BlogÚj! Megnyitás

Thai kókusztejes spárgakrémleves

A spárgakrémlevest valószínű mindenki ismeri, így azt gondoltam alkotok valami egészen más, keleti és tavaszi ízvilágú levest belőle.

Stőhr Gréta

vegán séf rovata

Ami annyira harmonikus lett, hogy azóta minden nap ezt enném. A spárga szezonális, friss, vértisztító és vízhajtó, segíti a narancsbőr eltűnését is, és már csak ezért is érdemes gyakran fogyasztani.

Hozzávalók: 

  • 250 g zöldspárga
  • 2 dl kókusztej
  • 1 nagy burgonya
  • 1 csokor zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • ujjnyi friss reszelt gyömbér
  • thai fűszerkeverék (gyömbér, bors, szőlőcukor, szegfűbors, koriander levél, paprika, bazsalikom, chili, római kömény, kardamom, kurkuma)
  • só, bors
  • 1 bio zöldségleves kocka
  • kókuszolaj

1. Az újhagymát megfuttatom kókuszolajon, majd hozzáadom a fokhagymát és a fűszereket. Pár percig pirítom, majd rádobom a megmosott, ujjnyira darabolt zöldspárgát.

2. Hozzáadom a kockákra vágott burgonyát, felöntöm vízzel, beledobom a leveskockát, és lassú tűzön 20 perc alatt készre főzöm.

3. Hozzáadom a reszelt friss gyömbért, és a kókusztejet. 5 percig lassan forralom

4. Kiveszem a babérlevelet, majd összeturmixolom krémesre.

Tipp: Lime vagy citromlével meglocsolom tálaláskor

Jó étvágyat!

Vissza a főoldalra