogatásával jött létre. Összesen ötszáz beérkezett pályaműből választották ki a győztes alkotást, amely a David Kohn Architects és Fiona Banner képzőművész közös munkája. A csapat Joseph Conrad Heart of Darkness című könyvéből merített inspirációt, amely egy kongói kirándulóhajó napjait dokumentálta az 1890-es években. A szállás maximum két fő részére volt foglalható, 120 £/éj körüli összegtől.

A hajó fedélzetén a vendégek találtak egy hajónaplót is, ahova bejegyezhették a tartózkodásuk során ért tapasztalataikat. Jó lenne beleolvasni, nem?

A belső berendezéstől nem ájultam el, de maga az ötlet szerintem izgalmas volt.

Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban
Hajószoba Londonban

Fotók: Charles Hosea

Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.