BlogÚj! Megnyitás

Thonet székek megmentése

Gondolom észrevettétek, hogy az utóbbi időben egyedi tartalmakkal próbállak Titeket inspirálni és szórakoztatni, ami jóval nehezebb feladat.

Zai Viktória

enteriőr tervező rovata

A Thonet székek megmetése nem valami friss sztori, de még nem beszéltem róla soha, ezért most előjövök vele. Gondolom észrevettétek, hogy az utóbbi időben egyedi tartalmakkal próbállak Titeket inspirálni és szórakoztatni, ami jóval nehezebb feladat, mintha külföldi oldalakról átvett lakásokat posztolgatnék.

A saját tartalom létrehozása fáradtságos és időigényes műfaj, meg kell alkotni a valamit, aztán be kell fotózni, rendbe kell szedni a képeket számítógépen és még meg is kell írni… szóval kell hozzá sok munka és még több idő. Ezért ritkultak meg mostanában a bejegyzések, de remélem a minőséget Ti is előbbre helyezitek a mennyiségnél! Na, vissza a székekhez: metálfekete Thonet székeim története következik.

Thonet székek megmentése előtte és utána

Évekkel ezelőtt az egyik ismerősömtől kaptam négy darab nagymamától örökölt, igen rozzant állapotban lévő Thonet széket. Hogy mennyire gáz állapotban voltak, azt láthatjátok a fenti fotón. Ez még a válság előtt volt, akkoriban még nem volt ilyen nagy divat a régi tárgyak megmentése és felújítása. Igazából nem is tudom, miért akartam ezeket a székeket, ezért aztán jó ideig a teraszon sínylődtek, mígnem elvittem a pakkot egy asztaloshoz. 

Helyrehozta a székeken a hibákat, kicserélte a felpúposodott, használhatatlan ülőlapokat, kijavította a repedéseket, sérüléseket és előkészítette a székeket festésre. Ezután fogtam és elvittem őket egy autófényező műhelybe, ahol kiválasztottam egy metálfekete színt, mert olyat akartam, ami abszolút nem illik egy ilyen székhez és a metál az pont ilyen szerintem. 

Gyönyörű, szép fényes feketék lettek, és már vagy öt éve használjuk őket (semmi bajuk), de igazán az óta tetszenek, amióta összeboronáltam őket nagy kedvenceimmel, a hófehér Eames DSR székekkel és az egyedileg tervezett acéllábú étkezőasztalommal. Szerintetek milyenek együtt?

Thonet székek készen
Thonet székek készen az asztal mellett
Thonet székek készen az asztal mellett
Vissza a főoldalra
Kulcsrakész weboldalt kínálunk, mely látogatókat hoz.